NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 4:42 pm

New Boyz wrote:
Yg Jelita letak tu dari kaset kan??
nak tgk puas2 bli cd tau...hehe


Ristoe




Betul tekaan Ristoe ... itu memang dari kaset ... album terbaru NBZ yang original ... nak beli yang cd mahal ... emak marah ... Crying or Very sad

~ Ria Jelita ~ santa
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 5:11 pm

ade beza ke cd ngan kaset nye cover?
grrr?
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 6:03 pm

ader Totin..jauh bangat bezanya...
Kalau CD lg best n gempak la...siap ader booklet ngan gambar yg amat menarik....tak rugi beli mahal...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 6:32 pm

Kaset ke CD itu tak penting. Yang penting dapat dengar lagu NBZ yang original bukan yang cetak rompak ...

~Ria Jelita ~ santa
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 7:10 pm

~~betul tue jelita...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 7:12 pm

yeah..tk kisah..asalkan dpt dgr lagu asli..heheay..
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 7:14 pm

~~hidup newboyz...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 7:42 pm

HIDUP TERUS NEWBOYZ HINGGA KE PUJAK KEJAYAAN!!!

~ Ria Jelita ~ cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 8:05 pm

hey guyz...ain dah beli album nb isnin semalam(irfan,akak menang!!)...ain beli sampai 2 tau,1 kaset dan 1 cd...hehe,gelojoh tol..

ni komen ain pasal lagu2 dalam SEMULA PADAKU:

1.PUTUS-memang best lagu ni,ain dah promote kat forum sofaz,hehehe..

2.ANDAI MUNGKIN-ain macam takleh terima ar lagu ni,tak berkesan di hati..

3.SEMULA PADAKU-yang terbaik daripada tomok..

4.KAU BERNAMA CINTA-rentak catchy,wat orang akan bergoyang time dengar..

5.KAMU BILANG-biase je..

6.MALAM YANG BOSAN-lagu ni macam tomok tujukan kat seseorang tu yang bernama 'HS' jerk...hehehe...

7.SATU HARI-bleh tahan best(satu hari di hari rayaa,dua hari di hari raya,tiga hari di hari raya...)

8.LARA INI-maaf ye tomok,time ain dgr lagu ni,dalam hati ain berkata.."biler la lagu ni nak abis..?"

9.KENANGAN KITA BERDUA-ain tertarik ngan melodinya yang sedap didengar n mudah ingat..syabas tomok..

10.CERITA TENTANG KITA-rugi kepada sesiapa yang lom dgr lagu ni...best sangat..sesuai dengan tema sempena 50 tahun kemerdekaan malaysia..

11.SEINDAH DULU-lagu frust(yang sudah tu sudah...) tapi melodi best..n kenapa lagu tomok liriknye sume frust?

12.SEJARAH MUNGKIN BERULANG-lagu yang ditunggu2...ain suka dengan muzik arrangementnye..family ain kate,wah...suare tomok dah matang ea..but my brother prefer yang dulu..


KESELURUHAN ALBUM-ain puas hati sangat,dari segi lagu dan juga cover album..thankz NB kerana memberikan yang terbaik buat peminat..we love u!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 8:15 pm

ain wrote:
hey guyz...ain dah beli album nb isnin semalam(irfan,akak menang!!)...ain beli sampai 2 tau,1 kaset dan 1 cd...hehe,gelojoh tol..

ni komen ain pasal lagu2 dalam SEMULA PADAKU:

1.PUTUS-memang best lagu ni,ain dah promote kat forum sofaz,hehehe..

2.ANDAI MUNGKIN-ain macam takleh terima ar lagu ni,tak berkesan di hati..

3.SEMULA PADAKU-yang terbaik daripada tomok..

4.KAU BERNAMA CINTA-rentak catchy,wat orang akan bergoyang time dengar..

5.KAMU BILANG-biase je..

6.MALAM YANG BOSAN-lagu ni macam tomok tujukan kat seseorang tu yang bernama 'HS' jerk...hehehe...

7.SATU HARI-bleh tahan best(satu hari di hari rayaa,dua hari di hari raya,tiga hari di hari raya...)

8.LARA INI-maaf ye tomok,time ain dgr lagu ni,dalam hati ain berkata.."biler la lagu ni nak abis..?"

9.KENANGAN KITA BERDUA-ain tertarik ngan melodinya yang sedap didengar n mudah ingat..syabas tomok..

10.CERITA TENTANG KITA-rugi kepada sesiapa yang lom dgr lagu ni...best sangat..sesuai dengan tema sempena 50 tahun kemerdekaan malaysia..

11.SEINDAH DULU-lagu frust(yang sudah tu sudah...) tapi melodi best..n kenapa lagu tomok liriknye sume frust?

12.SEJARAH MUNGKIN BERULANG-lagu yang ditunggu2...ain suka dengan muzik arrangementnye..family ain kate,wah...suare tomok dah matang ea..but my brother prefer yang dulu..


KESELURUHAN ALBUM-ain puas hati sangat,dari segi lagu dan juga cover album..thankz NB kerana memberikan yang terbaik buat peminat..we love u!!


haha..satu hari di hari raya,dua hari di hari raya..& bla3.. lol!
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 8:21 pm

ain wrote:
hey guyz...ain dah beli album nb isnin semalam(irfan,akak menang!!)...ain beli sampai 2 tau,1 kaset dan 1 cd...hehe,gelojoh tol..

ni komen ain pasal lagu2 dalam SEMULA PADAKU:

1.PUTUS-memang best lagu ni,ain dah promote kat forum sofaz,hehehe..

2.ANDAI MUNGKIN-ain macam takleh terima ar lagu ni,tak berkesan di hati..

3.SEMULA PADAKU-yang terbaik daripada tomok..

4.KAU BERNAMA CINTA-rentak catchy,wat orang akan bergoyang time dengar..

5.KAMU BILANG-biase je..

6.MALAM YANG BOSAN-lagu ni macam tomok tujukan kat seseorang tu yang bernama 'HS' jerk...hehehe...

7.SATU HARI-bleh tahan best(satu hari di hari rayaa,dua hari di hari raya,tiga hari di hari raya...)

8.LARA INI-maaf ye tomok,time ain dgr lagu ni,dalam hati ain berkata.."biler la lagu ni nak abis..?"

9.KENANGAN KITA BERDUA-ain tertarik ngan melodinya yang sedap didengar n mudah ingat..syabas tomok..

10.CERITA TENTANG KITA-rugi kepada sesiapa yang lom dgr lagu ni...best sangat..sesuai dengan tema sempena 50 tahun kemerdekaan malaysia..

11.SEINDAH DULU-lagu frust(yang sudah tu sudah...) tapi melodi best..n kenapa lagu tomok liriknye sume frust?

12.SEJARAH MUNGKIN BERULANG-lagu yang ditunggu2...ain suka dengan muzik arrangementnye..family ain kate,wah...suare tomok dah matang ea..but my brother prefer yang dulu..


KESELURUHAN ALBUM-ain puas hati sangat,dari segi lagu dan juga cover album..thankz NB kerana memberikan yang terbaik buat peminat..we love u!!


~~akak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..........tidak!!x kan aku kalah...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 8:22 pm

adikku,terimalah kenyataan bahawasanye irfan dah KALAHHH!!waahahaha...bestnye menang nih..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 12, 2007 11:31 pm

~~irfan redha la....hie...hie...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 12:49 pm

Irfan klu taknak kalah kena dapatkan Album NB skrg so leh bagi komen gak cam Ain wat tu...Komen korang tu maybe bole membantu NB tuk wat yg lagi better dr yg nie...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 5:37 pm

NewBoyz mara dengan 'Semula Padaku' ...




~ Ria Jelita ~ cherry
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 5:39 pm

wah bagusla Ria Jelita post kat cni keratan akhbar pasal NB..at least sape yg tak baca tu leh la tgk kat cni...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 5:49 pm

ain wrote:
hey guyz...ain dah beli album nb isnin semalam(irfan,akak menang!!)...ain beli sampai 2 tau,1 kaset dan 1 cd...hehe,gelojoh tol..

ni komen ain pasal lagu2 dalam SEMULA PADAKU:komen bls dr nora plak..

1.PUTUS-memang best lagu ni,ain dah promote kat forum sofaz,hehehe..lagu nie memang best tp nie bkn my first choise..

2.ANDAI MUNGKIN-ain macam takleh terima ar lagu ni,tak berkesan di hati..lagu nie klu dengar betul2 arrangement die sedap..

3.SEMULA PADAKU-yang terbaik daripada tomok..nora pun setuju...

4.KAU BERNAMA CINTA-rentak catchy,wat orang akan bergoyang time dengar..lagu nie yang terbaik bagi nora...

5.KAMU BILANG-biase je..lagu nie mesra pendengar..mudah d ingat..mudah d hafal...

6.MALAM YANG BOSAN-lagu ni macam tomok tujukan kat seseorang tu yang bernama 'HS' jerk...hehehe...tak bape suke lagu nie...

7.SATU HARI-bleh tahan best(satu hari di hari rayaa,dua hari di hari raya,tiga hari di hari raya...)masih tak leh terima lagu nie...

8.LARA INI-maaf ye tomok,time ain dgr lagu ni,dalam hati ain berkata.."biler la lagu ni nak abis..?"rentak memang la slow..tapi honestly lagu nie sedap..bole tahan gak lirik die...

9.KENANGAN KITA BERDUA-ain tertarik ngan melodinya yang sedap didengar n mudah ingat..syabas tomok..nie pun nora msh lum leh ingat rentak n liriknye...

10.CERITA TENTANG KITA-rugi kepada sesiapa yang lom dgr lagu ni...best sangat..sesuai dengan tema sempena 50 tahun kemerdekaan malaysia..nora namakan lagu nie, lagu tema Tahun Melawat Malaysia..promote m'sia secara tak langsung n KL secara keseluruhannye..

11.SEINDAH DULU-lagu frust(yang sudah tu sudah...) tapi melodi best..n kenapa lagu tomok liriknye sume frust?In terms of melodi n lirik lagu nie cukup berkesan gak..

12.SEJARAH MUNGKIN BERULANG-lagu yang ditunggu2...ain suka dengan muzik arrangementnye..family ain kate,wah...suare tomok dah matang ea..but my brother prefer yang dulu..suara tomok senang sgt d kenal ngan lagu nie...walaupun suara sengau dah takde tapi tetap leh kenal yg nyanyi tu tomok...luv the arrangement so much...


KESELURUHAN ALBUM-ain puas hati sangat,dari segi lagu dan juga cover album..thankz NB kerana memberikan yang terbaik buat peminat..we love u!!
Rasenye belum ade yang kecewa beli album nie takat nie..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 5:54 pm



Dah terlalu minat NB .... apa pun sanggup saya lakukan .... demi


NB YANG DI SAYANGI ...


~ Ria Jelita ~ jocolor
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 6:29 pm

~~irfan dah beli dah album NEWBOYZ...`semula padaku`....best la....80% for irfan...!!!!you all....???!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 6:33 pm

Yalah tu, Irfan dah beli album NB, control excited tu ... kecoh sangat ...

~ Ria Jelita ~
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 7:06 pm

irfansk8 wrote:
~~irfan dah beli dah album NEWBOYZ...`semula padaku`....best la....80% for irfan...!!!!you all....???!!!!~~

for me album nih 60%.. Smile
Back to top Go down
View user profile
Dewi_Dahliah
Members
Members


Number of posts : 139
Age : 29
Localisation : S'pore n Johor
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 7:11 pm

irfansk8 wrote:
~~irfan dah beli dah album NEWBOYZ...`semula padaku`....best la....80% for irfan...!!!!you all....???!!!!~~

For me the cover album .... 90%
For the songs ... 50 % (not many songs I like)


~ Ria Jelita ~ albino
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/131741550
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 13, 2007 8:04 pm

~~50% JER...CIKIT LA...!!!hie...!!!!~~tengok irfan,80%...!!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Fri Jun 15, 2007 6:35 pm

bile jelita jumpe nb n amik gambar??cantik ar gambar tu,nampak sangat zack lapo...huhuhu...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Fri Jun 15, 2007 7:33 pm

ooo...ain dah tau jelita a.k.a KAK FI amik gambar tu kat myspace nb kan??pandai KAK FI choose name JELITA..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Today at 3:43 pm

Back to top Go down
 
~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: