NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 klip video sejarah mungkin berulang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: klip video sejarah mungkin berulang   Wed Apr 04, 2007 12:53 pm

cemekom..

album nb lom kuar tapi ain nak kasi cadangan utk klip video leh tak?

untuk lagu sejarah mungkin berulang,kalau boleh ain nak semua old boyz ade dlm tu coz lagu SMB ni paling mninggalkan kesan mendalam dalam sanubari gitu..hehe.. Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Wed Apr 04, 2007 3:52 pm

ain wrote:
cemekom..

album nb lom kuar tapi ain nak kasi cadangan utk klip video leh tak?

untuk lagu sejarah mungkin berulang,kalau boleh ain nak semua old boyz ade dlm tu coz lagu SMB ni paling mninggalkan kesan mendalam dalam sanubari gitu..hehe.. Laughing

SETUJUUUUUU BUAAAAANNNGETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!
YA PASTI KEREEEENNN DEYHHHH!!!!!!!!

Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
FarahMzL



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Wed Apr 04, 2007 5:28 pm

adusss....itu btol nyer mengimbau sejarah....i like e idea though (biasela bdk jiwang =P)hehehe
tp....mungkinkah terjadi? silent
Back to top Go down
View user profile
Dilah Laura
Members
Members


Number of posts : 306
Age : 31
Localisation : tamPineS Sgpore
Registration date : 2007-03-24

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Wed Apr 04, 2007 6:31 pm

Memang sejarang mungkin berulang... Asyik tukar member je.. Berulang dan berulang... Jangan marah..nanti kena jual.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Wed Apr 04, 2007 7:29 pm

harap2 kali ni kali yg terakhir lah yerrr
biar ia hanya tinggal sejarah lah ek ....
Back to top Go down
View user profile
FarahMzL



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Wed Apr 04, 2007 8:13 pm

3x n counting!marah bkn sifat org2 yg terbabit...crapszzzz muehkehkehkeh! notice sumtink? dah 2kar member berulang kali pon maseh ade yg setia walaupun pd mulanyer seme bengang n smp ade yg "buat statement" tak nak support lg...tp last2 satu2 merangkak balek ke sisi nb. marah2 syg la tu kot! ekeke! ade sesetgh tu tak nak ngaku maseh minat...step heck care...tp dlm diam maseh ikot perkembangan nb... kuat jugak "penangan" nb ek hahakz! sorie erk kalu ade yg terase...sesungguhnya aku hanya menyatakan yg benar...ampun tuanku! zzzzaaappzzz!!! Laughing
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Wed Apr 04, 2007 8:24 pm

tul tu penangan nb....mmg teramat lah hebat.... aku sendiri sudah kene penangan nb... pada mula mmg aku tak minat langsung kat nb ni... tapi entah lah ape magic spell lah nb yg dorg bg aku terus aku minat kat dorg ni.... aku tak kesah lah klu dorg bertukar anggota bape kali2 pun yg penting nb ttp bersatu...penah gak aku rasa marah ttg kes tukar anggota ni tapi kita tak tahu ape masalah dorg so biarlah... as fan and fren aku sentiasa doakan depa.....

p/s; Asal lah aku jiwang ari ni???
Back to top Go down
View user profile
Admin2
Otai Forum
Otai Forum


Number of posts : 163
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-15

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Wed Apr 04, 2007 9:34 pm

elok tu ur idea...

actly tadik siang i kat FOOD COURT opis...
i dengar ader stesen radio mane ntah ..
main kan lagu.. HIASAN DILAMAN RINDU(1st album NB)
terkejut gak sbb tu lagu lame...
payah radio nk kuar kan balik lagu 2...
ape pon gud luck... NB
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 12:09 pm

hiasan dilaman rindu..??wahahaha..klu ain dgr lagu tu kuar radio,mesti terjerit cam dgr suare momok..coz ain ade penyakit excited tiap kali dgr lagu nb,elergic skit telinge ni..!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 12:20 pm

wah rindunye nak dgr lagu2 lama NB..CD smua kat umah aku kt KG..yg ader kat cni EVOLUSI jer....eerr..takpe aku nyanyi sorang2 jer la lagu tu....

'puas ku mendekati..'..lalallala
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 12:27 pm

Telah sekian lamaa sayaaaangg...
Kuu pahat naamaa mu dihatiiii...
Tak ingin rasanya berpisaaahhh....
Cintamu didalam hatikuuuu....

cewahhh!!!akikiki.... lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
...tOmok...
NB Vocalist
NB Vocalist


Number of posts : 574
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-14

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 2:19 pm

Hallo all...kalau nak dgr lagu-˛ dlm radio, rajin-˛ vote kat Hot fm tu...link web tu semua NB dah bgtau dlm myspace..so to all of u..plz vote..NB sendiri pun vote..setakat ni Suria Rec dah hantar lagu-˛ NB kat semua radio station..so kalau boring-˛ takde bt apa tu bleh la request kat radio..

Pasal video klip tu..NB ada jg k bincang pasal nak masukkan old boyz n new boyz..
Insyaallah..kalau takde apa-˛ hal..semua tu boleh terjadi..cuma risaukan masing-˛ ada kerjaya n takut tak dpt bg komitmen je..apa-˛ pun thankz Ain for ur idea..

semlm NB ada kluar kat paper Utusan M'sia..ada baca tak??
tapi story dia tak best..ada ke dia kata NB ni band leleh lg...wartawan tu tak dgr btul-˛ lg NB latest album ni...dia still terbayangkan NB dgn cara lama..
Leleh or jiwang dulu n jiwang sekarang dah lain..arus perubahan muzik berubah dari zaman ke zaman...Masing-˛ nak mantapkan lg NB ni..

_________________
///New Boyz Rulez\\\
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/newboyzsrc
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:04 pm

Quote :
New Boyz album baru kekal imej leleh

Oleh Nor Fadzilah Baharudin

Biarpun digelar band meleleh, sedikit pun tidak memberi luka kepada anggota-anggota kumpulan New Boyz.

Malah New Boyz yang dianggotai oleh Tomok, Zack, Ristoe dan Afiez berasa bertuah mendapat gelaran itu.

“Mungkin kerana gelaran itu juga kami dapat bertahan hampir 10 tahun,” kata salah seorang anggotanya ketika ditemui baru-baru ini.

Justeru kata mereka, imej itu akan terus dipertahankan dalam album terbaru mereka yang masih belum berjudul.

“Kami tak akan lari dari imej leleh itu. Bagi kami itu bukanlah satu masalah. Tapi menerusi album ini, peminat yang mengikuti perkembangan kami akan dapat mendengar perbezaan yang ketara kami tampilkan.

“Selain susunan muzik, suara saya juga sudah jauh berbeza. Kalau dulu umur saya 15 tahun, sekarang dah 23 tahun. Jadi daripada segi penyampaian lebih matang. Dan muzik yang ada dalam album ini lebih santai,” kata Tomok ketika ditemui semasa melakukan sesi fotografi cover album terbaru mereka di Cheras, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Album baru

Album baru itu bakal berada di pasaran pada 16 April ini. Mengambil masa hampir dua tahun tanpa produk, kata Zach, “Kita mula mencari material awal 2006. Dan mula masuk studio pada akhir Disember 2006 hingga bulan Mac 2007 lalu.”

Sebanyak 90 peratus pembikinan album kali ini mendapat sentuhan New Boyz sendiri. Berkolaborasi dengan Zulkefli Majid (Zul) dan Alfa Booty Kesuma, anggota kumpulan ini turut bertindak selaku penerbit.

“Setelah hampir 10 tahun dalam industri ini kami berasa lebih yakin untuk menghasilkan produk hasil sentuhan kami sendiri. sekurang-kurangnya kami dapat melahirkan sesuatu yang kami minat dan suka. Lantas dalam album ini banyak lagu-lagu ciptaan kami diketengahkan tapi kami tetap menyelitkan beberapa lagu dari pencipta lain seperti Taja, Aiman, Edry KRU dan Alfa Booty,” kata Tomok.

Album terbitan SRC Records ini menampilkan 12 lagu. Turut diselitkan sebuah lagu lama iaitu Sejarah Mungkin Berulang dalam versi orkestra sebagai lagu bonus.

ok sape yg belom bace ni
jom kita bace ....
so selamat membace
Back to top Go down
View user profile
Admin2
Otai Forum
Otai Forum


Number of posts : 163
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-15

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:09 pm

da bace kisah tue... paper semlm...

biase la MEDIA... diantara yang diceritakan...
permulaan jerk betol...
yang lebeynye ditokok tambah...
so kalo nk bace gosip @ kisah2 panas kat media cetak..
better bace story permulaan dari gosip tu dtg dari mane..
but bile dah bercampur aduk..
sume nye ditambah2....
kadang2 aper yang NB terangkan kat media...
media akan pusingkan ke lain.. tuk jadikkan topik dier besh...
toi x ADMIN?
[/b]
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:14 pm

tau takpe..dah faham sgt dah ngan MEDIA nie..
so bace jer la..tapi jangan amik smua sebagai perkara serius..kengkadang bende tak betul pun akn nampak betul...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Admin2
Otai Forum
Otai Forum


Number of posts : 163
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-15

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:19 pm

nak kate xbetul sume xboley gak...
kadang ader kebenaran dlm yg diceritakan...
xley kate 100% media tu salah..
but kita manusia yang ader akal fikiran..
kita kena fikir lagik secara LOGIK.. kesahihan tu...
=)


1cerita 1000 makna,Sejuta harapan, agar ade 1 Kesahihan

lol!
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:20 pm

setuju ngan Mr/Cik Admin kite nie...
so, terpulangla kat kite untuk menilai segala citer yg kite bace kat media tu...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:22 pm

emmm.... MEDIA always write 10% aje yg betol
yg lagi 90% tu merake akak tabah2
yelah seaje nak panas2kan cite so
they can sell their maj or paper....
so aku mmg tak amik serius sgt ....
Back to top Go down
View user profile
Dilah Laura
Members
Members


Number of posts : 306
Age : 31
Localisation : tamPineS Sgpore
Registration date : 2007-03-24

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:23 pm

hanya sepatah lagi from me "NO KOMEN"...

pandai2 la menilai nyee.... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Admin2
Otai Forum
Otai Forum


Number of posts : 163
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-15

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:24 pm

Tengs NORA...

me CIK la... ehehehehe....

Pasal VC sejarah Mungkin berulang..
kalo dibuat balik versi baru.. but dalam bentuk FLASHBACK vc LAME...
sure dapat byg kan setiap sudut kat VC lame...
kalo SRC xde model tok VC.. kami kami kat sini sudi ANGKAT TGN.. ehehehe
juz kidding!!~
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:46 pm

huhu..bole gak tu cik admin..interprem jap muke2 yg kecoh kat cni..wakakakka..

tibe2 teringat VC lame..budak2 kecik yg jd model utk lagu S.M.B tu...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Thu Apr 05, 2007 3:49 pm

hehehe....pasti sesuatu yg comey.....
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Sat Apr 14, 2007 10:17 am

~~maser klipvideo sejarah mugkin berulang tue ,tomok muker cam budak2 lagi ar....~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
reza zanuar
Members
Members


Number of posts : 274
Age : 28
Localisation : JAKARTA BARAT (meruya selatan)
Registration date : 2007-04-10

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Mon Apr 16, 2007 10:48 pm

***comel nya masa tu...saat abang tomok bawakan lagu S.M.B
awal nyanyi nya suara yang nyaring and merdu sendu...
pada akhir nya...saat berakhir lagu...tomok kata....
(SEJARAH MUNGKIN BERULANG)....heheheh
tak sama suara saat menyanyi kan nya......
nampak besar suara tu....hehehehe



but.best sangat...tak mungkin lupa ngan lagu yang awal ni.***
Back to top Go down
View user profile
...tOmok...
NB Vocalist
NB Vocalist


Number of posts : 574
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-14

PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Tue Apr 17, 2007 1:27 am

irfansk8 wrote:
~~maser klipvideo sejarah mugkin berulang tue ,tomok muker cam budak2 lagi ar....~~

Tomok dah 23 thn ni..time tu umur dia 15 lg..memang la mcm budak2..skg dah New Gentz

lagu tu memang dikenali ramai..tapi disebabkan lagu tu la,org yg jumpa Tomok skg ni kata "eh dah besar rupanya"..semua still ingat masih budak kecik lg...harap S.M.B. arrangement terbaru ni dapat diterima ramai,tak byk perubahan dari segi melodi lagu tu,tapi susunan muzik dan cara yg lebih dewasa sesuai dgn perkembangan arus muzik semasa...

_________________
///New Boyz Rulez\\\
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/newboyzsrc
Sponsored content




PostSubject: Re: klip video sejarah mungkin berulang   Today at 8:07 am

Back to top Go down
 
klip video sejarah mungkin berulang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: CADANGAN dan KOMEN-
Jump to: