NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Aug 20, 2007 1:03 pm

~~boleh citer kat irfan x maser kegemilang newboyz dulue..???irfan x tau la.coz irfan mnt newboyz pun from citer pulau inspirasi terus sampai skunk..!!!koang boleh citer x serba sekidit kegemilangan diorg..?? i want to know..!!!~~..newboyz yg 1st..!!!..newboyz yg kedua......newboyz yg ketiga.....the latest of newboyz..!!!!newboyz 2007..!!!!

~~ lol! lol! ..!!!soory,susunan x lawa..!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Aug 20, 2007 1:21 pm

yup la,ain pun start minat newboyz lepas tengok pulau inspirasi..tak tau citer newboyz yang sebelum2 ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Aug 20, 2007 1:34 pm

~~wah,kira serupa la..!!!~~samer2 x tau..!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
anisah
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 27
Registration date : 2007-08-15

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Aug 20, 2007 6:49 pm

ahah...pulau inspirasi eh...tt tyme mase they aru uat NEW boyz, mmng popular abes. ingat dlu..the first show i go kat plaza kotaraya kat jb.fuiyooo...pack habes!!dpt poster jer..haix.. mmng best!!n,sejarah manis?YES!! sejarah mungkin berulang yang HIT ar.katmane2 ader tt song...hahah!!tapi, kite tak dpt meet syuk n amek pic wit him!!!!haix....
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Aug 21, 2007 12:48 pm

~~tapi time album 1st yg paling popular kan.??!!! x sepopular time inspirasi..!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
anisah
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 27
Registration date : 2007-08-15

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Aug 21, 2007 10:26 pm

yeah.btul tu...mmng they popularmase the first album. esp lagu sejarah mungkin berulang!tapi,sayang sey!i onli haf the cassete of the first album!haix.bukan cd.boring!Sad
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Aug 22, 2007 10:25 pm

~~aper slh nyer!!! beli jer cd album 1st tue!!! irfan pun beli lambat jugak!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Aug 23, 2007 10:35 am

Kalau nak ckp pasal zaman kegemilangan NB dulu memang best la..
1st skali, NB merupakan 1st band group remaja yang muncul...mase tu tahun 1999(tomok PMR)..dowang kuar ngan album NewBoyz, lagu hits semua tau la kan S.M.B..mase tu klu nak tau, dak2 remaja pompuan semua giler ngan NB..kat memane pun mesti dengar lagu SMB..kat TV pun muke dowang bnyk kuar..kalau g tgk kat majalah mesti muke dak2 NB jerk..memang bestla..mase tu senang sgt nak tau perkembangan dowang..smpikan album dowang pun jualan nye melebihi 100ribu unit..siap dpt anugerah double platinum lagi tuk penjualan album dowang tu..*tabik kt dowang*

Part yang paling best n selalu nora dengar, kat mana2 show NB mesti dpt sambutan..n yang sgt menakjubkan tu, mesti ader part dowang kene serbu ngan peminat..smpikan berrebut2 peminat nak SALAM n PELUK dowang..*gilerla*..
kengkadang sedih gak dengar bile ader fanz yang smpi HISTERIA bile tgk NB..jerit tak ingat smpi PENGSAN2 pun ader..nie bukan takat peminat malaysia jer tau..
Bile NB ke INDONESIA perkara yang same gak berlaku..smpikan ade sorang fanz tu smpi TARIK TOMOK n CIUM die..lagi DARING..huh..mase tu NB memang susah nak gerak kesana sini..g memane jerk ramai yang kenal n SERBU.. Yerla, mase tu takde lagi artis remaja yang muncul berkumpulan yang ader pun sebelum tu EXIST jerk..so bile TOMOK muncul ngan NB semua org cakap TOMOK pengganti MAMAT EXIST masetu..coz SORE dowang sgt COMEL cam dak2 gitu..
walaupun nora tak pernah tgk SHOW NB mase 1st ALBUM dulu tapi nora tetap dapat banyak INFO psl dowang coz everyweek pun akan ader kuar citer psl NB kat MAJALAH..so MAJALAH memang everyweek akn nora beli..tak kira la majalah mane pun mesti ader citer dowang..
*kengkadang rindu ngan kenangan & zaman NB yg dulu*

Tapi takpe, yang berlalu biar JADI SEJARAH NB, sekarang nie lagi penting tuk kite TERUS MEYOKONG NB..mungkin Zaman KEGEMILANGAN yang dulu tu Bole BERULANG kan..sape yang tau..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Aug 23, 2007 2:54 pm

Hmm,boleh ker zaman KEGEMILANGAN tu berulang kembali??
ain rase macam susah jer..tapi jangan ar salah paham lak,ain bukannye perkecilkan NB..tapi bukan senang nak capai tahap GEMILANG tu..kalau setakat POPULAR semula,tu mungkin boleh coz zaman kegemilangan muncul sekali jer dalam perjalanan hidup artis..kalau dah jatuh,nak gemilang balik mmg susah..but,tak semestinye tak gemilang artis tu tak popular kan??sampai skang ni NEW BOYZ masih popular..
at least NB ade gak zaman gemilang dorang..
kalau nak dibandingkan ngan artis lain,boleh dikira ngan jari la berapa ramai sangat artis yang ade zaman gemilang..
cuba pikir betul2..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Aug 23, 2007 3:07 pm

~~tapi klau sekarang,klau nak album terjual sebanyak tue lagi mungkin payah cikit kot..!!! coz zaman skunk kan dah boleh download2..!!! so,x der maser diorg nak beli album yg mungkin raser diorg agak mahal...bukan benda nie irfan sorang yg cakap,malah TOMOK pun cakap maser interview kat klFM ari tue..!!!! tapi klau nak popular kan lagu memang boleh sangat..!!!! sekarang nie PUTUS pun dah makin popular kat HOTFM,x frshFM,klFM dan banyak lagi..!!!!best tul la...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Aug 24, 2007 7:49 pm

sokong lah new boyz,sy suke cara dorang membawa arus muzik dorang..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Aug 24, 2007 11:25 pm

untuk memdapatkan tempat duduk sang juara@kedudukkan yang teratas mmg senang....TETAPI untuk mengekalkan kedudukkan tu mmg susah... Smile Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Aug 25, 2007 1:29 am

~~memang betul tue..!!! tapi klau dah jadik juara skali pun..!!!org akan ingat...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
hendycervo
Members
Members


Number of posts : 101
Age : 25
Localisation : jakarta, Inidonesia
Registration date : 2007-08-19

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Aug 25, 2007 5:25 pm

saya knela band new boyz ketika newboyz muncul di tv membawakan lagu khilaf
Back to top Go down
View user profile http://www.hendy.04live.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Aug 25, 2007 6:43 pm

newboyz muncul di tv mana masa tu hendy boyz??
muncul di TV indonesia kah??
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Aug 26, 2007 1:50 pm

~~memang x terkejut la klau lagu2 cam khilaf,cuber,SMB kuar kat tv..!!! coz time tue newboyz ramai dikenali ramai..!!!~~...kat indonesia newboyz memang terkenal kan..??!!! skarang still lagi x...???!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Aug 26, 2007 7:17 pm

selasih ku siram..di dlm jambangan semakin longlai..kasihku tanam kering layu terkulai..apakah itu petanda..apalah dosa..KHILAF bicara cetus bara sengketa..seribu nista pasti cemari noda..retak kasih pun bermula.....
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Aug 26, 2007 11:41 pm

eh eh lirik KHILAF kot leh
masuk dalam ini cite ek...
huhuhu... Cool Laughing Laughing
tapi lagu mmg best pun...
nak gelak pun ada
( jgn mare ek guro aje)
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Aug 27, 2007 2:25 pm

sang kancil wrote:
selasih ku siram..di dlm jambangan semakin longlai..kasihku tanam kering layu terkulai..apakah itu petanda..apalah dosa..KHILAF bicara cetus bara sengketa..seribu nista pasti cemari noda..retak kasih pun bermula.....

~~time lagu nie or album nie newboyz memang maser nie lagu diorg MELELE..!!!! tapi hangat..!!! and best..!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Aug 28, 2007 9:14 pm

Smpai skg pun respon dari peminat Indonesia menggalakkan...time NB Indonesia Tour yg lepas pun memang full..kat sana album NB terjual lebih dari 100,000 unit jgk la...tapi kat sana angka tu kira skit la kalau nakl dibandingkan dgn album artis indon yg terjual berjuta2 unit...
Back to top Go down
View user profile
hendycervo
Members
Members


Number of posts : 101
Age : 25
Localisation : jakarta, Inidonesia
Registration date : 2007-08-19

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Aug 28, 2007 10:58 pm

new boyz muncul di tv indonesia.dalam acara mtv muzik dah lama skali. kapan tour ke indon lagi new boyz banyak peminatnya juga disini menanti kalian
Back to top Go down
View user profile http://www.hendy.04live.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Aug 29, 2007 3:37 pm

~~banyak jugak pmnt newboyz kat indonesia ekh..!!! kat malaysia ramai tapi ramai sudah kuar..!!!tapi x per walaupun fans kat malaysia x ramai tapi kena pastie kan yg fans from mas nie kuat...!!!yeah..!!!!!huhu...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Aug 30, 2007 1:29 pm

actually kite sendiri pun tak tau berapa ramai peminat NB kat m'sia nie..wat ms skrg nie maybe kite tak tgk lg peminat2 NB..mcm yg irfan ckp tu rmi yg dah lari or kuar..itu maybe sebab pertukaran ahli yg kerap berlaku dlm NB nie..but ahli NB bersilih ganti, n nora pasti peminat pun bersilih ganti gak..n mungkin pas NB dah kuar blk ngan album baru nie..peminat2 NB yg dulu akn kembali support NB..maybe dowang tak lari..but just hilang camtu coz ingatkan NB dah takde..coz dowang dh lame tak dgr citer psl NB kan..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Aug 30, 2007 2:08 pm

~~...tapi memang ketara la sejak la nb silih bertukar gantie ahli,memang ramai ar yg lari..!!! tapi bukan susah untuk untuk nb tarik balik peminta semua(bak kater album nb SEMULA PADAKU) dengan jenis2 lagu yg segar and membuatkan mereka terhibur..!!!! bukan satu malaysia x kenal NEWBOYZ!!! sebut jer newboyz pastie semua kenal..!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Aug 30, 2007 3:19 pm

hhehehe..yer ker irfan??semua kenal ek??wah klu gitu dah cukup bagusla kan..cumenye tuk wat kan org yg kenal sape NB tu jerk minat kat NB yg susah..coz dowang nie klu dgr name NB jerk..mesti dowang ckp..lagu leleh..jiwang2..gitu..so dowang msh d takut yang lama..*curi ayat ristoe*
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Today at 9:29 pm

Back to top Go down
 
~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 7Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: Sejarah & Perkembangan NB :: Sejarah NB-
Jump to: