NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Jan 05, 2008 7:15 pm

~~owww ye ker..!!! slalu nyer klau sesuatu band,owg hanya kenal singer jer,klau gitarist tue kureng la,klau drummer lagi jarang owg kenal ruper,tapi klau dah ramai kenal abg ristoe drummer nb,bagus la....!!! cayuk2....!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Jan 05, 2008 7:28 pm

Pernah perform dgn Abstrak depan mat salih(omputih la) n dorg suka cara permainan drum Ristoe..satu yg membanggakan..org US suka cara drum Ristoe..blk tu tak boleh tido...jarang puji org tapi biarlah apa yg kita buat tu sesuatu yg ikhlas n membuka mata org..
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Jan 05, 2008 7:30 pm

~~wag,owg putih tue bang!!! x payah cakap owg putih je la,irfan tengok abg main drum pun dah ske,coz abg ske main pusing2 kan drum stick tue,comey bro!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Jan 10, 2008 10:54 am

tapi memang ar,abg ristoe men drum comey woo..
nampak ade gaya tu tgk abg ristoe men drum time konsert gegar aritu..
bangga sey ain as nbianz...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Jan 10, 2008 2:43 pm

irfan:
sape kate drummer band2 tak kenali..
lagi satu contoh ujang exisis....
beliau pun antara drummer2 band yg dikenali....

abg ristoe:
emmm... pujian diri org luar tu bro..
harap jgn cepat kembang ok...
amik pujian tu utk motivate diri untuk lagi maju...

ain:
jgn puji lelebih kang abg ristoe
kamu kembang...
hehehe...Laughing Laughing Laughing
guro aje ek...
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Jan 10, 2008 2:52 pm

kak zee: xpe kak..puji jer 'abg' kita yang sorang ni banyak2.. tak kita, sapa lagi nak puji? hehehe...

ain: ain dah tengok ke konsert gegar hari tu? aiseh, tv berapa ek? dan pukul berapa? memang tak tahu apa2lah..pasal rumah takde tv..huhu..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Jan 10, 2008 3:09 pm

fairuz:
same lah kita...
tak tahu ape pun...
padahal time tu kita ngan,,,, shh....
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Jan 10, 2008 3:26 pm

opps!
shh...
hehehee...
....
yang kurang puas hati sebab x namapka 'abg ristoe' main drum... jauh ke belakang sangat..
ikut hati, nak je rasanya berdiri..tapi time tu suma orang duduk..
kang kalau bertenggek je kat situ, ada yang kena pelangkong akak Wati tu..
Back to top Go down
View user profile
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Jan 10, 2008 5:50 pm

nape lagu nb jarang diputarkan kat sesetengah radio???
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Jan 10, 2008 6:06 pm

the other night, midnight dah kot, tgh on the way nak balik hotel, dalam radio kuar lagu 'Kau Bernama Cinta'..

esh..terkesima di dalam keta jap.


Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Jan 10, 2008 10:47 pm

~~kak zee>>> betul tue,tapi kebnyakkan nyer,bukan sumer...!!! bagus la cam tue skunk nie,drummer pun mula lebih dikenali ,samer macam vokalis...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ekin@b_ NB
Members
Members


Number of posts : 203
Age : 29
Localisation : Pantai Dalam, KL
Registration date : 2008-12-15

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Jan 02, 2009 9:23 am

eylla89 wrote:
nape lagu nb jarang diputarkan kat sesetengah radio???

sampai skang pun masih tggl tanda tanya.... hm...
pelik n musykil... Question
Back to top Go down
View user profile
K.I.T.A



Number of posts : 5
Registration date : 2009-03-13

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Mar 14, 2009 12:18 am

Saya kenal newboyz masa mule-mule group di tubuhkan.
Masa tu memang newboyz punya aura kuat..masa tu,ingat lagi..saya form 3.habis semua buku rujukan PMR kawan-kawan saya di lekatkan gambar newboyz.Masa tu,majoriti dari kawan-
kawan saya akan suke dekat salah sorang anggota newboyz.
Bukan takat tu jer.Sekolah Menengah yang tomok belajar dulu tetibe jadi femes.Semua orang tau Tomok sekolah dekat Cheras.Paling bestnya..Bole di katekan setiap bulan..
mesti de cite pasal anggota Newboyz dalam Majalah Mangga.
Gempak la korang.Biar la orang kutuk newboyz la..Cakap
nyanyi lagu sengau la.Tapi,dengan kutukan tu Newboyz
masih de lagi dalam Industri nie.Buktinya,bile tomok masuk
One in a million..Ramai yang tanya shafinaz nape pilih tomok..
Biar orang dekat luar cakap pe yang diaorang suka janji
korang ikhlas untuk memperjuangkan kembali Newboyz.
Good Luck,Bro..

Nie rating anggota newboyz yang paling ramai peminat masa awal kemunculannya:

1. TOMOK
2. SYUK
3. ALONG
4. LAN
5. JAY

Personally,saya suke syuk..Dia de lensung pipit yang manis.
Back to top Go down
View user profile
@fiez
NB Guitarist
NB Guitarist


Number of posts : 439
Age : 34
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Mar 16, 2009 8:47 pm

hurm banyak sejarah manis.... tapi kita takleh leka ngan kejayaan dahulu... kita akan terus survive dan terus buat muzik...
semalam afiez tertengok Meraung buat first time... ahaks...
cam best jer... tapi tom n zack masa muda2 memang nampak muda betul...
kelaka tgk ade jer keter kancil lama tomok tu... dan dan jer...
hurm vcd tu memang salah satu big point dalam kejayaan Newboyz satu ketika dahulu...
skang ni, NB akan tetap terus berusaha n terima kasih kat all the fans yang pernah n still support..
Back to top Go down
View user profile
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Mon Mar 16, 2009 10:42 pm

ain suke dah line up NB yg sekarang..
hope korang akan terus kekal dlm NB sampai bila2..
NB4ever k..Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
eylla89
Members
Members


Number of posts : 1447
Age : 27
Localisation : pee jay n sg petani, kdh
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Mar 17, 2009 7:52 am

illa suke line up y ni..
korg mmg bez n sporting..
x rugi ila minat NB..
huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.5arifcrew.nice-forum.net
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Mar 17, 2009 8:44 am

afiez:
emmm...mmg lah time muda nampak muda...
yup guess that vcd got a big point to nb thoungh i dun see the point of it...personaliy i love this current line up... i really see nb grow and i see tomok grow too (in musically) I m pround to called myself nbianz... and will always give my full support to what u guyz are into as in a grup or individual...

ain & ila:
yup... to kak zee
ni lah line up yang tepat...
hope this line up fill stick on and stay strong....
Back to top Go down
View user profile
ali_nbiaz



Number of posts : 5
Age : 34
Localisation : Indonesia
Registration date : 2009-04-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Apr 29, 2009 11:34 pm

Basketball Album NB susah mendapatkan di Indonesia...


Jujur aja, aL beli Album NB di malaysia, bahkan sampai movie "pulau Inspirasi".


Sekarang juga begitu.....
Back to top Go down
View user profile http://www.cintaidola.ning.com
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed May 20, 2009 6:58 pm

memang benar cakap abg.ALI ......

susah sangat mendapat kan album VCD NEW BOYZ di indonesia ........

iqbal cuma khawatir NEW BOYZ lenyap di indonesia .........



coba tolong cari solusi yang baik untuk kita semua .........
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Jun 20, 2009 4:08 am

hmmm first skali telemovie nb ialah pulau inspirasi
"muzik adalah seni dan bukan semua orang memilikinya"
kate abg toms dlm ctew tue...

telemovie kdua ialah meraung...
abg toms ngan nabila huda,,,
best tgok ctew tue tawu...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
Edda
Members
Members


Number of posts : 304
Age : 30
Localisation : klang gatez, ULU KLANG ,slgr
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Jun 20, 2009 6:15 am

Oh. . . .ain ngan irfan minat nb stelah tgk telemovie pulau inspirasi lg ye.bgus gak ye impak cite 2. . .skang ni tom ngan nb TELAH GEMILANG KEMBALI. huhu
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/399997975
are_yie
Members
Members


Number of posts : 290
Age : 26
Localisation : Newcastle,Kelantan
Registration date : 2007-12-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Jun 20, 2009 9:43 pm

huahuahua kak edda tawu xpew...
so idup nb...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ngageboyz90
Iqbal Miauwband
Members
Members


Number of posts : 252
Age : 30
Localisation : indonesia
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Aug 12, 2009 6:42 pm

allow semua NBianz yang ada di indonesia .
khusus nya di jakarta .
kalau ada yang di luar jakarta juga ngak apa_apa .
lebih banyak lebih bagus .
apa kabar semua ???

iqbal ingin mengadakan pertemuan NBianz yang ada di jakarta .
hari : sabtu
tanggal : 22.08.2009
tempat : MALL BLOK-M

kalau bisa semua pada datang ya ???
sekalian kita berbuka puasa bersama .
walaupun cuma acara pertemuan biasa .
x aja NB berniat datang ke indonesia .
dengan kuat nya fanz NB yang ada di indonesia .

kalau ada saran or masukan .
boleh lah tulis keinginan nya .
biar semua sama_sama enjoy .
biar semua bisa nentuin tempat nya yang baik untuk berkumpul .

kalau ada yang kurang jelas or ngak ngerti .
ym : iqbalnewboyz
fb : miauwband13@yahoo.com
hp : 021-92537486 / 085719867500
Back to top Go down
View user profile http://miauwband.forumotion.net
noor fatin
Members
Members


Number of posts : 46
Age : 27
Registration date : 2008-12-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Wed Aug 12, 2009 11:05 pm

waa..sy minat tomok dr mula2 new boyz mncul dlm mjlh mangga..huhuhu..masa tu tomok baru 16 kot..muda agi..ekekek..
dia comey woo dlu..
dr tu minat sgt2..smpi xtau nak ckp ar..
smua tau sy minat newboyz
ada beli baju2 yg ada gmbr2 new boyz
ada byk fail2 smpan cte2 new boyz dr dlu..huhuhu~~~~


smpi skrg still minat
dr umo sy 11 tahun smpi skrg dah 20..=)
Back to top Go down
View user profile
AdRawrks



Number of posts : 2
Age : 24
Localisation : Brunei Darusalam
Registration date : 2009-09-03

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Sep 05, 2009 1:38 am

teringt jg aku tyme nb buat show pat BRUNEI Sad . kat jerudong park . tem tu NB mseh album AKUR. pat cini(brunei) mseh ada jual cd/vcd dari aLbum 1 hingga kini . bom
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Today at 12:21 pm

Back to top Go down
 
~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: Sejarah & Perkembangan NB :: Sejarah NB-
Jump to: