NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 TOMOK OIAM3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 19 ... 34  Next
AuthorMessage
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Feb 14, 2009 11:48 pm

ain wrote:
irfansk8 wrote:
ADOI!!!!!!!!!!!!!!.. x abis2 lagi ke pasal kutuk2 nie.. adui.. korang nie pun x yah la longatkan diri ke forum2 yg kutuk tomok nie.. rasenye dlm Thread TOMOK OIAM3 nie,sampai ke page yg ke4 still ckp pasal kutuk nie la,kutuk tue la.. udah2 ler.. irfan masuk thread nie pun nk tengok klu ader NEWS pasal tomok di OIAM.. bukan pasal tomok kena kutuk kat maner2 forum.. PLZ la weyh.. dah la.. BORING giler dah nie... lagi pn OIAM dah nk start.. pikirlah prepare pe yg patut nk bawak kat OIAM nntie.. banner ke or anything else.. pig

ape nie irfan??
ko takyah la ckp camtu lak..
akak kebetulan jew kat situ..
mmg akak dah join situ dah..
takyah nak tulis font besar2..


Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

sbb Marah,Geram,dispointed and Bad mood!!!
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Feb 14, 2009 11:48 pm

irfansk8 wrote:
ADOI!!!!!!!!!!!!!!.. x abis2 lagi ke pasal kutuk2 nie.. adui.. korang nie pun x yah la longatkan diri ke forum2 yg kutuk tomok nie.. rasenye dlm Thread TOMOK OIAM3 nie,sampai ke page yg ke4 still ckp pasal kutuk nie la,kutuk tue la.. udah2 ler.. irfan masuk thread nie pun nk tengok klu ader NEWS pasal tomok di OIAM.. bukan pasal tomok kena kutuk kat maner2 forum.. PLZ la weyh.. dah la.. BORING giler dah nie... lagi pn OIAM dah nk start.. pikirlah prepare pe yg patut nk bawak kat OIAM nntie.. banner ke or anything else.. pig

oke smua dh tau..so we stop it here..
n for u guyz...kalau rajin buat la something to bring for the concert..
contohnye..huruf2 name tomok ker...so time konsert tuh nanti bole pegang bende tuh..smbil lambaikan time toms perform..oke...

T.O.M.O.K

ade 5 huruf jerk..tak susah kan???hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Feb 14, 2009 11:52 pm

ila rase better kite stop ckp pasal komen org lua pasal abg toms..

kak nora, abg toms akn cari lgu sendiri utk next show atau die akn tye pendapat kite jugak???
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Feb 14, 2009 11:54 pm

hah!!! okey gak tue kak.. irfan nk huruf O.. nntie leh masukkan kpala irfan skali dlm lubang tue.. huhu..
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Feb 14, 2009 11:56 pm

eylla89 wrote:
ila rase better kite stop ckp pasal komen org lua pasal abg toms..

kak nora, abg toms akn cari lgu sendiri utk next show atau die akn tye pendapat kite jugak???

lagu memang die yg pilih n cari...die biasenye akan tnye afiez or dak2 NB yang lain lagu ape die nk bwk..but keputusan tetap die gak la yg tetapkn..die takkan terima ape jerk cadangan org..klu die rase die oke ngan lagu yg org cadangkan tuh die amik la..if not die akn stick ngan lagu yg die nk...

n maybe gak pasni die akn tnye NBianz..tak mustahil...konsert tak start lg..so kite tgu la yer...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Feb 14, 2009 11:57 pm

irfansk8 wrote:
hah!!! okey gak tue kak.. irfan nk huruf O.. nntie leh masukkan kpala irfan skali dlm lubang tue.. huhu..

irfan buat la ikut kreativiti irfan..so br nampak usaha korang..heheheh
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 12:07 am

NoraJoey wrote:
irfansk8 wrote:
hah!!! okey gak tue kak.. irfan nk huruf O.. nntie leh masukkan kpala irfan skali dlm lubang tue.. huhu..

irfan buat la ikut kreativiti irfan..so br nampak usaha korang..heheheh

hehe.. okey2.. cantek!!.. hehe.. =)
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 12:10 am

irfansk8 wrote:
hah!!! okey gak tue kak.. irfan nk huruf O.. nntie leh masukkan kpala irfan skali dlm lubang tue.. huhu..

ila da terbayang muke irfan masukkn kepala dlm lubang 2...
hehehe..Laughing


Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 12:14 am

eylla89 wrote:
irfansk8 wrote:
hah!!! okey gak tue kak.. irfan nk huruf O.. nntie leh masukkan kpala irfan skali dlm lubang tue.. huhu..

ila da terbayang muke irfan masukkn kepala dlm lubang 2...
hehehe..Laughing

hahahaha.. ntah muat ke x tue nk masuk kpla dlm lubang.. huhuhu.. =)
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 12:20 am

kalu x muat, jdikn topi..
then ble kamera shoot dr atas, leh nmpk nama TOMOK..

kalu nk tamak lg, letak huruf 2 kt dpn stage..
hahaha..
nk letak banner, nnt org len jeles plak..
hahaha
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
SpyD



Number of posts : 19
Age : 29
Localisation : Setia_wangsa
Registration date : 2008-02-03

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 2:12 am

salam..tahniah tomok b'jy ke top12 oiam. bru 1st time nk follow oiam ni... Very Happy
hrp2 dpt b'tahan lama..cuma 1 je la..wktu pngumuman utk top12 tu..tomok nampak tak confident (btul ke???agak2 je ni..)..
so,jgn sampai prasaan x confident mnguasai dri mngatasi prasaan gementar...serap skongan nbianz sbgai pmbakar smgt ats pentas nanti..
chaiyokk..chaiyokk.. bounce

1 lgi..vokal tomok lbh baik dri seblum2 ni..prgi klas vokal ke??? ehehe..
truskan usaha..


~Nbianz with NB forever~
Back to top Go down
View user profile
Harney



Number of posts : 7
Age : 32
Localisation : in front of my lappy
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 10:04 am



cuci mate lagik.... Very Happy Very Happy Very Happy Cool
Back to top Go down
View user profile
Harney



Number of posts : 7
Age : 32
Localisation : in front of my lappy
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 10:08 am

NoraJoey wrote:
Harney wrote:
K-T wrote:
kak harney thanks.............
nak g tak nanti?...

kat PAS ek....
konsert sampai kol bape ek..???Laughing

harney jom la kite g...aku tak sure la abis kul bape konsert tuh..maybe kul 10.30-11pm..jom la wei...klu ko risau psl transport..dun worry..bisa d atur...hehehehhee

hehhe....
tringin gak nak tgk...Smile
nti pe2hal harney roger2 nora eh...
eniwei thanks ya...bounce
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 6:04 pm

okey harney.. c u there.. hehe.. =)
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 6:44 pm

ahaha bagus lah nora dah tulis... kalau nak tau tomok sendiri personally call afiez ngan nora pasal perkara ni n kitorang dah kene bebel pun..... tomok tu stress kat dalam.... kesian dier.... ahahaha
nasib baik... sebab afiez suka cakap benda sekali jer.... ahahhaa

hurmm.... afiez nak bawak sepanduk besar ada jigsaw2 sikit.... nak tulis... TOMOK ROCK!!! ok tak hehehe....
Back to top Go down
View user profile
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 6:47 pm

oh ye.... afiez dah arrange lagu minggu kedua tomok.... siap kene puji ngan aubrey lagi.... bukan arrange banyak la. just potong2 n tukar chord sket.... bagi groove drum.... hmmm afiez rasa ok kot...

pasal lagu 20 feb ni, afiez dah dgr minus one.... huhuu memang best giler rasa bersemangat jer nak nyanyi..... harap2 tomok boleh beri performance terbaik... ini first time dia cuba teknik ad-lib secara banyak.... so gentar jugak, tapi dari yang afiez dgr klip kelas vokal dia... memang teruja tak sabar nak dgr 20 feb huhuhu
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 9:05 pm

oh ye ke.. wah!!! makin rase x sabar 20feb nie.. yahooooo.. hehe.. =)

afiez.. hmm okey gak tue,bawak spanduk yg ader jigsaw and tulis TOMOK ROCK.. bru org tahu tomok skunk dah ROCK.. kikiki.. =)
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Feb 15, 2009 9:24 pm

@fiez wrote:
oh ye.... afiez dah arrange lagu minggu kedua tomok.... siap kene puji ngan aubrey lagi.... bukan arrange banyak la. just potong2 n tukar chord sket.... bagi groove drum.... hmmm afiez rasa ok kot...

pasal lagu 20 feb ni, afiez dah dgr minus one.... huhuu memang best giler rasa bersemangat jer nak nyanyi..... harap2 tomok boleh beri performance terbaik... ini first time dia cuba teknik ad-lib secara banyak.... so gentar jugak, tapi dari yang afiez dgr klip kelas vokal dia... memang teruja tak sabar nak dgr 20 feb huhuhu

alhamdulillah..
harap abg toms dapat wat yg terbaek..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Feb 16, 2009 10:04 am

@fiez wrote:
ahaha bagus lah nora dah tulis... kalau nak tau tomok sendiri personally call afiez ngan nora pasal perkara ni n kitorang dah kene bebel pun..... tomok tu stress kat dalam.... kesian dier.... ahahaha
nasib baik... sebab afiez suka cakap benda sekali jer.... ahahhaa

hurmm.... afiez nak bawak sepanduk besar ada jigsaw2 sikit.... nak tulis... TOMOK ROCK!!! ok tak hehehe....

kene bebel??hahahhaa...cam kelakar jerk kan kite kene bebel ngan org itu kat fon...nak harap die call personally mmg susah kalau takde bende penting...n bile die call huhu masing2 kene bebel..terima sj..sib baik bebelan yg cute...wah cute...dah kene bebel pun still ckp cute lg..hehehe
ala bebelan tomok biase jerk banding bebelan afiez...wakaka..ups sorry afiez..

u dh wat ker sepanduk u itu??i dh wat..but kelakar...sebab tangan tak kreative cam i ni yg buat...mmg kelakar...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Feb 16, 2009 10:05 am

@fiez wrote:
oh ye.... afiez dah arrange lagu minggu kedua tomok.... siap kene puji ngan aubrey lagi.... bukan arrange banyak la. just potong2 n tukar chord sket.... bagi groove drum.... hmmm afiez rasa ok kot...

pasal lagu 20 feb ni, afiez dah dgr minus one.... huhuu memang best giler rasa bersemangat jer nak nyanyi..... harap2 tomok boleh beri performance terbaik... ini first time dia cuba teknik ad-lib secara banyak.... so gentar jugak, tapi dari yang afiez dgr klip kelas vokal dia... memang teruja tak sabar nak dgr 20 feb huhuhu

gune ad-lib??wah mmg tak sabar nih nk dgr....selama 10 tahun mcm tak pernah dgr toms ad-lib...harap smuanye menjadi.....amin....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Harney



Number of posts : 7
Age : 32
Localisation : in front of my lappy
Registration date : 2009-01-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Feb 16, 2009 10:55 am


Semuanya sama saja


Oleh Zaidi Mohamad
zaidim@bharian.com.my




PESERTA yang akan bersaing merebut ganjaran RM1 juta dalam One In A Million musim ketiga.

12 peserta memulakan cabaran OIAM musim ketiga pada 20 Februari ini

TERCIPTA untuk memberikan kembali kepada industri seni dan menghulur sokongan kepada kepada 'seseorang' yang layak untuk dibantu, maka terhasillah pertandingan nyanyian One In A Million (OIAM) yang kini merentas ke musim ketiga.

Seramai 12 peserta bakal berentap merebut wang tunai RM1 juta diumumkan minggu lalu di Menara Kuala Lumpur dengan sebahagian daripadanya pernah menyinar pertandingan realiti nyanyian seperti Mentor, Akademi Fantasia dan Suara Emas Bintang RTM.
Mereka ialah Pija, Tomok, Han, Rizu, Nine dan Amylea. Selebihnya ialah Simon, Esther, Aweera, Anith, Ayu dan Fify. Namun begitu mereka ini masih dilihat sama pada mata juri tetap, Syafinaz Selamat dan Paul Moss yang terbabit menyenarai pendek nama mereka daripada 80 orang peserta peringkat awal.

Dua musim terdahulu menyaksikan juara OIAM adalah Suki dan Ayu. Kedua-duanya adalah mewakili golongan wanita dan apakah tahun ketiga ini bakal berlaku kejutan yang mana kemenangan akan berpihak kepada golongan lelaki. Ia masih terlalu awal untuk diperdebatkan dan kehangatan OIAM 3 akan bermula mulai 20 Februari ini hanya di 8tv.

Program realiti ini yang bukan semata-mata untuk mengejar rating tinggi menurut Ketua Pegawai Eksekutif 8tv, Ahmad Izham Omar, OIAM memberi peluang hidup baru kepada yang bertuah dan sewajarnya layak menerima ganjaran wang yang cukup tinggi jumlahnya.

“Rating dan keuntungan akan datang dan pergi. Tapi bakat yang berkualiti dan terbaik bukan semudah yang disangka. Saya berani cakap 12 peserta kali ini adalah yang terbaik selama saya berada di kelompok penerbitan program ini dihasilkan di 8TV.

“Sejarah sebelum ini juga menunjukkan belum ada penyanyi rakaman atau profesional yang ditabalkan sejarah. Harapnya nanti kita akan bertemu dengan juara yang boleh menjadi bintang paling bersinar.

“Saya percaya setiap daripada finalis ini layak untuk berada di dalam OIAM3 dan memenuhi kriteria sebagai penghibur. Mereka sudah melalui peringkat demi peringkat dan saya akur bahawa proses penyingkiran yang dilakukan bukan sesuatu yang mudah,” katanya.

Sementara itu, penerbit dan komposer yang sering dilabel bermulut laser persis Simon Cowell (juri American Idol )menerusi siri pertandingan ini menyifatkan 12 finalis yang terpilih ini mempunyai identiti vokal yang tersendiri. Malahan, katanya yang sering bertelagah pendapat dengan rakan jurinya, Syafinaz Selamat, pada ketika ini, mereka sudah mampu mempersembahkan ‘jenama’ dan gaya sendiri.
Merujuk kepada peserta musim ini, Moss bersetuju dengan pendapat rakan wartawan yang mengandaikan populariti enam penyanyi rakaman yang layak musim ini tidak mempunyai jurang perbezaan yang banyak sangat dengan peserta amatur.

“Mungkin juga ini bagus untuk semua peserta kerana soal jurang hanyalah perkara subjektif. Mereka melalui proses yang sama seperti dikritik dan dipuji. Paling jelas, mereka yang layak sudah memahami konsep program ini. Saya berharap semangat mereka tidak luntur.

“Saya tidak boleh agak siapa yang bakal bergelar juara kerana di akhirnya ada saja kejutan yang tak disangka-sangka. Keyakinan peserta kali ini juga amat baik. Tidak adil saya namakan peserta mana yang bagus kerana setiap mereka ada kehebatan dan kelemahan tersendiri.

“Sebagai contoh, Simon boleh menyanyi sambil bermain gitar. Pija dan Tomok yang ada pengalaman boleh dijadikan bekalan terbaik beraksi di pentas OIAM 3,” kata Paul Moss yang berseloroh mengatakan dia bermulut laser bukan sesuatu yang dirancang.

Info: OIAM 3

  • Sesi uji bakat yang dilaksanakan merangkumi lima buah lokasi terpilih sekitar Malaysia.
  • Sebanyak 15 episod persembahan secara langsung disiarkan di 8TV mulai 20 Februari ini sehinggalah proses penyingkiran yang dilakukan berbaki tiga orang yang akan melayakkan mereka merebut gelaran juara dan RM1 juta pada 1 Mei nanti.
  • Selain mengekalkan juri tetap Paul Moss dan Syafinaz Selamat, hos program ini ialah Awal Ashaari dan Marion Counters.
  • Semua peserta akan diberikan latihan awal menerusi kepakaran tertentu seperti Ning Baizura sebagai Mentor Vokal, Pat Ibrahim (Mentor Persembahan Pentas), Juita Abdul Jalil (Mentor Keseluruhan Persembahan) dan Yuaz (Pelatih Vokal).
  • Bermula 2 Mac juga peserta yang tersingkir akan berbual secara langsung dengan penonton dan peminat menerusi One In A Million Star Chat di laman web: www.guamuzik.com.my jam 2 hingga 3 petang.



Yang menarik

  • Artis Harapan Anugerah Industri Muzik 2006, Ridzuan kini menukar namanya sebagai Rizu selepas layak menyertai OIAM 3. Penyanyi ini hanya menjangkakan dia hanya layak untuk top 40.
  • Esther dari Kota Kinabalu dikatakan mempunyai vokal seksi malah sewaktu bercakap bunyinya seakan penyanyi Azharina.
  • Simon antara peserta yang layak kali ini memanfaatkan peluang kedua selepas gagal di OIAM musim lalu.
  • Aweera peserta yang ingin memartabatkan rock 80-an dan tidak sanggup mengorbankan rambutnya andai diminta memotongnya.
  • Pija menganggap OIAM tidak sama dengan Mentor. Pija adalah juara Mentor musim pertama.

  • Tomok dan Nine masing-masing mendapat restu anggota kumpulan mereka masing-masing iaitu Newboyz dan Coco.
  • Amylea menyifatkan penyertaan dalam OIAM kini sebagai matang dan lebih jelas sasaran serta matlamat yang ingin dicapainya.
dipetik dari berita harian


Back to top Go down
View user profile
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Feb 16, 2009 4:42 pm

oooo dgn nora dia bebel cute ek.....
tak aci......

hurm yang penting banyak paper n magazine tulis tomok... tulis sekali NB , bergerak sendiri n single Kau Pergi Terima Kasih... itu yang afiez suka hahaha....
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Feb 16, 2009 4:55 pm

@fiez wrote:
oooo dgn nora dia bebel cute ek.....
tak aci......

hurm yang penting banyak paper n magazine tulis tomok... tulis sekali NB , bergerak sendiri n single Kau Pergi Terima Kasih... itu yang afiez suka hahaha....

ha'ah rasenye takat nih smua akan tulis psl tukar name nb tuh n lagu baru nb...baru la best..takde la citer kosong jerk..n gosip semata..wah gtu..

afiez - harusla die bebel ngan nada yg cute ngan nora...itu pun die tak tau nora demam..klu die tau nora demam time tuh..sure lagi 'cute' bebelan die tuh...klu tak..kang ader gak yg sentap kang..trus resign..wakkaaka
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Feb 16, 2009 8:31 pm

wau!!! x sabar betul 20feb nie.. huhu.. =)
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Tue Feb 17, 2009 9:34 am

SHAH INDRAWAN BIN ISMAIL @ TOMOK Age :24Occupation : SingerGenre of Music : Pop Rock & rock
Tell us more about yourself. (Personality, likes & dislikes, hobby, passion, etc)
I love to sing since I was young. I recorded my first album when I was 15 years old. I love to play PS2 and fishing. I am always determined to get what I aim for.

Why did you decided to join OIAM 3? How does it benefit you?
To win the prize money, to obtain more experience, to further strengthen my position as an artiste. I would love to open my own recording studio, work together with the best composers in the country and create an album with more quality.

Who are you singing idols & why?
P. Ramlee because he not only was a good singer but he was a good composer and produced films and he truly is one in a million!

How far do you see yourself in this competition (hopes & dreams)?
I will try my best and will work hard to obtain a place in the finals and become the winner of One In A Million season 3!

Who is your biggest threat in the competition & why?
To me, all of them are very talented and due to that, they are all a threat to me.

What do you think of the other competitors in the Top 12?
They all are very good people and very friendly.

How long have you been singing?
Since I was very young and at the age of 8 I was already competing in singing competitions.

Have you entered any other similar/singing competition? What was your success in the competition?
GAlbum: New Boyz (1999), Akur (2000), Wirama (2001), Inspirasi (2003), Bermulanya Satu Evolusi (2005) & Semula Padaku (2007).

Describe yourself in 5 words.
Simple, Caring, Creative, Friendly and Funny.

taken from 8tv.com
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
TOMOK OIAM3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 34Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 19 ... 34  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: