NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Newboyz.... Pada satu hari.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Tue Apr 10, 2007 1:50 pm

New Boyz wrote:
totinx wrote:
Nak tau satu rahsia?
jangankan album terbaru NB
Album ke5 NB pon totin tak dengar lagi..
eheheee...


peace peace peaceee!!
relaxxxx
Totin still support nb bebb!!

Ristoe pun tak penah dgr jgk..


war war war
be cooolllll Twisted Evil

Melampau korang nie..Aku dengar smpi dah nak hafal smua lagu...korang plak tak dgr lagi??sedih aku dengar tau... Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Dilah Laura
Members
Members


Number of posts : 306
Age : 31
Localisation : tamPineS Sgpore
Registration date : 2007-03-24

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Tue Apr 10, 2007 2:05 pm

kalau ristoe tak dgr, tomok aja yang mendengar dan menghafal... huahuahuahua.. alien
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Wed Apr 11, 2007 11:17 am

emmm..... Neutral Neutral Neutral
Back to top Go down
View user profile
adriyana
Members
Members


Number of posts : 108
Age : 29
Localisation : Jurong West, Singapore
Registration date : 2007-04-14

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sun Apr 15, 2007 4:27 pm

eh... adri pun nak cita ckit pasal mcm mana minat nbz bole tak?? tapi sama ada korang nak percaya ke tak itu masalah masing2... cita adri unik skali... Razz

sebenarnya adri memang tak minat sangat dengar musik melayu dulu... dengar lagu orang putih je... hehe... pada satu hari nbz mengadakan konsert di singapore... masa tu pada tahun 2003... nbz ada buat konsert kat jurong west... diorg dtg siang utk rehearsal... pastu diorang pergi makan kat kedai kopi yg terdekat... waktu tu nyai saya ada disitu... nyai saya call saya dan beritahu saya yang nbz tgh makan kat sini... waktu tu saya belum lagi minat kat diorg... bestfriend saya pulak minat gile kat diorg... saya call best friend saya yg nbz tgh makan kat kedai kopi... bestfriend saya tak percaya... yelah... sape seh percaya... mula2 saya pun tak percaya... at last barulah dia percaya... kita pun kelam kabut siap nak jumpa diorg... nasib baik kita tinggal dekat... demi bestfriend saya, saya sanggup temankan dia jumpa nbz... walaupun saya belum kenal sangat gan diorg... Smile
smp kat sana aje, saya dan bestfriend saya mcm takut nak jumpa diorg... jadi kita sembunyi kat belakang tembok dekat dengan kedai kopi tu... Embarassed hehe... masing2 suro pergi dulu... at last kita jalan sama2... kita pun terus jalan ke meja yg nyai saya duduk... saya tengok diorg... yg saya kenal antara mereka adalah tomok... jadi saya bilang kawan saya mana tomok?? dia cakap yg pakai all black... pakai topi... wah... bole tahan jugak diorg ni... sume cute2... I love you diorg dah nak jalan pergi stage utk rehearsal... saya dah siap pen gan paper... apalagi mintak autographlah... hehe... sunny waktu tomok rehearsal, dia main tabla... cute gile!!! hehe... pastu diorg dah nak balik... kita hantar mereka smp tempat kereta... saya bagi tomok kad yg saya beli... sempat... hehe...

tu lah jalan cita saya... entah diorg ingat lagi ke tak?? sebab masa tu nyai saya belanja diorg minum... flower
Back to top Go down
View user profile
ria
Members
Members


Number of posts : 114
Age : 29
Localisation : Singapooruuu jin desu
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri Apr 20, 2007 12:55 am

Mcm ketinggalan zaman ah gitu. Dah lame masuk forum nie tp tk nmpk nie thread. Hehehe..

Ok gue minat nb pn pasai kakak gue. Mase tu gue baru darjah 6 (ish ada lah dlm 7++ yrs ago!). Den satu hari ni my sis terdengar radio. Tk tau lah radio spore ke m'sia, tk berape ingat. Den ade lagu sejarah mungkin berulang. Terus my sis tergoda (wakaka!) dgn suare tomok. but dat time im not at home.

Nk dijadikan cerita, one day, dat time gue ade kat rumah.. my sis bukak lah radio. Skali tup tup ada lagu SMB. My sis pn ade skit histeria, ade dia pekik.. satu rumah jugak ahh bergegar! "YA!!(She called me ya btw), ni ahh lagu yg sedap tu!! Alahai cute nyer suara dia!" N mula dr situ minat dat song tp tak tau siape sebenarnyer nb. One day beli majalah, den nmpk lah bebudak nb kat majalah. From dat day makin lah minat.

First skali jumpe nb mase gue secondary 1. Nb turun kat east of spore, main bola. So satu2 jalan depan gue. Dapat lah tngk dr dekat. Dat was e first n e last time lah tngk syuk dr dekat. Hehe.. dpt jugak tngk syuk! Sejak tu minat nb makin menjadi2. Kalo difikir-fikirkn balik, mcm org ting tong pn ade! lol!

Tp skrg umor dah 20 thn nie... minat masih minat, support masih support (kalo tk minat n tk support, gue tkde dlm forum ni). Tp minat n support mcm biase je ah. Dah tk 'segiler' dulu. Hehehe
Back to top Go down
View user profile
watikus
Members
Members


Number of posts : 142
Age : 33
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri Apr 20, 2007 2:15 am

Ok saya nya cerita , tahun 1999 saya kat rumah cinta pertama ops. Saya tgh lipat kain baju dia sambil menonton tv tup..tup lagu tu keluar terus tgk siapa penyanyinya alahai cute nya si tomok tu haha suka sekali lagu tu sejarah mungkin berulang terus terpikat kat tomok nya bakat i tahu Nbz le gi jauh lagi insya`allah ... amin . Lepas tu lagu meraung bagus lah tu sajak sekali saya kena goodbye dgn si dia haha.. lagu tu kasi saya touching keke..
Back to top Go down
View user profile http://welcometoourlife.blogspot.com
reza zanuar
Members
Members


Number of posts : 274
Age : 28
Localisation : JAKARTA BARAT (meruya selatan)
Registration date : 2007-04-10

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri Apr 20, 2007 2:51 am

***ok jika sudi...bacalah cerita reza ni***
saat pertama suka....mase tu reza usia 15 tahun.dan sekolah di smp (sekolah menengah pertama).mase tu pula...reza ni terkenal nama sebenar,,,yaitu syahrul fahmi.
dan suatu hari...ada kawan baru kat sekolah tu...dia orang baru pindah sekolah dari kota tetangga...dan nama dia (reza zanuar himawan).kami pun jadi kawan rapat.
and si reza tu hanya 1 tahun pula sekolah di tempat kami.dia langsung pindah lagi ke kuala lumpur...ntah lah KL nye di mana. Sad
sebagai kawan terbaik...saya pun di bagi kaset tipe ma si reza tu.kaset NEW BOYZ sejarah mungkin berulang.
kerna begitu sayang nya kepada kawan saya tu...saya pun sayang pula kat kaset itu.
dan akhir nya artis di dalam kaset itu pun jadi faforit saya sampai sekarang...tapi sayang belom punyai yang ori kaset nya...kerana susah ....heheheh
dan sekarang...saya pun masih suka ngan kumpulan ni dengan saya memakai nama kawan saya ni reza zanuar...pasal rindu sangat kat doang tu. Sad
ok lah cukup sekian and harap mengerti akan kata2 saye ni ....heheeh
terima kasih banyak*** Smile
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri Apr 20, 2007 10:17 am

hehehe... thnx lah ek kat u all sbb sudi
share kesah2 u all... rasa korg semua
jatuh cinta pada pandang pertame kat tomok lah ek... oopsss.. salah! susun balik ayat tu
korang jatuh cinta pada pandang yg pertame kat NB... zee aje yg lembab sikit nak minat NB huhuhu.... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
watikus
Members
Members


Number of posts : 142
Age : 33
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat Apr 21, 2007 12:56 am

eR_z wrote:
hehehe... thnx lah ek kat u all sbb sudi
share kesah2 u all... rasa korg semua
jatuh cinta pada pandang pertame kat tomok lah ek... oopsss.. salah! susun balik ayat tu
korang jatuh cinta pada pandang yg pertame kat NB... zee aje yg lembab sikit nak minat NB huhuhu.... Laughing Laughing Laughing

awak nya cerita pendek nya keke.. cerita lagi lah keke..
Back to top Go down
View user profile http://welcometoourlife.blogspot.com
ria
Members
Members


Number of posts : 114
Age : 29
Localisation : Singapooruuu jin desu
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat Apr 21, 2007 2:20 pm

eR_z wrote:
zee aje yg lembab sikit nak minat NB huhuhu.... Laughing Laughing Laughing

Kak.. ria tau abut ur 'lembabness' untk minat nb. bwehehehe.. tp takkan nk bilang kot. Kak ahh crite kat sini. Tapi tkde lah lembab mane pn...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat Apr 21, 2007 10:40 pm

ria --> nnt lah.... klu ada peluang kita mit kat gath ....diriku pastikan menceritakan nyerr.....so wat masa ni biarlah rahsia
jeng jeng jeng..... Cool Cool Cool
Back to top Go down
View user profile
adriyana
Members
Members


Number of posts : 108
Age : 29
Localisation : Jurong West, Singapore
Registration date : 2007-04-14

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sun Apr 22, 2007 1:25 pm

eR_z... suka evanescence eh?? me too... the song is weight of the world kan?? i like lagu 'like you'...

<<<< sori eh takde kena mengena gan topic ni>>>>
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sun Apr 22, 2007 3:26 pm

adriyana --> Yes sis... Zee minat evanescence... Cool Cool Cool
Back to top Go down
View user profile
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri May 04, 2007 6:52 pm

hua..nie yg besh nieh.. fura nie byk chakap.. kang stat x reti nk stop...
hehe..
sechare konklusinyer laa...

rasernyer maser tuh fura br pas dgr koleksi lagu jiwamz kat radio -ngee- tertiber ad lagu "sejarah mungkin berulang".. mmg bapak punyer jiwamz sore tomok time tuh.. mendayu gler... truz tangkap lentok..
try tanyer member2 tuh artis maner... hampeh sorg pon x tau..
skali tuh ternmpk majalah...ermm mangga ker haper citer pasal new boyz.. tgk muker tomok.. truz tangkap chintan... muehehe~
fura punyer angau kat tomok tahap kronik aa...
album pertama dier fura bli kaset 3 kali.. 1 sbb member pinjam n wat ilang, pastuh rosak.. yg kali ke 3 tuh siap x kasik saper2 sentuh dah..huhu.. cd pon bli.. even vcd pon bli....
hari2 layan tomok.. till sumer org kater fura giller bayang kt tomok..
even all my siblings called me "momok" muehehe~
mmg fura giller thp kronik laa...rela ikat perut coz kumpul duet borong smer magazine yg ad muka tomok.. pastuh potong, n tampal dlm fail khas. seingt fura, ader 3 fail besar sumer artikel n gmbar tomok n new boyz jer=p
but setaon jer..
pas kne warning ngan cekgu disiplin (sbb fura fanatik sgt pasal tomok, kalo ad org kutuk tomok mst kne ngan fura n da gang... slalu la wat kes disiplin=p )
n kat claz elit tuh x der org minat tomok ; smer bdk2 skemA - study jer.. stat c2 la fura da slow2.. x der da fanatik sgt...
dulu.. kalo ad gossip tomok couple ngan saper2 fura ley nanges smpai bengkak mate..cam putus cintan..muehehe..
ermm..pnah gado ngan member baeek coz dier sorok fail koleksi tomok tuh.. niat nk bergurau tuh x pepasal terkene blasah ngan fura=p

alhamdulillah skrg... bler tau yg tomok da ade awek, x der plak raser cm putus chenta lagik=p mayb da x fanatik giller cm dedulu....
heha....tp still raser tersentuh bler tgk muka tomok... cute bangat!
Back to top Go down
View user profile
reza zanuar
Members
Members


Number of posts : 274
Age : 28
Localisation : JAKARTA BARAT (meruya selatan)
Registration date : 2007-04-10

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri May 04, 2007 10:15 pm

*** raser2 nyer...lama kemudian
topik kat cini...nak jahadi NOVEL tambahan.
panjang2 banget ceritanya....hehheheeheh***
Back to top Go down
View user profile
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri May 04, 2007 10:22 pm

muahahhahah....
novel lagi panjang laa...
nie jadi CERPEN jer..
CERITA PENDEK..=p
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri May 04, 2007 11:22 pm

kira ok lah ....
leh lah jd sebuah buku ...
cerpen2 kesah NBianz....
heh heh heh Smile Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
reza zanuar
Members
Members


Number of posts : 274
Age : 28
Localisation : JAKARTA BARAT (meruya selatan)
Registration date : 2007-04-10

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Fri May 04, 2007 11:37 pm

*** nah cerpen pon dah boleh
nanti jadi movie pon boleh plak***
hehehhehehe.....
Back to top Go down
View user profile
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat May 05, 2007 1:22 pm

movie???
ley glamer kiter nieh..
fura nk jadik heroin!!!
hehe Wink
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat May 05, 2007 1:25 pm

hehehe... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat May 05, 2007 1:26 pm

awatnyer gelak lak eR_z?
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat May 05, 2007 1:27 pm

terasa lawak lakz klu jd movie....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat May 05, 2007 1:27 pm

kak zee mmg camtu fura,kalau dia tak tau nak tulis ape,dia gelak jer..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat May 05, 2007 1:31 pm

kat cni dah jadi citer movie plak ek???

setahu aku nie ruangan pada satu ari nie...

Nora pernah sekali tu mase jumpe NB, Nora geram sangat kat LAN..poyo giler mase tu...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Sat May 05, 2007 1:33 pm

lan poyo??
semang nyer dier poyo???
aahahahaha..... Laughing Laughing Laughing

nora --> aku penah mit depa (nb yg lame)
emmm.... takpe lah biarlah rahsia....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Newboyz.... Pada satu hari.....   Today at 9:24 pm

Back to top Go down
 
Newboyz.... Pada satu hari.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: