NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Album T O M O K

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Album T O M O K   Wed Nov 10, 2010 12:59 pm

Okey...ni thread baru tuk fanz2 yang dh beli album TOMOK....
Ade komen/kritikan/pujian or ape saja yg berkenaan ngan album tomok boleh la share kat cni yer...so tomok ada jugak ruangan tuk die jenguk n baca ape yg die perlu tau..maybe ada certain kite yg dh komen mengenai lagu or album ni kat blog sendiri..but tomok maybe tak bace pun blog kite tuh..or kite ada komen kat FB die..maybe die ada bace but just bace camtu jerk la...kat twitter pun same....so y not komen kat cni..maybe tomok leh baca...tak skrg akan dtg die leh refer balik kt cni...ape yg kite suke..ape yg tak kene kat mata n telinga kite...so ape lagi..ni la peluang korang bg idea korang plak.....n komen mana yang patut...so tomok pun leh perbaiki mutu album die pasni...Smile jom komennnn.....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Album T O M O K   Wed Nov 10, 2010 2:12 pm

okey meh nora start yer...tp nih komen tuk lagu2 yg ada dlm tuh la....hehehehehe

Berlari (lagu nih sgt memberi inspirasi n semangat..bukan takat tuk cinta juga kehidupan bekerja Wink)
Bagaikan Bidadari (sweet...lirik menarik..cinta sejati..ukuh..klu dgr lagu nih smbl tgk vc die ya ampun..cair okey..sweet n tersentuh)
Kisah Kita (inspirasi dlm bercinta n keyakinan tuh penting dlm lakukan sesuatu..bnyk jd kt org sekeliling)
Merentas Masa (semangat dan keyakinan..kesungguhan..cara nyanyian sgt menunjukkan betapa die bersungguh2...feel sgt best)
Hujan Pagi (sesuai tuk org cam aku yg mls bangun pagi kut..hehehe)
Semarak (love this song so much!!slow but ada jln cerita..mendaki dr bwh ke kemuncak..dr duka kepada suka..beri semangat n keyakinan dlm perhubungan..nk nyanyi tuk kekasih hati la..hehe)
Arjuna (fast n menghiburkan..unik)
Hati Hanyalah Cawan (lirik sangat menarik!!slow jugak..cara nyanyian menyentuh jiwa..cuma maybe terlalu mellow..erk ape ntah ayat aku ni..tapi mmg aku punye top5 song!)
Pukau (memukau!!itu lah tomok..fanz naynyi tuk tomok sgt sesuai..Smile)
Cintaku Di Indonesia (simple tapi bermakna..d hasilkn dr hati..so senang lekat kat hati..penghasilan yg ikhlas)
Demi Kamu (agak susah nk dapat lagu nih...hehehe..)
Rinduku Terhenti (sentiasa dihati...ku tetap suke lagu ni smpi bila pun)
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
iza_badarudin



Number of posts : 6
Age : 31
Registration date : 2009-10-08

PostSubject: Re: Album T O M O K   Wed Nov 10, 2010 4:07 pm

saya mau komen juga... Smile
Rindu Terhenti - lagu nie semangat wat aku sekarang..sgt best..lirik yer bermakna dan kasi semangat kat org..
Berlari - lagu yg menarik dan senang nak hafal..
Arjuna - lagu yg saya tgg setiap hari isnin kat tv3..hehe..suara tomok pun agak lain skit mungkin mengikut tema lagu nie kot..senang nak hafal jugak..
Bagaikan Bidadari - lagu yang feeling2 skit..vc dia mantap..dan buat org ternanti2 mana bidadari yer..last2 xde..dan saya telah tergoda tgk mata tomok..haha..org akan ikut nyanyi dgn senyuman..
Kisah Kita - mula2 sedih je muzik yer pas tu masuk rancak..enjoy...lirik dia mcm nora ckp mmg byk jd kat org sekeliling...
Merentas Masa - pertama kali dengar dh jatuh cinta..lirik yer menampakkan kesungguhan seseorg tu nak memiliki org yg dia syg..cara nyanyian sampai trus kat ati aku..tomok dah masukkan magnet kat lagu nie.. Very Happy
Semarak - nie satu lagi lagu yg ada magnet..hehe..muzik yer boleh buat aku nangis..aku nie feeling lebih skit..tomok nyanyi pun dgn penuh jiwa..dgn penuh jiwa jugak aku dgr..huhu
Hujan Pagi - ntah kenape aku rase suara tomok sgt comel nyanyi lagu nie...lirik yer mmg sesuai ngan org skrg..termasuk aku kot..kekadang..hehe
Hati Hanyalah Cawan - lirik menarik..sesuai ngan tajuk lagu..muzik yer melayang2 aku dengar..suara agak berbeza dari lagu2 yg lain...
Cintaku Di Indonesia - aku rase lagu ni mesti jd fav fans indo..layan jugak...aku yg bukan fans indo pun tersenyum baca lirik lagu nie...pesanan seorg kekasih..sweet ok.. flower
Demi Kamu - lagu yg enjoy..rancak..lirik mantap..'ku lakukan segala yer demi kamu'.lagu nie sesuai tuk bf/gf yer artis atau selalu bz jerk..hehehe
Pukau - 'dia pemukau,telahku dipukau olehnya' part tu sesuai tuk tomok..hahaha..

walau apa pun mmg sgt berpuas hati dengan album ini...lagu..lirik...suara...cover album..gambar2 dlm album mmg buat aku I love you

kepada fans yg blum dapatkan cd yg ORI mmg rugi besar...kalo download dpt dgr bunyi yg xde kualiti..beli album dpt dgr bunyi yg berkualiti,dpt tgk gmbr2 cun,dpt bace lirik setiap lagu..jadi korang pikir la sendiri...
untuk tomok all the best... Wink
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Album T O M O K   Wed Nov 10, 2010 4:32 pm

hehehhe....aku trus nk balik n baca lirik lagu DEMI KAMU d sebabkan komen ko..
hahaha..siyes aku tak pernah tau smpi skrg psl ape lagu tuh bercerita..wakakaka...maybe aku sedikit bias smpi kan aku mengabaikan lagu itu...hehe..takpe..pasni maybe aku leh analisis skit lagu tuh..n maybe gak jatuh cinta..huhu.....

merentas masa tuh mmg nmpk giler kesungguhan kan??ngan cara nyanyian die skali..argh gerammm...die sgt masuk ngan lagu n lirik setiap lagu yg die nyanyikan...damn i like it so much....

ku selalu membayangkan ku berada dlm cerita lagu yg ku dengar...so ku akn dpt senyum,sedih n gembira bile mendengar n menghayati lagu....rase lagu tuh bernyawa dlm jiwa...chelamak..hehehe
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
watikus
Members
Members


Number of posts : 142
Age : 33
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: Album T O M O K   Wed Dec 08, 2010 4:25 pm

testing..

Hm lets comment about what song I like,crush and in loved keke.

no1: Is my always motivate song for me everymorning and before sleep. "In loved with it"
no2: The song once u open won't change keep repeat hehe macam ade ghost bidadari keke. "In Loved"
no3: crush with it.
no4:Still learning to in loved it
no5:My hubby attached it
no6: In loved with it
no7:In loved with it
no8:crush with it
no9:My hubby attached it
no10: Miss my Indonesia cousin and the song will always dedicate for them keke. "in loved"
no11: Still learning to listen it
no12: In love with it

I'm Done With It.. The End

Smile
Back to top Go down
View user profile http://welcometoourlife.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Album T O M O K   Today at 8:04 am

Back to top Go down
 
Album T O M O K
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: