NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
ayna



Number of posts : 14
Age : 28
Localisation : petaling jaya
Registration date : 2007-04-25

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 16, 2007 2:33 am

u/p: mr admin

dh confem ke album launch 21st?
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/cityayna
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 16, 2007 3:59 am

yeah.. utk cover i bagi 85.5%
utk lagu... 0% (sbb tak dengar lg)
hehe..
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 16, 2007 10:26 am

Totin, klu dah dgr lagu sure u akn up kan u punye peratus tu...but tgu la smpi u blk cni br u leh dgr kan...

klu Nora, for cover album include the booklet and all the pic taken i give 99%(1% yg takde tu coz takde satu keping pun gmbr yg senyum..huhu..semua serius..tp macho)..

For the song I give, 75%..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 16, 2007 12:56 pm

ok zee bg overall ek dari segi cover dan lagu... i giv 90% lagi 10% tu is a room for improvement lagi...Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 16, 2007 1:24 pm

salam....
ok zee pun dah dapat kan album 'SEMULA PADAKU' dah....

Wat can i say ek....
emm... penantian yg tak sia2... i m so so so so the bangga wif this new album... mmg gempaq gilerr lah dari segi kosep cover dah lagu... dan perubahan yg ketara kat muzik NB dan vocal tomok...guyz u did it!!! so i m going to giv NB 5 starz...(eh mcm gangstarz lak)
komen ttg satu2 lagu nnt2 arr... ni baru dapat album so bg zee layan dulu lah ek...
Back to top Go down
View user profile
tini91
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 25
Localisation : sarawak/kelantan
Registration date : 2007-06-09

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 16, 2007 1:26 pm

kalau tini pulak....
cover album tini bagi 90%...sebab rambut tomok dengan zack terlebih panjang.....
lagu tini bagi 100%....sebab hampir kesemua lagu best....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sun Jun 17, 2007 3:36 pm

ain bagi 101% untk albbum kali ni...hehehe!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
***reza zanuar***
Members
Members


Number of posts : 387
Age : 28
Localisation : tangerang via jakarta
Registration date : 2007-05-24

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sun Jun 17, 2007 9:25 pm

*** biarpun mata ini masih buta ngan album NEW BOYZ yg baru ni.
syahrul bagi nilai (FULL %) .
coz...nak bagi album/lagu saper lagi persen tu jika kita hanya sayang kan NEW BOYZ. ***
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Mon Jun 18, 2007 1:20 am

Ok ni nie lah komen ttg lagu2
dalam album 'SEMULA PADAKU' dari zee lakz



1.PUTUS-best gak lagu nie... mula2 masa baru dgr mcm tak bape nak layan sgt tapi bila dah dua kali dgr best gak lagu ni

2.ANDAI MUNGKIN-Lirik mcm lagu nasyid lakz zee rasa...tapi ok ok aje lah lagu ni biasa aje lah melodi nyerr
but love the lyric


3.SEMULA PADAKU- mmg lah terbest dari tomok... suke sgt2 ngan lagu ni... Ya ALLAH bila dgr lagu ni bnyk flashback of my life zee teringat...

4.KAU BERNAMA CINTA- mmg catchy habis lagu ni... i like and love the lirikz... mcm satu motivasi wat diri ini...

5.KAMU BILANG-hehehe... karya dari KRU Bro lum lagi mengecewakan lagi... melodi yg catchy...dan lirik lagu ni mmg ada kene mengene sgt ngan zee...

6.MALAM YANG BOSAN- cute arr lagu ni....hehehe

7.SATU HARI- hehehe.... lagu happy mood... rasa mcm nak bergoyang dan berjoget pun ada bila dgr lagu ni....slamba aje

8.LARA INI- tak leh nak terima lagu sgt sbb abit leleh lagi lahh... ooppss... maaf yer tomok... tapi lirik ok ok lah

9.KENANGAN KITA BERDUA-Melodi yg agak biasa2 aje... tapi liriknyer wat zee tertarik...ada pelik dan confused sikit lah ttg jalan cite lirik ni... cube tomok xplain sikit leh tak???...

10.CERITA TENTANG KITA- lagu yg best gilerr... layan abes zee lagu ni...cute lah lirik nyer...mcm nora ckp leh jadi lagu tema tahun melawat malaysia....

11.SEINDAH DULU-jalan cite lagu ni mmg tul kene lah dg zee... melodi yg menarik walaupun lirik ada sikit jiwang

12.SEJARAH MUNGKIN BERULANG-mmg betul2 suke bangat dgn susun muzik yg baru ni... klu yg dulu tu... jiwa retak lah... tak leh nak angkat weii...ketara sgt kematangan suara kat lagu ni...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Mon Jun 18, 2007 3:37 pm

eR_z wrote:
Ok ni nie lah komen ttg lagu2
dalam album 'SEMULA PADAKU' dari zee lakz



1.PUTUS-best gak lagu nie... mula2 masa baru dgr mcm tak bape nak layan sgt tapi bila dah dua kali dgr best gak lagu ni

2.ANDAI MUNGKIN-Lirik mcm lagu nasyid lakz zee rasa...tapi ok ok aje lah lagu ni biasa aje lah melodi nyerr
but love the lyric


3.SEMULA PADAKU- mmg lah terbest dari tomok... suke sgt2 ngan lagu ni... Ya ALLAH bila dgr lagu ni bnyk flashback of my life zee teringat...

4.KAU BERNAMA CINTA- mmg catchy habis lagu ni... i like and love the lirikz... mcm satu motivasi wat diri ini...

5.KAMU BILANG-hehehe... karya dari KRU Bro lum lagi mengecewakan lagi... melodi yg catchy...dan lirik lagu ni mmg ada kene mengene sgt ngan zee...

6.MALAM YANG BOSAN- cute arr lagu ni....hehehe

7.SATU HARI- hehehe.... lagu happy mood... rasa mcm nak bergoyang dan berjoget pun ada bila dgr lagu ni....slamba aje

8.LARA INI- tak leh nak terima lagu sgt sbb abit leleh lagi lahh... ooppss... maaf yer tomok... tapi lirik ok ok lah

9.KENANGAN KITA BERDUA-Melodi yg agak biasa2 aje... tapi liriknyer wat zee tertarik...ada pelik dan confused sikit lah ttg jalan cite lirik ni... cube tomok xplain sikit leh tak???...

10.CERITA TENTANG KITA- lagu yg best gilerr... layan abes zee lagu ni...cute lah lirik nyer...mcm nora ckp leh jadi lagu tema tahun melawat malaysia....

11.SEINDAH DULU-jalan cite lagu ni mmg tul kene lah dg zee... melodi yg menarik walaupun lirik ada sikit jiwang

12.SEJARAH MUNGKIN BERULANG-mmg betul2 suke bangat dgn susun muzik yg baru ni... klu yg dulu tu... jiwa retak lah... tak leh nak angkat weii...ketara sgt kematangan suara kat lagu ni...

~~hampir samer ngan pendapat irfan!!!!!!tpi kesemua nyer best la....yg membuatkan lagu nb bertambah best apbila time chorus...!!!!cam lagu putus(chorus jer best!!!!)....!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Thu Jun 21, 2007 4:33 pm

yer ke irfan,lagu putus tu part korus jer ker yang best?akak rase best jer sume bahagian lagu tu..tak tau la apsal..maybe sbb komposernye si dia tu kot..hehe..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sun Jun 24, 2007 12:44 am

~~akak mula la nak kutuk abg irfan tue..!!!hie...!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
***reza zanuar***
Members
Members


Number of posts : 387
Age : 28
Localisation : tangerang via jakarta
Registration date : 2007-05-24

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sun Jun 24, 2007 12:34 pm

***hmmmm....x paham pasal ain ngan irfan *** hehhehhe
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sun Jun 24, 2007 6:39 pm

irfan-->la,salah paham la pulak..akak kate lagu tu sedap coz komposernyer si dia tu..akak minat kat sier pe...
lengkali bace posting tu kasi paham!!

reza-->takpe la kalau reza tak paham,irfan ni ha..lambat pick up..!!(hehe,jgn marah adikku..)
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
FarahMzL



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 26, 2007 12:30 am

cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 26, 2007 10:20 am

ape yang horray tu Farah..gembire jer nampaknye..hehhe
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 26, 2007 10:32 am

haish..
tak dengar lagi lagu2 nb ni!!
blurr btul lah korang crita lagu itu lagu ini
grrr!~
nora!!
blanje!!
Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 26, 2007 10:44 am

ekekek..tak dpt lg ker album totin??
ape lg mintak la kat mamat tu..hehehh
klu tak dpt br ckp ngan nora k...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 26, 2007 11:57 am

totin:
alah... cian nyer adik aku sorg ni
takdpt dgr lagi ke???

nora:
wat ko bukan main baik hati lagi ek...
nak bg totin free ke??
heh heh heh...Wink Laughing Cool
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 26, 2007 12:06 pm

zee - tetibe jer aku nie jd baik..hehhee...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Tue Jun 26, 2007 1:44 pm

hehehe...Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
FarahMzL



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 27, 2007 12:05 am

NoraJoey wrote:
ape yang horray tu Farah..gembire jer nampaknye..hehhe

hooray sbb akhirnye album dah kluar setelah sekian lame menanti dlm kebengongan! hehehe Very Happy thumbs up (termsk ibu jari kaki) 4 e new album Cool
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 27, 2007 10:36 pm

kemain lagi farah ye...thumbs up termasuk jari kaki skali..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
FarahMzL



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Wed Jun 27, 2007 10:37 pm

hahakz....skali skala nak hyper sket =P
Back to top Go down
View user profile
watikus
Members
Members


Number of posts : 142
Age : 33
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Sat Jun 30, 2007 11:32 pm

hm.. tadi saya ke muzika record, saya heart break jap sold out album NBZ.. is it good news hehe.. saya kena tunggu lagi nxt week lah..
Back to top Go down
View user profile http://welcometoourlife.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~   Today at 10:16 pm

Back to top Go down
 
~~CAM NER NGAN ALBUM NEWBOYZ YG TERBARU TUE..!!!!~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: