NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 RISTOE [Area]

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 16, 2009 4:32 pm

Ristoe wrote:
Halllo all...Very Happy

Ristoe bulan ni agak full bz setiap weekend ada je program di tempat keje..minggu ni ada family day jumaat sabtu ahad ni..
masuk bulan ni dah 3 bulan Ristoe jaga corporate event..dgn UMNO...so jaga audio utk Perdana Menteri, Timbalan PM n ramai lagi menteri-2 & org2 kenamaan yg dtg di ILMU, Janda Baik, Pahang..
di samping tu Ristoe ada jgk mengintai peluang utk megukuhkan lagi fan base kita..antaranya..melalui forum kita ni & NBianz semua, kita register under belia 4B & melalui 4B ni la kita senang meminta sebarang peruntukkan dari kementerian belia & sukan...ada jgk biro kesenian, kebudayaan & artis..bila kita register under 4B ni, kita akan dpt peruntukan RM3k setahun..so dgn duit tu mcm2 aktiviti kita boleh jlnkan...
nk buat konsert pun blh..sebab kita dah register under goverment yg sentiasa support remaja M'sia ni dgn mcm2 aktiviti tapi peluang ni tak semua org melayu ambil..asyik2 remaja cina yg ambil peluang ni, melayu kurang...so kat sini Ristoe nak kita semua tingkatkan kesedaran yg melayu kita agak lemah,tau nk bersuka ria tapi takde usaha lebih..skg kita dah ada peluang ni di depan mata..so Ristoe nk dengar jgk la pendapat n pandangan korang mcm mana...kita blh pergi lebih jauh bila kita ada link dgn sektor2 ni..
utk thn lps je cina minta peruntukan lebih drpd RM70k utk aktitivi dorg..mana remaja melayu kita?? Mad
so Ristoe harap melalui fanz klub NBianz kita ni, kita blh maju setapak lg ke hadapan...not just an ordinary fanz klub..its NBianz...the one n ever NBianz yg sentiasa menyokong NB dari dulu n skg.. cheers

it means ristoe dah register kan ker NBianz under 4B tuh?owh br nk register ek??so bole la kite register klu camtu....klu kite dh register..
so ape2 pun xtvt kite..klu kite nk mintak peruntukan dr kerajaan kite leh dpt ek??klu camtu..bagus la..so kite leh guna NBianz punye name tuk buat ape2 event besar...yg kite leh buat tuk fanz,nb or org luar...event yg kite leh kukuhkan hubungan sesame kite..event yg berfaedah tuk remaja..bnyk bende yg kite leh buat..n bnyk gak faedah drpd tuh...interesting...
so takat nih ape yg ristoe fikir kite leh buat??tuk starting maybe kite leh buat event.....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 16, 2009 5:13 pm

setiap NBianz kena isi borang tu...secara individu....
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 16, 2009 5:19 pm

owh..so maknenye kite register personal la yer??bukan under satu name group cam Nbianz??
owh oke....so ristoe bole la dpt kan borang tuk nbianz...so kite leh sesame isi form tuh...
share la ape kelebihan tuh...cam klu kite dh register...n nak buat event under nbainz kite leh la cube tuk dptkan peruntukan tuh yer??sebab kite ada prirority after jadi ahli...camtu ker??
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 16, 2009 5:20 pm

abg.ristoe cakap apa k'nora ?
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 16, 2009 5:26 pm

yup btul tu Nora...bila kita register,setiap tahun ada peruntukkan..kalau tak aktif pun setiap tahun rm3k utk komuniti kita..setiap komuniti minimum 30 org..kalau lebih lg bagus....
Back to top Go down
View user profile
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 16, 2009 5:29 pm

apa kabar abg.afiez ?
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 16, 2009 5:30 pm

abg.ristoe tau kabar abg.afiez di sana ?
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 16, 2009 5:33 pm

Ristoe wrote:
yup btul tu Nora...bila kita register,setiap tahun ada peruntukkan..kalau tak aktif pun setiap tahun rm3k utk komuniti kita..setiap komuniti minimum 30 org..kalau lebih lg bagus....

maknenye komuniti kite tuh is kita NBianz la yer??so klu nk register kite kene kumpul kan 30org tuk bentuk satu komuniti ek??
for example...kite yg register tak cukup 30 org nbianz nih...so how??peruntukan tuh tak dpt la yer??n tuk komuniti tuh die ada name ker??or still guna personal punye nama...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Wed Jun 17, 2009 10:42 am

wow..!! kena semakin aktif kita ni...kena kreatif pikirkan apa2 idea yg boleh kita anjurkan...tenkyu ristoe coz buat link ni dgn government...
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Wed Jun 17, 2009 5:09 pm

wah menarik perkembangan terbaru ni..
mcm mane nk register???
ade pape byrn y kitorg kene byr ke??
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Wed Jun 17, 2009 7:35 pm

allow semua .
cakap apa kalaian .
iqbal tak paham cakap kalian semua ni .
tolong di bantu y ?
thx .
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
Edda
Members
Members


Number of posts : 304
Age : 30
Localisation : klang gatez, ULU KLANG ,slgr
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jun 23, 2009 3:14 am

Hehe. .eDa pun x bpe faham sgt lorh. .huhu. ,mana ristoe ni. . .bg penerangan lg lorh. . .hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/399997975
ctzurai
Members
Members


Number of posts : 345
Age : 32
Localisation : somewhere at north
Registration date : 2008-05-29

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Thu Jun 25, 2009 3:36 pm

ristoe ni jwb soklan nora jek..~_~
Back to top Go down
View user profile
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Thu Jun 25, 2009 5:59 pm

huhuhuhu...
enggak paham seyh...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
eQueen
Members
Members


Number of posts : 75
Age : 30
Registration date : 2009-05-05

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Fri Jun 26, 2009 9:22 am

wah, bgusla perancangan tu...
tp Nbianz ada kat merata tmpat..
kne fikirkan camne cara nk seperate borang tu..
kalau borang tu x perlukan tanda tangan, leh masukkan jadi PDF format... n Nbianz yg jauh2 juz download jelah borang tu, n submit semula guna email ke..
atau bg yg perlukn tandatgn, kne la print out borang tu n post...
perkembangan yg sihat bg Nbianz... harap2 plan ni berjaya.
Back to top Go down
View user profile http://fromtheangelsheart.blogspot.com/
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Fri Jun 26, 2009 5:25 pm

huhuhu...
sokong2 ajew...
hehehe...
untuk nb nagn nbianz apew jew laa...
ayie snggup...
law adew aral melintang xtahu laa...
huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
Edda
Members
Members


Number of posts : 304
Age : 30
Localisation : klang gatez, ULU KLANG ,slgr
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Sat Jun 27, 2009 1:37 am

Ye sokong jgn x sokong...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/399997975
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Sat Jun 27, 2009 4:29 am

vote nb forever...
ahaks...
bersatu kita teguh...
wokeyh member2...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
Edda
Members
Members


Number of posts : 304
Age : 30
Localisation : klang gatez, ULU KLANG ,slgr
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Sat Jun 27, 2009 7:17 am

Huhu. . . .yeah. . .betul2. .nb4ever. . !
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/399997975
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Sun Jun 28, 2009 6:49 pm

nb slame nya...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Tue Jul 07, 2009 8:46 pm

NoraJoey wrote:
owh..so maknenye kite register personal la yer??bukan under satu name group cam Nbianz??
owh oke....so ristoe bole la dpt kan borang tuk nbianz...so kite leh sesame isi form tuh...
share la ape kelebihan tuh...cam klu kite dh register...n nak buat event under nbainz kite leh la cube tuk dptkan peruntukan tuh yer??sebab kite ada prirority after jadi ahli...camtu ker??

Bila tengok ni mcm2 soalan bermain kat minda..
jd, kiranya kita kena register tiap sorang, isi borang tu personally, pastu letak under satu nama, atau x payah? atau mcm mana? jd mcm mana nak register any of the events yg kita nak buat tu nnt, ke nak buat petition dr memebers yg dah isi borang ni?
dan mcm mana kita tau yg kita ialah ahli satu2 community tu? means, ada badge ke, kad keahlian ke?
rasanya nbianz kat forum ni je dah lebih dr 30... Wink

bz ristoe, patut lama x dengar pasal mancing..Very Happy
Back to top Go down
View user profile
beautipOOl
Members
Members


Number of posts : 81
Age : 30
Localisation : johOr BAhrU N Kedah
Registration date : 2009-07-24

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Sun Jul 26, 2009 2:08 pm

Ristoe Cmner sKAng?aDEr sape2 TAu news psal Die x?
kak NOra mst TAu kn?...
Back to top Go down
View user profile
ctzurai
Members
Members


Number of posts : 345
Age : 32
Localisation : somewhere at north
Registration date : 2008-05-29

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Sun Jul 26, 2009 3:59 pm

dier busy ler..mcm biaser...ecewah..rist,accident ari tu mcm mane?dah ok ker?dah bole jalan?it will take 2 month to recover u know..
Back to top Go down
View user profile
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Mon Jul 27, 2009 1:07 pm

allo all...

Ristoe skg dah ok skit pasal eksiden 2 minggu yg lepas...kaki still blm ok...tapi baru 2 hari lutut ni dpt bengkok 90' balik..blm recover 100% lg..risau jgk ni..nk kena latih kaki ni nk bg kuat n blh main drum blk..next show about 2 weeks from now so kalau dlm masa seminggu akan dtg Ristoe ok, insyaALLAH blh main drum,if not NB terpaksa la cari replacement drummer utk show Jelajah Era 8th Aug akan dtg di Penang...

F.Y.I lg...pasal belia 4B tu..selain NBianz register utk 4B tu, n kalau kat tempat korang ada lebih dari 30 org lg, korang blh register under kawasan korang jgk..so kita blh unite...kuatkan lg kita punya Fanz Klub n Forum dgn di support oleh kerajaan atas apa2 aktiviti yg kita nk organise..kalau tak organise pun setiap tahun setiap komuniti 30 org td tu akan dpt peruntukkan RM3k setahun utk apa2 program yg korang nk buat..tapi semestinya kita nk kuatkan lagi NB n NBianz kan...nanti borang tu Ristoe akan kluarkan utk korang semua..

Skang ni event @ Cantumas Travel Cafe dah takde..hisk2..sebab cafe tu dah tutup atas masalah2 yg tak dapat dielakkan..ikutkan kitorg dah set up event sampai hujung julai ni tapi apakan daya,management cafe tu terpaksa tutup sebab kekurangan staff...

hmm...apa lg nak citer ek..nanti Ristoe try upload gambar Ristoe injured n keadaan motorbike yg sadis tu..huhu...

oraitz korang semua...teruskan menyokong NB.......

bila lg nk gathering??
Back to top Go down
View user profile
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Mon Jul 27, 2009 1:11 pm

moga cepat sembuh abg.ristoe .
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
Sponsored content




PostSubject: Re: RISTOE [Area]   Today at 12:27 pm

Back to top Go down
 
RISTOE [Area]
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: NB Corner-
Jump to: