NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sat Jul 05, 2008 6:21 pm

ila da tgk promo kt tv..
nape ramai band y x dikenali???
ila y xtau pasal diorg atau mmg diorg baru diberi publisiti??
kalau boleh tlg update tarikh ikon kt ila ye...
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sat Jul 05, 2008 6:50 pm

ikon ni rasanya memang antara langkah untuk menyerlahkan/mengetengahkan/expose band2, artis2 di malaysia ni ke peringkat antarabangsa...
mcm ikon last year, dorang ambik yang dah sedia dikenali and compete (rasanya guna judge AND sms vote kot..but dont take my word for it) and hantar untuk international ikon tu.
kalau x silap OAG and Jaclyn yg pegi.
so, lets hope this year New Boyz and...sapa2lah yang pegi.. hehe
although...
the irony is, New Boyz ni dah lama ada dlm industri muzik malaysia, cuma ntahlaa...adakah sebab nama NB ni, jd dorang tak diberi peluang to be taken seriously?
i mean, seriously..
kalau hanya kerana nama NB dipandang rendah, mmg singkat pemikiran org2 tersebut..
byk lagi band yg punya nama ntah apa2 kat luar sana, adakah mereka menerima nasib yg sama?

Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 9:07 am

so skrg ikon ni bulan 8 or 11 ni... klu bulan 11 mmg lah astro mi..... ******.....tttuuuuttt.....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 11:38 am

jgn tak jadik sudah laa..
kecian kat abg moks,bukan men semangat lagi dier..
kecian kat nbianz gak..tak dpt tgk NB beraksi dalam pertandingan tu..
ntah biler kiter bley tgk NB menjulang kejayaaan macam dulu..
hopefully one day dapat la kita tgk tu sume..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 11:41 am

ain:
nothing comes easy in life dik
kita kena lalu yg pahit2 dalu baru yg manis...
ahakz... ape lah yg akak ko merapu ni dik oiii....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 11:42 am

mmg pon nothing easy in life kak..
tapi akak sendiri nampak kan ape yg NB da going through..
kecian tau...
ntah bile la nak senang..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 11:46 am

yup mmg tul...
even akak not in their place but
akak percayaa NB tak akan give up just like that beb....

NB give all out for IKON ok...
dont hold back anything...
fight all the way...
give all u guyz got ok....
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 1:27 pm

maybe dulu, tak rama sgt saingan..
dulu ramai budak2, layan jiwang lagu tangkap leleh..
and New Boyz plak bawak genre ni, memang sesuai dengan jiwa muda mudi pada masa tu.
sekarang ni, genre muzik lebih banyak diketahui ramai.. dan lebih banyak pendedahan berbanding early 21st century dulu.
pop sahaja pun dah byk spin-off. macam tu jugak rock, ska, emo, grunge electronica pun dah naik balik..
so..sekarang ni memang byk sangatla saingan abang2 New Boyz kita.
still, New Boyz to be standing nowadays pun dah boleh salute... tak ramai band yang boleh bertahan lebih 10 tahun under satu label. Smile
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 2:31 pm

phyerousze wrote:
maybe dulu, tak rama sgt saingan..
dulu ramai budak2, layan jiwang lagu tangkap leleh..
and New Boyz plak bawak genre ni, memang sesuai dengan jiwa muda mudi pada masa tu.
sekarang ni, genre muzik lebih banyak diketahui ramai.. dan lebih banyak pendedahan berbanding early 21st century dulu.
pop sahaja pun dah byk spin-off. macam tu jugak rock, ska, emo, grunge electronica pun dah naik balik..
so..sekarang ni memang byk sangatla saingan abang2 New Boyz kita.
still, New Boyz to be standing nowadays pun dah boleh salute... tak ramai band yang boleh bertahan lebih 10 tahun under satu label. Smile


setuju ngn kak fairuz..
walaupun nb da bertukar ahli, tpi nb masih bertahan dlm industri ni..
ramai band y kua sama2 ngn nb da tenggelam terus..
ade gak y da dibubarkn..
kirenye abg2 nb kite ni kuat menghadapi dugaan y dtg n x putus asa...
harap abg2 nb akn teruskn perjuangn...
kalau boleh ila nk nb jadi band y x berpecah walau terpaksa tukar ahli berkali2 sampai bile2...
kt m`sia ade ke band y da tukar ahli tpi x berpecah????
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 3:14 pm

ade..OAG..
n ade ramai yg da bertukar ahli n tak berpecah,cuma kita jew tak tau coz diorg pon tenggelam..tapi masih hidup.
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 06, 2008 3:35 pm

OAG da bapa taun dlm industri ni??
ila harap nb nnt x jadi hilang atau tenggelam...
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
K-T
Members
Members


Number of posts : 223
Age : 29
Localisation : KL
Registration date : 2007-03-30

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Thu Jul 10, 2008 12:03 am

TENgelam ker tak dalam masa akn datang nie.. terpulang dari usaha syarikat rakaman n NB sendiri la tuk mantainkn NB dalam industri nie.. n tentunya kita sbgai fanz setia NB.... arusla terus menyokong:lol!: .. n tak lupa pihak2 tertentu..ahaksss terlebih sudah...

pasal IKOn nIE palk ...astro da start tayangkn Variasi ikon 2008.. n da tunjuk artis2 yg tercalon dlm ikon tu...

video klip faizal af4 katagori solo n red dragon group sdh d tayangkn..
yg lain tak perasan lg lor...

so klu kowg taw apa2 pasal ikon nie, jgn lupa khabarkn taw... cz umah sewa tak ader astro...
nie pown taw dari kak noRa yg comot e2..

TQ muAaaaaaaaaaaaa87
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Sun Jul 27, 2008 7:40 pm

~~hmmm IKON bln 11 kan..??!!! then nak bgthu conform gua x tengok!!! and klau bole x nak tahu lagi pasal IKON nie coz time bln 11 la irfan nak SPM!!! peh,macam "TUT" la...!!! time irfan ader exam la dier waT benda nie!!! sjer jer nak menguji keimann irfan!!! spya x study!!! aduhhh!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Mon Jul 28, 2008 4:21 pm

tau takpe.,musim exam gak diowang nak wat..
akak pon nak STPM..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Mon Jul 28, 2008 5:40 pm

emmm... gi lah ngadu kat ASTRO...
HUHUHU....hampeh tul lah astro ni kan...
Back to top Go down
View user profile
K-T
Members
Members


Number of posts : 223
Age : 29
Localisation : KL
Registration date : 2007-03-30

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Mon Jul 28, 2008 9:46 pm

ala dont wory lor... mesti dapat tgk la ikon tu.. tp kat tv jer la,,
takkn memanjang nak tgk bukukn time nak dekat exam tu...
nanti presure lebih...
nasib baek gak lar ikon tu ader w'pown lambat dr tak ader langsung... da penat abg2 Kita tu prepare... n semangat kowg tu yg kena ader tuk sokong abg2 KITa..huhuhu skema do...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Tue Jul 29, 2008 4:00 pm

~~haha!!! ok,nntie irfan cuber bagi masa!!! per pun guD luck lor kaT newboyz!!! perfome leklok,x nak ader silap2!!! wakakakaka!! hie..!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Tue Jul 29, 2008 4:23 pm

haha..ain takyah pening2 pikir nka tengok kew tak coz kat umah on tarak astro..
tanye2 nbianz jew la pasni..huhu!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Tue Jul 29, 2008 5:10 pm

~~kak ain leh tanyer irfan!!! itue pun klau irfan tengOk!!! hie...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Tue Jul 29, 2008 9:57 pm

akak tak peduli..irfan kene tengok gakz,huhu!
pastu report kat akak k..hehe!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Tue Jul 29, 2008 11:09 pm

huhuhu...
tgk akak ni kat spore tarak
dapat ASTRO pun tak buat bunyi pun....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Wed Jul 30, 2008 5:51 pm

what do you mean kak zee?? Question Question Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Wed Jul 30, 2008 7:21 pm

hehehe... i meant nothing lah....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Wed Jul 30, 2008 9:49 pm

nothing pulak..
adei..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Thu Jul 31, 2008 3:21 pm

~~huhu!!!~~ kak ain:ala,nntie klau irfan free bru tengok,klau x sory k!!! hie...
~~ kak zee: irfan pun xphm aper akak ckp yg pasal astro tue..!! haha!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Sponsored content




PostSubject: Re: NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008   Today at 5:46 pm

Back to top Go down
 
NB tercalon dalam IKON MALAYSIA 2008
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: