NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Dec 17, 2007 11:29 am

lagu NB yang skang yg jiwang jatuh kpd LARA INI ngan KENANGAN KITA BERDUA..tapi mak ain kate,apsal bising sangat bunyi muzik dowang nih?!!
pastu ain kate,"takkan ar nak macam dulu agi..skang dah lain..best per cam gini.."
then mak ain jawap balik.."muzik camtu jer da kuat,pastu gi bukak kuat2,saje nak menunjuk2 la tu kat jiran.."

jawapan ain.."nak promote lagu NB..hehe!"

papepun,mmg best ar vokal tomok skang..takleh angkat!huhu..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Dec 17, 2007 12:36 pm

lagu SEINDAH DULU pun jiwang gak...
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Dec 17, 2007 8:47 pm

setuju ngan ain..Kenangan Kita Berdua, memang jiwang.. muziknya memang best!!

bassnya sungguh menyerlah gitu..

Vokal Tomok lak maintain..macam betul2 menghayati 'kenangan2' diorang berdua dulu...

Lead, goreng habis..

salute!


Last edited by on Tue Dec 18, 2007 7:18 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Dec 18, 2007 3:26 pm

~~yg best lagu yg nb bawak(lagu jiwang),part yg tomok menjerit tue..!!! best owh!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Dec 18, 2007 7:19 pm

irfan: yup!

YEAH!!
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Dec 19, 2007 11:40 am

semalam time sume owg takde kat umah,ain bukak lagu tu kuat2!!bergegar sume tingkap2..burung sekalian lari owh..!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 22, 2007 7:42 pm

huhuhu....
aiyoo... lara ini mmg jiwang abes oooo... zee tak leh nak take it sey...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Dec 23, 2007 1:19 am

~~lagu LARA INI tue,ok lah..!!! x teruk and kire not ba la...!!! itue lagu bro TOMOK an...??!!! gOOd JOb!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Dec 23, 2007 3:53 am

Zaman skg ni byk stesen radio tak pasang sgt lagu jiwang-2 ni...semua nk lagu yg fresh, baru,kreatif..muzik sentiasa bergerak mengikut arus perkembangan zaman,memang dari zaman dulu lg muzik sentiasa berubah2..dr zaman Elvis rock n roll 50an, the Beatles 60an, Deep Purple 70an, Rock 80an smpai la skg,smua lain,tu sekadar contoh la..so kalau jiwang ni tak salah nk slow tapi tgk pada keadaan semasa la...tak ramai yg nk dgr sgt..market dah berubah..zman 80-90 dulu mungkin yer...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Dec 23, 2007 12:06 pm

~~bro ristoe>>> tapi kenapa banyak artis zaman skunk,ske amik lagu owg lamer and di perbarukan dengan care berlainn,seperti macam klau lagu (owg lamer bawak) slow,biler artis baru amik lagu tue(di bawak dengan rancak) ,klau sedap2 x per,iniekan klau x sedap!!! aper coment abg..??!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Dec 23, 2007 9:51 pm

mr ristoe:
yup... muzik dah samakin berubah dan pendengar pun dah semakin matang gakz... mereka dah leh menilai muzik yg baik or tak...
bg zee kan hip hop ke,pop ke,jiwang ke yg menting ada originaliy sesebuah lagu...

irfan:
bg akak is a good step gak dik... coz at least pendengar2 muda leh kenal lagu2 yg pernah pop dulu...dan mesti lah kene tukar dari segi susunan muzik tuk mengikuti arus perkembangan zaman bab kata bro ristoe kita...
emm.... takda dulu takde skrg lah dik...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Dec 23, 2007 9:58 pm

~~er_z>>> memank la kak,but klau 90% artis nyanyi lagu yg smer jer,x berkembang la industri,coz asyik main lagu smer jer...!!! macamaner owg lain ske muzik dari negara lain!!!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Dec 26, 2007 1:04 pm

kalau bab ada artis nyanyi blk lagu yg pernah popular suatu ketika dulu tu tak salah,kalau korang nak tau,2-3 thn kebelakangan ni makin ramai artis yg bt mcm tu..NB pun tak ketinggalan dlm album Bermulanya Satu Evolusi, iaitu lagu Si Gadis Ayu..
time tu ramai artis yg rec blk lagu lama dlm versi dorg sendiri..
cuba korg perhatikan,tak semua lagu yg dorg nyanyi blk tu meletup..yg betul2 sedap jer org dengar sbg contoh Ruffedge nyanyi blk lagu Khayalan, SixSenth dgn lagu Hari ini & Semlm..tu sekadar contoh yg meletup blk dgn versi dorg, yg lain2 mana pergi..ni satu persaingan yg sihat la..lagu tak best org pun tak la dgr sgt, jadi tangkap muat jer la...

Sepanjang NB ditubuhkan sejak 1998..mcm2 dah NB lalui, ni semua sebgai pengalaman pahit n manis yg tak mungkin dilupakan...
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Dec 26, 2007 5:52 pm

yaa...betul tu mr ristoe...aku pun sebagai penyokong setia new boyz dari dulu ade gak sedikit sebanyak merasakan susah senang dan jatuh bangun korang...itu sume sebagai perangsang utk melangkah lebih jauh dan jauh demi memperjuangkan arus muzik korang...move on bro...!!! cheers
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Dec 26, 2007 11:04 pm

~~ya betul tue!!!~~
sangkancil:abg epul nie,klau ristoe ckp ,dier bantai setuju jer...!!! hie...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Dec 27, 2007 10:14 am

Jatuh bangun New Boyz, kite nampak je dari jauh...

Walaupun kononnya tak mengaku minat (dolu2), sebenarnya tertanam di dasar hati, kitorang doakan diorang berjaya... bawak muzik diorang, bawak diri diorang...

Slowly, but SURELY..kejayaan pasti milik korang jugak New Boyz!!

Sejarah manis New Boyz...akan berulang semula...

Malaysia!! ARE. YOU. READY??! eh, jap..Singapore and Indonesia and Brunei and Thailand and...lagi ape ek?

ARE! YOU! READY!!??

NEW BOYZ!!!! ..dulu, kini dan selamanya...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Dec 27, 2007 12:08 pm

~~di antara negara2 yg fairuz ckp tue...!!! negara maner yg nb pling dikenali...??!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 28, 2007 1:36 pm

Kurang arifla pulak kita ni, irfan... nak cakap Malaysia, mcm biased jek.. definitelyla pretty well known kalau kat tempat sendiri kan?

tapi, nengok sekarang ni New Boyz dikenali kat mana2 pun kan..


Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 29, 2007 12:30 am

fairuz>>> betul tue...!!! dari dulue lagi diorg dh dikenali an...??!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 29, 2007 1:36 pm

true that..true that...

Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Jan 01, 2008 5:02 pm

sume negara yang kak yuz sebutkan tu,sume NB dah dikenali..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Jan 02, 2008 11:20 am

Ristoe jer??
NB tak pegi??
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Jan 02, 2008 5:12 pm

Ristoe & band Abstrak Hingga ke Bulan...bwk nama NB jgk tu kalau perform dgn mana2 band pun...
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Jan 05, 2008 7:04 pm

~~bawak namer nb tue penting!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Jan 05, 2008 7:12 pm

main dgn band mana pun org tetap kenalkan Ristoe drummer NB...so NB tetap dpt nama...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Today at 3:41 pm

Back to top Go down
 
~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: Sejarah & Perkembangan NB :: Sejarah NB-
Jump to: