NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~Merdeka!! Merdeka!!~~

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 30, 2008 5:50 pm

semperna hari merdeka y semakin hampir, jom r beramai2 kite menyambut hari kemerdekaan n bg ucapan 2 all m`sian k..
ape makne kemerdekaan pada korg??
ape cite disebalik merdeka??
ape pengalaman korg ms ari merdeka??
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 30, 2008 5:57 pm

tahun lepas ain ngan irfan terlibat untuk persembahan sambutan hari merdeka negeri masing2..
tahun nie kitaowg nak amik peksa..so tak dapat menari agi laa..huhu!

tahun lepas ain menari zapin,irfan menari tarian India,ahakz!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 30, 2008 6:05 pm

masa ila form 4, ila pernah masuk persembahan padang merdeka kt putrajaya..
bez sgt..
walaupun ila gelap n penat sbb berlatih kt tgh panas selama 2 bln..
mmg pengalaman ade kt dataran 2 mase merdeka mmg sonok n x mgkn dpt dilupakn..
kalau korg ade peluanh nk g, g je r..
jgn lepas kn peluang..
ms 2 baru r korg dpt rasekn kemeriahan y sebenar..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 30, 2008 6:38 pm

betul akte Ila..
mmg best sgt..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sun Aug 31, 2008 5:52 pm

ila nk ucapkn selamat hari kemerdekaan y ke 51 2 all m`sian...
hope m`sia akan kekal aman slamanye..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Fri Aug 21, 2009 3:53 pm

diam x diam da 52 taun negara kite merdeka..
ntah knpa, taun ni ila x rase mcm kite da merdeka..
seolah2 kite masih dijajah..
betul kah misi 1 malaysia akan menjamin keharmonian negara kite??
anda fikirkn lah..

p/s:maaf kalu topik ni jd topik y menjurus ke arah politik..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
rEhaN =A_A=
Members
Members


Number of posts : 207
Age : 25
Localisation : ayer molek,melaka
Registration date : 2008-10-26

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Fri Aug 21, 2009 9:43 pm

[i]selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke-52 to all malaysian... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 22, 2009 12:22 am

hahaha .. btul tue btul .. best gile.. joget kat stdium negara .. joget india lak tue .. huhuhuhu Very Happy .. tpi experience .. best2 ..
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 22, 2009 7:03 am

eylla89 wrote:
diam x diam da 52 taun negara kite merdeka..
ntah knpa, taun ni ila x rase mcm kite da merdeka..
seolah2 kite masih dijajah..
betul kah misi 1 malaysia akan menjamin keharmonian negara kite??
anda fikirkn lah..

p/s:maaf kalu topik ni jd topik y menjurus ke arah politik..

kenape mesti rasa masih dijajah??
program 1 Malaysia yg dianjurkan kerajaan tu memang berobjektifkan keharmonian kaum..
walau bagaimanapun,ia masih terpulang pada mentaliti rakyat tu jugak..
ape yg kerajaan buat kalau dpt sokongan padu drpd masyarakat,ia boleh direalisasikan..
tp masalah sekarang,ramai gak yg tau hentam jer,tp takde tindakan lain yg lebih baik utk negara..
bercakap mcm dier jer paling hebat,tp hampeh..

1 Malaysia bermaksud semua kaum di Malaysia nie same je,kita sume rakyat Malaysia..
Ain sokong program 1 Malaysia nie..dan cara ain utk participate ialah bila wat group discussion,dalam group tu mesti ade semua kaum..
dari situ kita boleh kongsi idea dan pendapat dengan kawan2 dari kaum lain..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 22, 2009 10:23 am

wah ada topik ni ek??huhuhu
bulan kemerdekaan ni elok gak kite ckp psl bende ni secara terbuka...but biar idea yg kuar dr kepala kite tuh realistik bukan ngan emosi yer....huhu.....

program 1 Malaysia tuh actually idea yg bagus....sarankan kite tuk kerjasama d antara kita..tak kire kaum mahupun agama...so than tkade la permusuhan kaum or watever...n yg plg ptg bile ada kerjasama antara kaum kita slg tolong menolong...kite leh tgk kan ada certain bangsa yang jauh tgl kan satu bangsa yg lain d hadapan...dgn semangat kerja dowang dan idea tuk majukan diri yg sentiasa ada dlm diri dowang tuh buatkan dowang lbh mononjol...n rasenye itu patut d jadikan semangat tuk bangsa yg lain jadikan contoh..n bangsa yg dh maju d hadapan bole la sama2 tolong bangsa yg tetinggal d belakang...so inisiatif tuk jadikan 1malaysia ni patut d sokong..sebab ada bnyk perkara positif yg kite bole tgk kt ctu.....

n betul...tuk relisasikan apa juar yg kerajaan cadangkan or sapepun cadangkan kerjasama dr rakyat tuh yg plg ptg..menarik cam mn pun idea itu klu takde kerjasama tak jadi jugak....so rakyat la yg kene ada kesedaran itu...fikir n renungkan ape yg kite nak dlm bermasyarakat....kite nak org kite jerk ke maju n idup harmoni tanpa hiraukan bangsa yg selainnya???melayu cina india semua sama jerk..takde bende yg bezakan kite d dunia ni..so kene la bersatu..sehati..satu malaysia....ape yg membezakan kita amalan kita d akhirat nanti...

so renung-renungkan.....dan selamat beramal....merdeka....

wkakakkakakaka...ape jerk la nora ngarut pepagi nih..huhu
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 22, 2009 3:27 pm

hahahha....
merdeka lmbat ag laa....
tp ktew mau mesty kibarkan bendera malaysia maa....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
nadia
Members
Members


Number of posts : 54
Age : 32
Localisation : Kuantan n N9
Registration date : 2009-07-21

PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Sat Aug 29, 2009 11:52 pm

merdeka..merdeka..merdeka
beberape hari lg negara akan menyambut ari kemerdekaan..tp betul ke negara kite dah merdeka...
emm..negara memang dah merdeka..tp rakyat blum lg..
kebabyakan nye menteliti meraka telah d jajah...

lebih2 lg bulan puase ni ada lg yg belum merdeka..
ada lg yg tunduk pd napsu makan...
ada lg yg xbepuase..dah merdeka kah mereka..??

lu pikir la sendiri
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/kiambang1
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~Merdeka!! Merdeka!!~~   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
~~Merdeka!! Merdeka!!~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: