NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~pRoDuK UiTM~~

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: ~~pRoDuK UiTM~~   Fri Oct 24, 2008 4:46 pm

ila saje je buka topik ni..
ila perhatikan ramai y lahir dr uitm..
artis2 kt m'sia ni pun ramai y blaja atau pernah blaja kt uitm..
so, ila nk tau bape ramai ahli forum ni, termasuk abg2 nb sendri y lahir dr uitm..
leh r kite saling mengenali satu sama len ngn lebih dekat..

p/s: harap y len x kecik ati ye..Smile


Last edited by eylla89 on Fri Oct 24, 2008 6:31 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Fri Oct 24, 2008 4:49 pm

skrg ni ila blaja kt uitm kedah..
part 3 n amik kos bisnes study (DBS)
sesape y part 3 jugak sem ni, please pm ila k..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Fri Oct 24, 2008 4:50 pm

eylla89 wrote:
ila saje je buka topik ni..
ila perhatikan ramai y lahir dr uitm..
artis2 kt m'sia ni pun ramai y blaja atau pernah blaja kt uitm..
so, ila nk tau bape ramai ahli forum ni, termasuk abg2 nb sendri y lahir dr uitm..
leh r kite saling mengenali satu sama len ngn lebih dekat..

p/s: harap y len x kecik ati ye..Smile

I'm not UITM product...I'm UNITARian..huhuhuhu...

anyway NB yg UITM AFiez n Ristoe lor...

NBianz yg lain tak tau plak sape lagi yg UITM..owh ya adik Tomok pun UITM...hehehehehe
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Fri Oct 24, 2008 5:10 pm

hohoho..
umo shahimi bape ek???
skrg ni die semester bape???
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Mon Feb 01, 2010 3:35 am

UiTM Tetap Di Hatiku...
dulu setiap kali konvo, Ristoe n Afiez la yg perform...Afiez on Choir & Combo band..Ristoe on drums & percussion with Orchestra Simfoni UiTM...Ristoe tahun 2001-2005..Afiez 2002- 2006 kalau tak silap..sebab dia junior Ristoe 2semester..sebelum tu Afiez blaja jurusan lain..dah music in our soul...Fakulti Seni Persembahan, UiTM Shah Alam...
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Mon Feb 01, 2010 10:58 pm

hahahaha....apis dr enginering kut leh tukar g music lak...mmg dh jiwa music kan...jauh tukar...
mesti korang rindu kan nk perform ngan kombo uitm everytime tgk dak2 skrg konvo...huhuhu...
kenangan smua tuh..
..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Fri Feb 05, 2010 5:29 pm

uniSEL xde?
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Thu Feb 11, 2010 1:04 pm

unisel kena buka topic Produk Unisel laa...hehe..IPTA or IPTS...korang belajar la betul2...tanya diri kita apa yg kita minat..tepuk dada tanya selera..jgan main amik je course yg kita tak minat..nanti belajar separuh jalan jer..
contoh kalau rasa diri tu minat IT..so tumpu bt IT betul2..dah abis study senang nak cari kerja..zaman skg ni semua company nak tengok certificate dulu..kalau takde apa2 langsung, akan terjadilah seorang Melayu yg mundur..time belajar main2, bila nk cari keje susah nak dapat..tu sebab la Ristoe nasihat utk bersaing dgn bangsa2 yg lebih maju dlm M'sia ni..jadilah seorang yg terpelajar...skg ni kita masih ada ibu bapa utk tanggung kita, pernah tak korang terfikir tiba2 ibu bapa kita dah takde..kat mana kita nak cari tempat bergantung..
zaman skg ni semua perlukan $$$..kalau gaji RM3000 ke bawah skg ni dikategorikan sebagai miskin bandar..korang nak ke jadi mcm tu...???so moral of the story..sementara muda lg, belajar la betul2...jgn menyesal di kemudian hari...terlajak perahu boleh diundur, terlajak masa hidup kita, bye2 la...dah tak boleh toleh belakang lg...dlm hal pelajaran ni, diri kita sendiri je yg boleh tolong diri kita..sementara muda2 lg, carilah ilmu sebaik2nya...Ristoe sayang kat korang semua..nk tgk semua berjaya dlm hidup..bila berjaya, hidup pun senang, bila senang kita pun bahagia...
Back to top Go down
View user profile
yuni
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 28
Localisation : k.terengganu.
Registration date : 2008-10-24

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Thu Feb 11, 2010 2:28 pm

wah..ristoe bg nasihat yang amat amat amat bernas..kepada semue NBiaz yang masih belajar, ikut lh nasihat ristoe tu.. mungkin ristoe bercakap melalui pengalaman die.. so, jd kn pengalaman sebagai satu pengajaran..jgn menyesal kemudian hari..belajar rajin2 ye..Smile
Back to top Go down
View user profile
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Thu Feb 11, 2010 2:55 pm

apa2 pun ingatlah ALLAH S.W.T....
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Fri Feb 12, 2010 4:40 am

dulu irfan amik kos hotel katering ,, x mnat .. rase2 x leh bawak ,,, terus tukar ... ni las chnce ...,, pasni stdy smpai abis .. insyallah ,, ...
tetiba tersentak bile ristoe ckp an ,,

UniSEL nk jd IPta kut ....
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Fri Feb 12, 2010 11:15 am

tersentak macam mana tu??
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Fri Feb 12, 2010 5:03 pm

huh!? hmmm xde pape ...
tetiba ....

tpi uitm x best ...,, undang2 ketat .. ,, mmber dulu uitm kate ...,, lpak mlm2 kena kejar ngan pak guard .. haha .., cm best jek ...
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Sun Feb 14, 2010 3:23 am

disipilin untuk membentuk sahsiah pelajar yang komited dan berdedikasi..kalau nak belajar tapi nak lepak malam2...sewa kat luar laa..Abg 4 tahun kat UiTM ok jer...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Sun Feb 14, 2010 9:33 pm

huhu ala,, lpas bljar lpak2 jp ,,.. tension pn atleast release ,, hurmm ...,,, ala stndrd kerjaan ,, ... klu btul2 nk blja ,mne2 pn x ksah kn..,,
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Sun Feb 14, 2010 11:23 pm

sebab kalau kurang berdisiplin ni la jadinya, ada tgk berita tak, yg kena tangkap kes khalwat la or kes mcm2 lg tu semua sebab ni la, bila bebas kluar sampai mlm, mula2 kawan, pastu ajak lepak release tension pastu terjadi hal lain plak lps tu..
kalau nk belajar tu gunalah sebaik2 tahun yg kita belajar tu..kena fikir pasal masa juga...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Mon Feb 15, 2010 12:15 am

hmmmmmm ,,, kalah2 ,,...
oke ,, tengs ,,, .... org kate ,zaman blaja ni la bes,, da keja tensionnn ,,, ...
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Mon Feb 15, 2010 12:45 am

ila da rase 2 taun dok kolej n hampir setaun menyewa kt lua..
ila da rasa mcm mana hidup ble terikat ngn disiplin n mcm mana hidup ble xde sape yg tau pe yg kite buat n xde sape yg nk tegur ble kite wat salah..kalu x kawal diri, mmg kite akan hayut..pelajaran entah ke mana, hidup entah ke mana..mcm2 blh jadi..

ter'membebel' la plak..hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Mon Feb 15, 2010 7:40 pm

yang bestnya bila keje, org respect sebab kita berpelajaran tinggi..time muda2 la nak aktif buat macam2 pun, dah start keje kena la fikir pasal masa depan..kesian tgk anak2 muda yg kurang pelajaran, bila dah besar kalau dia rajin berusaha insyaALLAH boleh berjaya..sekarang persaingan kerja n ekonomi negara slow n steady..suatu masa nanti bila2 masa je dunia boleh jatuh ekonomi bila jadinya bala bencana or mala petaka..negara2 lain skg ni ada yg dah jadi..huru hara n peperangan..doakanlah supaya kita semua aman n dijauhkan dari bencana..
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Mon Feb 15, 2010 11:51 pm

mmng nsb mlang bile wktu time mintak keja ,,ekonomi teruk .... terpksa adab ... nk buat cm ne ....
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Wed Feb 17, 2010 9:40 pm

antara yg 1 fakulti dengan Ristoe dulu...kitorang Fakulti Seni Persembahan..Khir Rahman, Zizi (pengacara Joe Jambul,pelakon n anak pelakon tanahair), Farid Kamil, Dia Fadila, Dina Malaysian Idol, Akma AF, Idayu AF, Farah AF, Azura Azizul Azman (pengacara Wanita Hari Ini) & ada lagi yg Ristoe tak teringat dlm senarai..ramai jgk yg jadi belakang tabir di RTM, TV3, Astro...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Wed Feb 17, 2010 10:42 pm

rmi ny arts realti ,,..
FARAH AF tu yg kna gsip tu kn?
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Thu Feb 18, 2010 1:51 pm

ramai lagi yg Ristoe lupa tulis..nanti ada masa Ristoe senaraikan lagi..yg bukan artis realiti...
Back to top Go down
View user profile
Edda
Members
Members


Number of posts : 304
Age : 30
Localisation : klang gatez, ULU KLANG ,slgr
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Thu Feb 18, 2010 9:33 pm

tulis jangan x tulis.....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/399997975
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~pRoDuK UiTM~~   Today at 9:24 pm

Back to top Go down
 
~~pRoDuK UiTM~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: