NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Article tentang NB

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Mon Jan 07, 2008 1:34 am

uhm article ni saya jumpa dari majala URS, edisi Dec 2005..
oleh sebab article ni dah lama, x tahula benda ni 'sejarah' ke, atau 'article tentang NB'..so, saya letak je kat posting yang ni..

hehe...xde scanner, so..kiter just amik gambar je..
obviously, yang diorang maksudkan dengan start rakaman Mac 2006 tu, for album 'Semula Padaku'.. :]

huh..and they were still asking about NB taste in girls... macam dah xde modal lain nak interview? everytime also like that meh?


Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Mon Jan 07, 2008 1:38 am




Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Jan 10, 2008 11:01 am

uik??apsal ain takde beli URS ni ek??
tak perasan kot time tu..
DEC 2005,lame gak tu..
anyway,thankz kak yuz..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Jan 10, 2008 2:39 pm

no problem.
kalau boleh, nak cari mana2 article dan upload kan kat cni..
adala jugak topik2 bernas yang boleh dibincangkan bersama dengan NBianz2 yang lain..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Jan 10, 2008 2:45 pm

fairuz:
Upload ape2 aje lah yg
leh kita bincang sesame...
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Jan 10, 2008 2:49 pm

baiklah.
itula misi kita sekarang ni..
;]
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Jan 10, 2008 3:07 pm

fairuz:
yuppie
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Jan 10, 2008 3:20 pm

di masa awal kemunculan New Boyz dulu, semua keratan article, news atau apa2 saja New Boyz kita simpan...pastu..

ehem..my bad.

stupid! stupid mistake!
Back to top Go down
View user profile
syah_nb08
Members
Members


Number of posts : 118
Age : 21
Registration date : 2008-01-05

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Jan 10, 2008 4:32 pm

ristoe>> yang tu pun syah ade...muke u guyz serious sangat sehh..
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Article tentang NB   Sat Jan 12, 2008 4:53 pm

kak yuz-->ain pon penah wat perkara bodo n kejam terhadap poster NB n TOMOK...
time tu tetiba jer jadi hater kat NB,tapi nasib bek tak koyakkan sume..2 jer..
tapi paling sayang poster tomok yang besar tu..huargghhh!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Sat Jan 12, 2008 8:35 pm

huhu...akak faham ain. tapi xdela pulak haters tahap nak koyak2 gitu pun..(sbb dah bagi kat orang lain pun.)

mm..hehe..

sapa ada poster Tomok besar masa 'Sejarah Mungkin Berulang' baru kuar, and New Boyz memang tengah naik.

Rasanya tu dalam Mangga tahun 1999 or 2000..I'm not really sure. but his face was like the whole two pages. Cute sesangat!

Kalau tak silap, Tomok masa tu pakai baju and cap merah. (Again, I'm not sure.) but something he wore was definitely red.

sapa2 yang ada? hehe.
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Article tentang NB   Wed Jan 16, 2008 8:54 pm

mesti comey giler kan??
apsal la ain bley tak perasan akan kewujudan NB time tu ek??
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Wed Jan 16, 2008 11:46 pm

apa pasal, akak kurang pasti..
heh.

tapi yang pastinya, first time dengar
'Sejarah Mungkin Berulang' memang dah jatuh tangga cinta... siap guling2 lak..

padah lagu paling best time kita form 2...haha
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Article tentang NB   Sat Jan 19, 2008 6:28 pm

yang peliknye,time lagu SEJARAH MUNGKIN BERULANG tu popular,ain pon tau lagu tu..sumer budak skolah pon mesti hafal punye..tapi ain bley tak tau plak sape yang nyanyi..haha!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Sat Jan 19, 2008 9:03 pm

heh.
itula pasal.
boleh cakap dorang ni band dari indon lak.
nggee...sorryla kuya2 sekalian...
Back to top Go down
View user profile
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Article tentang NB   Sat Jan 26, 2008 4:42 pm


Ikon Malaysia’s back as promised
ADLY SYAIRI RAMLY


DESPITE the controversies in its inaugural season, Ikon, the biggest popularity-based Asean musical programme, is back as promised for its second instalment this year.


Kicking it off will be the unveiling of 20 Ikon Malaysia nominees today. Are we going to see a stronger line-up this time around? According to sources within the music industry, several names have been touted as the strongest candidates for this year’s Ikon Malaysia in the group and solo categories.

They include Liza Hanim, Noryn Aziz, Farawahida, Juwita Suwito, Bob AF, Mila AF, Faizal AF, Faizal Tahir, Nikki and Elyana.

Among the names said to be competing in the group category are Deja Voodoo Spells, Dragon Red, Silent Scream, Fabulous Cats, 6ixth Sense, New Boyz, Alam Band, Estranged, Sofaz and Hujan. Except for Liza Hanim, the rest of the nominees are believed to be relatively new in the industry, an indication that the competition has yet to stoke frenzy among the established names.

“Ikon’s relatively new and will need a bit more time to convince the established artistes to be a part of it. Maybe it’ll happen when one of the contestants make it big abroad,” an industry observer said.

Format-wise, it will be the same — 70 per cent of the marks will come from a panel of professional judges while the rest from public votes.

The 20 artistes who took part in Ikon Malaysia last year were Adam AF2, Ezlynn, Farah AF2, Mawi, Dayang Nurfaizah, Daniel Lee, Jaclyn Victor, Reshmonu, Dina and Shanon Shah in solo artiste category.

Amuk, OAG, LO, Mirwana, Jinbara, Flop Poppy, May, Gerhana Skacinta and Def- GabC competed in the group category. Jaclyn and OAG went on to become the fi rst Ikon Malaysia winners.

They represented the country at Ikon Asean fi nals where they went up against winners from other countries, including Indonesians Judika (solo) and Tahta (group) as well as Vina Morales (solo) and Kjwan (group) from the Philippines.

Held at Putrajaya International Convention Centre on Aug 12 last year, the title of Ikon Asean solo and group categories went to both Philippines’ representatives.

From the courtesy of The Malay Mail Newspaper @ mmail.com.my
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Article tentang NB   Fri Feb 01, 2008 12:43 pm

New Boyz,
cayok cayok..!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Apr 03, 2008 11:48 am

New Boyz sedia berentap

Oleh METRA SYAHRIL MOHAMED (metra.mohamed@utusan.com.my)



SEKITAR Jun ini, stesen televisyen berbayar, Astro akan menganjurkan pertandingan yang menampilkan artis-artis tempatan bersaing merebut gelaran IKON Malaysia musim kedua.
Seperti musim pertama dulu, sebanyak 10 artis solo dan 10 artis berkumpulan akan berentap dalam memastikan mereka layak untuk mendakap gelaran tersebut.
Sememangnya, populariti dianggap satu jaminan untuk artis-artis berkenaan ‘menyingkirkan’ rakan saingan masing-masing berikutan kemenangan ditentukan oleh undian khidmat pesanan ringkas (SMS).
Atas dasar tersebut, mungkin ketika ini ramai yang sudah mula mencongak siapakah yang bakal dinobatkan sebagai IKON Malaysia untuk musim kedua ini.
Namun begitu, ada juga yang beranggapan sebaliknya, terutamanya kumpulan New Boyz yang turut tersenarai berentap bagi kategori berkumpulan.
Walaupun sudah mengecap populariti sejak di bangku sekolah, New Boyz melihat popular hanyalah sebagai satu bonus.
Menurut penyanyi utama kumpulan itu, Tomok atau Shah Indrawan Ismail, 24, IKON sememangnya tidak mempertaruhkan elemen popular tetapi ia lebih kepada kualiti persembahan.
“Semestinya IKON akan dinilai dari segi kualiti ketika artis terbabit beraksi di atas pentas nanti.
“Kalau ada sudah popular dan terkenal, ia merupakan satu bonus untuk bergelar IKON,’’ jelas Tomok ketika ditemui baru-baru ini.
IKON Malaysia mempunyai objektif untuk mempromosikan artis-artis dan muzik tempatan ke peringkat ASEAN.
Kerjasama dengan IKON Malaysia memperlihatkan betapa Astro menyokong perkembangan industri muzik tanah air seterusnya memberikan artis-artis tempatan platform untuk mendapat pengiktirafan di luar negara.
Bagi IKON musim ini, artis-artis kategori solo yang bakal menyahut cabaran tersebut ialah Noryn Aziz, Bob AF2, Farah Asyikin, Juwita Suwito, Liza Hanim, Farawahida, Faizal AF4, Khai AF1, Zehra Zambri dan Mila AF5.
Barisan artis lain yang bakal berentap untuk kategori berkumpulan pula terdiri daripada The Fabulous Cats, 6ixth Sense, SilentScream, Khalifah, Dragon Red, AlamBand, Aboi, Kluk Kluk Advanture dan Deja VooDoo Spells.
Menurut Tomok, pada saingan IKON Malaysia ini, New Boyz akan memberikan yang terbaik khusus kepada peminat kumpulan tersebut.
Sambil merendah diri, Tomok mengakui kumpulan-kumpulan lain seperti The Fabulous Cats dan 6ixth Sense mampu memberikan saingan sengit kepada New Boyz.
“Tinggal beberapa bulan sahaja lagi dan untuk itu, New Boyz kini giat menjalani latihan. Dalam seminggu, kita tetapkan dua kali latihan.
“Memanglah semua hendak menang dan begitu juga New Boyz kerana inilah peluang kami untuk mencipta nama di pentas luar,’’ jelasnya.
Tomok juga berkata, meskipun New Boyz sudah lama memahat nama, namun, dia dan anggota kumpulannya tidak akan leka atau mengambil mudah ketika mengadakan persembahan nanti.
Meniti latar belakang New Boyz, kumpulan itu sememangnya boleh dikatakan antara kumpulan remaja yang menjadi kegilaan peminat ketika awal kemunculannya lapan tahun lalu.
Siapa tidak ingat akan lagu hitnya iaitu Sejarah Mungkin Berulang di awal kemunculan kumpulan itu sehingga album mereka pernah terjual hampir 100,000 unit.
Bagaimanapun, New Boyz bagaikan tenggelam selepas itu dek kehadiran kumpulan-kumpulan baru terutamanya Sofaz sehinggalah muncul kembali dengan album baru iaitu Semula Padaku.
Sementara itu, pada pertemuan itu juga, Tomok menyatakan rasa bangga berikutan kejayaan album Semula Padaku yang mendapat sambutan luar biasa semenjak dipasarkan telah berada di pasaran sejak Julai tahun lalu.
Menurut Tomok, penerimaan peminat terhadap album itu amat menggalakkan hasil kerjasama media dalam membantu mempromosikan album terbabit.

sumber:- Utusan Malaysia (03/04/2008)
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: Article tentang NB   Thu Apr 03, 2008 12:54 pm

wah..wash..semangat la ayat Tomok..
kitorang NBianz akan tetap support!!
WOOT!!
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Article tentang NB   Fri Apr 04, 2008 5:23 pm

cayok New Boyz..!!
tapi apsal semalam ain bace utusan leh tak nampak lak artikel ni??
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: Article tentang NB   Fri Apr 04, 2008 9:30 pm

go go chayok nb...
u r the best...
give the best u have n the best will come back to u...
jgn sia-siakn peluang y datang...
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Article tentang NB   Sat Apr 05, 2008 1:10 am

all the best GUYZ....
insya ALLAH klu niat kita baik
HE will always be on ur side
and like eylla said give the best have and the best will come back to u...
dont worry ok NB... NBianz will be here to catch u all if u ever fall....rite nbianz??
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: Article tentang NB   Mon Apr 07, 2008 12:50 pm

good luck new boyz...!!!
Back to top Go down
View user profile
munirah
Members
Members


Number of posts : 506
Age : 24
Localisation : Punggol,Singapore
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Article tentang NB   Mon Apr 07, 2008 10:31 pm

Good luck guys.
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Article tentang NB   Sat Apr 12, 2008 9:19 pm

yup,gud luck New Boyz!
you're still no.1 in my heart..!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Sponsored content




PostSubject: Re: Article tentang NB   Today at 3:43 pm

Back to top Go down
 
Article tentang NB
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: Sejarah & Perkembangan NB-
Jump to: