NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 AFIEZ [Area]

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28, 29  Next
AuthorMessage
rEhaN =A_A=
Members
Members


Number of posts : 207
Age : 25
Localisation : ayer molek,melaka
Registration date : 2008-10-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Aug 19, 2009 7:03 pm

salam ramadhan..! Smile
Back to top Go down
View user profile
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Aug 19, 2009 8:39 pm

Selamat Menjalankan Ibadah puasa Buat Abg.Afiez .
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Aug 28, 2009 3:44 am

sang kancil wrote:
hahahaha...!! kan dh kene...hehehe...

jom cite pasal gitar...fiez,berapa byk gitar dlm koleksi anda skang ni ( up la pic )... gitar mana yg paling best & tak best anda main setakat nih ( up pic gak )... bgtau harga setiap gitar2 tu gak ek... up gak pic perform anda bersama gitar2 anda di setiap lokasi yg anda hadiri...masa perform mesti ada cerita2 menarik atau lucu seperti tali gitar putus ke,gitar terjatuh ke lantai time syok menggoreng ke,cite la ye... Very Happy

Erm, gitar ada 3 jer skang... yang paling baru GODIN SUMMIT, harga tak ternilai (hadiah), tu yang duk pakai skang lah, tgh tunggu gitar tu season nanti baru lagi sedap main.. suka sebab sound dia pelbagai.. pastu ada Epiphone Les Paul Custom yang pakai masa zoom in, harga skang dalam rm3300 la, sound dier best sebab bunyi classic rock old skool camtu, cuma dia tak berapa pelbagai.. beli masa join NB la, so dari 2007 sampai sebelum godin tu banyak la pakai, season giler dah.. pastu ada sebijik Ibanez 7-string, harga tak ternilai gak, hadiah gak, menang peraduan skuad perodua era masa metalasia buat pertandingan tu, banyak gak pakai, start belajar jazz ngan gitar tu, skang berehat sebab dah tak sedap main..

gitar putih fender japan dulu ada pakai masa tahun 2008, tapi yang tak best gitar tu kalau rock dier kureng sket, tapi sedap gak main.. dah tak pakai.. ada pernah pakai banyak lagi gitar, fender mexico pernah ada 2, ibanez jem steve vai, pernah ada, washburn dimebag darrel, semua ni pakai kejap jer.. ibanez jem tu paling sedap antara semua, kalau beli sekarang harga dia rm8000 huhuhu... yang afiez pakai tu tahun 91, best giler sebab dah season, sound sedap, main sedap, tapi malang gitar tu dah crack, macam nak patah, so jual...

gitar first gitar kapok harga rm80 dapat lepas exam PMR, ada lagi kat rumah.. pastu gitar pyramid harga rm350, huhu, ada lagi yamaha harga rm650... tu semua masa baru2 main gitar la..
pernah ada satu gitar classical pakai kejap pastu jatuh patah huhuhu sedih...

pengalaman afiez, gitar ni, yang murah pun ok. cuma dia tak tahan lama.. dia cepat rosak... kalau yang mahal, makin lama makin sedap.. bergantunglah...
Back to top Go down
View user profile
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Aug 28, 2009 3:59 am

ok lama nya tak masuk forum ni....

selamat berpuasa kepada semua Nbianz di mana2 k?

dah nak seminggu puasa, afiez cuma pernah pegi bazaar ramadhan sekali jer, first day, rasa cam nak pegi tapi selalu busy...

ok dalam 2 minggu ni afiez busy giler... sebab afiez dapat peluang produce bersama tomok 2 lagu untuk album dier...

satu lagu afiez, kisah kita, dah lama, ingat buat untuk NB, tapi takperlah bagi tomok jer la... satu lagi lagu shazzy, lirik tomok, berlari...

lagu kisah kita ni simple jer lah, so afiez arrange dah lama, sebelum oiam, n yang kuar nanti pun arrangement tu gak.. lagu berlari pulak versi shazzy sangat2 lah lain, tak best, tapi melodi dier best, so afiez arrange ikut selera toms lah, seperti biasa hehehe

so memang ngeri masa recording... ye lah, sebelum ni, sendiri arrange, sendiri main, tapi kali ni, panggil sessionist yang hebat2 seperti ujang on drums, pacai on bass, and aji on guitar... so memang ngeri, sebab takut diorang gelak dengar demo afiez tu...

alhamdulillah semua suka dengan arrangement afiez n semua main ngan senang hati, aji n pacai pun cuba main sebijik macam yang afiez main dalam demo, takde masalah... ujang lak, segala yang afiez tulis semua dia baca ngan senang hati.. takder lah masalah huhuhu...

so kitorang pun berbelas2 jam dalam studio jer.... afiez jaga vokal untuk kedua2 lagu... konsep vokal kali ni lebih raw, mungkin sebutan ada yang selamber jer, atau pakai slang pasar (tak semua), janji feel dia ada, especially lagu berlari, sebab nak sesuaikan ngan lirik... taknak lah konsep clean macam selalu....

so hasilnya sangat lah memuaskan, n bagi afiez, afiez suka lagu berlari, memang semangat lah dengar... sekarang lagu2 tu dalam proses mixing ngan greg henderson, so dalam seminggu dua lagi siaplah...

so kitorang agak puas hati dapat produce sendiri, ye lah, kalau band senang nak produce sendiri, tapi solo artis, tak senang..

lepas ni tomok akan record 2 lagu aubrey suwito, yang tu aubrey produce, so afiez tak berapa nak tahu pasal lagu2 tu..

afiez ada satu lagi lagu slow, tapi maybe yang tu orang lain arrange... tu lambat lagi...

ok kalau free afiez bebel lagi kat sini k? selamat berpuasa semua!!
Back to top Go down
View user profile
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Aug 28, 2009 5:02 am

hahhahaha...
bang afiez nie berbakat lol owg nyaa...
pndai abg afiez nie,,,
hehehhe
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Aug 28, 2009 10:47 am

ila asyik teringt lirik n melodi lagu kisah kita y KT nyanyi mlm kite lepak kt taman ari 2..
huhuhu..
ila ingt ciket2 je..
so, mmg x sabar gile nk dgr full version lgu 2..
nk layan..
hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Aug 28, 2009 11:47 am

@fiez wrote:
ok lama nya tak masuk forum ni....

selamat berpuasa kepada semua Nbianz di mana2 k?

dah nak seminggu puasa, afiez cuma pernah pegi bazaar ramadhan sekali jer, first day, rasa cam nak pegi tapi selalu busy...

ok dalam 2 minggu ni afiez busy giler... sebab afiez dapat peluang produce bersama tomok 2 lagu untuk album dier...

satu lagu afiez, kisah kita, dah lama, ingat buat untuk NB, tapi takperlah bagi tomok jer la... satu lagi lagu shazzy, lirik tomok, berlari...

lagu kisah kita ni simple jer lah, so afiez arrange dah lama, sebelum oiam, n yang kuar nanti pun arrangement tu gak.. lagu berlari pulak versi shazzy sangat2 lah lain, tak best, tapi melodi dier best, so afiez arrange ikut selera toms lah, seperti biasa hehehe

so memang ngeri masa recording... ye lah, sebelum ni, sendiri arrange, sendiri main, tapi kali ni, panggil sessionist yang hebat2 seperti ujang on drums, pacai on bass, and aji on guitar... so memang ngeri, sebab takut diorang gelak dengar demo afiez tu...

alhamdulillah semua suka dengan arrangement afiez n semua main ngan senang hati, aji n pacai pun cuba main sebijik macam yang afiez main dalam demo, takde masalah... ujang lak, segala yang afiez tulis semua dia baca ngan senang hati.. takder lah masalah huhuhu...

so kitorang pun berbelas2 jam dalam studio jer.... afiez jaga vokal untuk kedua2 lagu... konsep vokal kali ni lebih raw, mungkin sebutan ada yang selamber jer, atau pakai slang pasar (tak semua), janji feel dia ada, especially lagu berlari, sebab nak sesuaikan ngan lirik... taknak lah konsep clean macam selalu....

so hasilnya sangat lah memuaskan, n bagi afiez, afiez suka lagu berlari, memang semangat lah dengar... sekarang lagu2 tu dalam proses mixing ngan greg henderson, so dalam seminggu dua lagi siaplah...

so kitorang agak puas hati dapat produce sendiri, ye lah, kalau band senang nak produce sendiri, tapi solo artis, tak senang..

lepas ni tomok akan record 2 lagu aubrey suwito, yang tu aubrey produce, so afiez tak berapa nak tahu pasal lagu2 tu..

afiez ada satu lagi lagu slow, tapi maybe yang tu orang lain arrange... tu lambat lagi...

ok kalau free afiez bebel lagi kat sini k? selamat berpuasa semua!!

rajin2 lah abg masuk forum ni .
sekalian ajak abg2 NB yang lain .
selamat berpuasa juga buat abg.afiez N abg2 NB yang lain juga .
lagu kisah cinta itu lirik abg.afiez y ?
satu lagi lagu shazzy, berlari itu lirik nya abg.tomok ?
2 lagu itu untuk NB or solo abg.tomok ?
sukses untuk kita semua .
A M I E N .
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Aug 28, 2009 6:11 pm

Kisah kita lagu lirik Afiez
Berlari Lagu shazzy lirik tomok
Semua untuk album solo tomok yach..

dan korang yang lain... surprise!!! http://www.youtube.com/watch?v=mnN-tAxFVPE
Back to top Go down
View user profile
beautipOOl
Members
Members


Number of posts : 81
Age : 30
Localisation : johOr BAhrU N Kedah
Registration date : 2009-07-24

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Aug 28, 2009 6:59 pm

HUh...SungguH x sangKA...Hebat2 NB kiter NIe...NExt alBUm afieZ plak Jd penyanyi....
Back to top Go down
View user profile
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Sat Aug 29, 2009 2:33 am

hahhahaha...
btol2...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Sat Aug 29, 2009 10:56 am

ape yg suprise tuh??
video NB kat melaka tuk lagu MUSE tuh ker??
ker ada video lain yg lebih suprise??huhuhu....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Sat Aug 29, 2009 2:52 pm

@fiez wrote:
ok lama nya tak masuk forum ni....

selamat berpuasa kepada semua Nbianz di mana2 k?

dah nak seminggu puasa, afiez cuma pernah pegi bazaar ramadhan sekali jer, first day, rasa cam nak pegi tapi selalu busy...

ok dalam 2 minggu ni afiez busy giler... sebab afiez dapat peluang produce bersama tomok 2 lagu untuk album dier...

satu lagu afiez, kisah kita, dah lama, ingat buat untuk NB, tapi takperlah bagi tomok jer la... satu lagi lagu shazzy, lirik tomok, berlari...

lagu kisah kita ni simple jer lah, so afiez arrange dah lama, sebelum oiam, n yang kuar nanti pun arrangement tu gak.. lagu berlari pulak versi shazzy sangat2 lah lain, tak best, tapi melodi dier best, so afiez arrange ikut selera toms lah, seperti biasa hehehe

so memang ngeri masa recording... ye lah, sebelum ni, sendiri arrange, sendiri main, tapi kali ni, panggil sessionist yang hebat2 seperti ujang on drums, pacai on bass, and aji on guitar... so memang ngeri, sebab takut diorang gelak dengar demo afiez tu...

alhamdulillah semua suka dengan arrangement afiez n semua main ngan senang hati, aji n pacai pun cuba main sebijik macam yang afiez main dalam demo, takde masalah... ujang lak, segala yang afiez tulis semua dia baca ngan senang hati.. takder lah masalah huhuhu...

so kitorang pun berbelas2 jam dalam studio jer.... afiez jaga vokal untuk kedua2 lagu... konsep vokal kali ni lebih raw, mungkin sebutan ada yang selamber jer, atau pakai slang pasar (tak semua), janji feel dia ada, especially lagu berlari, sebab nak sesuaikan ngan lirik... taknak lah konsep clean macam selalu....

so hasilnya sangat lah memuaskan, n bagi afiez, afiez suka lagu berlari, memang semangat lah dengar... sekarang lagu2 tu dalam proses mixing ngan greg henderson, so dalam seminggu dua lagi siaplah...

so kitorang agak puas hati dapat produce sendiri, ye lah, kalau band senang nak produce sendiri, tapi solo artis, tak senang..

lepas ni tomok akan record 2 lagu aubrey suwito, yang tu aubrey produce, so afiez tak berapa nak tahu pasal lagu2 tu..

afiez ada satu lagi lagu slow, tapi maybe yang tu orang lain arrange... tu lambat lagi...

ok kalau free afiez bebel lagi kat sini k? selamat berpuasa semua!!

afieezzzzzzzzzz..!!

dah lame tak masuk forum,bile masuk jer citer panjang..
best,best!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Sat Aug 29, 2009 3:26 pm

wahhh . semakin lama afiez jadi bgus kpada lebih bagus .. pasni mybe dh x gentar klu nk tunjuk demo kat sessionist:D
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Sat Aug 29, 2009 4:27 pm

hahahhaha...
tawu xpew...
abg afiez ktew kn serba boleh kn...
perform makin best laa...
patot laa lagu nb mantap...
hahhahah
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Sat Aug 29, 2009 4:53 pm

waahh...pernah tgk dorang jamm lagu ni dulu masa praktis...taktau plak skang nih nak diperformkan kat pentas...cayalah encik NB... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Sat Aug 29, 2009 4:58 pm

hahahahah...
nb da best laa...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Sat Aug 29, 2009 6:03 pm

hopefully best!!!
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
beautipOOl
Members
Members


Number of posts : 81
Age : 30
Localisation : johOr BAhrU N Kedah
Registration date : 2009-07-24

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Mon Aug 31, 2009 4:38 pm

AlwayZ be THE besT..cayA la NB...
Back to top Go down
View user profile
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Thu Sep 03, 2009 12:57 am

hmmm...
btol3...
nb mmg makin best laa...
perform da byk berubah kn...performance da mantap g2...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
rEhaN =A_A=
Members
Members


Number of posts : 207
Age : 25
Localisation : ayer molek,melaka
Registration date : 2008-10-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Thu Sep 03, 2009 11:41 pm

tau x pe..huhu..cayalah...
Back to top Go down
View user profile
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Tue Sep 29, 2009 11:08 pm

urm...

selamat hari raya pada semua nbianz... best tak raya tahun ni??

afiez lak raya ketiga bertolak ke jakarta... pastu bandung, makan angin ngan family... ok gak, sampai sunburn la....

tadi baru pas tgk rakaman jangan tidur lagi kat ntv7, tomok jadi guest... pastu muzik diiringi oleh kumpulan kristal... tomok nyanyi rindu terhenti...

yang menariknya ialah zack dijemput main bass untuk kristal menggantikan izal yang ada komitmen lain, jadi memang tersenyum2 zack main lagu rindu terhenti.. (yang lain terkerut2 gak huhu)...

ermm apa lagi yer?
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Tue Sep 29, 2009 11:36 pm

Best jer tahun ni tpi cuti seminggu jer...

x puas....

laaa.. x thu pun .. spe2 plz upload kat yotube...
=)
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 1:53 am

huwa..
nape x tau abg toms ade kt tv???
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 12:30 pm

@fiez wrote:
urm...

selamat hari raya pada semua nbianz... best tak raya tahun ni??

afiez lak raya ketiga bertolak ke jakarta... pastu bandung, makan angin ngan family... ok gak, sampai sunburn la....

tadi baru pas tgk rakaman jangan tidur lagi kat ntv7, tomok jadi guest... pastu muzik diiringi oleh kumpulan kristal... tomok nyanyi rindu terhenti...

yang menariknya ialah zack dijemput main bass untuk kristal menggantikan izal yang ada komitmen lain, jadi memang tersenyum2 zack main lagu rindu terhenti.. (yang lain terkerut2 gak huhu)...

ermm apa lagi yer?

rakaman tu maknenye belum ade kat tv la kan??
ke dah ade kat ntv7??
bukan ke jgn tido lagi tu kat tv3?
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 12:49 pm

kata pun br rakaman kan...that means lum d siarkan lagi..br rakaman smlm...tak tau lak bile kat tv..korang tunggu jerk la dpn tv yer...sure ada iklan nanti tunjuk....huhuhuhu....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Today at 3:38 am

Back to top Go down
 
AFIEZ [Area]
View previous topic View next topic Back to top 
Page 27 of 29Go to page : Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28, 29  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: NB Corner-
Jump to: