NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 NBianz cares .

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: NBianz cares .   Sun Jan 13, 2008 7:35 pm

I just thought that we just need to spread the words .
This is a big deal to us .
This could ( Nauzubillah Min Zalik) happen to our brothers and sisters .




"Sharlinie Mohd. Nashar, 5, dilaporkan hilang ketika bermain bersama kakaknya di padang permainan yang terletak kira-kira 200 meter dari rumahnya di No. 29, Jalan PJS2C/11N, Taman Medan, Petaling Jaya.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed
berkata, mangsa diculik kira-kira pukul 11.30 pagi. Ketika itu mangsa sedang leka bermain bersama kakaknya, Sharliena yang berusia lapan tahun.

Menurut beliau, ketika hilang, mangsa yang mempunyai tiga adik-beradik memakai baju-T dan skirt berwarna biru muda serta selipar warna merah jambu."

Sharlinie Mohd. Nashar, 5, was reported missing after playing with her sister at a nearby playground which was situated at about 200 meter from her
house at No. 29, Jalan PJS2C/11N, Taman Medan, Petaling Jaya.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed said, the girl was kidnapped arround 11.30 am. At that time the girl was
playing with her sister, Sharliena who was 8.

According to him, when missing, she was wearing blue T-shirt and skirt and was wearing a pink slippers.


So, please. If anyone saw her, a glimpse of her, please report to your nearest police station.

you could care . or just not give a damn .
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NBianz cares .   Sun Jan 13, 2008 9:15 pm

~~semoga cepat la jumpa kanak2 yg tidak berdosa inie...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NBianz cares .   Sun Jan 13, 2008 11:03 pm

fairuz cadangkan postkan poster ni kat korang nyer myspace/friendster/blogspot/facebook/xanga/dan yang sewaktu dengannya
at least lagi ramai orang will know about this.
you guys can download the poster and get the latest news about this at
utusan online
or get the poster link here
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NBianz cares .   Mon Jan 14, 2008 2:28 pm

~~insyallah,nntie irfan cuber uat nantie...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
syah_nb08
Members
Members


Number of posts : 118
Age : 21
Registration date : 2008-01-05

PostSubject: Re: NBianz cares .   Mon Jan 14, 2008 6:13 pm

syah turut sedih bile dengar cerita mcm ni...kesian eh budak2 kecil yang tk berdosa bunuh kena mati ke apa ke...kesian betul..harap dia dapat di temui...amin..
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NBianz cares .   Wed Jan 16, 2008 9:03 pm

ain pon sentiasa follow up ape berita pasal kes ni..
kesian adik sharlinie,dah la masih kecik ade penyakit lak tu..
harap adik sharlinie akan ditemui semula dalam keadaan sihat dan baik..
janganlah sampai tragedi yang menimpa NURIN JAZLIN berulang..
janganlah sampai SHARLINIE jadi mangsa si pembunuh kejam tu lagi..!!
marilah sama2 kita berdoa agar SHARLINIR segera ditemui..amiinn..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NBianz cares .   Thu Jan 24, 2008 9:45 pm

latest; untuk sapa yang kurang membaca newspaper..(bukan tak baca aa, kurang je..)

Rambut, kening Sharlinie diubah?

Oleh MOHD. SAIFUL MOHD. SAHAK

....

Beliau(KPD Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed) berkata, penculik mungkin berbuat demikian untuk mengaburi usaha pihak berkuasa dan orang ramai menjejaki kanak-kanak itu yang hilang di Taman Medan di sini sejak pukul 11.30 pagi, 9 Januari lalu.

''Mungkin perubahan itu dilakukan ke atas kanak-kanak itu," katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya di sini hari ini.

Sebelum ini, mayat Nurin Jazlin, murid tahun dua Sekolah Rendah Desa Setapak di sini ketika ditemui juga telah diubah bentuk fizikalnya.

Rambutnya dipendekkan dan bulu kening mata dinipiskan sehingga mayat kanak-kanak perempuan tersebut berbeza dengan dirinya.

... polis tidak putus asa sebaliknya akan tetap melakukan pemeriksaan berdasarkan maklumat orang ramai terhadap setiap rumah yang mencurigakan.

more at utusan page here


just so that you know.
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NBianz cares .   Mon Apr 21, 2008 10:25 am

assalamualaikum to all nbianz....

disini zee nak inform of ouf nbianz's so called mum(superman) and zeenyer ibu angkat gak lah... sedang terlantar dihospital and she figthing for her life wif canser..di sini zee nak minat all nbianz klu leh reramai doakan supaya she cecepat sembuh.....

nota kecil: nora,abg ristoe and tomok... u all mit hee b4 korg ingat tak???
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: NBianz cares .   Mon Apr 21, 2008 3:09 pm

kwn2, kalau nk tau, mayat arwah nurin jazlin ditemui dkt ngn umah eylla...
n umh adik shahlini pun dkt ngn umah eylla...
itu y wat mak eylla takut nk lepas kn eylla kua waktu mlm...
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NBianz cares .   Mon Apr 21, 2008 6:11 pm

kak zee. we wish her all the best, and hope that she will get better. Kita suma berdoa, she will get through it.
Back to top Go down
View user profile
syah_nb08
Members
Members


Number of posts : 118
Age : 21
Registration date : 2008-01-05

PostSubject: Re: NBianz cares .   Mon Apr 21, 2008 9:36 pm

kak zee>> syah turut rase simpati keatasnye...syah berdoa semoga kesihatannya sembuh...amin..
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: NBianz cares .   Tue Apr 22, 2008 2:44 pm

ade bc atau dgr berita y ade sorg budak kua dr umah tanpa pengatahuan fmly semata2 nk jumpe mawi x???
nape r die wat cam 2..
wat fmly risau je..
atlast mawi y jumpe die n bg nasihat..
harap2 kwn2 sume xde ry wat cam 2 ye...
skrg ni byk sgt kes org hilang...
y mn ade adik y msh kecik, jg r diorg bek2 ye..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NBianz cares .   Tue May 13, 2008 3:55 am

hm..lama seh tk dgr berita ttg budak nie..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: NBianz cares .   Today at 3:39 pm

Back to top Go down
 
NBianz cares .
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: