NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~CinTa~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next
AuthorMessage
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Thu Apr 10, 2008 7:09 pm

ala...
miss once again.....
kene tgk online r maknenye ni... Sad
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 12:28 am

~~cinta ku tertinggal di saner!!! tlonk amikkan bole..??!!! huhu!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 1:45 am

tgl ktne irfan????
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 2:14 am

kat bus stop kot....
huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 2:16 am

hehehehe....
igtkn td irfan nk nyanyi lgu cintaku tertinggal di malaysia...
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 2:17 am

hahaha..bus stop..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 2:18 am

hehehe....
tak baik lah korg ni
irfan tu ngah pasrah tu
kita main2 lakz
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 2:55 am

bkn salah kitorg...
kitorg juz ikut leader je...
hehehehe....
tul x munirah....
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 3:02 am

eylla89 wrote:
bkn salah kitorg...
kitorg juz ikut leader je...
hehehehe....
tul x munirah....


ya..we follow2 only..hehehe..
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 7:05 am

hehehehe...........
nasib bek munirah sokong eylla....
tq....tq....
hehehehe....
jgn mrh ye kak zee....
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 9:54 am

tak marah pung.....
ok galz back to topic ok
Back to top Go down
View user profile
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 1:26 pm

Perlu Kamu (Ajai dan Kris Dayanti)

Ajai:

Saat ini
Ku cerita
Isi hati segala rahsia
Aku rindu
Aku perlu
Hati kamu terukir namaku

Kris Dayanti:

Aku tahu
Aku rindu
Aku perlu mengenali kamu
Biar masa bercerita
Kau takkan hilang aku sayang

Chorus :

Ajai:

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Kris Dayanti:

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…

Both:

Biar nyata
Aku setia
Janji cinta tentunya berbeda
Maafkan lah salah kita
Biar benci
Ku tetap di sisi

Chorus :

Ajai:

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Kris Dayanti:

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup….

Ajai:

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Kris Dayanti:

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…
Aku perlu
Aku rindu

* Currently, this is my favourite Song..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 2:41 pm

Ria:
ic ic....

irfan:
cinta yg tertinggal just tinggalkan aje lah....


nota kecil: kenapa si dier harus kembali setelah setahun ... setelah aku bina hidup baru... i m pisst whe u decide to pop up in my life
Back to top Go down
View user profile
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 3:01 pm

eR_Z:

Problem ni bukan eR_z saja alami tapi Ria juga. Dia yg buat keputusan utk break up dgn alasan 'antara kami dh tk sehaluan lagi'. Ria berikan dia masa utk dia tarik balik keputusan dia. Tapi dia kata keputusan dia muktamad.

Since dia dh kata mcm tu, Ria terpaksa terima walaupun hati ini sakit. Ria dapat tahu dari abg angkat Ria yg dia tanya abg angkat Ria, kenapa Ria tk minta sambung balik percintaan kami yang dh putus ni? Dia tunggu kata2 tu dari Ria.

Sampai skg, Ria belum berikan apa2 jawapan pada dia sebab walaupun hati Ria sakit dan terluka tapi Ria bahagia dgn kehidupan baru Ria tanpa dia di sisi.

Semudah itu dia lafazkan break up jgn dia ingat semudah itu juga Ria akan kembali semula pada dia. Hati ini BUKAN BARANG PERMAINAN.
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 3:19 pm

emmm... i guess so...
Back to top Go down
View user profile
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 3:22 pm

Dahlah jgn bincangkan pasal hal 'cinta' ni, sampai bila pun problem ni tak akan ada full stopnya sebab makna 'cinta' itu sendiri sgt2 luas..
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 4:03 pm

hehehe..
bab cinta2 ni eylla x leh komen lebih2...
xde pengalaman....
pengalaman cinta x kesampaian 2 ade r...
tp bese r...
cinta zaman bdk2....
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~CinTa~   Fri Apr 11, 2008 10:50 pm

tulisan asal boleh didapati di sini

Written by zfaliz
Monday, 20 June 2005

CINTA, KEKAYAAN, KECANTIKAN, KESEDIHAN, KEGEMBIRAAN & WAKTU

Alkisah di suatu pulau kecil, tinggallah berbagai macam benda-benda abstrak: ada CINTA, KEKAYAAN, KECANTIKAN, KESEDIHAN, KEGEMBIRAAN dan sebagainya. Awalnya mereka hidup berdampingan dengan baik dan saling melengkapi.

Namun suatu ketika, datang badai menghempas pulau Kecil itu dan air laut tiba-tiba naik semakin tinggi dan akan menenggelamkan pulau itu. Semua penghuni pulau cepat-cepat berusaha menyelamatkan diri. CINTA sangat kebingungan sebab ia tidak dapat berenang dan tak mempunyai perahu. Ia berdiri di tepi pantai mencuba mencari pertolongan. Sementara itu air makin naik membasahi kaki CINTA. Tak lama CINTA melihat KEKAYAAN sedang mengayuh perahu. "KEKAYAAN! KEKAYAAN! Tolong aku!" teriak CINTA. Lalu apa jawab KEKAYAAN, "Aduh! Maaf,CINTA!" kata KEKAYAAN. "Perahuku telah penuh dengan harta bendaku. Aku tak dapat membawamu serta, nanti perahu ini tenggelam. Lagipula tak ada tempat lagi bagimu di perahuku ini." Lalu KEKAYAAN cepat-cepat mengayuh perahunya pergi meninggalkan CINTA tenggelam.

CINTA sedih sekali, namun kemudian dilihatnya KEGEMBIRAAN lewat dengan perahunya. "KEGEMBIRAAN! Tolong aku!", teriak CINTA. Namun apa yang terjadi, KEGEMBIRAAN terlalu gembira karena ia menemukan perahu sehingga ia tuli tak mendengar teriakan CINTA. Air makin tinggi membasahi CINTA sampai ke pinggang dan CINTA semakin panik. Tak lama lewatlah KECANTIKAN.

"KECANTIKAN! Bawalah aku bersamamu!", teriak CINTA. Lalu apa jawab KECANTIKAN, "Wah, CINTA, kamu basah dan kotor.Aku tak bisa membawamu ikut. Nanti kamu mengotori perahuku yang indah ini." sahut KECANTIKAN. CINTA sedih sekali mendengarnya. CINTA mulai menangis terisak-isak. Apa kesalahanku, mengapa semua orang melupakan aku.

Saat itu lewatlah KESEDIHAN. Lalu CINTA memelas, "Oh, KESEDIHAN, bawalah aku bersamamu", kata CINTA. Lalu apa kata KESEDIHAN, "Maaf, CINTA. Aku sedang sedih dan aku ingin sendirian saja...", kata KESEDIHAN sambil terus mengayuh perahunya. CINTA putus asa. Ia merasakan air makin naik dan akan menenggelamkannya. CINTA terus berharap kalau dirinya dapat diselamatkan. Lalu ia berdoa kepada Tuhannya, oh tuhan tolonglah aku, apa jadinya dunia tanpa aku, tanpa CINTA?

Pada saat kritis itulah tiba-tiba terdengar suara, "CINTA! Mari cepat naik ke perahuku!" CINTA menoleh ke arah suara itu dan melihat seorang tua reyot berjanggut putih panjang sedang mengayuh perahunya. Lalu Cepat-cepat CINTA naik ke perahu itu, tepat sebelum air menenggelamkannya.

Kemudian di pulau terdekat, orang tua itu menurunkan CINTA dan segera pergi lagi. Pada saat itu barulah CINTA sadar, bahwa ia sama sekali tidak mengetahui siapa orang tua yang baik hati menyelamatkannya itu. CINTA segera menanyakannya kepada seorang penduduk tua di pulau itu, siapa sebenarnya orang tua itu.

"Oh, orang tua tadi? Dia adalah "WAKTU", kata orang itu. Lalu CINTA bertanya "Tapi, mengapa ia menyelamatkanku? Aku tak mengenalnya. Bahkan teman-teman yang mengenalku pun enggan menolongku", tanya CINTA heran. "Sebab", kata orang itu, "hanya WAKTU lah yang tahu berapa nilainya harga sebuah CINTA itu......"

credit goes to www.raudhah.com Taman Syurga nan Indah..
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 12:08 am

eylla89 wrote:
tgl ktne irfan????

~~tinggal kat skolah..!!! =) !!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 12:11 am

eR_z wrote:
hehehe....
tak baik lah korg ni
irfan tu ngah pasrah tu
kita main2 lakz

~~hie!!! mcm tahu2 jer akk nie irfan tengah pasrah!!! ~ku pasrah.. dan berdoa semoga tabah jiwa...oo tetapi bagaimana nak ku lawan jiwa yg siksaaaaa....kemana arah hendakku tuju,bila hatiku rindu padamu,hendak ku carik tapi x guna kau bahagia dengan si diaaaaa~ arGGG,tension seyh!!! huhu!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 5:08 am

Habiskan sekolah dulu baru bercinta...cinta time sekolah ni tak ke mana,tumpu pelajaran betul2, dah berjaya, nk bercinta dgn sesape pun tak kisah,even nk bercinta dgn model or org kaya pun tak kisah bila kita dah berjaya...jgn biarkan cinta melalaikan kita,bila bercinta time sekolah akan membuatkan kita leka hingga ketepikan pelajaran..cinta boleh dicari tetapi zaman persekolahan hanya sekali seumur hidup...so jgn sia2kan zaman persekolahan...walaupun kita ada perasaan tapi kawal dulu, time skolah la kita nk bersama kawan2, penuhkan aktiviti kokurikulum, aktif dlm kelab sekolah...bercinta ni tak ke mana masa persekolahan...buat homework,ulang kaji pelajaran, itu sebenarnya tanggung jawab seorang pelajar..
renung-2kan...selamat beramal...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 7:53 am

irfan bace tu nasiha abg ristoe... belajar dulu... in short kejar cita-cita dulu baru kejar cinta.....

emmm... tapi zee tak skolah lagi yet still hav not find my love or my 'MR RIGHT' ingat dah jumpe tapi... takpe lah ek....
Back to top Go down
View user profile
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 8:07 am

Dulu masa zaman persekolahan Ria sama mcm remaja lain. Bila tgk kwn or students yg lain bercinta, hati ini pun nk bercinta juga. Tapi seperti apa yg Abg Ristoe ckp, cinta di zaman persekolahan tk ke mana. Sebab cinta di zaman persekolahan adalah 'cinta monyet'.

Ria masih ingat lagi, masa Ria di Form 3, Ria suka dgn my own classmate nama dia 'Jafar'. During recess time, kami selalu mkn bersama. Apa yg Ria mkn, Ria selalu offer dia dan dia ambil. Mula2 kami hanya setakat besfriend, tapi lama-kelamaan jadi couple. Tapi bila kami masing2 dh habis sekolah mendengah, dh masuk kolej, perasaan cinta antara kami dh tk ada lagi. We both realise itu hanya 'cinta monyet' aja. Skg, Ria tk tahu apa khabar dia skg sebab we both lost contact.

Bila time sekolah memang kita tk akan merasa bertapa pelajaran itu sgt2 penting sebab sekolah tk bayar kita gaji. Tapi sekolah memberikan kita ilmu utk masa depan kita. We only relise how important study are, bila kita susah nk dapatkan pekerjaan dan mula bekerja. By the time we relise all that, semuanya dh terlambat. Memang, ada yg mengatakan walaupun kita dh bekerja, kita boleh ambil kelas mlm dan belajar lagi. Tapi itu semua tergantung pada metal dan fizikal kita. Siang hari kita dh penat bekerja, belum tentu kita terdaya nk study pula pada sebelah mlm.

Zaman persekolahan hanya sekali aja. Jgn di sia-siakan. Jgn menyesal sebelum terlambat..
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 11:05 am

zaman sekolah fairuz.. KACAU orang nak bercinta adala...haha...

tak terfikir pulak nak bercinta... nak main je.. enjoy with friends..(sekarang baru menyesal..) adik2 sekalian, time sekolah ni..penuhkanlah minda tu dengan ilmu, dada dengan iman, dan hati dengan setiakawan...

i did only one of them.

Cinta..you got your whole life for it.. tapi zaman persekolahan ni, a treasure yang memang dalam genggaman, tp tiba masanya akan pergi meninggalkan kita..

dik Irfan, budak pompuan tu bukan xda gantinya...ntah berlambak lagi kat luar tu berbaris utk Irfan bila Irfan dah berjaya kelak..
tapi sekolah Irfan, your experience in school, your fun, bad, sucky times at school; IRREPLACABLE..percayalah..
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 11:15 am

semua pun dah share pengalaman n pandangan ngan irfan...so mesti irfan dah tau mane yg perlu irfan wat kan...
akak just nk wish irfan good luck jerk..tak kire la ape pun perkara baik yg irfan wat...semoga irfan berjaya k...

klu ada masalah jgn segan tuk share ngan kite kat cni...smua pun open minded n bole berkongsi pendapat ngan irfan or yg lelain tu....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ~CinTa~   Today at 7:32 pm

Back to top Go down
 
~CinTa~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 18Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: