NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~CinTa~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Next
AuthorMessage
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 1:01 pm

hehehe... zaman bercinta time sekolah ek???... zee pun ada gakz lah... tapi time tu sedier tu bukan budak skolah dia berkej... bercinta ngah abg2 lah ek... he is 2 yrs older than me... hahaha... mmg dier my 1st pengalaman bercinta tapi is all cinta monyet aje...but becoz of that lah i did something stupid sbb dah lalai bercinta terus study pun terabai...zee dah mula hilang interest in study and eventually i failed my N level( alah mcm PMR)

so irfan be dont like akak ni ok... akak dah anggap u like my adik malahah all of u guys are like my bros and sisz ... i tak mo see my bro and sisz gagal....


Last edited by eR_z on Sun Apr 13, 2008 3:05 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
syah_nb08
Members
Members


Number of posts : 118
Age : 21
Registration date : 2008-01-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 4:49 pm

syah menderita...kt skolah syah ade satu lelaki ni..syah dgn die cume kwn..syah kenalkn die dgn kwn baek syah...kwn baek syah dh jatuh cinta dekat lelaki ini..skrng syah dpt tau yng die cintekn syah...syah cuba explain kt die yng syah tk cintakn die....syah pun tk sanggup nk betray kwn baek syah...syah tk tau ape nk buat....lelaki ni dh mcm orng giler...die tk habis2 paksa syah...tolong syah someone??
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 5:12 pm

sekali abg ristoe bg nasihat....
peh....
syah>>>
pape pun blaja r dulu...
x rugi pun tumpukn perhatian pada pelajaran...
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 7:19 pm

Ristoe wrote:
Habiskan sekolah dulu baru bercinta...cinta time sekolah ni tak ke mana,tumpu pelajaran betul2, dah berjaya, nk bercinta dgn sesape pun tak kisah,even nk bercinta dgn model or org kaya pun tak kisah bila kita dah berjaya...jgn biarkan cinta melalaikan kita,bila bercinta time sekolah akan membuatkan kita leka hingga ketepikan pelajaran..cinta boleh dicari tetapi zaman persekolahan hanya sekali seumur hidup...so jgn sia2kan zaman persekolahan...walaupun kita ada perasaan tapi kawal dulu, time skolah la kita nk bersama kawan2, penuhkan aktiviti kokurikulum, aktif dlm kelab sekolah...bercinta ni tak ke mana masa persekolahan...buat homework,ulang kaji pelajaran, itu sebenarnya tanggung jawab seorang pelajar..
renung-2kan...selamat beramal...

~~affraid wau,pnjangnyer!!! per pun tengs bro..!!! me cuber lakukan nyer!!!~~study doakan me berjaya!!!cheers ~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 7:22 pm

NoraJoey wrote:
semua pun dah share pengalaman n pandangan ngan irfan...so mesti irfan dah tau mane yg perlu irfan wat kan...
akak just nk wish irfan good luck jerk..tak kire la ape pun perkara baik yg irfan wat...semoga irfan berjaya k...

klu ada masalah jgn segan tuk share ngan kite kat cni...smua pun open minded n bole berkongsi pendapat ngan irfan or yg lelain tu....

~~tengs sis,irfan cuber sedaya upaya yg boleh!!! ok!!!~~ tengs lagi skali!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 7:23 pm

eR_z wrote:
hehehe... zaman bercinta time sekolah ek???... zee pun ada gakz lah... tapi time tu sedier tu bukan budak skolah dia berkej... bercinta ngah abg2 lah ek... he is 2 yrs older than me... hahaha... mmg dier my 1st pengalaman bercinta tapi is all cinta monyet aje...but becoz of that lah i did something stupid sbb dah lalai bercinta terus study pun terabai...zee dah mula hilang interest in study and eventually i failed my N level( alah mcm PMR)

so irfan i dont like akak ni ok... akak dah anggap u like my adik malahah all of u guys are like my bros and sisz ... i tak mo see my bro and sisz gagal....

~~ok!!! love you so mUCH sis!!! tq tq!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 9:24 pm

huhu,irfan pnye thankz macam owg dapat award..
antway,harap nasihat2 daripada our bro n sis berguna la untuk irfan..
gitu jugak pada iera,renungkanlah ye nasihat2 tersebut..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sat Apr 12, 2008 10:11 pm

~~tengs kak!!~~
~~nbianz>>> tq all... muaHHHH!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Sun Apr 13, 2008 3:08 am

adik2ku bare this i ur my mind

KEJAR CITA-CITA ....BARU KEJAR CINTA


Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Apr 14, 2008 2:25 pm

~~YEAH!!! betol tue kater kak zee!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
-Ria Jelita-



Number of posts : 21
Age : 29
Registration date : 2008-04-12

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Apr 14, 2008 2:27 pm

Irfan, akak nak tanya, Irfan ni purus cinta ke? Yes or No?
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Apr 14, 2008 2:34 pm

-Ria Jelita- wrote:
Irfan, akak nak tanya, Irfan ni purus cinta ke? Yes or No?

~~putus cinta dah lamer!!! tapi irfan skrg irfan angau ngan pom nie..!!! dier tahu irfan ske dier but dier anggap irfan as BEST FRIEND jer!!!~~I love you
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
-Ria Jelita-



Number of posts : 21
Age : 29
Registration date : 2008-04-12

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Apr 14, 2008 2:37 pm

Tak sangka, Irfan punya kes sama dengan apa yang akak hadapi sekarang ni.. akak suka dengan lelaki ni, dia dah tahu tapi dia anggap akak Best Friend dia aja..
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Apr 14, 2008 2:45 pm

~~tu la ,kiter senasib la...!!! but irfan nak cuber tumpukan prasaan cinta tue,coz pelajaran lagi penting...(inie semua hasil drpd nasihat newboyz nbianz sumer(termasuk akk) la..!!! tq2)
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
-Ria Jelita-



Number of posts : 21
Age : 29
Registration date : 2008-04-12

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Apr 14, 2008 2:47 pm

Bagus tu Irfan kerana sudi dengar nasihat dari kami. Akak sayang Irfan sebab akak tak ada adik-beradik..
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Mon Apr 14, 2008 2:55 pm

~~ooo0o ok!!! irfan syg akk jugak!!! and nbianz sumer...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Apr 15, 2008 7:03 am

Ristoe start kenal erti cinta bila masuk Universiti...1st n 2nd girlfriend Ristoe dah kahwin dah 2-2..alhamdulillah..hanya doakan kebahagiaan rumahtangga kekal selamanya..huhu..ramainya kengkawan yg dah kahwin...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Apr 15, 2008 8:21 am

huhuhu....
klu gitu time tu abg ristoe ard 19 ek! emmm...zee kenal cinta yg tul cint ard 19 kot mcm abg ristoe my 1st and and 2nd boyifrend satu yg minggal dunia and lagi dah kawin.... kita doakan aje lah....yg cinta time sekolah tu zee membabi buta aje time tu dlm 15 so mmg tak tahu ape pun lah kan ...

emmm... a ah lah ramai zee nyer kawan pun dah kawin or nak kawin...aarrggghhhh.... tua rupenyer aku dah leh kawin dah aceli....
Back to top Go down
View user profile
-Ria Jelita-



Number of posts : 21
Age : 29
Registration date : 2008-04-12

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Apr 15, 2008 10:16 am

Ria pula start kenal erti cinta masa form 4. Ria minat dengan kawan sekelas Ria yang sama kelas dengan Ria sejak di from 1 sampai form 4. Tapi lepas aja sekolah mendengah, kami tak pernah terfikir yang kami akan jumpa each other semula di kolej yang sama cuma lain kelas aja. Walaupun pada ketika itu kami lain kelas, percintaan kami masih sama. Tapi sayang seribu kali sayang, percintaan kami putus di tengah jalan di sebabkan boyfriend Ria ada p'puan lain.

Sekarang, Ria tak tahu apa jadi dengan boyfriend Ria tu sebab kami dah lost contact. Kawan-kawan Ria yang lain ada yang masih tengah memburu cinta dan ada juga dalam diam-diam dah kahwin dan ada anak pun.

Bila di fikir-fikirkan, Ria pun actually dah boleh kahwin cuma asyik putus cinta aja, nak kahwin macam mana. Pada kawan-kawan yang dah kahwin tu, Ria doakan semoga perkahwinan mereka kekal hingga ke alam syurga..
Back to top Go down
View user profile
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Apr 15, 2008 3:57 pm

Ape lah ramai org pikiran Pasal Cinta ni?
everybody will experience masalah dalam hal cinta, tetapi this is part Of life...no matter what life goes on
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~CinTa~   Tue Apr 15, 2008 7:23 pm

Ristoe wrote:
Ristoe start kenal erti cinta bila masuk Universiti...1st n 2nd girlfriend Ristoe dah kahwin dah 2-2..alhamdulillah..hanya doakan kebahagiaan rumahtangga kekal selamanya..huhu..ramainya kengkawan yg dah kahwin...

~~tau x per..!!! slalu cam tue,tengok sumer kengkwan sumer nak kawen,last2 baru tersedar yg tinggal kiter sorang jer yg x kawen lagi!!! so,jngan lmbat2 tau!!! huhu!!! klau lmbat sngat bro,nbianz pom kan ramai,pilih jer..!!! tul x...??!!! huhu!!!~~I love you lol! I love you
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Wed Apr 16, 2008 12:23 am

Gue start kenal cinta bila masuk skolah menengah satu...huhu..mudanya....


~Di sini sekolah cinta yg tak pernah kau nikmati..hadiahkan bintang untuk engkau memiliki..kerana engkau menyintai sesama insan di dunia..hah~ lol! ....
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~CinTa~   Wed Apr 16, 2008 1:07 am

emmm...
zee terus terang serik utk bercinta tako diri ini dilukai...i juz cant opem my heart for ti but i did try but i juz cant... bukan tak caya pada cinta tapi tak percaya lafazz cinta....
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~CinTa~   Thu Apr 17, 2008 3:44 pm

fairuz risau, takut...if satu hari..our true love appear before us..(ceeeyy..apa 'appear' hehe..) kita tak kenal..kita tak tau..
then he just walks away...
tak ke merana jiwa..?
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~CinTa~   Thu Apr 17, 2008 5:41 pm

Ristoe wrote:
Ristoe start kenal erti cinta bila masuk Universiti...1st n 2nd girlfriend Ristoe dah kahwin dah 2-2..alhamdulillah..hanya doakan kebahagiaan rumahtangga kekal selamanya..huhu..ramainya kengkawan yg dah kahwin...

ader tak terase cam 'eh dah tua aku tak kawen lg..member2 smua dh kawen ni" muahhahahaha...

nora start kenal erti cinta Form 2 1998..pergh gatal dowh kecik2 dh bercinta...hahahahaha...clash seminggu nak PMR nie...padan muke aku bercinta lg....blaja dh jadi hape..but PMR tetap maintain ok....

Form 4&5 single jerk(setia lg ngan cinta lama)....just play around..muahahaha...suke sakat dak2 laki yg encem kat skolah...bile dowang suke kite lak tak suke...huhuhhuhu..ms tu tak caye dah ngan mamat2 cute or encem nie...so play around jerk....ala nakal budak2 jerk...

bile masuk U br bercinta semula nie...ngan org yg same mase PMR dulu...wakakakaka....satu U la plak...cinta berputik semula gtu...mase tu tahun 2001..smpi la ke tahun 2008 nie bnyk sgt dugaan to both of us...dh kire berakhir kut...uwaaaaaaaa......10tahun dh kenal die....tahun nie tahun ke10..apesal la tak mampu pertahankan hubunagan nie????tension.....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ~CinTa~   Today at 12:25 pm

Back to top Go down
 
~CinTa~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 18Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: