NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
***reza zanuar***
Members
Members


Number of posts : 387
Age : 28
Localisation : tangerang via jakarta
Registration date : 2007-05-24

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Jun 03, 2007 9:28 pm

*** NEW BOYZ SUDAH HIDUP PUN !!! huuhuuhuu***
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Mon Jun 04, 2007 2:43 pm

New Boyz wrote:
naik saham kalau ada sambutan dari kalian...memang NB dah cuab sedaya upaya utk album kali ni...tu pun tak cukup puas lg n masih terhad..ni pengalaman pertama NB produse album sendiri...

~~ok...kami akan sokong koang and koang buat yg terbaik and jaga imej newboyz...!!!we all support newboyz...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Mon Jun 04, 2007 4:45 pm

irfan skang ni makin semangat yer....ingatkan akak sorang yang semangat..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Mon Jun 04, 2007 7:14 pm

~~sejak nb nak kuar album nie...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
***reza zanuar***
Members
Members


Number of posts : 387
Age : 28
Localisation : tangerang via jakarta
Registration date : 2007-05-24

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Jun 05, 2007 9:17 pm

*** heheheh....cayalah irfan...nak join semangat ngan irfan***
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Wed Jun 06, 2007 7:14 pm

~~cayukk...cayuk...!!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
tini91
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 25
Localisation : sarawak/kelantan
Registration date : 2007-06-09

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Thu Jun 14, 2007 12:08 am

New Boyz wrote:
jgn lari topik atau merepek yg bkn2 sudah...pastikan forum NB bkn sekadar forum hiburan kosong..
selit la unsur agama ke, unsur kerohanian ke..pendapat yg membina utk kesejahteraan kehidupan bersama..jgn buang masa dgn benda yg kurang berfaedah, kita semua ni manusia di akhir zaman, bila2 bala bencana hari kiamat pembalasan Allah boleh berlaku..

betul apa yg dikatakan diatas....
hari kiamat akan b'laku..tp kita semua tak tahu sbb itu semua rahsia ALLAH S.W.T....kita sebagai umat islam perlu menjaga akidah. mungkin kita tak sedar bahawa kata2 kita menyinggung perasaan org...oleh itu, kita perlu menjaga tatatertip semasa berchat..tini sendiri pun mungkin pernah m'yinggung perasaan org...so, tini nak minta maaf pd sesiapa yg terasa selama tini join forum NB.. Wink
yang baik datangnya dari ALLAH..
yang kurang itu datangnya dari tini sendiri..
-wassalam-
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Thu Jun 14, 2007 1:18 am

~~bagus la sesekali abg2 newboyz berceramah free kat cinie...hie...jangan marah...just a joke k....!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Fri Jun 15, 2007 6:45 pm

kembali ke topik keyboardist...

ain rase kalau nb nak amik keyboardist,ajak je abg alfa booty join NB...abg alfa leh main keyboard kan?lagipun die komposer terkenal..hmm,ain cadang je..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Jun 16, 2007 11:02 am

actually ain klu tak amik sesape pun tak pe..coz afiez can play keybord..itula kelebihan yg ader pd afiez...leh main gitar n keybord...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Jun 16, 2007 12:05 pm

tapi time perform takkan la afiez leh main kedua2nya kan??kalau ade keyboardist,at least time perform tu mantap..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Jun 16, 2007 12:17 pm

time perform live memang tak leh la..tapi kn rasenye takat nie biarla dowang berempat jer dulu...coz afiez kn baru lg..so biar dowang semua dah mantap dulu..klu nk tambah ahli pasnie tak kisah la...lagipun dah terlanjur album baru nie kuar ngan 4ahli..so biala 4ahli jer dulu..maybe by next album bole d fikirkan tuk tmbh ahli baru...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Jun 16, 2007 10:44 pm

coppp~
bukan tomok blaja maen piano ker slamer nieh?
errr keybod ngan piano samer x?
ngee~
kalo da ley; x yah amek sesaper; tomok ley maen sndr kn?
rasernyer cukop la NB tuh berempat; da pnat nengok kuar masuk kuar masuk...
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Jun 17, 2007 3:42 pm

tomok mmg blaja piano,tapi tak tau ar dier blaja sampai abis ke tak..tomok ni cepat bosan,lagi2 kalau bab blaja ni..ntah le,ain pun tak tau...hehe..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Mon Jun 18, 2007 5:18 pm

ain wrote:
kembali ke topik keyboardist...

ain rase kalau nb nak amik keyboardist,ajak je abg alfa booty join NB...abg alfa leh main keyboard kan?lagipun die komposer terkenal..hmm,ain cadang je..

~~klau boleh,amik yg belum bergelar seni....carik yg betul2 berbakat...bukan irfan kater alfa booty tue x berbakat,tpi must carik yg seseorg mahu mengembangkan bakat mereka...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Thu Jun 21, 2007 4:44 pm

betul jugak kate irfan tu..lagipun abg alfa dah terlebih kembang bakatnye...huhu..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Thu Jun 21, 2007 10:54 pm

emm....
bg zee
less is always more...
cukup lah NB berempat
dah nampak mantap dah ...
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Jul 17, 2007 1:54 pm

dengan performance NB kat SG n JB aritu..dah membuktikan NB berempat pun dah cukup mantap..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Jul 17, 2007 2:19 pm

yup.... nb dah cukup mantap dahh... wif the anggota yg ada skrg ni ....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Jul 17, 2007 7:29 pm

ain pon setuju...mantap seh..hehehe..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Wed Jul 18, 2007 12:42 am

so guyz maintain lah wif what u hav skrng... and try to improved it too at the same time...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Thu Aug 02, 2007 9:59 pm

~~mantap jugak,tapi x kesian ker abg tomok kena main dua benda...satu menyanyi,satu lagi main gitar kedua..???prasan x kat dlm banyak2 lagu nb tue,kedengaran seperti bunyik keyboard kan...???sper yg main arg...???boleh jelaskan x...???klau dalam recording tue banyak sangat bunyik keyboard,nantie biler nak perfome and x keyboard...x ker lain bunyik lagu tue nantie...!!!x asli...!!tul x...???!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Fri Aug 03, 2007 3:54 pm

mase Launching baru2 nie..keyborad ader..dowang ader jemput sorang guyz tu tuk main keyboard...name die dh lupe plak..cute jerk dak nye...hehehe..nora sempat gak amik gambar die..nanti nora tunjuk kat u all ek..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Fri Aug 03, 2007 5:36 pm

irfan:
bukan kah itu satu bonus point
for encik tomok???
tak semua org leh nyanyi
dan main gitar dlm satu2
masa.... tul tak??

nora:
sempat aje ko ek amik pic....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Fri Aug 03, 2007 6:58 pm

kakzee-->yup,mmg tak semua orang leh war 2 keje dlm 1 mase..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Sponsored content




PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Today at 1:47 pm

Back to top Go down
 
tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: CADANGAN dan KOMEN-
Jump to: