NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~CinTa~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 9 ... 18  Next
AuthorMessage
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: ~CinTa~   Sun Nov 18, 2007 1:11 pm

~~Jom kita baca mengenai CINTA....


1) Sesiapa yang ragu dengan CINTA....
- Cinta bukanlah sekadar nak cari seseorang yg SEMPURNA, sebaliknya ia akan menemukan korang dengan seseorang yg bisa membuatkan diri tu jadi SEMPURNA...

2) Seiapa yang BELUM PERNAH JATUH CINTA...
- Bagaimana kalau jatuh Cinta??? Kalau dah ditakdirkan. maka jatuhlah..!!! Tapi, jgnlah sampai terjerumus. Bersedialah untuk terluka & menderita, tapi jgnlah simpan semua rasa sakit yg korang alami.

3) Sesiapa yang masih SINGLE...
- Cinta mcm juga rama-rama. Makin dikejar, makin jauh ia lari. Tapi, kalau dibiarkan terbang, ia akan datang tanpa diduga. Cinta juga mampu membahagiakan, tetapi selalunya menyakitkan. Ia akan istimewa kalau korang berikan pada yang layak.

4) Sesiapa yang PLAYBOY/PLAYGIRL...
- Jangan katakan "AKU CINTA PADA MU" kalau korang betul2 belum ready. Jgn cakap pasal hati dan perasaan kalau benda tu tak pernah ada pada korang. Paling penting, jgn buat seseorang itu jatuh cinta kalau korang sendiri tak pernah sedia menerimanya coz ia adalah something yg kejam.

5) Sesiapa yang MENGUASAI..
- Hati korang akan patah kalau tgk org yg dicintai bahagia dgn org lain. Hati korang akan rasa lebih sakit lagi kalau org yg dicintai itu sebenarnya tak pernah bahagia dgn korang..

6) Sesiapa yang PATAH HATI...
- Bertahan selagi korang blh & ia akan terguris selagi korang biarkan. Macam mana korang atasinya bukanlah persoalannya, yang penting hikmah disebaliknya..

7) Sesiapa yang takut MENGAKUI..
- Cinta akan menyakitkan kalau korang sendiri yg memutuskan hubungan. Ia lebih menyakitkan bila seseorang yg dicintai itu memutuskan perhubungan. Tapi, cinta akan lebih menyakitkan kalau org yg dicintai tak pernah tahu isi hati korang..

Sesiapa yang masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI....
-hal yg paling menyedihkan bila korang berjumpa dgn seseorang & terus jatuh cinta. Lps tu korang dpt tau org tu bknlah jodoh yg ditakdirkan. Sedar tak sedar, dah bertahun korang bazirkan masa. Jadi, biarlah dia pergi..... Berhenti Berharap...!!!!

{di petik dri tulisan maz(forumer)}

~~patut kah kiter MEMBALAS DENDAM terhadap org yg kiter syg yg mempermainkan cinta kiter..??!!!~~

~~ scratch aper koment koang..??!!!! scratch ~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Nov 19, 2007 5:18 pm

statement yang no.7 tu dik,sesuai ngan akak..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Nov 19, 2007 10:14 pm

~~feeling2 plak akak nie..!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Nov 20, 2007 6:36 am

Kau Bernama Cinta..Cinta Dan Dicintai...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Nov 20, 2007 9:33 am

kak zee ko dah tak reti nak jatuh cinta lagi...juz losing grip and skill for it...
so no comment Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Nov 20, 2007 10:25 pm

Ristoe wrote:
Kau Bernama Cinta..Cinta Dan Dicintai...

~~pirat abg ristoe x kan x der pengalaman bercinta..??!!! dah banyak kali dah kena gosip,ngan farah af2 tue..??!!! ok gak bang!!! huhu...!!!~~ kenal kak farah af2 dah braper lamer dah..??!!!~~Laughing
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: ~CinTa~   Wed Nov 21, 2007 1:58 pm

kalau berbual pasal cinta ni memang ade banyak jenis cinta...
pertama cinta kepade tuhan,cinta kepade Nabi, cinta kepade ibu-bape dan juge cinta monyet...
Tapi kalau kite tengok zaman sekarang cinte yang paling hangat ialah cinta sms...
sekarang pasti ramai orang tahu pasal cinte sms..
dalam cinte sms ni ade baiknye dan ade buruknye...
contoh yang tak baik adalah suami orang sms isteri orang, nak burukkan keadaan lagi si isteri tu boleh reply pulak...kan tak baik tu...
sebenarnye cinte sms tu tak salah...
kalau nak tahu Ninja kasi satu contoh cinte sms yang sangat baik iaitu

juts type: HITS PUTUS n antar ke 32776

inilah satu-satu caranya kite nak menunjukkan cinte kite kepade Newboyz yang selalu kite minati...

hahahahaha


Last edited by on Wed Nov 21, 2007 9:04 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Wed Nov 21, 2007 4:09 pm

~~ko nie betul2 memank pandai la ninja!!! aku respek ko!!! memank betul,sumer owg pernah raser cinta kat seseorg but mesti ader had and batas nyer!!! yg slalu melanggar batas tue yg jadik masalh tue!!! yg penting niat tue PENTING!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: ~CinTa~   Thu Nov 22, 2007 9:12 pm

irfansk8 wrote:
~~ko nie betul2 memank pandai la ninja!!! aku respek ko!!! memank betul,sumer owg pernah raser cinta kat seseorg but mesti ader had and batas nyer!!! yg slalu melanggar batas tue yg jadik masalh tue!!! yg penting niat tue PENTING!!!~~

Niat nak vote untuk Newboyz Tu mestilah ikhlas jugak...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Nov 23, 2007 10:00 am

Cinta tak semestinya, menyakitkan. Cinta adalah sesuatu yang sangat indah. Ianya lahir dari hati yang benar2 memahami apakah mana cinta itu sendiri.

Jantung berdegup, perasaan bergelora, rindu pada 'Si Dia' datang menjelma. Dunia terasa seakan kita yang punya. Makan tak lalu, mandi pun tak basah. Setiap saat, setiap waktu, setiap jam dan setiap detik, hanya 'Si Dia' yang terbayang di firkiran.


"Kau penawar jiwa
Kau sinar segala-gala
Aku cinta pada mu..."
~ Ria Jelita ~ Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Nov 23, 2007 10:19 am

~~ada yg bercinta bagai nak ngrak,but lepas dah kawen x dah x cinta..!!! soalnyer:itue kah yg dinamakan cinta..??!!! atau sekadar NAFSU sahaja..!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Nov 23, 2007 2:06 pm

-Ria Jelita - wrote:
Cinta tak semestinya, menyakitkan. Cinta adalah sesuatu yang sangat indah. Ianya lahir dari hati yang benar2 memahami apakah mana cinta itu sendiri.

Jantung berdegup, perasaan bergelora, rindu pada 'Si Dia' datang menjelma. Dunia terasa seakan kita yang punya. Makan tak lalu, mandi pun tak basah. Setiap saat, setiap waktu, setiap jam dan setiap detik, hanya 'Si Dia' yang terbayang di firkiran.


"Kau penawar jiwa
Kau sinar segala-gala
Aku cinta pada mu..."

~ Ria Jelita ~ Very Happy

Cinta tu bukanlah sebuah permainan budak-budak...Cinta tu jugak bukanlah seperti ape yang kite lihat di kaca TV...definasi Cinta ialah seperti yang Cik Ria Jelita katakan...datang dari hati dan seterusnye...

tapi kalau kite renungkan kembali, Cinta yang sedang bersepah sekarang bukanlah cinta yang Ninja nampak...orang melayu memang kaye dengan bahase...orang melayu panggil Cinta Monyet...Yang paham tu bagus lah...yang pernah mengalaminye lagilah bagus..

tetapi dalam dunia sekarang NInja tengah mencari sesebuah jawapan...
Kenape?Mengape?Bagaimane?
setelah sekian lame...walaupun Ninja belum dapat jawapannye, Ninja tahu jawapannye adalah sesuatu yang NInja mesti cari sendiri....
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Nov 23, 2007 2:30 pm

~~so,nak bagi soklan skunk!!!~~
....(1) kenapa manusia mudah luper segala-galanyer kerana cinta..??
....(2) aper faktor yg MENYEBABKAN manusia bercinta,mudah terlanjur
kerana remaja zaman skarang ramai mdah melakukan perkara yg
tidak SENONOH,ITUE SUMER DI SEBBKAN CINTA YG melampaui
batas...??!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Nov 23, 2007 2:35 pm

banyak soalan kalau nak berbual pasal cinta...
walaubagaimane pun semuanye bergantung pade diri sendiri...
seperti yang NInja katekan, kite harus mencari jawapannye sendiri...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Nov 23, 2007 11:04 pm

emmm...bg zee...
cinta aceli sesuatu yg indah
cinta tu fitrah manusia... yg datang ikhlas dari hati...
tapi klu dah sampai luper diri tergedai maruah dan harga diri tu bukan cinta ikhlas dari hati tapi cinta nafsu semata-mata

emm... ttg soklan irfan ttg bercinta sampai terlangur tu is very complicated lah nak terangkan... coz bg kak zee is all abt self control and disiplin kot... org bila becinta mula2 pegang tangan pastu cium pastu u noe i noe lah... emm... perlu kah ada suntuhan dalan bercinta?? tak leh kita juz stop at berpengang tangan tanpa going over than that???
Back to top Go down
View user profile
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Nov 24, 2007 7:23 am

CINTA ITU INDAH, TAPI APAKAH ERTI SEBUAH CINTA?



Benar kata pujangga 'Cinta tidak mengenal usia, paras dan rupa' - 'Cinta itu berharga dari emas dan permata'- 'Cinta seumpama sebutir kaca, terlepas dari genggaman, maka jatuh berkecailah ia' - 'lantaran itu 'Cinta sebenarnya buta' sebab itulah orang muda kalau bercinta suka meraba-raba, bukan buta mata tetapi buta akhlak. Gadis yang kena raba pula dikatakan "cinta raba meraba", sebab dia suka diraba kerana apabila dia akan merasa... Tetapi apakah erti sebuah cinta sebenarnya? Apakah cinta itu indah?

Di mana indahnya cinta? Apakah kerana hati yang didesak oleh hawa nafsu dan kerana raba-meraba, suka diraba atau kerana jalinan perasaan yang erat? Benar cinta itu memang indah jika ianya terjalin. Semakin mendalam rasa cinta semkain merindu dikala berpisah dan berjauhan. Antara sedar atau tidak cinta itu amat tidak ternilai ertinya dan indahnya. Cuma mereka yang buta cinta sahaja yang mengatakan cinta itu tiada nilainya. Kehadiran cinta jarang benar kita dapat rancangkan. Tidak mugkin ada orang yang berkta dia akan jatug cinta kepada seseorang itu esok hati atau bulan depan. Kehadiran cinta amat sukar ditentu bilakah saatnya, Sebab itu ada dikatakan 'cinta pandang pertama' - 'Cinta adunan perasaan' -'Cinta kerana simpati'. bermaksud dengan lulanya perbuatan lain sebelum cinta, cinta terukir dengan sendirinya tanpa disedari. Inilah yang dikatakan dari mana datangnya cinta? Umpama kata pantun ini:

Dari mana datangnya lintah?
Dari sawah turun ke kali
Dari mana datangnya cinta?
Dari mata turun ke hati



Inilah yang dikatakan dengan pandangan yang pertama, terjalin suatu ingin adnya pertemuan yang kemudinya berlanjutan kepada seuatu perasaan jatuh cinta tanpa desedari bilakah wujudnya perasaan itu.

~Ria Jelita ~ Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Nov 24, 2007 11:34 pm

Wah kalau bab Cinta ni semua orang expert lah...NInja pun kalah...hahaha
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Nov 30, 2007 6:55 pm

~~bukan expert ninja but tue sumer dah banyak kali berlaku dah!!! irfan yg bodoh2 cinta nie pun leh tau!!! hie!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Nov 30, 2007 8:45 pm


apa yang kita tau, jgn serik.
jika kecewa sbb cinta, jangan marah pada dia
jika sedih sbb cinta, jangan benci pada diri.
jika cinta itu musnah, jangan malu utk bangkit.
bak kata Gayour, "Cinta tak semestinya bersatu..."
cuma kdg2, istilah cinta disalahertikan...
kasihan cinta (tiada kena-mengena ngan crita dr seberang)...
pabila ertikata sebenar dipudar dek nafsu
cinta tidak akan hadir walau dicari.
waima ia hadir, kita tidak pasti sama ada ia kekal.
waima ia kekal, kita tidak tahu sama ada ia milik kita...


Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Dec 01, 2007 6:11 pm

~~aku trauma jatuh cinta..pahit sangat..~~
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Wed Dec 05, 2007 2:10 pm

nape harus ada rasa trauma untuk bercinta??? sedangkan ramai yg kata cinta tu indah...adakah setiap percintaan tu pahit smp takda rasa kemanisan langsung???

Bohonglah klu kita tak rasa kemanisan dalam kita bercinta...coz zee dah lalu gak rasa bercinta same mcm semua org...dan dah rasa pahit,manis,tawar masin dan rasa2 sewaktu dgn nyer dalam bercinta... bagi zee cinta akan terasa pahit apabila rasa cinta dah bertukar menjadi benci or klu pasangan kita mula beraleh arah... tapi perlu ke kita trauma dek kerana cinta??? zee rasa tidak perlu sgt kot... mmg pada awalnyer pada dah kebnykan org akan rasa pedih dan teramat kecewa... tapi klu kita asyik berpegang pada perasaa tu... perasaan takot,trauma dan kecewa...kita akan rasa rugi dlm memcapai cinta yg sejati...cinta yg sememang untuk kita dan kita membutakan diri kerana takut dikecewakan lagi... ia lah kita tak akan tahu sape dan bila kita kan jatuh cinta lagi... so klu pernah rasa or sedang rasa kecewa dalam peercintaan tu cecepat lah hapuskan rasa pahat hati dan hilang arah itu ... kerana sesungguhnyer ia akan makan diri kita sendiri... and at the same time think of why things never worked out between u both and ask urself the right the questions why must it all end up this way and take all there as a guide line in ur next reletionship...not something to cry over...insya ALLAH ur nxt one will be mucn better i guess... ialah kita yg merancang TUHAN yg tentukan segala nyer tul tak???

p/s:setelah sekian lame something or i can say someone open my eye and put me back to the ground...

p/s:zee tak pernah truama tuk bercinta tapi zee lebih berhati-hati dalam mencari cinta...


Last edited by on Mon Dec 10, 2007 4:18 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sun Dec 09, 2007 10:52 pm

~~zee:macam maner kiter nak tahu cam ner seseorg tue benar2 ske/syg kat kiter...??!!! slalu nyer klau ckp dari mulut nie x leh dipakai!!! kena tunjuk bukti(perbuatan/hati) ...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
syah_nb99
Members
Members


Number of posts : 56
Age : 21
Localisation : ?/
Registration date : 2007-10-22

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Dec 11, 2007 7:30 pm

i agree with irfan...saya pernah patah hati....lebih dari skali...sedih tul..huhuhu... Sad
Back to top Go down
View user profile http://www.sweetiieirah.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Dec 11, 2007 9:17 pm

irfan:
killer gak soklan irfan ni kan... tapi akak cube jwp
mcm ane akak tahu nak ckp but i know everyone of us will know themself wheather he or she is the one... i will come naturally i guess...

Syah:
jgn patah hati or rasa kecewa kerana cinta...
coz life is not only about love ....
Back to top Go down
View user profile
syah_nb99
Members
Members


Number of posts : 56
Age : 21
Localisation : ?/
Registration date : 2007-10-22

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Dec 11, 2007 10:33 pm

eR_z>>>but wat if we love hym too much??...and it is hard to let it go?..
Back to top Go down
View user profile http://www.sweetiieirah.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ~CinTa~   Today at 1:44 pm

Back to top Go down
 
~CinTa~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 18Go to page : 1, 2, 3 ... 9 ... 18  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: