NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Apa-aPa sajaLah of the Day..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19 ... 34  Next
AuthorMessage
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:25 am

Memandangkan Ristoe dah buka topic pasal 'resipi makanan', terdetik di hati ini untuk cuba belajar memasak. Insyaallah pasti berjaya Smile
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:26 am

hehehe...
yup tul tu
tak hepi pun wat2 hepi
ding ding....
Back to top Go down
View user profile
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:30 am

Dalam hidup ni tak boleh terlalu stress sangat nanti jadi cepat tua dan juga senang dapat penyakit. Lagipun, hidup ni bukannya lama so tak perlu kita nak bebankan kapala fikirkan perkara2 yang sedih or menyakitkan hati..
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:30 am

tp tu la..kadang sgt senang tuk kite ckp...kehidupan perlu diteruskan...jadikan perkara yg lalu sbgi pengajarN...

but klu kite yg duk kat tempat org tu...then br la kite tau camner susahnye nak facing masalah tu n tak tau mane nak mulakan bende yg baru..sebab smua bende lama akn sentiasa menghantui kite
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:35 am

emmm... tul kat nora....
berat mata memandang
berat lah bahu yg memikulnyer
Back to top Go down
View user profile
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:35 am

Masa Ria putus cinta, Ristoe dan juga semua org nasihatkan Ria supaya lupakan 'si dia', dan mulakan hidup baru. Memang senang cakap macam tu tapi yang facing this problem Ria.

Adakah semua org rasa apa yang Ria rasakan masa tu? Tidak.
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:38 am

ria:
kak zee dah lalui dah pengalaman tu
mmg pedih tapi have tu ubat diri sendiri
not once but dua kali...dan skrg my life dah back to normal i guess.. tak tak jajah mane2 org but then peristiwa tu what akak fobia and trauma...
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:40 am

that's why i said..easy for us to sayiang that...but not easy to carried..

hanya org yg alami mslh tu yg tahu sepenuhnye betapa berat tuk kite bawak mslh tu...ape yg perlu kite ingat...kite jerk tau mslh kite sepenuhnye...so kite jerk tau ape perlu kite wat..memang perlu dgr pendapat n pandangan org tuk ringankan sedikit ape yg kite rasekan..but itu bukan alasan tuk kite jd lebih teruk or susahkan org sekaliling..kite kene prove kt org...time nie kite jatuh n kat bwh..but satu ari nanti dowang akn tgk kite ader kt atas...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:41 am

eR_za------> Ria masih susah nak lupakan dia dengan sepenuhnya. Dia terlalu bermakna dalam hidup Ria Sad
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:46 am

nora faham ape yg ria rase tu...
klu ikutkan nora sendiri...setiap minit ingat die...but nora tak leh lyn sgt perasaan tu..coz nora kene gak lupakan die..sebab die bukan tuk nora...8tahun bersama...nora sendiri tak pasti berapa tahun nora kene amik tuk ubat luke nie...but ape yg nora bole wat???tuhan syg nora sebab tu die bg ujian yg sgt hebat...gtu gak la ngan ria or org lain....kite kene tabah jerk..n make sure kelukaan yg kite dpt nie beri seriibu satu hikmah tuk kite jd lebih baik...bukan lbh teruk or memuakkan org lain....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:52 am

Ria dgn dia memang dh putus. Tapi antara kami masih ada perasaan yg kami sendiri tak faham kenapa perpisahan yg terjadi.. Something not settle..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 11:58 am

nora.... ria....
tuhan sayangkan kita sbb tu dier uji kita
tuhan tahu ape yg terbaik buat kita sbb tu all of it happen...
ingat takdir yg pisahkan korg dan insya ALLAH takdir jua akan temukan semula mungkin dgn dier or wif someone better than.....
mungkin pengalama kita beze ikit tu yg susah korg nak lupekan dier kan
bagi zee perpisah yg zee alami is 2 in 1 sakit dah lege kita dah berakhir segalanyerr
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 3:57 pm

for me.. (ehem..nak nymapuk jugak cerita ni..) .. he was the best thing that ever happened to me..but him letting me go, was the best thing that ever happened for me.. (faham x?)
fairuz masih sygkan dia now..tapi by not being together is what's the best for both of us right now...
...and for all that ever happened between us, be it a good thing or otherwise; semua tu yang mengajar fairuz untuk lebih tahu.. (?) ...tentang hati... tentang hidup... tentang manusia...
kan?
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 4:32 pm

susah sgt nak tau tentang manusia..tentang hati n perasaan...sebab ianya boleh berubah ngan sekelip mata jerk...arini perangai org nie camnie..esok tetibe berubah jd lain plak..arini hati nie suke bende nie..esok dah tak suke plak...uwaaa bole giler klu camnie..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 4:35 pm

Ria malas nk fikirkan pasal hati dan perasaan manusia.. Let them be like that sebab we can't please everyone...
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 4:36 pm

memang la...klu nk fikir prasaan smua org kite tak leh hidup la nampaknye...
even nk memahami hati org yg plg rapat ngan kite pun giler susah nie plak nk fhm semua org....
ape yg perlu kite wat yg terbaik..n cube pastikan kite tak sakiti hati mana2 pihak...but tuk puaskan hati semua pihak itu tak mungkin kan....huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 4:46 pm

Yup! betul kata Nora..
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 5:19 pm

sbb tu fairuz cakap lebih tahu instead of lebih faham atau lebih mengerti... we can never understand human.. but we can tolerate each other...

Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 5:23 pm

ya tul tu fairuz...
d sebabkan kite tak pernah faham ape yg dowang nak..n kite tak mampu persembahkan or berikan yg plg terbaik...kite kenela pandai bertoleransi...klu nak ikut jerk kemahuan kite tuk dipenuhi sure gaduh jerk la jawabnye...sebab takde sikap toleransi...

klu d tnye kan ngan NB yg bekerja dlm group nie sure dowang sgt fhm ngan toletrate nie..sebab sikap tu la plg penting tuk dowang kukuhkang group dowang..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
-Ria Jelita -
Members
Members


Number of posts : 52
Age : 29
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 5:27 pm

Nora I tgh fed up skg ni!
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 5:31 pm

ape plak yg wat kan ria fed up nie??
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 5:32 pm

haa..kan?
fairuz cuba untuk respek suma orang... sbb fairuz honor people who respect others.. mmgla boleh tegur-menegur tu penting kan..apa yg baik diteruskan.. yg jelik, dibetulkan...barulah kita sentiasa maju..

toleransi sesama manusia ni mmg i think antara the most important thing in lifela kan... tapi ada jugak segelintir manusia yang menyalahgunakan toleransi/respect/trust yang kita amanahkan sesama kita..

kenapa? kenapa? WHY?? WHYYY???

waa..emosinya aku..
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 5:38 pm

wah emosinye die...hahahahaa...

that's why la..kadang kite dh tolerate baik punye..but ada gak yg amik kesempatan atas kebaikan yg kite dh wat...
but jgn sekali nyesal ngan kebaikan yg kite pernah wat...name pun kebaikan...nape mesti die sesali kan...

just think that...what u give that u get back..
so kebaikan yg kite berikan...kebaikan gak la dtg blk kt kite...
klu kejahatan dowang bg kt kite..kejahatan gak la balasan dowang...wlupun tak cepat tetap akn terima gak balasannye...just be patient la....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 5:46 pm

ya!! betul! betul sekali itu!! cheers

tapi kan... "just be patient.. " akak ni kan..bunyinya mcm sesuate yang teramat sadis akan berlaku pada orang berkenaan...hehe.. seram pulak mendengarnya membacanya...

Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Thu Apr 10, 2008 5:50 pm

that word is for myself actually...i'm just be patient la dear...if not i'll kill myself...hahahahahaha...
just be patient...one day they will know the truth...n they will appreciate me..huhuhu...that's what i'm telling myself..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa-aPa sajaLah of the Day..   Today at 12:28 pm

Back to top Go down
 
Apa-aPa sajaLah of the Day..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 34Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19 ... 34  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: