NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Aug 04, 2007 12:30 pm



Nie la keybordist NB time Launching tu....cute gak kan??huhu
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Aug 04, 2007 1:26 pm

nora:
Sempat aje ek ko...

ain:
So akak leh kata org yg leh wat
2 thing at one time are gifted...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Aug 05, 2007 3:30 pm

eR_z wrote:
irfan:
bukan kah itu satu bonus point
for encik tomok???
tak semua org leh nyanyi
dan main gitar dlm satu2
masa.... tul tak??

nora:
sempat aje ko ek amik pic....

~~memang x semua,tapi ader jugak yg band ,vocalist dier kena main gitar kedua tapi x ker susah untuk abg tomok lontarkan suare yg sedap di dengar...!!!tapi yg penting,persembahan nb kena best...!!!!must..!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Aug 05, 2007 3:31 pm

NoraJoey wrote:


Nie la keybordist NB time Launching tu....cute gak kan??huhu

~~wah,bukan main lagi akak..!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Aug 05, 2007 7:04 pm

ni keyboardist ke atau budak nerd??
nampak cam budak genius jer..hehe.. Laughing
tapi cute gak guy ni..sape name dier ek??
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Mon Aug 06, 2007 11:49 am

irfansk8 wrote:
eR_z wrote:
irfan:
bukan kah itu satu bonus point
for encik tomok???
tak semua org leh nyanyi
dan main gitar dlm satu2
masa.... tul tak??

nora:
sempat aje ko ek amik pic....

~~memang x semua,tapi ader jugak yg band ,vocalist dier kena main gitar kedua tapi x ker susah untuk abg tomok lontarkan suare yg sedap di dengar...!!!tapi yg penting,persembahan nb kena best...!!!!must..!!!!~~

Irfan - akak tak rase Tomok ader mslh tuk nyanyi ngan baik walaupun bermain gitar..Klu Irfan selalu tengok dowang punye LIve Performance sure Irfan leh tau sejauh mane actually kebolehan Tomok..Bukan d sebabkan Kak Nora nie Fanz NB so kak Nora puji dowang lebih2 but, kak nora dah bnyk ikut show dowang specially yg Live la..n dowang tak pernah mengecewakan..Trust me..so satu ari nanti kak Nora nak sgt Irfan or others yg tak pernah lg tengok NB perform Live depan mata tgk sendiri macam mane dowang perform ek..then korang bole nilaikan pastu..k...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Mon Aug 06, 2007 11:58 am

irfan:
yes... mmg tul tu... kekandang
bila sorg vocalist nyanyi sambil
main gitar akan effect gak...
kawalan vocalnyer... tapi
ada gak vocalist yg tak main
gitar tapi vocal pun hampeh gakz???...
so far akak tgk tomok mmg
tarak masalah pun...
selamba aje dier nyanyi sambil main gitar...mcm kak nora ckp
irfan cube tgk show nb secara
live....

nora:
aku sokong ko... show nb
tarak lagi yg mengecewakan
tapi aku akan kecewa bila
tak dapat tgk show dorg...
ape aku merapu ni??
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Mon Aug 06, 2007 10:36 pm

~~oii,koang jangan la marah,rileks la...!!!!skunk nie irfan seolah olah macam kena batu yg besar terhempas kat kpala irfan...!!!apabila koang cakap cam nie..!!! per pun,nantie irfan pergi show diorg and tengok perfoment diorg cam ner...!!! k...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Syazyra
Members
Members


Number of posts : 225
Age : 26
Localisation : Temasek
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Aug 07, 2007 1:16 am

Nora.. sempat kamu berposing dgn keybodist tuu ehh...
effective benarrrrrrrr...!!
hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.syazyra.blogspot.com
Syazyra
Members
Members


Number of posts : 225
Age : 26
Localisation : Temasek
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Aug 07, 2007 1:19 am

irfansk8 wrote:
~~oii,koang jangan la marah,rileks la...!!!!skunk nie irfan seolah olah macam kena batu yg besar terhempas kat kpala irfan...!!!apabila koang cakap cam nie..!!! per pun,nantie irfan pergi show diorg and tengok perfoment diorg cam ner...!!! k...!!!~~

sabar irfan.. hehee... cepat2 la tgk.. NB byk show kan skrg kt M'sia.. Jgn lepaskan peluang yg emas tuu.. LOL..mcm paham je zira ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.syazyra.blogspot.com
...tOmok...
NB Vocalist
NB Vocalist


Number of posts : 574
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-14

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Aug 07, 2007 3:59 am

Keyboardist tu namanya K-roll...dia pandai main gitar n keyboard..skg ni NB gunakan khidmat K-roll utk show2 besar..
utk pengetahuan semua..Afiez seorang yg gifted..dia boleh cover bunyi keyboard yg mcm dlm album tu dgn petikan gitarnya je...so kalau takde keyboard pun takde masalah bg NB..we're musician, we know how to make music...

_________________
///New Boyz Rulez\\\
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/newboyzsrc
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Aug 07, 2007 11:39 am

Irfan - rileks dik, kite tak salahkan Irfan pun..jgn amik serius sgt ek..masing2 bg pendapat jerk k..apepun, akak harap Irfan akn luangkan la ms satu ari nanti tuk tgk performance NB then Irfan akn tau ape yg kiteorg nk ckp kat cni sebenarnye k..

Ristoe - betultu, tanpa keybordist pun NB mampu buat yg terbaik...ngan barisan musician cam korang yg ader dlm NB skrg nie takde mslh tuk persembahkan persembahan yang begitu mantap...keep a good work dude..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Aug 07, 2007 4:33 pm

~~ok..!!!o0ooo,cam tue ker abg ristoe..!!!! you all lebih tahu pasal muzik kan..???!!!so,irfan mengalah..!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Fri Aug 10, 2007 2:31 pm

ain rase beruntung tol NB dapat afiez tu..amat berbakat..
malah semua bdk NB berbakat n terror..huhu..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Syazyra
Members
Members


Number of posts : 225
Age : 26
Localisation : Temasek
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Fri Aug 10, 2007 7:39 pm

New Boyz wrote:
Keyboardist tu namanya K-roll...dia pandai main gitar n keyboard..skg ni NB gunakan khidmat K-roll utk show2 besar..
utk pengetahuan semua..Afiez seorang yg gifted..dia boleh cover bunyi keyboard yg mcm dlm album tu dgn petikan gitarnya je...so kalau takde keyboard pun takde masalah bg NB..we're musician, we know how to make music...

tu menunjukkan NB confident dgn music yg drg bawa..jawapan yg memuaskan ristoe! amat confident.. saya sukaa sgt.. thanks.. cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.syazyra.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Fri Aug 10, 2007 9:24 pm

~~perangai abg afiez cam lain cikit ekh!!klaka ckit..!!tapi x tau la slh ker,coz irfan x jumpa diorg lagi...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Aug 11, 2007 10:46 am

perangai abg afiez sgt comel Irfan..cara die ckp pun comel tau..sore die tu kut yg wat comel..n afiez nie periang orangnye..tu yg best tu...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Syazyra
Members
Members


Number of posts : 225
Age : 26
Localisation : Temasek
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Aug 11, 2007 10:56 am

mmg sore dier mmg comel sgt2..
wooooooohooooooooooo....
saya suka afiez.. LOL..

afiez rawks my sawks clown
Back to top Go down
View user profile http://www.syazyra.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sat Aug 11, 2007 7:47 pm

~~sore dier pelik cikit ekh!!itue yg senang nak keNAL SORE DIER TUE,COZ KLAU INTERVIEW KAT RADIO,awal2 kiter tahu itue sore dier..!!! bagus la dier nie,walaupun ader kelas tuisyen,tapi sanggup ponteng coz kena hadir maser diinterview di maner2 stesen radio!!..!!! good man..!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Syazyra
Members
Members


Number of posts : 225
Age : 26
Localisation : Temasek
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Aug 12, 2007 1:24 am

afiez flexible! lol..hehe
Back to top Go down
View user profile http://www.syazyra.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Aug 12, 2007 10:19 am

nora:
Periang ek??
a'ah lah mcm kenak2 riang ria rabena...
huhuhu...

zyra:
dik i so amazed wif his talent lah dik...
he reali rawakz...cheers


Last edited by on Sun Aug 12, 2007 2:00 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
HamHamHam
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 31
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-06-16

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Aug 12, 2007 1:13 pm

ERZEE..

Periksa ejaan anda.. jangan buat malu orang singapura..

p/s: abes lah erzee dah terpikat kat afiez plak dah.. kwang kwang kwang.. hampa lah jiran kau tu..
Back to top Go down
View user profile
HamHamHam
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 31
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-06-16

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Sun Aug 12, 2007 1:17 pm

irfan:

rajin rajin lah ke show newboyz dan baru lah irfan tahu perangai masing2..
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Mon Aug 13, 2007 10:38 pm

~~tula pasal nyer..!!!tunggu la time irfan dah abis skolah!!!macam2 irfan leh join,masalh nyer skunk nie,irfan terikat ngan aktiviti keluarga..!!so,setiap kali nak pegi show nb jer,mesti ader hal..!!!tunggu la nantie,pastie irfan akan pergi jugak..!!! k..!!!~~don`t woory...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Tue Aug 14, 2007 6:04 pm

irfan HARUS gi show nb satu hari nanti..coz afiez teramatlah cute..rugi kalau tak tengok NB secara dekat...

kenapa saya suke NB??
sebab dier best...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Sponsored content




PostSubject: Re: tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??   Today at 8:05 am

Back to top Go down
 
tak nak tambah ke anggota lagi sorang.keyboardist ker.??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: CADANGAN dan KOMEN-
Jump to: