NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 What's Your Mood ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22  Next

Whats your mood frequently?
Happy
7%
 7% [ 4 ]
Peace
2%
 2% [ 1 ]
Sad
5%
 5% [ 3 ]
Chill
0%
 0% [ 0 ]
Hot
3%
 3% [ 2 ]
Cool
3%
 3% [ 2 ]
Angel
0%
 0% [ 0 ]
Devil
0%
 0% [ 0 ]
Furious
0%
 0% [ 0 ]
Angry
7%
 7% [ 4 ]
Disappointed
5%
 5% [ 3 ]
Shocked
0%
 0% [ 0 ]
Emo
7%
 7% [ 4 ]
Superstar
0%
 0% [ 0 ]
Crazy
3%
 3% [ 2 ]
Whatever
3%
 3% [ 2 ]
Anything
3%
 3% [ 2 ]
Music
10%
 10% [ 6 ]
Tired
7%
 7% [ 4 ]
Hilarious
0%
 0% [ 0 ]
Sentimental
3%
 3% [ 2 ]
Excited
2%
 2% [ 1 ]
Weird
2%
 2% [ 1 ]
Lazy
7%
 7% [ 4 ]
Confused
12%
 12% [ 7 ]
Sleepy
9%
 9% [ 6 ]
Total Votes : 60
 

AuthorMessage
fyffy



Number of posts : 20
Age : 27
Registration date : 2008-04-01

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Wed May 07, 2008 4:03 pm

utk adik syah_nb08:

umur mcm adik nie mmg byk memberontak.. akak tak salahkan adik tp adik kenela pikir yg terbaik utk diri adik.. adik tak boleh nak menyalahkan kehidupan adik yg begini atau begitu. adik kene bersyukur dgn ape yg adik ada. adik kene ingat ade org lebih teruk hidupnya dr adik. akak harap adik boleh berfikiran matang.. ape yang adik buat ni hanya akan merosakkan hidup adik sendiri. macammana adik nak org lain menyayangi adik sedangkan adik sendiri tak menyayangi diri adik dgn melakukan perkara begitu. kenali dan pahami diri adik agar adik dapat menghargai hidup adik.. akak tahu ape yg adik lakukan itu sbg tanda protes adik terhadap sesuatu.. jaga diri, sahsiah dan peribadi supaya kita disegani org lain.. tabah dlm menghadapi hidup ini.. byk lagi perkara yg adik perlu tempuhi. Berdoa selalu ye dik.
Back to top Go down
View user profile
ria jelita
Members
Members


Number of posts : 73
Age : 29
Registration date : 2007-04-04

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Thu May 08, 2008 8:14 am

Akak faham apa yg syah alami. Perasaan sebegitu memang biasa lebih2 lagi bila di peringkat umur mcm syah ni. Akak pun pernah remaja seperti syah dan di usia sebegitu, akak pun pernah terlintas difikiran untuk akhiri hidup akak dgn cara bunuh diri. Sampaikan pada suatu mlm, akak slash wrist akak. Tapi ternyata, Allah lebih menyayangi akak. Selepas akak slash wrist akak tu, darah keluar tanpa berhenti n I lost alots of blood. Akak pengsan dan di masukkan ke hospital.

Selepas kejadian tu baru akak sedar yg bunuh diri bukanlah jln penyelesaiannya. Banyak lagi cara untuk kita selesaikan masalah. Kalau masalah tu masih tk dpt di selesaikan juga, kita minta pertunjuk dari Allah.

Syah, kita hidup ni cuma sekali dan bukannya panjang. So, jgn sia-siakan hidup kita dgn membuat perkara2 yg tk berfaedah. Bila syah terlintas untuk bunuh diri, cuba fikiran org2 yg akan menangisi kematian syah, terutama sekali, ibu dgn ayah syah. Lagipun, bunuh diri bukan berakhir dgn tu saja, bila meninggal nanti, Allah akan tanya , kenapa kita bunuh diri dan kita akan dpt balasan dariNYA.

So fikirkanlah syah...


Back to top Go down
View user profile
ria jelita
Members
Members


Number of posts : 73
Age : 29
Registration date : 2007-04-04

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Thu May 08, 2008 9:05 am

Ria tk faham, is there something wrong with me? Kenapa setiap kali Ria diberikan tugas untuk buat, hati ini mesti akan berdegup kencang dan lepas tu, Ria seperti tk tahu nk buat. Padahal, tugas yg diberikan bukannya baru bagi Ria. Ria dh buat banyak kali tapi skg seolah-olah Ria tk pernah buat tugas tu. Ria bosan dan tertekan mcm ni.

Setiap kali org berikan Ria tugas, entah kenapa Ria perlukan org untuk beritahu Ria, '1st step buat mcm ni, 2nd step buat mcm tu dan seterusnya'. Ria cuba nak buat tugas yg diberikan dgn sendirinya tapi entah kenapa ketakutan dtg dlm diri Ria. Lepas Ria buat tugas tu, semuanya huru hara, salah. Ria takut berterusan mcm ni.

Tolong berikan Ria nasihat apa yg patut Ria lakukan..

Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Thu May 08, 2008 10:21 am

Ria - itu maybe di sebabkan sikap kelam kabut dh menguasai diri ria...ria cepat rasa cemas n membuatkan ria hilang fokus n tak tau apa nak buat....nasihat nora bila sj ria dpt tugasan ria jgn terus fikir bukan2..ria tenangkan diri ria dulu..n fikir slow2 apa yg ria kene buat n dimulakan dgn apa...insyaallah ria akn sikit tenang n dpt tangkap step by step apa yg ria kena buat...bila dpt tugasan apa pun ria jgn fikir kesilapan yg bakal ria facing or jgn fikir bende yg ria buat tu maybe tak betul...just rileks...think slowly...n yakin ngan apa yg ria buat tu....k...n yg penting mulakan segala tugas dgn Bismillah..ok ria....good luck...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Thu May 08, 2008 10:46 pm

tq 2 all y byk bg nasihat kt ila...
now, i`m back 2 my self..
hehehe..
sonok g umah kawan ila kt alor star..Very Happy bounce
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Fri May 09, 2008 12:45 am

hai salam to all...
emm... bagi zee setiap org akan lalu hari2 susah dan senang masing2... tapi selalu berfikir dahulu sebelum bertindak ok....

zee hari ni penat oooo... just came back ni whole day zee ada tugasan dari keje terus ada appt aduiii... penat ni....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sat May 10, 2008 7:51 pm

my mood today..berbelah bagi..
kurang hepi..dun know why..
mcm nak marah pon adew..
tapi takmo marah..
what should i do??
tak bley senyum da nie..
maybe coz ade owg yg tak paham diri i kot..
tu pasal rase diri tak difahami??(la,pesal pusing2 kat cni jew)
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sat May 10, 2008 8:38 pm

take yr time..
kalau bole fkir r bende y leh wat ain hepi..
mmg kekadang 2 kite akn jd cam ni..
mood kite pelbagai..
sampaikn kite x tau ape y kite rasa...
tpi, jgn biakn perasaan 2 kuasai diri ain..
kalau ade mslh, cite r kt sesape..
ila x leh nk cite kt sesape sbb xde sesape y paling rapat ngn ila, teman utk ila kongsi mslh..
bezfrenz ila sume da jrg msj ila..
mayb diorg bz..
ila pun da rasa jauh dr diorg..
bia r..
kdg2 ila rasa lg sonok dok sorg2..
xde sape y akn sakitkn ati kite...
hahaha..
ape r ila merepek ni..
mula2 nk nasihat ain..
pastu g luahkn perasan lak..
hehehe Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sun May 11, 2008 10:08 am

takpe..takpe..huhu!!
tapi btol kate eylla,kalau kiter bersendirian,
takde sape bley sakitkan ati kiter kan??
ain bukan ape,member2 ain yg byk masalah..
so,sbg kawan ain terasa sama gak la..
ain takde masalah pon wat masa ni..
hepi jew..hehe!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sun May 11, 2008 4:34 pm

owh..
kblkgn ni group ila asyik gaduh sesame sendiri..
kdg2 ila penat ng kerenah diorg..
bkn pe..
sume same je..
wat ikut suke je..
x pernah fikir ape y org len rasa..
ble org len wat die cam 2, tau marah..
sbb 2 ila prefer dok kt bilik je..
malas nk campur ngn diorg sgt..
takut ila terluka lg ngn sikap diorg..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
syah_nb08
Members
Members


Number of posts : 118
Age : 21
Registration date : 2008-01-05

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sun May 11, 2008 5:55 pm

kak ain>>> trima kaseh atas nasihat kak..syah akan cuba untk berhenti smoking...


kak ellya >>> syah merokok kerana ingin mempercepatkan kematian syah...


kak zee>>> syah tau cinta bukan sahaja yang ade dlm hidup...tapi bnyk lagi...semue orng tk dpt phm perasaan syah...bile syah ceritakn kt kwn syah,dorng ckp yng syah harus tabah...syah telah tabah terlalu bnyk kali..syah pernah cuba untk bunuh diri,tetapi kenapa setiap kali syah nk melakukannya,pasti ade sahaja orng yng halang..syah benci hidup syah...


kak fyffy>>> syah cuba untk melakukan..tetapi ia tidak berjaya...syah berdoa kepada allah supaya mengambil nyawa syah..tetapi ia tidak berjaya....syah bnyk buat dosa..syah tk nk menyusahkn orng...syah sedar siape syah...syah tau semua tk sayang syah...


kak ria>> syah phm..


thx semua atas nasihat semua terhadap syah...
Back to top Go down
View user profile
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sun May 11, 2008 6:53 pm

syah_nb08 wrote:
kak ain>>> trima kaseh atas nasihat kak..syah akan cuba untk berhenti smoking...


kak ellya >>> syah merokok kerana ingin mempercepatkan kematian syah... >>lol..rokok tu tk mematikanmu dgn sekelip mata..huhu..


kak zee>>> syah tau cinta bukan sahaja yang ade dlm hidup...tapi bnyk lagi...semue orng tk dpt phm perasaan syah...bile syah ceritakn kt kwn syah,dorng ckp yng syah harus tabah...syah telah tabah terlalu bnyk kali..syah pernah cuba untk bunuh diri,tetapi kenapa setiap kali syah nk melakukannya,pasti ade sahaja orng yng halang..syah benci hidup syah...


kak fyffy>>> syah cuba untk melakukan..tetapi ia tidak berjaya...syah berdoa kepada allah supaya mengambil nyawa syah..tetapi ia tidak berjaya....syah bnyk buat dosa..syah tk nk menyusahkn orng...syah sedar siape syah...syah tau semua tk sayang syah...>>lol..tkpelah..dorang tk sayang syah tkpe..tap syah sayang diri sendiri..tu lebih best..


kak ria>> syah phm..


thx semua atas nasihat semua terhadap syah...
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sun May 11, 2008 7:07 pm

syah_nb08 wrote:
kak ain>>> trima kaseh atas nasihat kak..syah akan cuba untk berhenti smoking...


kak ellya >>> syah merokok kerana ingin mempercepatkan kematian syah...


kak zee>>> syah tau cinta bukan sahaja yang ade dlm hidup...tapi bnyk lagi...semue orng tk dpt phm perasaan syah...bile syah ceritakn kt kwn syah,dorng ckp yng syah harus tabah...syah telah tabah terlalu bnyk kali..syah pernah cuba untk bunuh diri,tetapi kenapa setiap kali syah nk melakukannya,pasti ade sahaja orng yng halang..syah benci hidup syah...


kak fyffy>>> syah cuba untk melakukan..tetapi ia tidak berjaya...syah berdoa kepada allah supaya mengambil nyawa syah..tetapi ia tidak berjaya....syah bnyk buat dosa..syah tk nk menyusahkn orng...syah sedar siape syah...syah tau semua tk sayang syah...


kak ria>> syah phm..


thx semua atas nasihat semua terhadap syah...

astagfirullah..
iera,kenape mesti berdoa pd Allah supaya amik nyawa iera??
kan lagi baik iera doa dugaan yg dtg kat iera tu cpt selesai..
bunuh diri bukan cara yg betul utk salesaikan masalah..
tau tak bunuh diri tu dosanya tak diampunkan Allah??
cuba bayangkan kat kubur nanti,seksanya lagi tak tertanggung..
berbanding kat dunia,ade masalah bleh mintak tolong kat orang..
iera pilih la,nak seksa kat kubur atau sedih kat dunia??
fikir btul2 ye dik..jgn wat keje bodo..
stop smoking n mulakan hidup baru..
sayang diri sendiri dulu sebelum nak org syg kat iera..
bykkan bersabar k..

akak sendiri pon bukannye baik sgt nak nasihat orang..
kadang2 tu jahat gak mulut..
tapi tak salah kalau kite saling mengingati kan..??
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Mon May 12, 2008 2:05 am

Helo hai
zee is back....
mood zee awal pagi ni penat dah happy...
weeeEEE.... Very Happy Very Happy Very Happy
zee just came back from kl ni
smp aje terus online nieyyy...

nota kecil: i hope everything will jalan dgn lacar ek ....


Last edited by eR_z on Mon May 12, 2008 5:36 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Mon May 12, 2008 3:38 pm

suke ar tu..
gi KL jmpe sape??
jmpe abg2 NB kew??
~~sebok gak aku nak tau..~~
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
-Ria Jelita-



Number of posts : 21
Age : 29
Registration date : 2008-04-12

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Thu May 15, 2008 1:29 pm

Mood Ria hari ini, alhamdulilah okay2 saja cuma kadang2 stress juga dgn bos. Maklumlah, boss tu dah tua. Bila kita dah bagi balik dengan dia, dia kata kita belum bagi balik dengan dia. Bila check kat meja dia ada pun. Itulah masalah yang selalu Ria hadapi.

Ria paling tak suka dgn cara bos Ria ckp sebab dia tu jenis org yg suka ckp besar. Dia selalu kata, dia buat kerja semua base on memory, Ria diamkan saja. Itu hari, dia suruh Ria gunakan letter lama dlm computer n just edit for the new one. Ria pun cari folder yg dia save dlm computer tapi tak jumpa. So Ria beritahu dia,. Cara ckp dia, Ya Allah bukan main sombong lagi! Dia kata, 'the folder is at there what, how come u don't know? Stupid'. Ria sabar saja.

Tapi sekurang-kurangnya, Ria ni tak bodoh dlm gunakan computer dgn scanner. Tak macam dia, nak gunakan scanner pun suruh Ria ajarkan.
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Thu May 15, 2008 3:14 pm

huhu..
sabo jew la..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Thu May 15, 2008 10:06 pm

hai.. klu tak suke ngan bos benti keje sudah!!! abes cite...
Back to top Go down
View user profile
ria jelita
Members
Members


Number of posts : 73
Age : 29
Registration date : 2007-04-04

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Fri May 16, 2008 7:57 am

eR_z wrote:
hai.. klu tak suke ngan bos benti keje sudah!!! abes cite...

Zee syg, kat SG ni nak dapakan perkerjaan nggak gampang lho. Sebab itu gue nggak mau terburu-buru berhenti kerja. Kerana gue nggak mau nggak punya perkerjaan kayak dulu lagi. Tapi selagi gue mampu bersabar dengan perangai bos gue, selagi itu gue akan terusin bekerja. Lagi pun menurut gue, kerja di mana2 sama saja. Mesti akan ada bos yang menyakitkan hati kayak bos gue itu.
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Fri May 16, 2008 7:59 am

klu mcm tu jgn lah bnyk complaint arrr...tak lakz bos zee okok aje malahan memahami lagi... kita as perkeje lah kene amik hati boss...buat keje yg diberi jgn bnyk complaint...
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Fri May 16, 2008 11:25 pm

eR_z wrote:
klu mcm tu jgn lah bnyk complaint arrr...tak lakz bos zee okok aje malahan memahami lagi... kita as perkeje lah kene amik hati boss...buat keje yg diberi jgn bnyk complaint...

~~diriku amat memahami dirimu..huhu..~~
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sat May 17, 2008 2:41 am

yelah in life mcm tu ... tak akan everything dtg dgn senang ok... pasti ada aje halangan dan ujian...klu tarak ni semua life is going to be so damm boring...ni baru ujian dikeje belum ujian yg lain2...mmg at time life is so unfair tu me but bila pikir balek tak akan lah Tuhan tu tak adil nak bagi ujian yg berat smp kita sendiri tak leh nak handle???
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sat May 17, 2008 9:45 am

btol2..ain agree..
lagi kter merungut,lagi susah la problem nak settle kan..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sat May 17, 2008 12:34 pm

to me lagi kita mengurut lah lagi kita tak kan dapat selesaikan satu2 masalah tu... kita harus tenang dalam menghahapi satu2 masalah...dan selalu beringat yg ada org diluar sane ditimpa masalah yg lebih berat dari kita...
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Sat May 17, 2008 3:57 pm

eR_z wrote:
to me lagi kita mengurut lah lagi kita tak kan dapat selesaikan satu2 masalah tu... kita harus tenang dalam menghahapi satu2 masalah...dan selalu beringat yg ada org diluar sane ditimpa masalah yg lebih berat dari kita...

mengurut kew merungut??
hahahaaa.....!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Sponsored content




PostSubject: Re: What's Your Mood ?   Today at 3:41 am

Back to top Go down
 
What's Your Mood ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 22Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: