NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 05, 2007 6:52 pm

KORANG DAH BELI LOM ALBUM NEWBOYZ..???CAM NER NGAN ALBUM TUE...!!!!!JANGAN X BELI...!!!!!~~GAMBAR NIE LAMER PUNYER,JUST NAK TUNJUK ALBUM2 NB...!!!!!ALBUM `KEMBALI PADAKU` LUM LAGI...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Thu Jun 07, 2007 1:56 pm

bukan KEMBALI PADAKU la irfan,SEMULA PADAKU..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
...tOmok...
NB Vocalist
NB Vocalist


Number of posts : 574
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-14

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Thu Jun 07, 2007 2:04 pm

irfan ni complete..memang tabik spring kat irfan..tunggu NB anniversary yg ke 10 thn depan...NB ada plan something special utk fanz semua...

_________________
///New Boyz Rulez\\\
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/newboyzsrc
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Thu Jun 07, 2007 2:06 pm

yeke??tak sabonye nak tunggu..
ape2 pun cayok NB!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Thu Jun 07, 2007 6:03 pm

~~plan nb tue yg best nie...irfan tunggu gak...!!!!~~.kak ain silap la....`SEMULA PADAKU.`...hah,baru betul....!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ria
Members
Members


Number of posts : 114
Age : 29
Localisation : Singapooruuu jin desu
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Thu Jun 07, 2007 9:27 pm

New Boyz wrote:
irfan ni complete..memang tabik spring kat irfan..tunggu NB anniversary yg ke 10 thn depan...NB ada plan something special utk fanz semua...

Eh nk kat 10 thn eh? Mcm cepat gitu mase berlalu. cyclops
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Fri Jun 08, 2007 2:11 pm

eh... yer ke???Shocked Shocked Shocked
zee kenal NB baru aje 5 tahun
wah... cepatnyer masa berlalu ek...sedar tak sedar dah hampir
10 tahun dah...
Back to top Go down
View user profile
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Fri Jun 08, 2007 6:44 pm

irfansk8 wrote:
KORANG DAH BELI LOM ALBUM NEWBOYZ..???CAM NER NGAN ALBUM TUE...!!!!!JANGAN X BELI...!!!!!~~GAMBAR NIE LAMER PUNYER,JUST NAK TUNJUK ALBUM2 NB...!!!!!ALBUM `KEMBALI PADAKU` LUM LAGI...!!!!~~


wargghh~~irfan complete sehh.
huhu.
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 09, 2007 9:15 am

hwah2.. tabik spring lah kat irfan!~
lepas ni amek gmbr lagi
msukkan album terbaru nb plakss!~
heheks
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 09, 2007 12:40 pm

Nora paste dr Tomok punye Corner komen Nora tentang album Semula Padaku...

Nak komen pasal album ek??
Nora dah dapat CD semalam(Jumaat)..balik umah jer dengar lagu tu dr kul 8mlm smpi kul 2pagi..berulang-ulang CD tu..klu cetak rompak confirm dah rosak..sib baik Ori..huhu..

Penantian 2tahun memang tak sia2..I really proud of u guyz..Good Job...

In terms of Packaging, Song, Lyrics, and overrall album nie memang Nora puas ati sgt..
First Impression of this album..Tgk packaging die memang cantik..tengok cover album lagi la cantik n meriah..n stylo..colourfull lagitu..latar belakangkan KL..memang cantik..pastu bukak tgk kat dlm die plak..tengok booklet lirik lagu tu huh..cam nak jerit...cantik sgt...ngan gambar2 yg d amik tu ya ampun tak tau camner nak kate la..memang GEMPAK la...tapi nk tnye nape for this album kan, gambar yg d amik tu semua muke SERIUS jer??takde langsung yg senyum..tapi TETAP MACHO siut...muke serius n selamba tu memang jadi la..from the first page of the booklet smpi last page semua gambar pun menarik..n die punye design tu memang cantik...dah tengok semua cover n booklet tu br pasang CD die tuk dengar lagu plak..Dengar one by one lagu kat album nie..Lagu yg menarik minat Nora dah tentu Andai Mungkin, Semula Padaku, Kamu Bilang, Kau Bernama Cinta, Putus n for sure lagu S.M.B with new arrangement...Lagu yang mencuit hati Nora lagu Cerita Tentang Kita..baca lirik die lucu plak..die citer pasal KL, n keseluruhan Malaysia..Macam leh amik jadi lagu tema sempena Tahun Melawat Malaysia nie plak...Rentak die agak menarik, cathcy..Dengar lagu nie ENJOY la..tahniah Z, Tomok n Ristoe for this song...
Kalau nak citer lagi memang bnyk Nora nak ckp pasal album nie..tapi takat nie, biar nie jer la dulu..Nora nak bace org lain punye komen plak...
Keseluruhan album nie ape yg Nora bole katakan, Penantian Nora n Adik dua tahun nie berbaloi sangat..Tak sia2..Coz u all bagi yang TERBEST..klu tak best n menarik manakan Nora n Adik rasa terharu n mcm nk nangis tgk n dgr album nie...Kiteorg BANGGA sgt ngan NB..akhirnya NB mampu beri kelainan dlm ALBUM baru nie...
Ape yang Nora harapkan pasni..NB muncul ngan VCD yang berkualiti gak, so setaraf ngan Lagu dlm album nie..Nora mintak sgt, buatla VC tu ngan bersungguh2..jgn d cakap asal boleh jer k..Kene tunggu lama skit pun Nora tak kisah yg penting ianya memuaskan hati semua pihak...

By the Way..NB the best..Luv U Guyz....Tahniah wat semua yg terlibat...Muahx...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 09, 2007 12:49 pm

emm... so ape lagi frenz....
dapatkan lah selagi stok maseh
ada ok....
TAPI...pastikan yang origanal ok
Back to top Go down
View user profile
watikus
Members
Members


Number of posts : 142
Age : 33
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 09, 2007 3:25 pm

le tanya kalau di singapura kedai CD mana yg ade jual NBZ album yg baru ni eh.. di popular bookshop ade tak, sembahwang music atau Muzika Record aje yg ade..
Back to top Go down
View user profile http://welcometoourlife.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 09, 2007 6:04 pm

ain tak dapat beli lagi album tu...!!!
arghhh...!! sakit jiwa ain dibuatnye...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 09, 2007 6:55 pm

~~samer la irfan...kak nora,tunjuk la album tue...warna aper kulit depan..????!!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
tini91
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 25
Localisation : sarawak/kelantan
Registration date : 2007-06-09

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sun Jun 10, 2007 5:31 pm

bertuah kak nora coz dah dpt album NB...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sun Jun 10, 2007 11:06 pm

~~memang betul2 bertuah...!!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Mon Jun 11, 2007 9:30 am

Alhamdulilah..(lupe nk ckp)last saturday gue dh beli pon album new boyz tuh..~~eee..mmg best lah..syiok tengok lama2 cover album dorang tu ..style giler..
lagu sejarah mungkin berulang yg baru punya arrangment pon sedap..in the album,byk2 lagu,i like semula padaku..yg lain punya lagu..laaayaan~~hehehe.hohoho.hahaha.kekeeke.=]


Last edited by on Mon Jun 11, 2007 7:30 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
tini91
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 25
Localisation : sarawak/kelantan
Registration date : 2007-06-09

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Mon Jun 11, 2007 6:33 pm

alhamdulillah...
tini dah dpt album semula padaku...tini sokong apa yg kak nora komenkan. memang puas hati sgt dgn album kali ni...dia punya cover album cantik sgt...pastu dgn booklet memang best lah. lagu yg paling tini suka lagu SEMULA PADAku, PUTUS, ANDAI MUNGKIN, KAMU BILANG, KENANGAN KITA BERDUA, LARA INI, KAU BERNAMA CINTA, CERITA TENTANG KITA. byk perubahan pada vokal tomok lebih matang dan bertenaga. lagu sejarah mungkin berulang (SMB) bila dihayati sedih sgt terkenang perjalanan hidup NB..suka dan duka. tak sia2 2 tahun tunggu album NB...tini bagi 100% pada keseluruhan album ni. tahniah tini ucapkan pada Tomok,Ristoe,Zack dan Afiez.
Back to top Go down
View user profile
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Mon Jun 11, 2007 7:19 pm

tini91 wrote:
alhamdulillah...
tini dah dpt album semula padaku...tini sokong apa yg kak nora komenkan. memang puas hati sgt dgn album kali ni...dia punya cover album cantik sgt...pastu dgn booklet memang best lah. lagu yg paling tini suka lagu SEMULA PADAku, PUTUS, ANDAI MUNGKIN, KAMU BILANG, KENANGAN KITA BERDUA, LARA INI, KAU BERNAMA CINTA, CERITA TENTANG KITA. byk perubahan pada vokal tomok lebih matang dan bertenaga. lagu sejarah mungkin berulang (SMB) bila dihayati sedih sgt terkenang perjalanan hidup NB..suka dan duka. tak sia2 2 tahun tunggu album NB...tini bagi 100% pada keseluruhan album ni. tahniah tini ucapkan pada Tomok,Ristoe,Zack dan Afiez.

ya..lagu SMB,kalau lama2 hayati sedih..=]
Back to top Go down
View user profile
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Mon Jun 11, 2007 7:28 pm

Assalammualaikum...

Syukur alhamdulilah yang tak terhingga segala penantian kami selama 2 tahun berakhir sudah, apabila NBZ berjaya menghasilkan album yang ke 6 dengan begitu bermutu sekali. Tidak dapat saya nafikan, cover album kali ini begitu colourful dan cantik sangat jika di bandingkan dengan cover album yang sebelumnya. Album kali ini jelas terpancar kematangan bukan sahaja Tomok tapi anggota kumpulan yang lain juga.

Di antara 12 lagu dalam album ini, lagu yang paling saya suka sekali adalah lagu dari ciptaan Tomok sendiri iaitu ... 'SEMULA PADAKU'. Secara kebetulan, lagu ini ada kena mengena dengan saya. Ia mengingatkan saya pada seseorang yang tak pernah terima apa yang saya cuba berikan pada dia dalam bentuk pertolongan. I was crying when I listen to this song. Lagu ini betul2 menyentuh perasaan saya.

Lagu 'Sejarah Mungkin Berulang' ... dalam versi orkestra, sayangnya tidak menarik perhatian saya. Saya lebih suka versi yang lama, original. Walaupun masa pertama kali Tomok menyanyikan lagu ini suara Tomok masih budak2, tapi saya tetap suka. Bukan saya seorang yang sukakan versi yang lama, original tapi emak saya juga. Kalau semua nak tahu ... emak saya ni bukan senang nak minat seseorang artis, tapi bila pertama kali emak saya mendengar Tomok menyanyikan lagu ini ... tak sangka saya, dalam diam2, emak saya pun minat pada NBZ.

Bila mendengar lagu itu mengimbas kembali kenangan semasa Tomok masih bersama dengan anggota lama. Tanpa saya sedari, airmata saya menitis. Terlalu banyak kenangan suka dan duka yang terpaksa kamu semua lalui untuk sampai ke tahap sekarang. Di sini, ingin saya ucapkan syabas! Semoga album NBZ yg ke 7 akan lebih bagus dari ini. Pada anda berempat (Tomok, Zack, Ristoe dan Afiez) ... tahniah saya ucapkan


Wassalam
~ Ria Jelita ~ santa
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
K-T
Members
Members


Number of posts : 223
Age : 29
Localisation : KL
Registration date : 2007-03-30

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Mon Jun 11, 2007 7:39 pm

Hye semua..Nie first time KT wat posting kat cni...sorry br ada peluang tuk online kat forum nie...

KT pun nak komen pasal album baru NB Semula Padaku..KT dah dpt pun album tu last week...

First skali, Cover album yang nampak segar, havoc n gempak..Gambar tu pun nampak hidup...memang ceria sugguh...

Pasal lagu plak, Kt paling suka lagu Cerita Tentang Kita, ciptaan Z n lirik dr Ristoe, Z n Tomok...Lucu la lagu tu..huhu..pastu muzik dia pun cathcy..nak menari pun bole...lirik dia tu yg manarik hati KT...macam bole wat lagu Tema Tahun Melawat Malaysia plak..ahhahha...lagu lain yg KT suka, Semula Padaku n Kamu Bilang...dan tak ketinggalan lagu yg d minati dari dulu smpi skrg..SMB...Suka sgt dengar blk lagu tu...

Nak komen pasal penampilan dowang plak..Kali nie NB nampak lagi matang in terms of pemakaian n penampilan...Tomok ngan rambut panjang tu ok gak..tapi rambut blkg tu klu bole taknak la panjang sgt..yg depan dah ok dah..(tapi tetap suke gak panjang ke tak..yg penting selesa tuk abg tomok)..Abg Ristoe lagi smart klu pki Topi..hehhee..Afiez n Z ok jer..

Yang penting nye skrg nie kemana jer KT pegi..mesti bwk CD NB..tak mau tinggal...huhuhu...blk kg pun bwk tu.....

Cayala wat abg2 NB coz skrg nie kat mana2 paper pun NB akn bercakap psl perkembangan NB sahaja takde gosip2 or personal punya cerita..Itu lagi bagus tuk perkembangan NB supaya lebih Maju...

Ok tu jer la takat nie...Bye...

Love NB...peace mmmuauahhh...
Back to top Go down
View user profile
watikus
Members
Members


Number of posts : 142
Age : 33
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Mon Jun 11, 2007 10:50 pm

Yg dari Sg fannz le kasi tahu u beli kat mana thank u..
Back to top Go down
View user profile http://welcometoourlife.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 10:38 am

Irfan, cube tgk kat Tomok punya corner..Jelita dah letak cover album tu kat ctu...siap gambar kat dlm booklet tu pun die ader letak...memang gempak la gambar2 tu...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
...tOmok...
NB Vocalist
NB Vocalist


Number of posts : 574
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-14

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 3:14 pm

Yg Jelita letak tu dari kaset kan??
nak tgk puas2 bli cd tau...hehe


Ristoe

_________________
///New Boyz Rulez\\\
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/newboyzsrc
tini91
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 25
Localisation : sarawak/kelantan
Registration date : 2007-06-09

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 3:52 pm

irfan..kalau nak tgk cover NB cd kat myspace tini ada...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Today at 10:11 pm

Back to top Go down
 
~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: