NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Perkenalkan diri anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next
AuthorMessage
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 3:34 pm

Since kita dah macam satu family,
Totin rase better kita bukak one topic untuk sesi perkenalan..
And i rase ramai silent-silent readers forum ni nak berkenalan ngan kite
cheewah!
So, bagila sdikit sebanyak butir2 peribadi u all keysss!!

Untuk admin,
Totin nak request biodata yg lebih detail bout arefiz bule?

ohya..
Nak request biodata ristoe gaks!!
Maklumlar.. Totin kan ketinggalan train...
ngeh2 What a Face
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
Dilah Laura
Members
Members


Number of posts : 306
Age : 31
Localisation : tamPineS Sgpore
Registration date : 2007-03-24

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 3:39 pm

dan untuk totin yang mulakan thread ni, mana biodata kamu dong?? kekekkekee..
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 3:55 pm

Dila wrote:
dan untuk totin yang mulakan thread ni, mana biodata kamu dong?? kekekkekee..

betul tu DILA..TOTIN kene start dulu br yg lain FOLLOW k...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Admin2
Otai Forum
Otai Forum


Number of posts : 163
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-15

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 4:05 pm

hye gals... n guyz...

wow orennnnnn ristoe wat forum...
rase cam nk mkn lak.. yummy!~ ehehehehe

neway my name
lieza from KL, 22yrs
salam perkenalan buat semua user...
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Okehlaaa totin stat.. memalu kucing laks suma ni!~   Tue Apr 03, 2007 4:10 pm

Nama saya Totin
Nama betul saya Noor Totiniah
Nama dalam ic Noor Izyan (putar belit kan nama, jadi nama Nora plakx)
Umur saya dopoloh
Tapi orang kata saya cam enam belas. Awet muda katakan.. Very Happy
Saya lahir 12 Oktober 1986 (Dekat JOHOR! Saya orang JOHOR! saya bukan INDONESIAN!!)
Saya belajar lagi.
Dekat Universitas Gadjah Mada.
Saya suka main gitar walaupun saya tak terror pon!
Kalau sesapa nak kahwin, bagi lah kad kat
61,Green House, Gang Udan Emas, Jalan Kaliurang km4,5 , Yogyakarta, Indonesia
Nak beborak lebih, add lah saya kat YM, e_totinx@yahoo.com


Oh ya..
yang terPENTING sekali..
saya single dan masih mencari
HAHAHAAA....
flower flower flower
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
...tOmok...
NB Vocalist
NB Vocalist


Number of posts : 574
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-14

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 4:14 pm

Kalau korang nak tau...admin2 Lieza la yg ajar Ristoe utk guna forum ni..sebelum ni memang jarang berforum..so dgn bantuan Lieza,Ristoe sdikit sebanyak dah tau nak handle forum ni...kalau tak,pening ...Thankz Lieza..

_________________
///New Boyz Rulez\\\
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/newboyzsrc
Admin2
Otai Forum
Otai Forum


Number of posts : 163
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-15

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 4:18 pm

Ur welkam RISTOE...
small matter... yang penting.. ader tmpt tok fans NB berkumpul n berborak...
sekurang2nye... antara NB n fans ley akrab... n termasuk sesame user...

=)
ChaiYok! =)
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 4:34 pm

Lieza nie peminat NB gak ker??
or member2 budak NB??
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
...tOmok...
NB Vocalist
NB Vocalist


Number of posts : 574
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-14

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 4:41 pm

ok..skg mari kita kenalkan diri kita...mana yg dah kenal tu bleh kenal dgn lebih rapat lg..yg tak kenal kita kenal-kenalkan..janji semua kenal..tak kenal maka tak cinta..haha..

let me b da 2nd one..

My Full name is WAN MUZAFFAR
bout eleven years ago nama Ristoe terbentuk..dari zaman skolah lg laa
umur tahun ni dah masuk suku abad 3rd Aug nanti.....org slalu ingat baru abis skolah umur 21 ke bawah..awet muda jgk laa..jiwa masih 17 tahun..hehehe
Lahir n membesar di Alor Setar, Kedah sampai umur 13 pastu pindah KL sampai skg..'96-'07..dah 11 tahun jgk la kat KL..family semua kat KL..ada jgk kt Alor Setar n kat Terengganu..
Ristoe skg full time musician..all about music 24/7 drumming..session,teaching,recording..semua yg berkaitan dgn drum laa senang citer..kalau mgajar plak dekat Shah Alam n Klang..so sesape berminat nak main drum secara serious tu bleh la contact...nak amik exam dari gred1-8 pun boleh...
Dulu study muzik kat UiTM from 2001-2004,majoring in Drums & Percussion.. abis je study terus dapat peluang join NB..
kalau nak hantar kad raya nanti bleh la bg dekat 31, Jalan Setiawangsa 1A,Taman Setiawangsa.54200. Kuala Lumpur..confirm takde spam..
nak private msg bleh la email di ristoe@musician.org or YM di ristoemusic@yahoo.com
kalau tak cukup jgk bleh tgk myspace or friendster Ristoe..www.myspace.com/ristoe or type je Ristoe kat friendster tu..

_________________
///New Boyz Rulez\\\
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/newboyzsrc
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 4:59 pm

wah..let me be the next person..

My full name NOORAZIYAN, dekat jer ngan name TOTIN...All my family members called me JOEY...and some of my bestfren pun called me JOEY...but member kat tmpt keje nie called me NORA jer..korang nak pgl aku JOEY or NORA aku tak kisah..mane2 jer..janji korang ingat name aku..Asal TAWAU, SABAH..skrg stay kat PUCHONG..duk kat KL nie since pas SPM..2002, smpi KL nie pun coz continue my study kat Universiti Tun Abdul Razak..Degree in B.Admin...Majoring FINANCE..skrg keje wat ACCOUNT...n masih blajar gak..tak abis lagi..maybe by this year gak la complete degree tu..Insyaallah..
Pernah gak blajar main GITAR..tp zaman sekolah dulu la..pas dtg KL nie dah tak pernah sentuh GITAR..tgn pun dah jd KAYU skit..
Suker NYANYI n NONTON WAYANG..kesimpulannye suke ENTERTAINMENT la..

Bnyk plak aku wat ek..huhu...
Harap dpt kenal ngan korang yg lain...

Plg Penting..MINAT NB SINCE 1st ALBUM smpi SKARANG...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Dilah Laura
Members
Members


Number of posts : 306
Age : 31
Localisation : tamPineS Sgpore
Registration date : 2007-03-24

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 5:07 pm

Let me be next..

Everyone called me Dila. From Singapore. Umor nak masuk 22 tak lama lagi. Hampir suku abad jugak tapi belom lagi. Hehehe.. Razz Instead of studying, i'm working now, after i graduated 2 years ago. Tak pandai bab2 main gitar ke. Cuma reti main internet. Hohoho..... Laughing


Last edited by on Wed Apr 04, 2007 6:29 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 6:01 pm

Dila wrote:
Let me be next..

Full name Nurfadilah. But everyone called me Dila. From Singapore. Umor nak masuk 22 tak lama lagi. Hampir suku abad jugak tapi belom lagi. Hehehe.. Razz Instead of studying, i'm working now, after i graduated 2 years ago. Tak pandai bab2 main gitar ke. Cuma reti main internet. Hohoho..... Laughing

Dila..
i sampai skrg xceli call u fashah!
ahaa...
tringat zaman2 oldskull
rabbit
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 7:02 pm

al kesah nyerr.....
eh name totin and nora hampir same ek???.... sape nxt ek???
cite2lah aku nak bace
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 8:11 pm

eR_z wrote:
al kesah nyerr.....
eh name totin and nora hampir same ek???.... sape nxt ek???
cite2lah aku nak bace

ewah
wat-wat tanye lak!
nenek eR tak buat lagieee!~
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 8:56 pm

hai sume...

nak perkenalkan diri gak leh tak? Suspect

name orang NURAIN BT OTHMAN,member panggil ain,akak2 tmpt keje ade yang panggil ain SI KECIK coz ain ni kecik jer walaupun umo da 18 thn..ain kuar kat dunia ni dari rahim mak kat hospital sultanah aminah,JB.dari baby sampai besar,ain dok kat pasir gudang,jarang gi mane2...

ain minat kat NB ni dah lambat skit dari u all kot Rolling Eyes .start tengok vcd pulau inspirasi la ain kenal nb,klu tak sebelum tu ain cume tau lagi sejarah mungkin berulang je... Wink

sape yang nak kwn atau nak marah2 ain sbb tertanye soalan panas kat NB,antar emel ke cahaya18_nbz@yahoo.com Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
infinity



Number of posts : 14
Age : 25
Localisation : Singapore...
Registration date : 2007-04-03

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 8:59 pm

hey ppl... i'm new here... so hope u all dun mind yar..

Full Name : Secret larh... terlalu panjang.... maaf...
Nick Name : AZIE or INFINITY... boleh panggil either one...
Staying : Singapore... harap tk kesah yer..
D.O.B : 07/08/91... going to be 16 this yr...

feel free to add me : MSN & myspace & Friendster = nurul_nb2005@hotmail.com
yahoo messenger = infinity_0110@yahoo.com

harap dapat berkenalan dgn korang2 sume yer... terima kasih... =)
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 9:33 pm

Totin --> ehh tkmo arr panggil aku nenek
mcm tua sgt lah mummy ok sikit lah Wink
oooo... aku kene gakz ke??...hehehe Cool

ain --> oooo......ko dah bekeje rupenyerr
ko mesti comeykan org nyerrr.....

infinity --> salam pekenalan
emmm.... jgn lah malu or segan wat lah mcm rumah sendiri.....
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 10:38 pm

eR_z wrote:
Totin --> ehh tkmo arr panggil aku nenek
mcm tua sgt lah mummy ok sikit lah Wink
oooo... aku kene gakz ke??...hehehe Cool

ain --> oooo......ko dah bekeje rupenyerr
ko mesti comeykan org nyerrr.....

infinity --> salam pekenalan
emmm.... jgn lah malu or segan wat lah mcm rumah sendiri.....

Jangan malu jangan segan
sebab kami memang tatau malu
ehhehee...

Oi nenek!
bile nak perkenalkan diri!
heheeee... Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
infinity



Number of posts : 14
Age : 25
Localisation : Singapore...
Registration date : 2007-04-03

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Tue Apr 03, 2007 10:42 pm

thanks alot u all... hehe.. =)
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Wed Apr 04, 2007 12:33 am

totin --> yg tak tahu malu cume ko aje kot
huhuhu....jgn mare aku gurau aje.....
a'ah lah jgn lah malu or segan ok

infinity --> dont mention lah gal Very Happy Wink Cool
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Wed Apr 04, 2007 1:03 am

ok ok lah mai aku cite sikit ttg diri aku ni tapi sikit aje.....

name penuh aku.... sory tu ko kene tanyer papa aku...(dierkan wali aku) emmm.... korg leh call aku er or zee... umo aku hampir suku abad.....wat masa ni aku bekerje sendiri....
emm.... papa aku org msia(johor) mama aku cina indon... dan skrg kami sekeluarga menetap disebuah pulau bename temasek... aku ni mmg kuat mepek.... seorg yg akan tersenyum walaupun ada masalah ....ape lagi ek??... ok lah kita stop kat sini dulu lah ek klu nak tahu lagi ttg diri aku pm aje aku ok Cool
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Wed Apr 04, 2007 12:33 pm

totinx...ain dah keje,tapi part time je coz tgh tgu tawaran masuk u..harap2 dpt la..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Wed Apr 04, 2007 2:22 pm

hello AIN, hye INFINITY...salam perkanalan kat korang ek..
pasni bole la antar post bnyk2 kat FORUM nie...

eR_z - ko nie penuh ngan MISTERI la...name penuh taknak ckp ek...hehehhe..takpe, janji ader name lain yg leh gelar ko...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Wed Apr 04, 2007 3:40 pm

NoraJoey wrote:
hello AIN, hye INFINITY...salam perkanalan kat korang ek..
pasni bole la antar post bnyk2 kat FORUM nie...

eR_z - ko nie penuh ngan MISTERI la...name penuh taknak ckp ek...hehehhe..takpe, janji ader name lain yg leh gelar ko...

haritu cam ade terperasan nama die..
irniwatiblablablabla tak hingat
panjang sket kan nama u?
hehehekk..
*suke-suke je totin ni*
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Wed Apr 04, 2007 4:16 pm

suke ati jer TOTIN...
takpe, Biarlah Rahsia name eR_z tu..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Perkenalkan diri anda   Today at 1:47 pm

Back to top Go down
 
Perkenalkan diri anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 40Go to page : 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: