NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Asian Idol

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Asian Idol   Mon Dec 17, 2007 2:20 pm

Hady Mirza won the Asian Idol.....Sape agree dan sape tak agree...share ur views here...

for me:
Hady Mirza was great....but alll the 6 idols was great too...they invited Peterpan to represent the indonesian bands,Rivermaya for the Philiphines...asal tak Jemput Newboyz to represent Malaysia...Ninja geram seh bile tgk Hady Mirza menang...was totally unexpected....Last year Ninja nak gi audition Singapore Idol tapi tak cukup umur...then sekarang maybe takde lagi SIngapore Idol...sedihnye....baru ingat nak jadi macam Hady Mirza...lol..(berangan aje)
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Asian Idol   Tue Dec 18, 2007 7:08 pm

Kata Hady Mirza,dia tanding sebab nk represent singapore jer.Dia tak sangka yang dia menang..hehehehe..

Ingatkan Mike(indonesia idol) atau Jaclyn Victor(malaysia idol)..menang itu title..sekali Hady mirza da..

Ninja asuka-

lols..next year maybe ada singapore idol 3..
pilah cuba ye..
Back to top Go down
View user profile
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: Asian Idol   Tue Dec 18, 2007 11:08 pm

cik munirah-

Entahlah rase macam malas pun ade nak gi audition...lol

anyway guess what, Hady mirza's votes was 28%
jacklyn 27%
mike 7%

see the difference?

anyway u like westlife too?
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Asian Idol   Tue Dec 18, 2007 11:11 pm

ninja_asuka wrote:
cik munirah-

Entahlah rase macam malas pun ade nak gi audition...lol

anyway guess what, Hady mirza's votes was 28%
jacklyn 27%
mike 7%

see the difference?

anyway u like westlife too?

Ninja Asuka-

klu malas..nyanyi kat rumah sdh ye..
ouw..lagi skit seh jaclyn nk menang..
not really lah..only the song title "My Love"..hehehe.
Back to top Go down
View user profile
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: Asian Idol   Tue Dec 18, 2007 11:16 pm

i think Hady Mirza won because of my 10 votes for him...lol just kidding...what i wanted to show was mike mohede vote was only 7%...i was expecting him to win coz he has a lot of fans in Indonesia...Jacklyn was on my list of winning too..though i supported Hady Mirza, i did expect him to beat the others Idols
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Asian Idol   Tue Dec 18, 2007 11:20 pm

ninja_asuka wrote:
i think Hady Mirza won because of my 10 votes for him...lol just kidding...what i wanted to show was mike mohede vote was only 7%...i was expecting him to win coz he has a lot of fans in Indonesia...Jacklyn was on my list of winning too..though i supported Hady Mirza, i did expect him to beat the others Idols


Hahahaha.aiyo..jangan prasan..yg ade vote 100 x..
tap ade hikmah dia menang asian idol..Smile
Back to top Go down
View user profile
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: Asian Idol   Tue Dec 18, 2007 11:22 pm

i did research and realise why he actually win...but dun wanna say...nanti ade orang yang tak happy nanti...anyway its over...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Asian Idol   Tue Dec 18, 2007 11:25 pm

ninja_asuka wrote:
i did research and realise why he actually win...but dun wanna say...nanti ade orang yang tak happy nanti...anyway its over...

Smile
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Asian Idol   Wed Dec 19, 2007 11:48 am

ain pun tengok asian idol tu kat channel 5..
sejujurnya ain tak sangka ar hady leh menang(walaupun time dier kat s'pore idol dulu mmg ain support dier wpun takleh undi coz ain m'sia)..and of course la ain sokong msian idol JACLYN VICTOR..last2 biler diumumkan hady yang menang,memang surprise..tapi takpe la,melayu yang menang!!..maybe hady dapat vote dari indonesia n malaysia coz dier kan nyanyi lagu melayu..so,org2 kat 2 negara ni leh paham..
tak silap ain PAUL MOSS(juri malaysia)pun suke hady kan??

jangan lupe tengok siaran ulangan kat channel 5,khamis ni k..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: Asian Idol   Wed Dec 19, 2007 10:05 pm

ain wrote:
ain pun tengok asian idol tu kat channel 5..
sejujurnya ain tak sangka ar hady leh menang(walaupun time dier kat s'pore idol dulu mmg ain support dier wpun takleh undi coz ain m'sia)..and of course la ain sokong msian idol JACLYN VICTOR..last2 biler diumumkan hady yang menang,memang surprise..tapi takpe la,melayu yang menang!!..maybe hady dapat vote dari indonesia n malaysia coz dier kan nyanyi lagu melayu..so,org2 kat 2 negara ni leh paham..
tak silap ain PAUL MOSS(juri malaysia)pun suke hady kan??

jangan lupe tengok siaran ulangan kat channel 5,khamis ni k..

tak payah tunggu hari khamis untuk tgk asian idol skali lagi...Ninja dah ade vedio Hady mirza nya perfromance dah...lol
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Asian Idol   Sat Dec 22, 2007 2:57 pm

apepun,masih terkilan agi ar jac tak menang...ups.!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Asian Idol   Sat Dec 22, 2007 7:50 pm

bg kak zee all the 6 asian idol finalist ada lah juara dik...
tapi kemenangan HADY MIRZA mmg tak dijangka ooo bg akak...
i was so shock i bust into tears ooo....
Back to top Go down
View user profile
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: Asian Idol   Wed Dec 26, 2007 7:17 am

Ini pendapat masing-masing. Bagi diri saya, kemenangan Hady Mirza dalam Asian Idol just because of 'Voting From SMS'. Kalau tak kerana vote, saya tak rasa Hady Mirza boleh menang. Walaupun saya orang S'pore, saya tak harap dia menang. Ini kerana kedua-dia lagu yang dia nanyikan pada hari itu langsung tak ada aura. Hancur beb!

By the way kan Ain, kalau awak nak tahu, orang S'pore ni 'Gila Voting'. Asal ada penyanyi lelaki from S'pore yang handsome, cute.. confirm 100% semua perempuan dekat S'pore ni akan bermati-matian vote sampai menang. Suara tak sedap orang tak ambil perduli. Yang penting handsome, cute n etc. It's only apply to male singer not female singer.

Ini memang kenyataan yang tak boleh di sangkal lagi...


~ Ria Jelita ~
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
***reza zanuar***
Members
Members


Number of posts : 387
Age : 28
Localisation : tangerang via jakarta
Registration date : 2007-05-24

PostSubject: Re: Asian Idol   Wed Dec 26, 2007 1:28 pm

*** cemekooom....sowwy i am late.***
-Ria Jelita - wrote:
Ini pendapat masing-masing. Bagi diri saya, kemenangan Hady Mirza dalam Asian Idol just because of 'Voting From SMS'. Kalau tak kerana vote, saya tak rasa Hady Mirza boleh menang. Walaupun saya orang S'pore, saya tak harap dia menang. Ini kerana kedua-dia lagu yang dia nanyikan pada hari itu langsung tak ada aura. Hancur beb!

By the way kan Ain, kalau awak nak tahu, orang S'pore ni 'Gila Voting'. Asal ada penyanyi lelaki from S'pore yang handsome, cute.. confirm 100% semua perempuan dekat S'pore ni akan bermati-matian vote sampai menang. Suara tak sedap orang tak ambil perduli. Yang penting handsome, cute n etc. It's only apply to male singer not female


~ Ria Jelita ~
*** but... i setuju ngan kak ria ni,dorang tu jual pace jer kat asian idol tu.
and sesungguh nyer yang harus menang time tu is MIKE MOHEDE... hehehhe

indonesian.....gw banget gitu loch.***
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Asian Idol   Tue Jan 01, 2008 5:18 pm

setiap negara nak wakil dowang menang..
tapi klu yang menang tu btol terer,takde la terkilan sangat coz memg layak..
papepun,terpaksa terima jer la..benda da jadik..
lagipun hady bukannye teruk sangat,dier best per..
klu tak ain takkan duduk depan tv time spore idol dulu..
bukak channel 5 semata2 nak tengok s'pore idol..
nak tengok m'sian idol pun tak sesemangat tengok s'pore punye..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Sponsored content




PostSubject: Re: Asian Idol   Today at 7:32 pm

Back to top Go down
 
Asian Idol
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: