NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 TOMOK OIAM3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34  Next
AuthorMessage
ijut



Number of posts : 15
Age : 29
Localisation : anywhere in Malaysia
Registration date : 2009-04-27

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Jul 20, 2009 11:00 am

aaaaaa....lama x dngr uncle tom's latest news..whoah..bought a new car ker??...it wuz like what i expected, takkan nak keta buruk jer kot...mmm..tak sia2 workhard kan??..yeah for the money and for the honey kan??...dun't forget to give some to those who really needs..mcm uncle mikaeel yg dah meninggal tuu...a lot of money tht he has given to those who really needs...for 'children, heal the world, earth and......."mudah2an rezeki uncle tom berkat selamanya. long for his stories wht is he doing right now? bizi with recording or his mantera? dun mind to inform him tht we are missed his latest update..salam..
Back to top Go down
View user profile http://tomokmusic4u.blogspot.com
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Thu Jul 23, 2009 1:31 am

hehehe beli keter baru pun fikir band lagi... keter yang boleh muat 4 orang ngan selesa tambah gitar2 bagai kat bonet, ngan baju semua muat, muat dan selesa sampai kuala terengganu... makacih toms....
Back to top Go down
View user profile
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Thu Jul 23, 2009 1:45 am

aduyai amat berjasa kete baru abg toms tue...
huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
Edda
Members
Members


Number of posts : 304
Age : 30
Localisation : klang gatez, ULU KLANG ,slgr
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Thu Jul 23, 2009 2:03 am

BAik ati sGguh mR tOm kita ni.huhu
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/399997975
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Thu Jul 23, 2009 2:38 am

msti laa....
hmmmm untuk nb apew jew kan....
skong toms cokmo...
hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Fri Aug 28, 2009 12:31 pm

jgn lupe view link ni..
ade info pasal abg toms kite kt wikipedia..
kalu da ade y bgtau b4 ni, sory ek..
ehehehe..

http://en.wikipedia.org/wiki/Shah_Indrawan_Ismail
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Fri Aug 28, 2009 12:37 pm

ain wrote:
huhu..keta tu mmg cantik,besar laktu..
dan ia sgt mahal,fuhyoo..!!!

ila juz dpt tgk gmbr kt intrnt je..
n dpt tgk gmbr bhgn dlm kete abg toms je..
huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Fri Aug 28, 2009 12:51 pm

kalau tak silap ain,budak KAWAN yg wat wikipedia nie..rajin tol menaip..huhu!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Fri Aug 28, 2009 1:24 pm

owh yeke??
bgus2..
link utk forum nb pun ade..
blh promote forum ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Fri Aug 28, 2009 4:23 pm

rasenye yg wiki ni org oiam/8tv yg buat...cara die tulis dah tau..sebab die tau the whole story from starting audition till the end..n die tau smua org2 yg terlibat....die tau sebijik2 komen yg pernah tomok trima n rank die...

n die ada masukkan skali link website 8tv smua tuh...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Aug 29, 2009 12:08 am

waahh .. slalu mauk wikipedia tuk buat assigment .. last2 kat situ pun ad tomok .. kekkeke Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Aug 29, 2009 2:26 am

hahahha...
abg toms kn da berubah skang nie...
nie baru mr toms ktew yg sbnr kn,,,
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Aug 29, 2009 3:00 pm

NoraJoey wrote:
rasenye yg wiki ni org oiam/8tv yg buat...cara die tulis dah tau..sebab die tau the whole story from starting audition till the end..n die tau smua org2 yg terlibat....die tau sebijik2 komen yg pernah tomok trima n rank die...

n die ada masukkan skali link website 8tv smua tuh...

hah???
aritu dak KAWAN ade gitau ain dier wat wikipedia tuh..
tapi tak pasni yg mana satu..yg bahasa inggeris atau bahasa melayu..
tp mmg ade sorang budak KAWAN nie,tak igt name dier..die ade wat wikipedia utk toms..

kalau salah tak tau lah..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Aug 29, 2009 4:28 pm

laa....
yekew akak ain...
itu mcm ka...
hahahhaha
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sat Aug 29, 2009 9:54 pm

confirm wiki utk tom tu budak KAWAN yg wat..name dier DEFEDUCK..
dah lame tak borak ngan dier..hmm..

wiki NB dah ade kan??tp takde yg dalam English punye..
kalau ade NBianz yg nak watkan dalam English bagus gak..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Aug 30, 2009 12:48 am

hahaha .. tergelak smlm bile jumpa Rindu Terhenti versi Chipmunk .. haha lawak gile.. nyanyian asal tomok,tpi di edit kn .. jadi cm chipmunk nyanyi ..

jom dengar .. for fun..

http://www.youtube.com/watch?v=iilxfRPCgK8&feature=related
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Aug 30, 2009 12:54 am

video yg nih geram plak.. guna name tomok tpi klu x silap tomok x de ..

http://www.youtube.com/watch?v=HWzlMeKnJw8&feature=related
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Aug 30, 2009 10:54 am

irfansk8 wrote:
video yg nih geram plak.. guna name tomok tpi klu x silap tomok x de ..

http://www.youtube.com/watch?v=HWzlMeKnJw8&feature=related

tu konsert Diraja yg kat UUM kan??
tapi part toms takde lak..huhu..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Sun Aug 30, 2009 1:38 pm

ain wrote:
irfansk8 wrote:
video yg nih geram plak.. guna name tomok tpi klu x silap tomok x de ..

http://www.youtube.com/watch?v=HWzlMeKnJw8&feature=related


tu konsert Diraja yg kat UUM kan??
tapi part toms takde lak..huhu..

tula . pncing name tomok tpi x de. Mad
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
rEhaN =A_A=
Members
Members


Number of posts : 207
Age : 25
Localisation : ayer molek,melaka
Registration date : 2008-10-26

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Aug 31, 2009 12:09 am

tau x pe...rehan bkak gak sbb ade name abg toms..tp upenye abg toms x de pn..hampeh..huhu,..
Back to top Go down
View user profile
beautipOOl
Members
Members


Number of posts : 81
Age : 30
Localisation : johOr BAhrU N Kedah
Registration date : 2009-07-24

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Aug 31, 2009 4:48 pm

tau Xpe...da LA cket pnyer lMER NAk tnGGu..last2 BAru tomZ kuar...Xnyanyi POn...
Back to top Go down
View user profile
rEhaN =A_A=
Members
Members


Number of posts : 207
Age : 25
Localisation : ayer molek,melaka
Registration date : 2008-10-26

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Mon Aug 31, 2009 11:16 pm

haah kan...tggu lme2,owg len lak yg nyanyi..nsib bek la abg toms nye mke ade nmpk ckit gak..wlupown x nyanyi..huhu..
Back to top Go down
View user profile
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Thu Sep 03, 2009 12:52 am

hahahha...
ygok muke pown terubat rndu ugak laa kn...
tol x???

rehan...
ekekekke
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Fri Sep 04, 2009 3:06 pm

PEMOTORAN








Lepak kedai elak sesak

Oleh FAIZAL SAHARUNI
mfaizal@kosmo.com.my


Sudah lama mengidamkan kereta Civic EG4, Tomok sanggup mengambil risiko membeli sebuah kereta terpakai. Walaupun terpaksa berhabis RM10,000 membaik pulih jentera itu, namun dia tetap berpuas hati.



WALAUPUN menyedari membeli kereta terpakai boleh mendatangkan masalah pada kemudian hari, namun Shah Indrawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Tomok awal-awal lagi sudah bersiap sedia untuk berdepan dengan segala kemungkinan.
Pemuda berusia 25 tahun itu membeli sebuah kereta Honda Civic EG4 terpakai sejak lima tahun lalu pada harga RM30,000. Jentera Civic EG4 sememangnya menjadi idaman Tomok sejak remaja lagi.
Menurut Tomok, dia berdepan dengan pelbagai masalah sebelum kereta miliknya itu boleh meluncur laju di atas jalan raya.
"Bayangkan, saya kelu lidah apabila melihat kerosakan kereta ini setelah dibeli pada tahun 2004.
"Memanglah ramai kenalan yang mempertikaikan keputusan saya untuk membeli kereta yang pernah digunakan oleh orang lain. Tetapi oleh kerana saya mengidam sangat, saya nekad membelinya.
"Enjin kereta ini pernah tiba-tiba terhenti semasa saya sedang memandu di jalan raya manakala pendingin hawanya pernah mengalami kerosakan sampai berpeluh-peluh saya ketika memandu.
"Kerana itu saya terpaksa memperuntukkan sejumlah wang untuk membaiki enjin dan alat-alat lain yang rosak," katanya ketika ditemui pada sesi fotografi Ini Mobilku di perkarangan tempat letak kereta pejabat Utusan baru-baru ini.
TOMOK sanggup singgah di kedai mamak bagi mengelak daripada terperangkap dalam kesesakan jalan raya.


Sambung anak kelahiran Kuala Lumpur itu, diam tak diam dia sudah membelanjakan lebih RM10,000 untuk membaiki kereta yang dihasilkan pada tahun 1992 itu.
"Saya menukar enjin kereta ini kepada yang baru, menggantikan rim yang lebih sporty dan beberapa ubah suai lain termasuk menggantikan aksesori dalamannya.
"Barangkali orang lain akan cakap saya yang mencari nahas sebab beli kereta lama, tetapi sebenarnya saya sudah lama menyimpan hasrat untuk memiliki kereta jenis ini.
"Kini saya amat berbangga melihat kereta ini nampak cantik dan trendy di depan mata. Segala usaha dan penat lelah saya menyimpan wang untuk kereta Civic EG4 ini akhirnya berbayar," jelasnya sambil merenung kereta itu yang berada di depannya.
Lantaran itu, tidak hairanlah apabila Tomok yang sudah mengabdikan diri dalam dunia seni sejak sedekad lalu bersama New Boyz begitu menyayangi kereta tersebut.
Ia dijaga dan dibelai dengan baik sekali oleh tuan punya kereta yang juga merupakan juara kepada rancangan realiti popular, One In A Million musim ketiga (OIAM3).
Kereta lama Tomok, Perodua Kancil yang dibeli pada tahun 2000 sebelum menggunakan Honda Civic EG4 itu juga masih tersimpan dengan baik.
TOMOK sanggup berhabisan lebih RM10,000 untuk membaiki kereta kesayangannya.


Sama seperti kebanyakan orang, Tomok juga antara individu yang benci dengan kesesakan jalan raya.
"Saya rasa saya seperti membuang masa selain sangat memenatkan apabila berdepan dengan ribuan kereta yang bersesak pada waktu puncak.
"Jadi biasanya saya tidak akan pulang terus ke rumah.
"Biasanya saya akan mencari kafe atau lepak di kedai mamak terlebih dahulu untuk membasahkan tekak.
"Selepas melihat atau mendapat maklumat jalan raya sudah mula lancar barulah saya kembali meneruskan perjalanan," katanya yang kini terkenal dengan lagu Rindu Terhenti.

nora tak tau keratan ni keluaran bile..but yg pasti dr KOSMO la..n nora jumpe time google psl tomok td..huhuhu..sj jerk copy kat cni....ini la keta tomok sblm keta br die yg skrg ni...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Fri Sep 04, 2009 3:17 pm

tomok mmg pandai jaga keta dier kan??
yg kancil tu pon elok lagi..dier ade modified gak keta tu rasenye..
mmg lawa ar keta2 dier walaupun tak la mahal sgt berbanding keta dier yg terbaru tu,huhu!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Sponsored content




PostSubject: Re: TOMOK OIAM3   Today at 1:44 pm

Back to top Go down
 
TOMOK OIAM3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 33 of 34Go to page : Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: