NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Oct 02, 2007 7:19 pm

thanks ristoe...tapi sy tak tau studio korang area mana...so,awk kan dari shah alam...betul?kalau nak gerak praktis nanti rogerlah sy ek...kite gerak skali...
nora- nb ni kalau fanz ade depan mata mase praktis lg mantap dorang...kire dah macam rehearsal dah...

hmmm...dah lame sgt tak lepak dgn dorang...tomok...vokal awk dah semakin sedap didengar...zack makin rancak hang ek...afiez,tak sia2 nb tarik awk join dorang...ristoe...bile lah nak tgk hang rolling drum lagi ni...se yaa bro...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Tue Oct 02, 2007 10:48 pm

sang kancil:
tahu takpe... NB dah improved a lot i guess... so guy keep it up ok...
so so damm pround of u all...
so glad i m one of nbianz... Very Happy Cool Cool
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Oct 05, 2007 11:28 am

~~about me plak..??!!! huhu...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Dec 02, 2007 11:37 pm

sejarah manis...
...
......
...
i have something here.
ader nak cakap.
macam maner nak cakap ek?
...
.....
New Boyz dulu memang... lain dari yang lain.
First band remaja yang actually have talent. (not that I'm saying yang lain tu takde talent; cuma yang ni je yang kita actually minat..so..)
Malaysia time tu just ada Siti, KRU. (itu yang saya tau, tak taula pulak yang lain macam mana).
So when they came out with Sejarah Mungkin Berulang, they made it big at an instant.
Masa tu kan takde band2 yang lain ni, well, maybe ada, juat maybe tak kuar lagi...
So, yup...nilah kot..
NO!
Banyak lagi yang kita boleh huraikan pasal sejarah manis New Boyz ni, tapi uhm, writer's blockla pulak.
I'll admit here, I was one of the lovers who turn haters, then back here again as one of the lovers...
Back then, term 'NBianz' tak wujud.
I remember back then I used to collect any articles, cutting, snippets, photos, whatever it is yang berkaitan with New Boyz; and save it.
I'd still have it now if I didn't friggin gave it to my cousin who in turn friggin gave it to friggin someone else...
New Boyz was my world. I'd know every single thing (ok, maybe takla every single thing pun; just any yang got printed ar..) about New Boyz...
haha..I even made friggin fan-fictions about New Boyz. *blush*
aaaaaanywaaaayyss....
I have a confidante throughout this phase as well.
We shared everything about New Boyz. Our dreams, Our schemes. (hahaah)
Even pasal fan yang extreme2 tu, memang kitorang kutuk habis2la.
haha.
mostly sebab kitorang memang takde peluang langsung nak jumpa New Boyz and to hug them ourselves. (haahahaa)
Diorang jaaaaaarrraaaaaaaaaanngla sesangat nak datang Sarawak.
Even if they did, kitorang masa tu budak boarding. So...huhu...gigit jari je laa...
Kind of lost contact bila dah meningkat dewasa ni.
So, if by any chance you are reading this Ina, call me. message me. whatever. i'm listed.
aisey...
merapu daaahh..
*I should end this before I'm being banned altogether by the admin lady/person...*

uh..ok.
All the best to New Boyz sekarang!!

Back to top Go down
View user profile
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Dec 06, 2007 5:34 am

Phyerousze..komen la lg...
what about the lovers n the haters??
persepsi NB dulu n skg..??

sejak 2004-2007 NB skali jer smpai Sarawak tu pun kat area Lawas..

Insyaallah kalau ada organiser yg panggil NB,dgn hati terbuka kitorg nak pegi sana..
skg ni pun promosi area sabah n sarawak masih dlm perancangan..bkn taknak pegi,cuma costing n sponsor la sape nk jawab..
janji lepas flight pegi balik pun jadi..di mana ada usaha, di situ ada daya n kejayaan...




Peace, Love n Happiness..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Dec 06, 2007 10:05 am

phyerousze:
huhuhu... same here too...
tapi time tu tak matang and all...
benci nb coz of the extreme fan...coz i can see arr dorg minat sbb rupe bukan muzik kot entah tak tahu ek....
but now i back here as nbianz to sokong muzik nb... i tak mo kesah pun ttg fan yg extreme


mr ristoe:
persepsi NB dulu n skg..??
emm... fairuz tak jwp zee jwp leh tak??
dulu persepsi zee terhadap nb is they are just little boyz yg nak serikan industry aje yg ikot market bawak lagu2 jiwang kot and tak akan lame lah coz ramai gak band baru datang dan pegi kot....tapi tu dulu dulu arrr...
skrg as time progresses zee rasa nb ada keunikan sendiri which band lain tarak...dan sekaligus membukak minda zee ttg nb yg dorg ni bukan hanya layan lagu jiwang aje...and they even performe better live than in an album... zee rasa lah nb lebih sesuai lah bawak lagu2 yg fast dan up beat berbanding lagu2 jiwang tu...
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Dec 06, 2007 1:33 pm

yaa..!! new boyz mesti lebihkan lagu2 rancak skang nih...baru la lebih rancak dan semangat perjalanan hidup kita semua yg terus setia menyokong arus muzik new boyz nih..dan drummer,gitaris,bassist & vokalis pun turut sama bersemangat kalo m'bawakan lagu2 yg rancak nih..kan...kirenye masing2 bertenaga lah...taklah bosan je walaupun main lagu2 sendiri...ok bro...kipidap yeah..!!
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Dec 06, 2007 2:01 pm

yup tul kat epul... lebih kan juga lagu2 yang more to motivasi diri bukan lagu kesah putus2 cinta... aduii...
Back to top Go down
View user profile
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 07, 2007 6:29 am

ada jgk fanz yg minat lagu cinta2 ni..so 2-2 ni tak blh la nk diketepikan terus..kita bt supaya ia sama2 seimbang..tak jiwang sgt n tak heavy sgt..dah kata Pop Rock..sendiri mau ingat la..hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 07, 2007 8:43 am

Ristoe wrote:
ada jgk fanz yg minat lagu cinta2 ni..so 2-2 ni tak blh la nk diketepikan terus..kita bt supaya ia sama2 seimbang..tak jiwang sgt n tak heavy sgt..dah kata Pop Rock..sendiri mau ingat la..hehe Very Happy

fanz yg minat ker hang yg minat lagu2 jiwang ristoe..hehe...iyelah...kite fanz nih menyokong je ape yg new boyz berikan...betul tak guyz...hehe..
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 07, 2007 10:58 am

mr ristoe:
Yup mmg tul kata encik ristoe tu... ada juga fanz yg minat lagu jiwang dan ada yg minat lagu yg agak berat ...tapi ada kah kita perlu lagu jiwang(lagu balada) yg unsur2 putus cinta?? zee rasa tak kot??? coz encik ristoe tgk kebykkan(tak semua lagu) lirik lagu balada skrg semua kesah putus2... tul tak?? can we changed that konsep??...
(ehem2... Just making point tapi klu salah tunjuk ajar lah ek cikgu ristoe)

Sangkancil:
ko ni pun...nak blow cover dier lakz...
huhuhu
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 07, 2007 11:35 pm

Ristoe wrote:
Phyerousze..komen la lg...
what about the lovers n the haters??
persepsi NB dulu n skg..??

Pak cik, honestly...saya x boleh dan kurang kelayakan nak komen pasal lovers and haters of New Boyz...(there are actually loads of them out there...jangan tak ngakula..haha..)
so, I'll just assume here yang pak cik tanya pasal my experience of being one of these groups...
as of being one of the lovers; dah story kat atas...zaman muda remaja...naive...in love...
drunken
hehe..
the actual reason of how I turned away from New Boyz, sebab Syuk kuar.
...
ok, you can dissed me now that I was one of the fan who 'minat' them sebab rupa diorang...
..
...
dah?
ok. actually, no.
one of the main reason of why I was SOOOO INTO them, is because of their music.
believe it or not; at first I thought 'Sejarah Mungkin Berulang' lagu dari seberang. Rupa2nya, made in Malaysia..
Lepas tu, kita (Ina and me) memang kaji, yes kaji, habis2 lagu2 New Boyz ni.
Oleh kerana saya ni minat kat Syuk, so tugas saya adalah mengkaji bunyi bass guitar tu..(which i have absolutely NO idea, sebab saya ni memang haram tak reti nak main gitar)
hahhaa..
we were that fanatic...
so, at the same time I listened so intently on the music-thingy-stuff; I turned to love their music.
Their songs.
Masa tu, New Boyz punya music was very distinguishable (for me la - maybe sebab asyik dengar 24 jam kot) from others...
Khilaf, I'd cried.
...and that lagu uh..jap... selasih ku siram.. di dalam jambangan..something..uh..the music, memang kita suka sangat! (wording, no idea...)

How I turn hater; I didn't.
I still listens, appreciates, critics, made snide comments about them and somtimes their music.
Hate entirely, I can't...
Penangan New Boyz lebih dari setakat rupa yang cute or one hit wonders.
But, honestly saya memang berpaling dari New Boyz.. selepas Wirama, I'd totally disintintegrate from anything New Boyz...
...
Crying or Very sad
But once more, New Boyz came back into my life..(walau sekuat mana pun kita buat x endah, kan?)
'Bicara Tentang Setia' memang kita suka sangat...loved it!!
mm..

Then, Semula Padaku just did it all...
and, here I am.
totally NB-fied semula dah...
lol!
except I can't proclaim myself yang saya ni fanatic New Boyz dah..

Persepsi...
Obviously mine, they changed a lot.
The music, the image, the songs, grew with the years.
I liked the mushy songs, rancak, ballads, pop, rock, apa2 pun... I can't really put my finger on it.
Just, album kali ni memang sangat berbeza dan lebih...control.
everything just perfect.
At first, biasala.. I was sceptical about the songs. image obviously I'd have no idea. (kalau x nampak New Boyz dalam majalah, newspaper or anything; I'd have no idea sapa la band member diorang...sorry, you guys!)
I really was an ignorant @$$ dulu bila pasal New Boyz. so...
forgive me oh NBianz suma...
anyways...
I heard 'Putus' first..
once again, I thought it was lagu dari seberang. Sebab dengar kat Era; kan diorang ni suka pasang lagu dari seberang, so I assumed that.
Then dengar suara, cam familiar jek...
Hok aih, Tomok rupanya.
My first preception of the song was, "...and they are baaaacckk..."
I'd actually smile in the bus masa dengar lagu ni. (gaining some stares from other passengers because of my weird sudden sniggering at the same time)
Like I said before, I can't really say what others perceptionla kan...
hey, sebab tu ada forum ni..
kita luahkan apa yang ada di minda dan hati kita untuk New Boyz!!
*walaupun diorang ni on9 jaaaaaaaaaarrraaaaaaaaanggla sesangat...exception goes to pakcik..lol*
aaannyywaaaayss...
panjang sungguh diriku ini merapu (lagi)..
All the best to New Boyz sekarang!! "...dulu, kini dan selamanya..."
Back to top Go down
View user profile
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 08, 2007 5:10 am

Thankz for ur comment..Tomok n Zack masing2 dah blh online kat rumah...kita tunggu je k...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 08, 2007 10:56 am

phyerousze:
fuhhh....
letih zee bace panjang benar ooo cite...
tapi tq for sharing...

Mr Ristoe:
ok... we ar waitting ok....
Back to top Go down
View user profile
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 08, 2007 2:45 pm

wow!!..bulat mata ku bace komen fairuz ni...hehehe...so...kite leh berkawan dalam forum ni dan juga di luar ye fairuz...teruskan memberi komen dan kritikan yg membina untuk new boyz dan muzik mereka...
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 08, 2007 11:24 pm

aiseh..malu la pulak...
bila dah ada ilham, mencurah2 ceritanya..
hehe..
kita gembira dan berbesar hati kalau dapat berkawan ngan korang suma..

Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 08, 2007 11:51 pm

Sangkancil:
tul tu... teruskan menyokong nb ok....

fairus:
emmm...
zee... lagi lah happy leh kenal2 ngan nbianz yg lain
Back to top Go down
View user profile
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sun Dec 09, 2007 11:06 pm

Ristoe wrote:
Thankz for ur comment..Tomok n Zack masing2 dah blh online kat rumah...kita tunggu je k...

~~oright!!! memank irfan tunggu sngat2 dier on9 nie..!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Thu Dec 13, 2007 12:58 pm

dah lame ain tak on9,arini on9 pastu bace comment fairuz,best la plak..
sebelum ni tak kenal pon NB,kenal dowang da lambat ar..
papepun,harap Nb please jangan tinggalkan lagu2 jiwang tuh coz kdg2 ade time lagu jiwang tu gak yang leh tenangkan kepale hotak yang serabut ni..
klu kepale tengah serabut,dengar lagu bising2 sangat makin haru ar neuron2 dalam brain adinda..huhu!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 14, 2007 3:58 am

Byk dah skg ni lagu jiwang moden....bkn jiwang karat.haha Razz
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 14, 2007 10:19 am

Ristoe wrote:
Byk dah skg ni lagu jiwang moden....bkn jiwang karat.haha Razz

Kau Bernama Cinta; tune catchy enough but xdela jiwang meleret kan?
Semula Padaku; beeeeeeessssst sesangaaaat...jiwang kan? Tapi x merepek kan?
Apa sebenarnyan jiwang?
Embarassed

ain: thank you...thank you...
Back to top Go down
View user profile
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 14, 2007 11:45 am

mr ristoe:
yup tul tu....
jiwang karat gau tak main lah bro!
hehehe...Very Happy Very Happy Very Happy

fairuz:
leh dikatakan mcm tu arrr...
jiwang tu mcm lagu2
leleh2 lah mcm tu arrr...
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Fri Dec 14, 2007 8:30 pm

leleh...(?) air liur?
memang selalu dengar istilah ni, tapi tak pernah faham penggunaannya dalam konteks ayat...
hmm..
Back to top Go down
View user profile
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 15, 2007 5:05 pm

jiwang tu bermaksud jiwa-jiwa(perlakuan sentimental)..
Back to top Go down
View user profile
phyerousze
Members
Members


Number of posts : 805
Localisation : Earth
Registration date : 2007-10-26

PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Sat Dec 15, 2007 10:01 pm

perlakuan sentimental...

ok. now we get it.. thank you.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~   Today at 5:45 pm

Back to top Go down
 
~~BETUL KER NEWBOYZ DULUE MEMPUNYAI SEJARAH YG MANIS..?!!~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: Sejarah & Perkembangan NB :: Sejarah NB-
Jump to: