NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Mon May 05, 2008 2:03 am

salam..
hai sume..
erm..
selama ila aktif kt forum ni, ila tgk nb x pernah wat aktiviti amal atau y bersifat kemasyarakatan..

maaf n tlg betul kan kalau ila salah..Smile
ila juz ckp base on ape y ila nmpk selama ila aktif berforum kt cini dlm sebulan 2 ni..

kat cini ila nk cadangkn nb n nbianz wat 1 prgm kemasyarakatan mcm g umh anak2 yatim, g tempat org kurang upaya n mcm2 lg..
dgn cara ni, kite dpt mengenali n bg diorg peluang utk menumpang kasih syg kite walau utk ms y singkat..


ila pernah g kat 1 pusat y menempatkn org kurang upaya..
ila hepi sgt ble tgk diorg hepi ble kitorg dtg..
penyelia kt situ ckp jarang ade org y dtg melawat diorg..
walaupun diorg kurg upaya, ade diantara diorg y mahir dlm sukan..



Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Mon May 05, 2008 3:48 pm

Aktivit camnie bole d katakan aktivit agak besar gak...i meant aktiviti yg melibatkan ramai org...
But as u guyz know..korum kite tak sebesar mane pun...tak sebesar FC MAwi,CT or FC artis yg lain....
Nak wat such as this program bnyk bende yg kite kene buat...contact ngan umah persatuan anak2 yatim...or mane2 pusat yg lain...pastu kene arrange ngan pihak pengurusan NB, SRC, manager dowang...kene deal betul2 ngan org2 yg terlibat....bukan main redah macam tu jerk...so klu nk wat program mcm nie kite kene ada jawantankuasa yg besar..but mcm yg korang tau, secara officially kite takde ahli jawankuasa pun...even President of FC pun kite takde...wlupun ristoe pernah tulis kt forum nie Nora President...but bende tu bukan officially..kite bg gelaran suke2 jerk...coz takat nie Nora yg bnyk contact ngan NB n NBianz....

So tuk wat program mcm nie bnyk bende yg kite kene prepare dulu...kite kene kukuhkan betul2 kedudukan FC nie..klu tak, org pun tak berkeyakinan tuk benarkan kite wat aktiviti camnie...lain la klu Persatuan yg ada kat universiti or kolej..bende nie lg mudah...coz kite ada institut yg support kite tuk laksanakan program macam nie...so kite tak leh samekan FC cam kite nie ngan Persatuan yg ada kat universtiti or kolej...nora wat perbandingan nie coz nora tau, akan ader yg tnye or ckp..."why student kat U senang jerk nak handle prog mcm ni?" sebab tu la yg mcm nora ckp...dowang under Institusi yg berdaftar n ader name...so senang tuk dpt approval wat aktviti camnie...

But bukan bermakna kite taknak wat keje2 amal camnie...but kene tgk keadaan kite sendiri...mampu ker kite wat??cukup ker tenaga yg ada??n bnyk lg sebenarnye yg kite kene fikirkan...Niat baik tu dah bagus sgt...but kemampuan tu belum cukup tuk kite...But tak mustahil satu ari nanti kite mampu laksanakan program mcm nie...
So, itu jawapan yg nora bole bg...but maybe NB sendiri ada jawapan dowang nora tak tau la...takde bende yg mustahil...
Maybe NB ada cara tuk settle kan mslh2 yg nora bangkitkan td....bende bole la proceed...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Mon May 05, 2008 4:12 pm

xpe ila phm...
ble ila fkir2 balik, btul kate kak nora. n abg ristoe(kat ym)..
fc kite x kukuh lg n kite xde dana y cukup..
ila lupe walaupun kite ramai ahli,
ahli2 y aktif ramai gak y dari sg n indonesia...
xpe r..
ila rasa better kite kukuhkn dlu fc kite n kalau boleh, wujudkanlah satu ajk utk fc kite secara official..
kalau ade ajk, senang nk wat keje..
tpi x bermakna ble da ade ajk, y len lps tgn n bia ajk je y wat keje...
kite wat keje sama2..
tujuan kite wat ajk ni adalah utk memudahkn perjalann fc kite...
Smile




Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Mon May 05, 2008 6:57 pm

i hope one day,kite akan dpt gak wat aktiviti amal sesame..
NB n NBianz bersama memberi sumbangan utk masyarakat..
tak perlu nak bgtau media atau press cam artis len wat..
nak beramal biar ikhlas..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Mon May 05, 2008 8:52 pm

emm... 1st thing 1st my dear.... take a step at a time... kita kukuhkan dulu fan base kita... dan officialkan pe yg tak officia like AJK....AJK pun kita tarak lagi kan.. bila everything dah stable baru kita leh move on to the next step
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Mon May 05, 2008 9:22 pm

xpe..
kite bina fc kite slow...
bile da kukuh, bru kite plan event y besar2..
aktiviti y ade ni pun da kire ok...
ila juz nk tmbh cdgn aktiviti je..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Mon May 05, 2008 11:06 pm

anyway,ain rase cdgn eylla ni mmg bernas..
cume kita masih kene wat step by step..
btol gak,kite kene kukuhkan FC ni dulu..

papepun,kalau hasrat untuk wat aktiviti kemasyarakatan ni ada,tak kira walau ape pun halangan,insyaallah bley jadi punye la..
sekali lagi,ianya mesti ikhlas dan bukan untuk raih populariti..tu yg penting..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Tue May 06, 2008 3:43 am

ila dpt idea ni ble tgk ade sorg artis slalu wat aktiviti amal...
tpi ila lupe y die ade big sponsor..
tpi, ila yakin n percaya nb leh wat gak 1 ari nnt.. lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
syah_nb08
Members
Members


Number of posts : 118
Age : 21
Registration date : 2008-01-05

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Tue May 06, 2008 3:32 pm

syah setuju ngan semua cadangan...syah pun suke uat kerja2 amal....rasa tenang dan bahagia bila lihat senyuman manis di wajah mereka...syah menyokong segala keputusan yang dibuat di sini...syah akan bantu FC untuk cari lebih fanz....
Back to top Go down
View user profile
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Tue May 06, 2008 5:36 pm

Mcm ni la bagus...kita beri pandangan sesame kita n kukuhkan lg NBianz ni..
skg ni mcm2 rangka program sedang diatur..semua ni secara official dr NB sendiri utk NBianz..
kita wujudkan silaturrahim yg erat, kerjasama, pupuk sifat aman n kasih sayang antara manusia..
apa yg Nora ckp kat atas tu ada betulnya,lengkap..sebelum2 ni pun ada jgk dr pihak lain yg invite NB utk aktiviti amal dgn ank yatim tu..antaranya dgn CNI,TV3..semua tu company besar..
slalunya company besar yg bt sebab dorg ada budget utk semua ni..kalau dorg tak buat dorg kena bayar cukai lebih...kita ni dlm ni,blm sampai lg tahap tu..even FC lain pun tak bt sgt...kita bt aktiviti beriadah sesame NBianz dulu k..
ada lg program yg bakal menyusul..kita tunggu k...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Tue May 06, 2008 9:33 pm

emmm...mmg lah ape yg nora tuleh to is true... insya ALLAH mane tahu kita anatara FC2 to make such event too??? u never noe...

emmm... but for now let just stick wif what is needed to be done mcm abg ristoe tuleh kat atas tu kita bena silaturrahim yg erat dulu ok ... kita wat aje progran antara NB dan NBianz dlu ok...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~   Today at 3:43 pm

Back to top Go down
 
~~Aktiviti AMAL n kemasyarakatan...~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: CADANGAN dan KOMEN-
Jump to: