NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Mon Dec 31, 2007 1:51 pm

sang kancil: aisey..miss sorula pulak... saya datang karnival tu awal sangat... lagipun memang have no idea yang konsert ni sebuah karnival... just datang saturday lepas nak survey macam mana nk pergi balik ke tpt new boyz beraksi ni je.. adala jugak kat booth tu something pasal music dari sarawak..

bagus..bagus..dapat merasa makan kek lapis tu...malam ni last, sure ada benda baiiikk lagi..(kot?) haha

rugi pulak tak nengok autoshow tu..
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Tue Jan 01, 2008 2:34 pm

Wow...!!! best woo malam tadi punye show kat putrajaya...sy sampai dataran putrajaya presint2 tu lebih kurang kul 11 lebih gak la...lagi 5-6 minit nak countdown & percikan bunga api nak dilepaskan...nampak la artis2 dah berkumpul atas pentas utk countdown same2 penonton yg hadir...pengacara majlis HEZRY HASHIM (selamat...!!!) & SYIKIN (tak kenal la sape syikin ni,kalau ekin nbianz kenal la, huhu...).Dalam 5-6 minit sakit tengkuk mendongak tgk bunga api konsert pun diteruskan lagi dgn persembahan band KHALIFAH (yabang jinbara),2 lagu...pastu DINA nyanyi lagu omputih (apentah tajuknya),sambung lagi artis dari shah alam ELYANA bersama 'kaki ayamnya' dgn lagu KALIS RINDU...then ASH NAIR (tak kenal gak) dgn lagu CRAZY...artis seterusnya SHAMRIN FOTOGRAF dgn lagu otai rock dulu2 TEMPLE OF THE KING (layan woo...).Pas SHAMRIN turn bro2 NEW BOYZ kita lak perform dgn lagu hits mereka yg dimulakan dgn sound check ckit coz rakaman utk 6januari2008 nnt...lagu 1st KAU BERNAMA CINTA dan kemudian PUTUS...ENJOY BEB...!!! rugi sape tak dtg tgk live...pastu ade lg perform dari ALI & M'PIRE,tapi nak tgk NEW BOYZ je...so pas NEW BOYZ perform sy chow la...jalan jem woo...nasib baik merempit...kalau bwk kereta confirm pagi ni baru sampai umah...hehe...

SELAMAT TAHUN BARU 2008...!!!
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Tue Jan 01, 2008 3:32 pm

~~abg epul nie citer buat owg kempunan jer...!!! per pun ,nak tengok 6 januari nie...!!! klau x der jugak...!!! memank KENA ngan aku!!!!~~ <peaCE>
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Tue Jan 01, 2008 4:58 pm

bukan ngan irfan jer,
ngan akak pon kene..!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
syah_nb99
Members
Members


Number of posts : 56
Age : 21
Localisation : ?/
Registration date : 2007-10-22

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Tue Jan 01, 2008 5:15 pm

channel bape eh??kalau RTM1 boleh lah ierahtompang tengo...btw HAPPY NEW YEAR TO ALL..!!smlm gempak betul countdon party kt my estate and kt VIVO...Taufik rock the mall...syah tengok kt tv terpekik terpukau cam orng gilerr...
Back to top Go down
View user profile http://www.sweetiieirah.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Tue Jan 01, 2008 5:25 pm

kat s'pore klu sambut new year mmg gile2 ek?
akak tengok kat channel 5 smalam..perh,harok..
BY DEFINITION pun ade perform,best gak..
tapi terkilan ak sempat tengok revalina...huaaarrrgghhh!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Tue Jan 01, 2008 6:59 pm

Siaran konsert GeGAr akan ditayangkan pada 6 januari nanti..time tak tau la pukul brapa..so 6 jan nanti tgk2 la intisari rancangan sebab tak pasti tv1 or tv2...
Back to top Go down
View user profile
syah_nb99
Members
Members


Number of posts : 56
Age : 21
Localisation : ?/
Registration date : 2007-10-22

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Tue Jan 01, 2008 8:23 pm

yerr...ierah sokong By Defination...dirorng rock habis..sampai ierah terloncat-loncat...revalina punn cool...tapi diorng terkeluar mase semi...
Back to top Go down
View user profile http://www.sweetiieirah.blogspot.com
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Wed Jan 02, 2008 8:47 am

sang kancil: yup!! memang best dapat nengok New Boyz live!! YAY!! Awak nengok dari time bunga api je, kita dari awal concert start...mau patah tengkuk hamba..haha

tangan pulak naik lenguh sebab merakam pakcik2 kita kat atas tu beraksi..gegar2lah kamera.. (tapi ambik time 'Kau Bernama Cinta' je. sebab tangan dah give up dan nak layan lagu 'Putus' lak..)

Waahh!! akhirnya, tercapai jugak niatku nak tengok New Boyz nyanyi live!!

huh. sapa cakap New Boyz bawak 10 lagu? hahaha
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Wed Jan 02, 2008 11:19 am

ristoe sndri yang ckp NB bwk 10 lagu..
kene kelentong nampaknye kiter,huhu!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Wed Jan 02, 2008 4:56 pm

Ish-3..takkan la konsert new year main 10 lagu?korang pernah tgk ker artis lain bt mcm tu..common sense la skit..
saje jer nk bg happening...epul, video tu masuk la dlm youtube or paste la kat sini...blh jgk ramai2 tgk...
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Wed Jan 02, 2008 5:47 pm

mr ristoe...phyerousze yg record perform korang...aku tak record...dah try record gune fon aku tapi tak clear la bro...ramai org yg tinggi2 lampai depan aku...hehe...so aku record dalam kepala aku je...hehe...anyway perform korang ramai penonton2 sekeliling aku yg komen "boleh tahan dorang ni main" pastu ada yg ckp "taktau plak si tomok ni pandai main gitar sambil nyanyi rupanya"...aku dgr happy je...hehe...good job NEW BOYZ...teruskan... Cool
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Wed Jan 02, 2008 10:23 pm

ada akak sebelah kita boleh cakap kumpulan yang first main tu New Boyz... taula diorang tu dah matured and all...agak2la estimate ketuaan tu..hehe..bak kata ristoe, common sensela sket...

huh..KALAULAH betul New Boyz main 10 lagu, sampai pukul 3 pun xde sapa yang balik lagi kot...hhaaha


Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Thu Jan 03, 2008 12:11 am

huhuhu...
enjoy ek korg dapat tgk....
haiz....
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Thu Jan 03, 2008 1:35 pm

enjoy, kak... rasa cam nak jerit2 je kat depan pentas tu..tapi akak2 kat tepi saya dah pandang semacam time saya jerit 'doraemon!'...huhu..menahan dirila..
tapi, ada gak terlepas barang sekali dua 'New Boyz!!!'..
haha
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Thu Jan 03, 2008 4:21 pm

haha...afiez soundcheck gitar die main lagu doraemon...hehe...comey gak bunyinye... tongue
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Fri Jan 04, 2008 6:57 pm

sang kancil: setuju! yang sweet sangat masa Tomok pegi apologize kat audience abb byk sangat kesulitan2 berlaku masa diorang kat atas stage..
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Fri Jan 04, 2008 8:41 pm

hehe...biasela tu...rakaman...utk peminat & pendengar juga penonton gak nanti mase siaran langsung kat tv rtm...nak kasi bunyi semua instrumen sekata...baru puas hati...tapi sy tgk aritu perform dorang memang puas hati...maklumlah live tu...hehe...jgn jeles...kan phyerousze...hehe... Cool
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Fri Jan 04, 2008 10:24 pm

wuahaha..botul2..
amat benar sekali katamu itu..
nengok diorang ulang2 tu, lagi best..
haish..bila ar lagi nak tengok dorang perform live ni..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Sat Jan 05, 2008 12:36 am

haizz.....
korg ni wat aku cemburu aje ek
aduiiii...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Sat Jan 05, 2008 7:21 pm

~~sangkancil>>>> soundcheck doreamon...??!!! haha,klaka nyer...!!!
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Sat Jan 05, 2008 7:39 pm

sebelum ni Afiez ada try soundcheck lagu Mario Bros..skg ni jer Doraemon plak...so penonton tak la boring jer menunggu..
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Sat Jan 05, 2008 8:39 pm

best2..
cute sesangat..

kak zee: bukan niat membuat dirimu jeles..tapi inikan New Boyz..hehe..
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Sat Jan 05, 2008 9:37 pm

~~ristoe>>> ermMMM,oklah tue....!!! doraemon pun doraemon la...!!! janji nb best!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Sun Jan 06, 2008 2:45 pm

apa kata utk show lain kali, soundcheck guna lagu sailormoon atau dragon ball plak.. hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007   Today at 3:43 am

Back to top Go down
 
NB di Konsert Gegar Putrajaya 31 Disember 2007
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: JADUAL AKTIVITI (Schedule)-
Jump to: