NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 GOSIP...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
tini91
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 25
Localisation : sarawak/kelantan
Registration date : 2007-06-09

PostSubject: Re: GOSIP...   Sat Jun 30, 2007 8:31 pm

yer. betul tu kak ain...
sekarang tini tgk gosip2 panas dah terkene pada artis lain...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Sun Jul 01, 2007 6:34 pm

tapi nape perlu ada ruangan gosip ni??
(soklan tak nak bape sesuai)
ye lah gosip nye semua berbau pekara yg kurang elok gitu...
tak kira mane2 artis p un lah..
Back to top Go down
View user profile
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: GOSIP...   Wed Jul 04, 2007 4:21 pm

fuh panasnyer ruangan ini...heha..

ermm..bg fura.. manusia dan gossip nie x ley nk di 'seperate' kn... (tertiber blurr makna seperate dlm bahasa melayu=p)
x yah tgk kat artis or even nB..
cuber tgk kiri kanan... mst ader gaknyer org keliling yg maen gossip tentang kiter....
coz dasar sifat manusia.. berapa kerat jer yg nk tgk samer naek mcm dier.. byk yg suker tgk bangsa sendiri jatuh...uhu~

about nb's gossip lak... fura sgt2 x suker ms baru2 nb nk menapak tuh, dok memain gossip about LOVE.. pk logik aa.. ms tuh tomok n sumer2 dak2 lg..fanz pon byk dr kalangan remaja yg x matured lg..uhu~ tol x?=p
xnk citer org lain.. nk citer psl penangan gossip tomok kapel tuh kpd fura ngan member2 fura yg giller kat tomok time tuh..ampe2 kitorg benci artis gurl yg dikaitkn ngan tomok tuh.. asek kutuk pompuan tuh jer (xker kitorg tanggung dosa?)huhuhu...tuh smer coz penangan gossip la tuh.. x pepasal kitorg yg sememangnyer x matured langsung time tuh ley jer nk even maen surat layang..semata2 nk tgk artis pompuan tuh jatuh...giller tol bler ingt blk~

org kater gossip nie bgus ntuk publisiti.. tp bg fura yg da reti nk pk nieh; rasernyer peminat skrg x bodoh lg ntuk percaya 100% ngan aper yg media cetak or media elektronik said~ sbb sumernyer akan 'menggula-gula'kn kenyataan sebenar artis tuh ntuk jual magazine dorg...
kiter x ley nk salahkn wartawan 100% coz itu kerja dorg.. saper nk bacer citer2 takat, nB kuar album n cukop setakat itu.. da adat manusia suker bacer yg sensasi2 n panasss...

tp bg fura..kalo kiter minat sesuatu artis tuh kiter hanya akan cari sumber2 yg betul jer ntuk percaya.. cm fura minat nB.. x kire aper yg buruk psl nB fura xkn amek pusing kecuali kalo ada diantara fans nB kat sini sendiri yg ckp cmtuh, br la fura percaya.. kalo kat media tuh satu haram pon fura x cayer..
cm citer psl ristoe tuh..kalo fura bacer kat urtv or hai jer.. fura x amek pusing coz ingt tuh gosip.. but da di paste kat forum nie..br la timbul raser simpati tuh..
but x kire aper pon..
fura raser peminat sekarang x bodoh ntuk 'swallow' all their words kat dlm magazine tuh...kalo ader yg terperangkap tuh meanz dorg tuh bkn peminat yg setia la...

peminat setia nie ibarat cm kapel gak... mst x mo dgr sumtin bad about ur kapel gak rite? ngee~ (ley ker perumpamaan cmnie)

ahax.. c yaaaaaa
Wink
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: GOSIP...   Wed Jul 04, 2007 7:48 pm

urtv keluaran minggu ni ade citer pasal ristoe tak jadi tunang tu..
terus terang ain cakap,ain tak suke kalau citer2 camni kuar kat majalah..kalau boleh biar la citer pasal karier..pasal peribadi ni,boring la..!ntah apesal la magazine suke sangat kuarkan citer camtu..!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: GOSIP...   Wed Jul 04, 2007 9:21 pm

ain, or even fans kat cnie mungkin x suker, sbb kiter smer pandai pk hak dan privasi itu milik peribadi~
tp braper kerat jer golongan yg berfikiran cm kiter???
kan ker bagus kalo smer org x minat nk amek tau psl privasi org laen... aman dunia, x wujud paparazi, x der la lady diana mati sbb nk lari dr paparazi..
pencen la sumer bomoh2 kat dlm dunia nie sbb org laen x berminat nk amek tau psl kenaikan or kejatuhan org lain..
hmm...
tapi kenyataan dunia sebenar???
tuh yg wujudnyer citer melodi... n mcm2 lg citer tentang dunia hiburan..pendek kater kalo masuk jer dunia hiburan nie jgn mimpi la nk lari dr gossip tuh....
uhu~
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Thu Jul 05, 2007 10:33 am

Yes btui tu... kat mane2 kita gi pun kes gosip ttp ada...tapi kita sedang bincang ttg gosip dalam dunia hiburan... ok mmg btui masuk aje ke dunia hiburan kita dah tak leh lari dari gosip...mcm we say it is the asam garam dunia hiburan...once u decided to be a public figure, all eyes will be on u... tapi ada gak artis yg gosip free... so wat u wan to say abt that??

Yerr... mmg kita tak leh nak salah kan 100% wartawan sbb tu dah keje dorg... so do they hav to make up all kind of story just to sell their maj???
and so do reader need more of it??
if as reader klu kita ckp yg kita dah mauk membace cite2 sensasi dan panas,will all the paparazi stopped??

ni bukan nak lepaskan geram ke tak puas hati but juz think this way ok.. bayangkan ko share masalah kat org juz like needed a shoulder to cry on than that person gi canang satu kampung...kan ke privasi anda di ganggu.. so ape akan anda rasa?? think about it...
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Thu Jul 05, 2007 1:08 pm

dalam hal nie, actually takde sape yg salah n betul..masing2 jalankan tugas n masing2 bekerja tuk dptkan keuntungan..mane ader org wat keje for free..semua nak ganjaran..so, wartawan pun cari citer2 sensasi tuk lariskan majalah dowang..so memang tak leh nak salahkan dowang 100% la..
n klu kite nak ckp, kita tak mau citer personal artis jer d hebohkan berbanding citer kerjaya dowang pun susah gak..coz mostly pembaca kat luar lagi suke citer2 personal artis berbanding kerjaya dowang..semua nk tau, yg nie couple ngan sape..nie nk kawen ngan sape..pasagang nie dah bercerai ke belum...semua tu yg dowang cr...so, wartawan pun ape lagi..dah dpt skit citer psl artis nie berpisah ngan c polan nie..mula la dowang nk tambahkan perisa kat dlm citer tu..watkan citer tu lagi panas n menarik tuk d baca..actually tu yg silap..dowang suke nk tambah2 citer..tak kisah la klu dowang nk citer psl perkembangan personal seseorg artis tu, but make sure ape yg dowang tulis tu 100% betul..bukannye 30% dr mulut artis 70% plak dr kreativiti tangan dn otak dowang sendiri yg fikir n menulis..
so, dlm hal nie..nora takkan salahkan wartawan 100% klu dowang nk tulis kisah personal artis, coz itu semua permintaan peminat kat luar gak yg nak tau ape jd ngan artis kesayangan dowang tu..
n lagi satu, klu kite nak wartawan tulis psl kerjaya artis jer 100% memang tak banyak la citer yg dowang leh wat..yerla..dlm sebulan tu, bape sgt la perkembangan karier artis kite nie...dlm sebulan ape jer la pencapaian yg artis kite ader???susah sgt nk dpt citer2 kerjaya dowang nie tuk d selitkan dlm majalah..klu ader pun, maybe citer psl kerjaya MAWI or CT jer la yg akn selalu ader..so, kirenye citer personal nie perlu gak tuk d selitkan dlm majalah..supaya citer seseorg artis tu sentiasa ada tuk d ikuti...klu tak, maunye tenggelam cam tu jerla..takde citer langsung...yg penting..wartawan kene berpegang ngan prinsip kerja dowang, menyampaikan ape yang betul sahaja..n kite pun sbgi pembaca jgn la taksub sangat percaya ngan semua yg dowang sajikan tu...kite bole fikir sendiri...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Thu Jul 05, 2007 1:58 pm

so ape yg perlu dilakukan??
tu me we muz be equal lah... cite kejaya dan personal seimbang...

mmg lah btul dalam sebulan bape sgt pencapaian sesorg artis tu... contoh dalam keluaran Wink album... tapi bila kita bukak aje majalah 60% to 70% is gosipz2... so wat u say abt that?? mereka tak kan tulis klu kita as pembace tak menageh tuk membace... dan selalu gosip dan cite2 merapu mula dari bualan dari mulut ke mulut...Cool Wink Cool
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: GOSIP...   Thu Jul 05, 2007 3:07 pm

ape yang kite leh wat just baca ape yg dowang sajikan..tp jgn terlalu percaya 100%, kite bace n fikir sendiri kite perlu percaya ker tak..
ape yg kite leh harapkan, artis sendiri pun tak yerla terlalu bercerita sgt hal peribadi dowang kat wartawan tu..simpan la sikit sbgi privacy tuk diri sendiri..n kite harap sgt agar wartawan nie sajikan la citer yg betul2 sahih n jgn la tokok tambah citer yg dah sedia ader tue..jujurla dlm bekerjaya..itu yang penting...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: GOSIP...   Thu Jul 05, 2007 9:06 pm

that is why fura ckp fura x layan sgt ngan magazine hiburan mesia nie... borink...
uhu~
bukan nk kater i'm not support industri music kiter.. but ngan keadaan cmnie; wartawan lg focus yg dlm kaen dr pencapaian artis itu sendiri dlm dunia music nie, fura mls nk amek tau~
uhu...
senang citer...
wartawan ikot selera pembaca actually..
kalo x der yg mintak x der dorg nk korek punyer~

rasernyer setiap pekerjaan mst ader "etika" yg kne patuh rite?
ley x kalo fura tanyer..
aper etika seorang wartawan?
bley ker dorg manipulai kenyataan?
mungkin ader yg btui... but braper kerat jer?

cm yg kak zee ckp..
per yg korang raser if 'ur shoulder to cry on' da ranapkn kepercayaan anda?
uhu~

dulu fura suker tgk berita, suker tgk gaya wartawan yg x kire betapa payahnyer sanggup bergolok gadai nk carik sumber yg sah n sahih ntuk diberitau kpd kiter sumer...
but dlm dunia skrg?
raser dlm sejuta, satu pon payah nk percaya....

adeii~ amender la merapu nieh...
fura x salahkn sesaper pon.. baek wartawan baeek pembaca magazine tuh... juz tepuk dada tanyer la selera....

p/s~ jd public figure mmg payah beb...huhuhu...naseb lgsong x der ceciter nk ceburi bidang glam nieh...weeee~
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jul 06, 2007 12:32 am

ok kesipulan nyer is better be save than sory...less is always more...

As a public figure we muz know our own limmitation to our personal life... the best is draw a line...jangan asyik gune 'no konem' sbb ramai pihak will say no komen bring to meaning...so mereka mesti cari tahu nyer...

p/s:dunia glam is indah kabar dari rupe... tul tak NB??
Back to top Go down
View user profile
chafura chaqura
Members
Members


Number of posts : 599
Age : 30
Localisation : kay tee
Registration date : 2007-05-04

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jul 06, 2007 5:50 pm

tol2..

"no komen" tuh la yg org anggap tol jer... huhuhu~
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jul 06, 2007 7:50 pm

rimas tol ngan gosip2 ni sume...tak memberi pengetahuan n mencabar minda langsung..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
watikus
Members
Members


Number of posts : 142
Age : 33
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: GOSIP...   Thu Jul 26, 2007 10:08 pm

skrg cerita erra and hanz meletup ... u all should know kan hehe...
Back to top Go down
View user profile http://welcometoourlife.blogspot.com
effa_ewara
Members
Members


Number of posts : 311
Age : 37
Localisation : Shah.Alam,Sabah
Registration date : 2007-07-11

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jul 27, 2007 9:00 am

yup...betul tuuu...
tp tgk skrg cite erra n hans tu dah makin kurang...
akak pn rimas sgt dgr cite2 mcm ni....
cheee...apasal akak lakz yg kepoh kn...kakakakaka....
well..biasa le artis...
mcm2 cite yg kite dgr ttg dowang...
kite pn mcm2 le nilai dowang...
yer tak...
Back to top Go down
View user profile http://friendster.com/dayang noorziah
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jul 27, 2007 11:37 am

Tak kuasa nak amik tahu....Cool Cool Cool
Back to top Go down
View user profile
effa_ewara
Members
Members


Number of posts : 311
Age : 37
Localisation : Shah.Alam,Sabah
Registration date : 2007-07-11

PostSubject: Re: GOSIP...   Fri Jul 27, 2007 5:15 pm

itu bagus jg zee...
x jg blur otak nk memikir mcm2...
yer tak...
Back to top Go down
View user profile http://friendster.com/dayang noorziah
Sponsored content




PostSubject: Re: GOSIP...   Today at 3:41 pm

Back to top Go down
 
GOSIP...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: