NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 AFIEZ [Area]

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29  Next
AuthorMessage
nadia
Members
Members


Number of posts : 54
Age : 32
Localisation : Kuantan n N9
Registration date : 2009-07-21

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 1:03 pm

kompius..kompius..
rakaman jerk kot..blom on air lg...
rasenye malam kat ntv7 citer drama cine
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/kiambang1
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 2:41 pm

rakamannya kat studio NTV7 glenmarie shah alam kot...
siarannya nnt kat TV3...
tunggu...


JANGAN TIDUR LAGI...!!
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 3:18 pm

heheheh..
ingtkn da ditayang kn hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
nadia
Members
Members


Number of posts : 54
Age : 32
Localisation : Kuantan n N9
Registration date : 2009-07-21

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 3:35 pm

ooo..
sy xkn tido selagi xklua kat tv
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/kiambang1
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 3:38 pm

betul ke??
ntah2 kak nadia org 1st y tdo setiap ari..
hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
nadia
Members
Members


Number of posts : 54
Age : 32
Localisation : Kuantan n N9
Registration date : 2009-07-21

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 4:19 pm

heheh..tau xpe..selalu balik kerja je tido..
tp malam jage tau..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/kiambang1
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Sep 30, 2009 6:39 pm

hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Thu Oct 01, 2009 12:39 am

eh oh 'abg' afiez... zee disini wanna say selamat hari raya aidilfitri maaf dan batin klu ada salah dan silap yerr....

wah wah raya tahun ni bestnyer cik abg kita gi makan angin sey... zee raya tahun ni tak best coz dapat cuti pun... raya ke dua dah keje dah... tapi hujung minggu lepas sempat gak balik batu pahat and kluang tuk beraya gak... hujung minnggu ni lak zira hamz zuuzu ct and me dan some of my fren nk berjalan raya lakz naik mini bus....
Back to top Go down
View user profile
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Mon Oct 05, 2009 6:13 pm

terima kasih epul...
takper zee, afiez pernah keje malam raya n hari raya...

huhu malam ni nak ptise... besok untuk rancangan jangan tidur lagi RAKAMAN afiez diundang untuk main keyboard ngan kristal, zack pun ada lah macam biasa.... ala... kalau dapat main last week kan best, baru lah 3 NB vs 3 kristal...
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Mon Oct 05, 2009 8:45 pm

@fiez wrote:
terima kasih epul...
takper zee, afiez pernah keje malam raya n hari raya...

huhu malam ni nak ptise... besok untuk rancangan jangan tidur lagi RAKAMAN afiez diundang untuk main keyboard ngan kristal, zack pun ada lah macam biasa.... ala... kalau dapat main last week kan best, baru lah 3 NB vs 3 kristal...

wah..NB gabung Kristal gitu..
best,best!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Tue Oct 06, 2009 8:07 pm

hehehe...
agak2 ble rkmn 2 akn ditayangkn ek??
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Wed Oct 07, 2009 12:16 pm

tak silap nora JANGAN TIDUR LAGI akan start bersiaran kat TV3 next month..itu yang nora dgr dowang ckp time rakaman haritu la...n JTL bersiaran tiap hari RABU kul 11mlm...

so korang bole la nanti kan...
tuk episod pertama or kedua Tomok ada sebagai guest artis n zack plak main bass...actually zack akan terlibat smpi last episod JTL kut...

n afiez plak akan muncul as keybordist tuk episod ke 3 n ke 4 tak silap nora...selepas tu ada ker tak..kite tak sure lagi..just tunggu jerk la....huhuhu....

nantikan yer....kite tengok keybordist 3 kali putus tunang bak kata Adlim Aman Ramli..wakakaka..kelakar
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Thu Oct 08, 2009 8:21 pm

wahahaha..
papepun, kejayaan abg toms dlm OIAM bkn bg kesan kt abg toms je, tp kt NB skali..
skrg ni NB pn da slalu masuk tv..
n now abg2 NB da jd guest musician kt prgm tv..
tahniah ye..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
rEhaN =A_A=
Members
Members


Number of posts : 207
Age : 25
Localisation : ayer molek,melaka
Registration date : 2008-10-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Thu Oct 08, 2009 9:05 pm

tahniah....hehe!..
Back to top Go down
View user profile
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Oct 09, 2009 2:19 am

skang nb da terbkti pd smua...
never be give up...
wokeyh...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Oct 09, 2009 12:56 pm

NoraJoey wrote:
tak silap nora JANGAN TIDUR LAGI akan start bersiaran kat TV3 next month..itu yang nora dgr dowang ckp time rakaman haritu la...n JTL bersiaran tiap hari RABU kul 11mlm...

so korang bole la nanti kan...
tuk episod pertama or kedua Tomok ada sebagai guest artis n zack plak main bass...actually zack akan terlibat smpi last episod JTL kut...

n afiez plak akan muncul as keybordist tuk episod ke 3 n ke 4 tak silap nora...selepas tu ada ker tak..kite tak sure lagi..just tunggu jerk la....huhuhu....

nantikan yer....kite tengok keybordist 3 kali putus tunang bak kata Adlim Aman Ramli..wakakaka..kelakar

yeay..da boleh tgk la kot..sebab ari rabu takde org rebut tgk tv..lalala..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Oct 30, 2009 10:57 am

Salam all..

Rasenye u guys sume dah tau Isnin malam nanti ade
NB GATHCHAT 2009
rite??

Jangan lupe ea,kul 8 malam kat chatbox forum..
Bley la u guys lepaskan rindu kat abg2 NB kesayangan masing2..huhu!

ok,TQ.
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Oct 30, 2009 3:53 pm

nk join....
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Fri Oct 30, 2009 6:22 pm

insay allah MBianz juga akan datang .
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Thu Dec 17, 2009 11:57 pm

Apa khabar semua??

ramai yang tanya tentang album semula padaku, kami gak bisa lagi mengurus akan penjualan di indo kerna kami tidak lagi bersama syarikat SRC...

kepada fans indo yang mahu buat gath, bagus sekali, tetapi kami gak bisa gabung ya buat masa ini kerana lagi sibuk dengan acara masing2 ya?

sekarang ini NB belum lagi merancang untuk membuat muzik baru, tunggu lah lepas album tomok keluar... nanti mungkin kami akan bincang ngan beberapa syarikat supaya boleh download lagu terima kasih dan kau pergi..

ada surprise, lagu terima kasih akan diguna untuk sebuah filem tahun 2010, tunggu sahaja, tetapi lirik tukar sikit untuk sesuaikan dengan jalan cerita, tajuk pun tukar...

sekarang ni afiez masih busy dengan zack, untuk jangan tidur lagi musim ini tinggal satu lagi episod untuk dirakam, tapi dengar cerita sambung lagi 13 episod, kalau sambung rezeki lah...
hujung bulan ni pun banyak show, tapi dengan kristal lah... huhuhu... sementara ni amik dulu lah..

mesti ramai tanya, NB takde show ker?
NB skang tak push untuk ada show lagi, kira berehat la, sebab tomok punya AJL nak concerntrate, lagi satu push untuk album solo dia dulu, tetapi kalau tomok ada show yang boleh pakai backline, dah tentu NB yang back-up.. biasa lah banyak show takde backline, semua minus-one..

baru semalam lepas show everyoneconnects kat borneo rainforest, show private so tak dapat lah nak invite nbianz...
memang best la, afiez dah lama tak main kelab huhuhu... semangat datang balik, rasa cam tak mau turun jer hehehe...
tomok pun dah ke sana sini, panjat drum la... hehehe, orang pulak ramai kat bawah banging, sound clear hehehe... ok jugak la feedback...

apa lagi ye? kalau ada soalan boleh tanya sini ok?
Back to top Go down
View user profile
yuni
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 28
Localisation : k.terengganu.
Registration date : 2008-10-24

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Mon Dec 21, 2009 12:00 pm

filem ape yg gne lagu terima kasih tu?
sape yg berlakon?? die tukar tajuk??ape tajuk baru?
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Mon Dec 21, 2009 12:24 pm

wah bagus nye..banyak soalan...
nora jawab part sape pelako jerk la ek...lisa surihani one of them....filem ape n tajuk lagu tukar jadi ape..tgu apis la jawab...wakkakakaa...*sj kasi korang tertunggu2*
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Edda
Members
Members


Number of posts : 304
Age : 30
Localisation : klang gatez, ULU KLANG ,slgr
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Mon Dec 21, 2009 12:39 pm

wah best 2...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/399997975
Sofiah-Sulaiman



Number of posts : 3
Age : 29
Localisation : Singapore
Registration date : 2009-12-21

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Mon Dec 21, 2009 12:45 pm

Syukur alhamdulilah! Setelah sekian lama saya menghilang dari visit Forum NB ini, akhirnya saya kembali semula. Tidak saya sangka, setelah sekian lama saya tidak visit vorum ini, banyak sungguh perubahan yang terjadi. NB masih tetap kekal seperti dahulu. Itu yang buat saya rasa gembira.

Saya kebali meminati NB bukan disebabkan saya sudah bosan untuk menyokong artis-artis lain tetapi kini saya baru dapat rasakan, peminat NB tidak sama dengan peminat yang lain. Peminat NB selalu bersatu hati dalam apa jua keadaan pun. Bila saya berada di Forum NB ini, saya dapat rasakan sepeti saya berada dalam satu family di mana semua orang cepat mesra.

Tidak salah rasanya, untuk saya kembali meminati dan menyokong NB. Walaupun ke mana sekali pun saya pergi, NB tetap di hati saya. Sayang NB selalu! =)

Luv,
-Sofiah-Sulaiman (Singapura)-
Back to top Go down
View user profile http://sophia-86.blogspot.com/
yuni
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 28
Localisation : k.terengganu.
Registration date : 2008-10-24

PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Mon Dec 21, 2009 2:44 pm

NoraJoey wrote:
wah bagus nye..banyak soalan...
nora jawab part sape pelako jerk la ek...lisa surihani one of them....filem ape n tajuk lagu tukar jadi ape..tgu apis la jawab...wakkakakaa...*sj kasi korang tertunggu2*

penantian satu penyiksaan..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: AFIEZ [Area]   Today at 8:03 am

Back to top Go down
 
AFIEZ [Area]
View previous topic View next topic Back to top 
Page 28 of 29Go to page : Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: NB Corner-
Jump to: