NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~Wh@t yR DrEaM???~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Sat Apr 26, 2008 7:40 pm

eylla89 wrote:
hahaha...
y pompuan sibuk ngn sailormoon...
y lelaki lak sibuk ngn dragon ball...
"sebenarnye..dragon ball ade 10 biji semuanye..."
hahaha...
dialog feveret...

ape citer ni??
sailormoon la,dragon ball la..
bebual tak ajak owg..Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
***reza zanuar***
Members
Members


Number of posts : 387
Age : 28
Localisation : tangerang via jakarta
Registration date : 2007-05-24

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Sat Apr 26, 2008 9:44 pm

ain wrote:
eylla89 wrote:
hahaha...
y pompuan sibuk ngn sailormoon...
y lelaki lak sibuk ngn dragon ball...
"sebenarnye..dragon ball ade 10 biji semuanye..."
hahaha...
dialog feveret...

ape citer ni??
sailormoon la,dragon ball la..
bebual tak ajak owg..Crying or Very sad
***ntah lah i plak pen.....g Razz
tapi dulu i pernah mimpi jadi satria baja hitam RX***
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Sat Apr 26, 2008 10:37 pm

***syahrul*** wrote:

***ntah lah i plak pen.....g Razz
tapi dulu i pernah mimpi jadi satria baja hitam RX***

ape y pening?? satri baja hitam RX u ape???
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
syudz



Number of posts : 13
Registration date : 2007-06-20

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Sun Apr 27, 2008 12:30 pm

wow bestnya dapat nyanyi nagn nb!!!!!
tapi bagi syud, dapat jumpa nb pun entah2 dah tak leh tido dah... apatah lagi dapat nyanyi... I love you
tapi paling best, kalu dapat jadi adk angkat tomok... cheers
wow!!!!!
4 hari 4 malam asyik senyum jer!!!!
huh uhuh Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Sun Apr 27, 2008 2:33 pm

kalau tdo pun senyum, org kate tdo dlm iman...
hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
-Ria Jelita-



Number of posts : 21
Age : 29
Registration date : 2008-04-12

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Mon Apr 28, 2008 10:51 am

Dulu masa kecil cita-cita nak 'kerja dalam bank'. Bila orang tanya kenapa nak kerja dalam bank, jawapannya Ria selalunya , 'sebab suka kira duit'. Itu semua cita-cita masa kecil.

Bila dah masuk sekolah mendengah cita-cita dah berubah nak jadi 'cikgu' pula. Tapi bila dah habis sekolah, cita-cita nak jadi cikgu tu pun hilang. Ria lebih minat kerja dalam office macam kerja Ria sekarang ni.
Back to top Go down
View user profile
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Tue Apr 29, 2008 4:22 am

Ristoe plak dulu kecik2 dulu cita2 nk jadi:
1. Pilot (Juruterbang)
2. Penyanyi
3. Pelakon

time tu memang tak tau apa2 la tp yg pasti suka dgn kapal terbang n muzik..
kecik2 dulu tak tau lg ada bakat dlm drum,pernah bercita2 nk buat band mcm band Iklim..buku teks tu la jd drum ketuk pakai pensel yg hujungnya diikat dgn getah so bunyinya lebih sedap bila diketuk..tu semua skolah rendah umur dlm 9-10 thn...
dari kecik jadi kartunis skolah,buat kartun,cat dinding skolah..mcm2 la aktiviti seni ni..kalau sukan out of range..tak berbakat langsung...
bila dah sampai skg ni,cita2 selanjutnya ialah utk jadi org yg berjaya dlm hidup..ingin ada rumah yg ada studio,keta yg blh bawak band travel mana-2..utk dpt semua tu,mesti la kena jadi org yg berjaya..
sesame kita doakan kejayaan kita semua bersama k..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Tue Apr 29, 2008 9:40 am

wooo... abg ristoe penah teringin nak jdi pelakon and penyanyi ek??? tup2 jd drummer tapi kira ok lah tu coz still in bindang seni kan...
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Tue Apr 29, 2008 9:57 pm

nmpk sgt abg mmg minat men drum..
kecik2 lg da tau camne nk wat bunyi lebih sedap..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Wed Apr 30, 2008 1:00 am

muzik is in his blood lah...
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Wed Apr 30, 2008 1:14 am

ade ke fmly abg ristoe y terlibat ngn aktiviti seni???
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Wed Apr 30, 2008 2:20 pm

seriously..dulu fairuz nak jadik;

1. Wartawan
2. DJ Radio
3. Veterinar

...haha..cam lawak jer cita2 kami dulu.. Just ingat nak jadik wartawan sebab tengok cerita Puteri Impian, then nak jadi DJ sbb selalu dengar radio. Pasal nak jadi doktor haiwan, sbb just generally mmg sukakan binatang..

but my course sekarang, satu pun takde kaitan ngan apa yg fairuz punya cita2 dulu.. zaman muda remaja... possibilities mcm2.. masa kecik dulu, mcm suma benda kita ingat kita boleh buat kan?

Ria: fairuz pun dulu suka nak kerja yg ada kaitan ngan duit ni.. siap nak jadi menteri kewangan msia.. walhalnya, sapa menteri kewangan masa tu pun tak tau sapa.. haha..

Ristoe: ..kami pun ada kegunaan lain utk buku teks masa zmn sekolah rendah dulu.. Sebagai tpt utk 'meleperkan' bunga2an.. bagi kering..hehe..

kalau tak pun, jadik penglipurlara sebelum tido...bacalah 2,3 mukasurat, sah pastu tdo.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
syah_nb08
Members
Members


Number of posts : 118
Age : 21
Registration date : 2008-01-05

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Wed Apr 30, 2008 10:03 pm

syah biler dh besar syah nk jadi seorang pemuzik...sebab syah minat dlm muzik...tk kisahlah muzik aper janji muzik die menarik bagi syah...kalau tk dpt jadi pemuzik dpt jadi orng yng slalu bergiat dlm bidang muzik pun dh cukup....
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Wed Apr 30, 2008 11:23 pm

ila slalu jdkn bku sbg barang y penting sblm tdo..
terutama bku sejarah n ekonomi..
hahaha...
ubat ngantuk..
tpi ila bc bkn utk study r..
sesaje je..
hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Wed Apr 30, 2008 11:24 pm

hai syah...
da lme x online..
bz ek..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Thu May 01, 2008 12:28 pm

***ntah lah i plak pen.....g Razz
tapi dulu i pernah mimpi jadi satria baja hitam RX***[/quote]

reza mmg slalu pening..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Thu May 01, 2008 12:31 pm

phyerousze wrote:
seriously..dulu fairuz nak jadik;

1. Wartawan
2. DJ Radio
3. Veterinar

...haha..cam lawak jer cita2 kami dulu.. Just ingat nak jadik wartawan sebab tengok cerita Puteri Impian, then nak jadi DJ sbb selalu dengar radio. Pasal nak jadi doktor haiwan, sbb just generally mmg sukakan binatang..

but my course sekarang, satu pun takde kaitan ngan apa yg fairuz punya cita2 dulu.. zaman muda remaja... possibilities mcm2.. masa kecik dulu, mcm suma benda kita ingat kita boleh buat kan?

Ria: fairuz pun dulu suka nak kerja yg ada kaitan ngan duit ni.. siap nak jadi menteri kewangan msia.. walhalnya, sapa menteri kewangan masa tu pun tak tau sapa.. haha..

Ristoe: ..kami pun ada kegunaan lain utk buku teks masa zmn sekolah rendah dulu.. Sebagai tpt utk 'meleperkan' bunga2an.. bagi kering..hehe..

kalau tak pun, jadik penglipurlara sebelum tido...bacalah 2,3 mukasurat, sah pastu tdo.. Very Happy

cita2 ain time dulu sama cam akak la except veterinar..
skang bercita2 nak jadi kaunselor la plak..huhu!!
coz ain minat psychology..

apsal kak yuz skang amik biotech plak??
nape tak amik masscom?
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Thu May 01, 2008 3:47 pm

sbnrnye sonok tau jd kaunselor atau ahli psychology...
kite leh kaji ttg diri manusia..
so, kite leh lebih faham ttg org disekeliling kite..
pastu kalau jd kaunselor, kite dpt nasihatkn org n bwa bdk2 y bermasalah balik ke pangkal jalan..
hehehe...
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Thu May 01, 2008 5:45 pm

eylla89 wrote:
sbnrnye sonok tau jd kaunselor atau ahli psychology...
kite leh kaji ttg diri manusia..
so, kite leh lebih faham ttg org disekeliling kite..
pastu kalau jd kaunselor, kite dpt nasihatkn org n bwa bdk2 y bermasalah balik ke pangkal jalan..
hehehe...

yup,tapi jadi kaunselor kene banyak sabar..
kene sentiasa calm..tu yang susah skit..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Fri May 02, 2008 2:44 pm

itu y mencabar...
tpi ila mmg x leh amik job ni...
ila ni kurang penyabar cket...
n mudah sedey...
nnt ble org y bermslh 2 steady je, ila da nangis2 lak dgr cite die..
hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Fri May 02, 2008 4:27 pm

ain wrote:
apsal kak yuz skang amik biotech plak??
nape tak amik masscom?
hehe...ntahla ain. terjerumus je kot.. sejak dr sekolah rendah, mak ayah sll fokuskan kitorang ke arah sci & tech je.. except my youngest.. dia boleh buat apa dia nak..

honestly, ni je yg akak reti nk buat. hehe.. so.. tak sangka pun nak ambik biotech ni. Kalau boleh nak juga pursuit vet tu, tak pun vet tech kan; tapi tak berpeluang.. well, one door closed, 2 lagi terbuka. kan?

anyways..masa kita kat sekolah mcm2 kita boleh buat..so, ain focusla. do your best masa kat sekolah ni... Wink
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Fri May 02, 2008 8:12 pm

phyerousze wrote:
ain wrote:
apsal kak yuz skang amik biotech plak??
nape tak amik masscom?
hehe...ntahla ain. terjerumus je kot.. sejak dr sekolah rendah, mak ayah sll fokuskan kitorang ke arah sci & tech je.. except my youngest.. dia boleh buat apa dia nak..

honestly, ni je yg akak reti nk buat. hehe.. so.. tak sangka pun nak ambik biotech ni. Kalau boleh nak juga pursuit vet tu, tak pun vet tech kan; tapi tak berpeluang.. well, one door closed, 2 lagi terbuka. kan?

anyways..masa kita kat sekolah mcm2 kita boleh buat..so, ain focusla. do your best masa kat sekolah ni... Wink

kak yuz bley kasi tips tak untuk score dalam STPM?
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
syah_nb08
Members
Members


Number of posts : 118
Age : 21
Registration date : 2008-01-05

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Fri May 02, 2008 8:42 pm

kak ellya>> ah2...syah buzy....sejak dh start periksa,mcm2 nk kena uat...
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Fri May 02, 2008 8:50 pm

so,yang penah lalui exam besar sblm ni please ar tolong bg tips kat ktowg..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Fri May 02, 2008 9:48 pm

hmm...better you guys rajin buat latihan2 yang cikgu2 tu bagi.. sbb biasanya exam2 besar mcm ni, soalan2 dia tak jauh dr apa yg kita dah buat masa waktu belajar biasa..
bila kita dah familiar ngan soalan2 tu, nnt bila kuar dlm exam wpun tak semuanya sama, kita boleh jawab gak.. paling tak pun, dorang repeat jek soalan2 dr 7, 8 tahun lepas.. hehe..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~Wh@t yR DrEaM???~~   Today at 3:39 pm

Back to top Go down
 
~~Wh@t yR DrEaM???~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: