NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 GOSIP...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 11:48 am

Hey Guyz,

Saje je bukak topik PANAS nie..tuk kite bincangkan..
Mcm yg kite tau, dunia Artis n glamour nie memang tak bole la lari dr gosip2 nie..tak kirala gosip tu dtg dr artis tu sendiri or citer dr wartawan yg suke nk membesar2kan citer...
NB pun tak pernah lepas dari GOSIP2 PANAS nie..

Dalam bnyk2 GOSIP yg pernah melanda kat NB, GOSIP mn satu yg u all tak bole nak lupa smpi skrg??GOSIP camner yg korang memang tak suke d kaitkan ngan NB..N ape suggestion korang tuk elakkan GOSIP2 nie??

Share ur experince, what u had done, read or saw in this industrie..k
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 12:24 pm

nora:
gosip ni mcm sudah menjadi
asam garam kehidupan artis...
dah di kata kan artis automatic kita akan jd public figure... kemane kita pegi akan menjadi perhatian org ramai terutama peminat...
Tapi penah tak kita pikir mcm ane cite tu leh kuar klu takda pihak yg mula kan?? yerlah takda ingin tak akan pokok itu bergoyang???
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 12:54 pm

memang pun..gosip tu asam garam seorg artis..even org biasa pun ada d kaitkan ngan gosip gak..but camner bende tu bole timbul??silap artis ker yg tak bape pandai jg rahsia sendiri or, wartawan yg terlalu pandai cungkil rahsia dowang nie??
n kengkadang gosip tu cam tak msk akal langsung tau..tp camner bole timbul??contohnye la, TOMOK pernah d gosipkan sebagai seorang GAY..camner plak issue camnie bole timbul???
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 1:24 pm

ni bukan kes nak cari silap sape... bg zee kekadang gosip timbul sbb mereka tersalah paham pada situasi di ketika itu....

contoh nyer ttg sorg artis lelaki dari sebuah racangan realiti kononnyer dier mahu bercerai dgn isteri nye...gara2 dier membuat pinggalan tepon... dan ada pihak terdgr pembualan dier pastu timbul cite2 yg kurang elok tu... padahal dorg suami isteri ok2...

so the moral is baik pihak artis always berhati-hati bila wat sesuatu.. dan pihak wartawan lak siasat dulu sebelum main bantai... kang cite tu jd satu fitnah lakz...
emm....

klu ttg issue tomok tu di panggil tak masuk akal... ape lakz bentuk gosip yg masuk akal??confused confused confused confused
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 1:30 pm

ader certain2 gosip nie yg aku rase memang tak leh terima langsung..n rase cam gosip tu gosip bengong...cam gosip yg dowang ckp tomok gay tu bg aku memang tak msk akal..dowang wat gosip tu, dowang tgk ke keadaan tomok camner..klu ms dowang wat gosip tu tomok takde awek ataupun tak pernah d gosipkan ngan memane pompuan n takde langsung minat kat pompuan mungkin bole la gak di terima gosip dowang ckp tomok tu gay..n fizikaly nye tomok tu ader ker ciri2 gay??n pernah ker dowang tgk die berperangai pelik sesame lelaki??klu ader, gosip tu bole d anggap masuk akal..tp klu takde..memang tak msk akal la...

satu gosip pasal Nb yg bg aku memang teruk gak..bile Z n Along d katakan ambil dadah satu ketika dulu..gosip tu aku anggap masuk akal coz ujian air kencing dowang pd peringkat awal memang +ve..but not for the 2nd time..ini kite bole terima coz wartawan memang ade bukti...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 1:51 pm

emm... mmg tul tu tomoak takda menunjukan sifat2 gay... mungkin pihak tu tak suke tgk tomok dapat perhatian so dier wat lah cite2 yg tak elok...

jadi femes ni bnyk org akan suke dan sayang kat kita TETAPI ramai lagi yg akan benci dan dengki...ni semua manusia2 PHD(penuh hasrat dengki)

Ttg kes dadah ni pun pada awalnya media made the story sound so that They are so in the wrong and they reali took drugs kan... but aceli dorg makan ubat demam...ubat tu drugs gakz kan... all medicine are drugs...
so leh terima ke gosip membabi buta mcm tu yg tak siasat terlebih dahulu???
Back to top Go down
View user profile
HamHamHam
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 31
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-06-16

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 2:14 pm

gosip?? gosip ni sume mmg asam garam gula ajinamoto setiap artis.. hehe.. ttg tomok gay? MAMPOS!! mane ade ciri gay..?? tang mana yg buat dia tnmpk gay? aku tgk tomok ni gagah.. wakaka.. seriously.. tomok straight larh.. kalau lah gay, menimbun jejaka kejar tom.. mintak simpang malaikat 44.. pasal nbz amik drug? ish.. ubat tu pun drugs.. haiz.. dah nasib.. Allah menguji tu.. tapi aku tgk nbz tetap tabah.. dan kes Tomok mengandung anak org.. sape name pompan tu Salina? Sabrina? ntah lah.. tak ingat.. tu lagi tak logic.. ape bukti? mane DNA? wartawan ni cari rezeki dgn memfitnah org.. ni yg nak kene petir ni.. dan peminat pun tergesa2 percaya ckp wartawan.. silap2 wartawan tu yg gay.. haiz..

ikot kan ati aku bomoh kang wartawan tu membuat fitnah..
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 3:01 pm

that's what i said kengkadang gosip yg dowang wat tu tak masuk akal langsung..klu yer pun nk wat gosip lariskan majalah or paper dowang bg la gosip yg bole d terima pakai..nie tak, gosip tu kengkadang budak2 pun bole tgk tak msk akalnye..

mcm superman ckp tu yg gosip tomok mengadungkan anak org tu..itu pun same..dr mane dtgnye citer tu pun aku tak tau..n ader pernah sekali tu, gosip psl invitation wedding tomok ngan sorang gurl tu..n gurl tu fanz of NB..tak ingat sape name die..kononnye jemputan tu dtg dr die tuk semua wartawan n peminat..alih2 peminat tu kuar ngan kenyataan email jemputan kawen tu bukan dr pihak die, tp ader pihak(kawan die kut)yg nk malukan die..tuk ape la semua bende nie???lucu pun ader tau ngan gosip2 camnie...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 3:41 pm

ape ni smp nak main bomoh2...
ak bagus tu ooo... lagi lah dosa weii....t

emm... ish rabak jugakan tomok digosipkan yerr...
tapi he ttp hold on strong tul tak??


emm... terlalu jujur pun salah...
mengelak pun salah... klu artis tu terjujur ttg kisah2 kehidupan drg wartawan ttp akan tokok tabah cite tu... dan klu sebaliknya lakz dorg akan lagi lah wat statment2 yg tak berasas....contoh mcm kesah tuuuttt....dah pihak lain terasa lakz...so adakah kita leh bg statment bahawa wartawan hanya mahu jual cite mereka utk dapatkan keuntungan??
ada semua wartawan mcm tu??
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 3:52 pm

actually tak semua wartawan camtu..contohnye klu wartawan dr majalah yg memang dah ader nama dowang punya sumber selalunye tepat, n dowang takkan simply2 kuar kan citer yg tak berasas tu..yg slalu kuarkan citer camtu, majalah yg kurang popular jer..coz dowang nk trk perhatian pembaca..n dowang kuarkan citer tu without asking the artis tu sendiri..tu yg jd citer pasan jer..pastu letak plak fornt page...lagi la...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 3:55 pm

tak juga nora... ada lah satu majalah tuuttt... tu mmg popular gakz tapi cite2 dorg mesti berbunyi panas... dan kekadang tgk aje tajuk aje dah bikin hot....
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 3:58 pm

pastu ade gak yg wat tajuk bukan main lagi..alih2 bile bace biase je citernye..tajuk jer yg wat gempak..citer tak seberapa..skrg nie pun bukan takat majalah jer yg sibuk ngan gosip artis nie..ader gak satu rancangan TV tu, yg sibuk tul ngan hal dlm kain artis kite...konon nk kurangkan kontoversi tp dowang sebenarnye yg lebih2..bende kecik, dowang sibuk kejar artis tnye psl hal tu..n smpi la citer tu jd besar..dah tu soklan plak panas2..watkan artis2 kite nie jd bengang n dh tak tau camner nk jawab kt dowang nie..org dh ckp takde..nak gak tekan2 org tuk ckp ader..lg la sakit ati tgk..dh la rancangan TV rmi org tgk..umum plak tu...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 4:08 pm

aku tahu rancangan ape yg dimaksudkan tu... mcm ari tu ttg
isu ex sipulan dah bertunang ngan sipolan lain tu... dah lah tak ya nak besar2 kan cite tul tak??? lantak dorg nak tunang ke. nak kawen ke, nak bekawan ke bermusuh tu hak dorg lah....artis pun manusia ada hati dan perasaan....
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 4:13 pm

tau pun ko..aku rase bende tu cam, bende biase jer..tp sibukla nak tau ape perasaan oorg ni bile org tu nak kawen or else..
pastu yg aku plg tak suke, kisah artis bercerai..dowang suke benar la tnye artis nie, betul dah xduduk sebumbung??nak bercerai ker??ya alllah perlu ker soklan cam gitu dlm karier seni artis??takde kene mengena langsung..n ape yg aku prasan, dlm 1jam program tu, maybe ade 1or 2 jer issue yg betul2 psl dunia seni nie..yg laintu semua gosip panas n personal artsi..tak membantu langsung kerjaya artis kite...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 4:24 pm

mereka ingat dgn kuar nyer cite2 panas mcm ni boleh menaikkanlagi ratting show dorg tu kot.. tapi aceli aku terasa bosan dan meluwat adalah....
buat ape nak kuarkan isu2 peribadi ni semua... mereka ada hak to hav their own private space gakz... tul tak??
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 4:28 pm

aku setuju camtu..kite klu leh nak la dgr pasal artis nie berjaya kat pertandingan nie..or album artis nie laris kat pasaran..or at least let others know this artis come with his/her new album..itukan lagi bagus..membantu kerjaya artis kite sendiri..takde la citer merapu jer n kasi org...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 4:34 pm

tapi kekadang peminat pun kepo tnyer ni tnyer tu... tu yg wartawan gi wat terjah sane sini....bagi aku cukup lah aku tahu dorg berjaya dalam kejaya dorg... klu dorg kawin kita tumpang gembira wlaupun dorg takmo share sape suami/isteri dorg tu... sbb tu hak dorg...klu sebalik kita hanya mampu besimpati dan berdoa yg terbaik buat dorg....
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 4:48 pm

kite dah cakap pasal gosip2 yg kite dah pernah dengar..n ape plak gosip yg korang memang klu bole taknak dengar bende tu barkaitan ngan NB..n kenapa??
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 4:58 pm

klu leh aku nak NB bersih dari gosip2 ni semua... klu kuar tv or majalah biarlah ttg kejayaan NB...tu yg penting...
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 5:22 pm

aku klu leh, tak mau dah dengar citer pasal NB nie amik dadah la..takde disiplin(takat nie xpernah dgr lg), kaki pompuan(upps), ape lagi ek..bnyk la yg tak mau..klu gosip psl 'NB close with NBianz' ok..wakakka...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 5:29 pm

pendekkan cite tak mo arr NB kuar ngan cite yg nagetif ni semua lah kan...
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 6:03 pm

tu la pasal..klu gosip +ve cam NB ada ura2 nk lebarkan sayap ke luar negara ker, nk duet ngan artis luar negara ker..sedap skit dengar kan..hehhee..gosip camtu la yg kite nak..klu pun hanya gosip..klu org ckp beberapa kali..tu dah cam satu doa dah tu..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 6:08 pm

satu doa pun ada jd fitnah pun leh gak...so klu leh elakkan lah cite2 yg kurang elok tu....
Back to top Go down
View user profile
tini91
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 25
Localisation : sarawak/kelantan
Registration date : 2007-06-09

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jun 29, 2007 8:40 pm

bawa bertenang semua...
jangan risau..orang2 yg m'fitnah NB akan m'dpt doa kelak...
yg penting sekarang ni...kita sama2 naikkan populariti NB...
benda2 yg lepas tak usah diingatkan lagi....
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: GOSIP...   Sat Jun 30, 2007 12:12 pm

pasal gosip2 ni ain malas nal amik pusing...skarang ni pun alhamdulillah NB dah tak banyak gosip cam dulu...skang ni lebih banyak citer pasal album diaorang..gosip2 ni cume topik perbualan orang yang takde ilmu jer...suke memfitnah orang n collect dosa..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Sponsored content




PostSubject: Re: GOSIP...   Today at 7:29 pm

Back to top Go down
 
GOSIP...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: