NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Macam - Macam...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Macam - Macam...   Mon Sep 03, 2007 1:47 pm

Korang..Nora saje jerk bukak topic nie..tuk share mcm2 bende ngan korang semua..n maybe NB sendiri nak share ngan kite kan..

Ok first..Kalau korang di bagi peluang tuk UBAH IMEJ NB*penampilan,muzik n everything*ape yang korang nak UBAH??Razz for NB sendiri,ade tak nk ubah Imej korang yg sedia ada nie??

2nd - Kalau korang dpt peluang tuk luangkan masa Ngan one of NB..sape korang pilih??Nak wat ape??n Nak wat kat ner??Shocked NB maybe nk pilih artis mane ek??

3rd - Dalam banyak2 lagu dlm Album Semula Padaku nie, Lagu mane yg korang nk d jadikan TELEMOVIE??dulu kite pernah ader MERAUNG..nie nk versi br lak..Rolling Eyes Pilihan NB lak Lagu ape??

ok tu jerkla..nie assignement dr Nora oke..wakakak..ikut cara tomok gitu bg assignment..nie just suke2 oke..takde janji ape2 tuk realisasikan nye..oke...*jangan ader yg mengharap lak..*wakakakaka:lol:
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 03, 2007 2:00 pm

nora... ko ni mmg ek suke bg soklan2 O'Level@SPM ni....okok aku jwp ek....

1st~aku nak tomok potong rambut dier and do something to afiez hair tu aje.... kes closed...hehehe...

2nd~soklan ni soklan 10 marks ni.... hehehehe...
aku nak semua leh tak???
aku ni bukan jenis pilih kasih...
aku nak jamming ngan NB...k
kan best mcm tu....klu name nyer jamming
so tmpt nyer jamming studio lahh...

3rd~kenangan kita berdua... mcm interesting gitu lirik nyer... so nak tahu ape defination lagu ni.... huhuhu
ape yg aku merapu ni???


p/s: Sedang ganggu emosi tu yg ada melalut sikit....
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 03, 2007 5:10 pm

Nora nk share la jwpn nora lak..

1st - penampilan takde ape yg nk d ubah..coz skrg nb dah sgt macho..wakakaa...muzik plak..maybe after this dowang leh lebih catchy..but skrg pun ok gak..n nora nk perubahan sementara jerk..nora nak NB tukar2 position..bole tak??contohnye..tomok main drum..ristoe main gitar..hehehe..contohla...

2nd - nie susah nye nk pilih *padahal sendiri bg soklan*..nk pilih afiez la..coz nk kenal die..die jerk yg nora tak kenal sgt lg dlm group nie..nak g sabah*kg kiteorg*wakakka..

3rd - nora nak lagu Cerita Tentang Kita la..coz nora suke lirik die..all about m'sia..hehehehe...then dlm telemovie tu nora nk wat kat semua tempat2 yg d sebutkan...citer die kene ringan n enjoy..tak mau berat2 sgt...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
anisah
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 27
Registration date : 2007-08-15

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 03, 2007 6:54 pm

1st ans: hmmm....zack da perfect da.tak yah nak change pape..ristoe lagi ok...tomok..eemm...bttr in short hair kot... n, afiez...eemm..takde pape...n,tomok..try n record lagu wit piano lak nak.hahah...mesti lagu tu best!

2nd ans:nak semue!eemm...maybe tomok or ristoe...nak g eemm...maybe dinner kot...kat warong biase2.bb,klo kat restaurant posh,cian dorang kne bayarlbih kan?hahha!! lah...kat ane2 pon bole..asl kan dpt spend time wit them suda.haha

3rd ans:
nak lagu SEMULA PADAKU....haha!!confirm telemovie yg heartbreaking nyer...haha

nora!yr qs nie gerek2 lar!!nak pecah kepala ku nie.ahha
Back to top Go down
View user profile
ria
Members
Members


Number of posts : 114
Age : 29
Localisation : Singapooruuu jin desu
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 03, 2007 10:11 pm

Eeloooo gang!! Mcm dah lame giler gitu ku tk online sini. Tersngt lah bz skrg. Bukan nb je bz.. aku pn bz gak. Agaknye bz mengalah kan nb. Hehehe

Mcm best gitu soalan yg nora kasi. So aku pn nk join jugak ah...

1) Ape eh aku nk ubah? Emmmm... rambut tomok pendekkan sikit. Den rmbt ristoe n afiez buat mcm spiky2.. ala2 landak gitu... bole? Waahahaha. Gerenti muke satu2 tk senonoh! Muzik drg more catchy skit. Music more focus on drum n gitar. Gerenti aku start headbanging mase dgr lagu krg. hahaha.

2) Ni nk semue bole? Aku nk ajak drg diving ngan aku kat Pulau Tioman, ta pn pulau redang ke. Fuh... best wei! Then kite tngk siape yg takut air, siapa yg tk pandai berenang. Ade ke? hehehe

3) Nk lagu semula padaku. Jalan crite dia... errr ntah.. kepale bnyk pening wooo pikiak. hehehe
Back to top Go down
View user profile
Syazyra
Members
Members


Number of posts : 225
Age : 26
Localisation : Temasek
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 04, 2007 1:51 am

Guess what? Zyra is back!!
Woo, lama tk post entry! HEHE..

1st:
Kalau zyra diberi peluang utk ubah imej NewBoyz? Hmm.. kalau imej, zyra rasa semuanye okay kalau KEMAS. Tomok and Zack mmg zyra salute lah.. Ristoe and Afiez.. Try to look more fresh k..


In addition, zyra rasa selain dr imej kan.. mungkin cara NB berdepan dgn media.. Cara NB berinteraksi dgn wartawan.. Kalau boleh elakkan dr perkataan 'camtuh tu lah'..' lah' ..'susah nak comment'..etc yg mencerminkan seseorg itu tidak berasa yakin.. Beri jawapan yg dpt convincing. Zyra rasa sepanjang perjuangan NB di industri muzik mmg dpt dibanggakan..Dan mungkin orang ramai tidak tahu.. Dats where people become aware of the 'enthusiasm' ataupun semangat utk memperjuangkan seni muzik.. Baru drg hargai..Betul tk?

2nd:

Tomok! Zyra pilih tomok sebab zyra percaya yang tomok ni sebenarnya orang yg kira paling berpengalaman bersama NB.. Kira THE ONE MAN STANDING lah.. Since tomok orgnya simple but complicated.. sitting arnd @ coffee bean.. and just berbual is the coolest way!


3rd:

Kau bernama Cinta..Title lagu je dah sungguh happening! affraid


nora; CIKGU NORA, saya dah buat assignment yg cikgu suroo! nak dapat 3 star boleh? besar2 tau cikgu..time kaceh cikgu! Laughing

NB rules okay!
SEKIAN!..
and zyra vanish!
Back to top Go down
View user profile http://www.syazyra.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 04, 2007 10:23 am

wah bagus semua bagi jawapan yg memberangsangkan so cikgu nora bagi 5bintang out of 5 tuk sape yg dh reply nie k...Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven nah bintang tuk korang..sape yg lum jawab lg tu meh jawab meh..kite share angan2 kite kt cni...

Nora ader jawapan lain tuk semua soklan tu..hehehe..smlm main bantai jerk jawab..hari nie dh ader idea lain plak..wakkakaa..

1st - klu leh nk ubah TOmok jadi lagi BERISI tak mau kurus cam skrg..pastu Ristoe lak kurus skit dr skrg..Z biar maintain gitu..Afiez lak maintai gitu gak..

*betul kate zyra tu, klu leh ubah cr percakapan dowang..tak mau ader ciri2 yg masih tak yakin n ragu2 tu...show kat wartawan yg NB sgt yakin ngan setiap jawapan yg dowang bg...*

2nd - kali nie nora nak pilih Zack n Family...hehehe..bole tak??klu leh nora nk kuar ngan Z..n disebabkan Z dah ade wife n son nora nk die bwk dowang skali..kite g ke Bukit Merah Laketown..kat ctu best leh mandi2 n bnyk permainan...mesti enjoy jenjalan ngan anak Z yg comey tu...wah bestnye....

3rd - Nora nk pilih lagu 'Semula Padaku'..but nie bukan kisah percintaan pasangan kekasih tau...citer pasal NB nak PEminat die kembali semula kepada NB n menyokong NB cam mane dowang sokong NB dulu2..mesti best..lakonan nie mestila..di lakonkan oleh NB sendiri n fanz die sendiri...uwaaa...bestnye...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
ain
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 2505
Age : 27
Localisation : Pasir Gudang,Johor & UKM,Bangi
Registration date : 2007-03-23

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 04, 2007 6:29 pm

Wah,interestingnye topik ni..ain pun nak komen skali la..

1st-kalau diberi peluang untuk ubah imej NB,ain nak tomok potong rambut pendek yang gayanya nampak smart..tapi bukan nerdy look ok...sparky2 pun encem gak..untuk zack,pon klau boleh wat rambut macam Won Bin(aktor korea) ker..hehe..ristoe n afiez dah ok ar,takyah ubah agi..

2nd-Hmm,kalau dapat peluang luangkan masa ngan Nb,ain akakn pilih afiez kot..tak tau ar nape,tapi afiez ar pilihan ain..

3rd-Dalam banyak2 lagu dalam album terbaru ni,ain klau boleh nak tengok SEMULA PADAKU jadi telemovie coz lagu tu mmg touching n klau nak idea camne jalan citer telemovienye,ain volunteer nak bagi idea!!hehe...

Sekian,makacih..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ain_nbz
newboyz_ruffera
Members
Members


Number of posts : 123
Age : 28
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-05-06

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Wed Sep 05, 2007 6:47 am

to kak nora:
eh betoi ek? semula padaku dituju for fans?? ok i think nak kena baca lyrics tul2 arh..haha! selama nie dok melalak [nyanyi] ngan penuh perasaan tapi tak prasan maknanya..huhu buruk yani.. =p

ok now for ze assignment =p

1. image to me no problem..konon nya "what matters is the inside" tapi got to admit, afiez without specs looks better..dia turun singapore slalu pakai specs ek..contacts leceh sangat kot? ah well..but me anything..saje comment =X


One of NB ek? huhu! Nak all bleh? =p Bab yea..me minat sume sama rata sey..heheh..where plak to Sentosa..bab dulu ngah chatting with one of them dok crapping crapping lah kot org tu berangan nak pi Sentosa..ntah dia ingat ke tak but nvm..I'm sure Anisah ingat..huhu..

Yah..pi sentosa lepak lor..huhu..enjoy sun sand n sea..hmm..2nd option would be makan sup tulang kat beach road..hoho..tapi NB dah pi so nvm =p


Since Cikgu Nora kata Semula Padaku is about fans, I setuju =p I also choose "Semula Padaku" as telemovie title..huhu..

Tapikan cikgu..dulu me pernah tanye Ristoe sal telemovie..kalau tak silap dia kata pasal u noe cetak rompak ni many many so company taknak risk..ni kalau tak silap arh..tak ingat..but i remember he said bout cetak rompak as a reason =)


And yani goes ** alangkah gereknya kalau dapat tengok Ristoe and Afiez berlakon..Zack ngan Tomok dah dua telemovie..Ristoe ngan Afiez biler lagi?? huhu rhyme..and ouh..videoclip not counted as "acting" wokey..huhu! =p **
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Wed Sep 05, 2007 10:06 am

i'm not sure about song semula padaku tu specially for fanz of not..but the song can be dedicated tu fanz with the lyrics means..hehehe..suke ati jerk nora ek..but cam yg tomok slalu ckp bile d tnye why they choose 'semula padaku' as a titile for the album..then he said 'kami nk peminat kami yg dulu kembali menyokong perjalanan muzik kami, di samping menarik peminat baru'...i seh dh leh hafal la ayat tomok nie..wakakkaka
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Dilah Laura
Members
Members


Number of posts : 306
Age : 31
Localisation : tamPineS Sgpore
Registration date : 2007-03-24

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Wed Sep 05, 2007 4:51 pm

Baru i nampak thread ni..

1. Nak ubah ape eh.. Fikir jap. Penampilan okey. Cuma i nak tomok potong rambut skit. Rambut tomok tu lagi panjang dari i tahu! Zack tak nak kacau, sbb dah cukup best. Ristoe tak berkenan sangat rambut dia mcm bentuk cacing. Always wear cap can? Afiez tukar spec ke. Kalau muzik, it's now alright. Cuma, kalau boleh, i nak lagu nb next time ditulis full from ristoe, afiez, zack.. Sebab kan, every lagu lyric most from tomok. Can. Hehehe.

2. I pilih tomok & Zack. Boleh tak main scuba diving ke or anywater sports la. Best! Satu hari je cukup.

3. Cerita Semula Padaku. Kali ni cerita pasal pasangan kekasih. Tak reti nak memahami. Buat la cerita yang u all ni artist, girl tu orang biasa, tak reti memahami. Sebab satu kesilapan, then putus. Lepas tu, lelaki ni mintak la pompan ni kembali. Tak nak pulak kembali. Bila masanya nak kembali bersama, lelaki ni alami la apa pe, macam accident ke, sakit teruk ke (tapi mesti accident sebab nak jumpe girl tu mungkin atau sakit sebab tak makan je, lama2 jadi sakit), punca kecelakaan mesti sebeb girl tu, then lelaki tu pergi dan tiada kat dunia ni lagi.
Back to top Go down
View user profile
newboyz_ruffera
Members
Members


Number of posts : 123
Age : 28
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-05-06

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 1:05 am

wah cool seh idea kak dila..tetiba ingat cerita "Heart"..haha!

to kak nora: ouh dia slalu ckp gitu ek? hehe! never knew..hmm yea..i noe quite a few ex nb fanz =/
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 2:23 am

NoraJoey wrote:
Korang..Nora saje jerk bukak topic nie..tuk share mcm2 bende ngan korang semua..n maybe NB sendiri nak share ngan kite kan..

Ok first..Kalau korang di bagi peluang tuk UBAH IMEJ NB*penampilan,muzik n everything*ape yang korang nak UBAH??Razz for NB sendiri,ade tak nk ubah Imej korang yg sedia ada nie??

2nd - Kalau korang dpt peluang tuk luangkan masa Ngan one of NB..sape korang pilih??Nak wat ape??n Nak wat kat ner??Shocked NB maybe nk pilih artis mane ek??

3rd - Dalam banyak2 lagu dlm Album Semula Padaku nie, Lagu mane yg korang nk d jadikan TELEMOVIE??dulu kite pernah ader MERAUNG..nie nk versi br lak..Rolling Eyes Pilihan NB lak Lagu ape??

ok tu jerkla..nie assignement dr Nora oke..wakakak..ikut cara tomok gitu bg assignment..nie just suke2 oke..takde janji ape2 tuk realisasikan nye..oke...*jangan ader yg mengharap lak..*wakakakaka:lol:

Hey guys!! i datang lagi!! hehe.. Nora! i nak jawab i nak jawap!! excited plak nampak thread ni..

1. erm.. bole tak i nak ubah cara dressup newboyz yang tak begitu matang. i means, jgn la pakai sluar ala2 hopperz. besar-besar. terlalu remaja. u guys dah dewasa kan? hopefully dapat lah berimej lebih matang and matured lagi! Sekali skala pakai kemaja kew? heheeks.. Rambut panjang or else is ok yang penting kemas!

2. Kalau diberi peluang utk date, i nak pilih arefiz kot. den nak date kat BP kampong halaman! yeehaa.. ajak die 811 ke.. wakakkaa dah dah nora i dah mrepek! i just nak ckp ngan arefiz, keep on rockin!

3. oh yg ni i tak berminat nak jawab. *xigt pon lagu2 nb* lalala

p/s: nora.. i igt acnt ni dah delete.. rupenye aritu tak berjaya dlte! bjodoh lg kot ngan nb.. huhu
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 2:28 am

NoraJoey wrote:
i'm not sure about song semula padaku tu specially for fanz of not..but the song can be dedicated tu fanz with the lyrics means..hehehe..suke ati jerk nora ek..but cam yg tomok slalu ckp bile d tnye why they choose 'semula padaku' as a titile for the album..then he said 'kami nk peminat kami yg dulu kembali menyokong perjalanan muzik kami, di samping menarik peminat baru'...i seh dh leh hafal la ayat tomok nie..wakakkaka

Terharu seh!~
nak buat cemana Tomok..
klau peminat dah pergi
suma tu 'hanya tinggal sejarah'
cheewah...

renungkan kenapa peminat pergi
jadikan kesalahan newboyz yang lalu sbgai pengajaran
dan teruskan perjuangan newboyz!

hah kan!
i dah kluar ayat skema...
habisla nora..
u tergugat dah..
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 11:14 am

wahhahaha..finally u dh wat posting blk...really miss it...luv u la totin..hehehe...

wah berminat gak u lyn theat i nie ek..pilih afiez gak ker?same la kite..
psl nk tukar imej remaja dowang tu i takde idea..*suar ala2 hopperz ek??*wakakkaa...

psl peminat NB lari tu..memang satu pengajaran gak la..pasnie harap bende2 gitu tak jd le la..n harapannye semoga peminat NB yang dulu2 tu..yg sgt the die hard fanz nb dulu tu bole kembali semula pada NB...i sgt harapkan...huhuh*i pun kuar ayat skema dah nie
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
anisah
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 27
Registration date : 2007-08-15

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 7:09 pm

wah nora..sampai hafal tomok's words sey..haha!soo sweet!! n, yr threat mmng best r beb!the soalan2 best2 belaka!!n, tomok...insyaalah...this new album will pikat LOTS MORE PPLE!!yg lame dan yg aru..ok?Smile
Back to top Go down
View user profile
anot`edora



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : korea but sumetime japan
Registration date : 2007-07-18

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 7:47 pm

NoraJoey wrote:
Korang..Nora saje jerk bukak topic nie..tuk share mcm2 bende ngan korang semua..n maybe NB sendiri nak share ngan kite kan..

Ok first..Kalau korang di bagi peluang tuk UBAH IMEJ NB*penampilan,muzik n everything*ape yang korang nak UBAH??Razz for NB sendiri,ade tak nk ubah Imej korang yg sedia ada nie??

2nd - Kalau korang dpt peluang tuk luangkan masa Ngan one of NB..sape korang pilih??Nak wat ape??n Nak wat kat ner??Shocked NB maybe nk pilih artis mane ek??

3rd - Dalam banyak2 lagu dlm Album Semula Padaku nie, Lagu mane yg korang nk d jadikan TELEMOVIE??dulu kite pernah ader MERAUNG..nie nk versi br lak..Rolling Eyes Pilihan NB lak Lagu ape??

ok tu jerkla..nie assignement dr Nora oke..wakakak..ikut cara tomok gitu bg assignment..nie just suke2 oke..takde janji ape2 tuk realisasikan nye..oke...*jangan ader yg mengharap lak..*wakakakaka:lol:

wer nora
tetibe sitotin suh aku reply benda ne.
hahahahah
da lame siol ta tgk forum ne

meh aku bg feedback sbgai org luar.

1. care korang berkomunikasi dgn pihak media tuh perlu diperbaiki.*gile skema. pastuh tomok bule tak jangan rebonding. plss la. kan lagi elok biar je rambut semula jadi awak tu *perghh awak siot . rambut tu kan bule dipelbagaikan bukan tak lawa pon rambut tuh.. oke je.. memacam style ade skarang ne. but plsss jangan rebonding!! arghhh bunuh diri!! err tomok pon kene gemokkan sket badan takpon g gym ke.. me ade tgk pic tomok pakai single ke hapa tah.. rasanya kene seksikan badan k. *tp kalau yg tersayang kate tomok smart kurus..what can i do la kan.

ristoe..hahaha~ u knal i kan.. haha. hawak tu da la chubby2 tammo la pakai bj kemeja besa2 k.pakai bj yg ngamngam ke!! kan smart je. err pasal rambut ristoe kan tatau la nak cakap pe pepandai la nak perm ke nak curl ke its oke la pakai cap or hat lagi bagos rasanya hahaha.

afiez.. err style afiez ni mcm nak pegi kuliah je. mcm budak ske pegi library... tp oke la sbb die mcm byk ckp kalo kat media *tatau la sbb aku penah tgk diorang kua tv skali je tang laen aku tatau la.

zack eh lagi sorang? dia oke la.. er tah tatau nak ckp pe anak die comel.tu je. ahahaha!!

last skali nak tanye:: nb ni mmg setiap ahli kumpulan membawa style yg berbeza eh.mmg taknak seragam eh... cume baju je la nak sama... okela takpe..


2.skian tima kaseh je la part yg ni. rasanya nak lepak sorang diri..hahahah. werr ristoe.. jgn lupe banje seafood k. p/s:: totin manjang 811 leh ajak nora 315. oke bye!

3.err.. entah. tatau pon lagu pe korang ade,hahaha... sejarah mungkin berulang je aku tau k. time tu pon tomok dengan rambut belah tengah.

haha.dah la.nora kau harus ucap tima kaseh k aku sapot kau ne dan jangan lupe blanje aku makan pastu jgn lupe komen blog aku plak k.
hahahah siap pomot.
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 8:03 pm

anot`edora wrote:
NoraJoey wrote:
Korang..Nora saje jerk bukak topic nie..tuk share mcm2 bende ngan korang semua..n maybe NB sendiri nak share ngan kite kan..

Ok first..Kalau korang di bagi peluang tuk UBAH IMEJ NB*penampilan,muzik n everything*ape yang korang nak UBAH??Razz for NB sendiri,ade tak nk ubah Imej korang yg sedia ada nie??

2nd - Kalau korang dpt peluang tuk luangkan masa Ngan one of NB..sape korang pilih??Nak wat ape??n Nak wat kat ner??Shocked NB maybe nk pilih artis mane ek??

3rd - Dalam banyak2 lagu dlm Album Semula Padaku nie, Lagu mane yg korang nk d jadikan TELEMOVIE??dulu kite pernah ader MERAUNG..nie nk versi br lak..Rolling Eyes Pilihan NB lak Lagu ape??

ok tu jerkla..nie assignement dr Nora oke..wakakak..ikut cara tomok gitu bg assignment..nie just suke2 oke..takde janji ape2 tuk realisasikan nye..oke...*jangan ader yg mengharap lak..*wakakakaka:lol:

wer nora
tetibe sitotin suh aku reply benda ne.
hahahahah
da lame siol ta tgk forum ne

meh aku bg feedback sbgai org luar.

1. care korang berkomunikasi dgn pihak media tuh perlu diperbaiki.*gile skema. pastuh tomok bule tak jangan rebonding. plss la. kan lagi elok biar je rambut semula jadi awak tu *perghh awak siot . rambut tu kan bule dipelbagaikan bukan tak lawa pon rambut tuh.. oke je.. memacam style ade skarang ne. but plsss jangan rebonding!! arghhh bunuh diri!! err tomok pon kene gemokkan sket badan takpon g gym ke.. me ade tgk pic tomok pakai single ke hapa tah.. rasanya kene seksikan badan k. *tp kalau yg tersayang kate tomok smart kurus..what can i do la kan.

ristoe..hahaha~ u knal i kan.. haha. hawak tu da la chubby2 tammo la pakai bj kemeja besa2 k.pakai bj yg ngamngam ke!! kan smart je. err pasal rambut ristoe kan tatau la nak cakap pe pepandai la nak perm ke nak curl ke its oke la pakai cap or hat lagi bagos rasanya hahaha.

afiez.. err style afiez ni mcm nak pegi kuliah je. mcm budak ske pegi library... tp oke la sbb die mcm byk ckp kalo kat media *tatau la sbb aku penah tgk diorang kua tv skali je tang laen aku tatau la.

zack eh lagi sorang? dia oke la.. er tah tatau nak ckp pe anak die comel.tu je. ahahaha!!

last skali nak tanye:: nb ni mmg setiap ahli kumpulan membawa style yg berbeza eh.mmg taknak seragam eh... cume baju je la nak sama... okela takpe..


2.skian tima kaseh je la part yg ni. rasanya nak lepak sorang diri..hahahah. werr ristoe.. jgn lupe banje seafood k. p/s:: totin manjang 811 leh ajak nora 315. oke bye!

3.err.. entah. tatau pon lagu pe korang ade,hahaha... sejarah mungkin berulang je aku tau k. time tu pon tomok dengan rambut belah tengah.

haha.dah la.nora kau harus ucap tima kaseh k aku sapot kau ne dan jangan lupe blanje aku makan pastu jgn lupe komen blog aku plak k.
hahahah siap pomot.


cayalahhh lu beb!!! i sruh trus buat posting ni.
sb i nak sruh u komplen pnampilan tu
kang i komplen ade org kecik ati plak kang
hahahaa

1. sal pnampilan tomok yg u ckp tu not. agreeeeeddddd lahhh!! eh bulan single - *singlet* eh u nk ckp.. sleveless.. huhu. tomok u kene bykkan pergi gym kasi badan ketol-ketol! hahar.. tak ckup sexy la yu!~ celet sket anot!~

next is abt ristoe. u takle pkai bju besar2 sb nanti nampak besar walaupun memang dah besar! heh. dah mrapek dah! lagi satu, banyak ckp sket bole x? ngantuk ah ckp ngan u... slooooooooowwwww 5 minit baru abis 1 ayat. hahar!! *pastu kalau org buat lawak tuh silalah ketawa or bg response okeh!* TENSION!

Arefiz.. anot dah ckp dah semua! heehee.. muke g library eh not! nges direct ah u!~ tapi org kata arefiz byk ckp n friendly n tak bosan. so okeyh la eh! cayalah...

zack pon i nak ckp! anak die comel. bolelah kite berbesan? hah hah? apakes? ehhehee

2. Anot, u bukan ke nak dates ngan Shah? *shah siak!* Nanti bile dating u tanye la.. 'kenapa awak tak balas card raya saya tujuh tahun lalu? sampai harini saya tunggu!' p/s: anot, i ade dua la.. 811 ngan lg satu no. tapi i tinggal 811 je. wakaka.. xpela.. hidup 811!!! nora, klau u bengang2 u igt 315 mesti u hepi je..

3. tomok rambut belah tengah baju kotak kotak tak butang.. tshirt dalam warna puteh. okeh. bye!
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
anot`edora



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : korea but sumetime japan
Registration date : 2007-07-18

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 8:36 pm

hahaha
amboi nak i first step br u seken step eh

1.owh a ah la mok.sleveless *pehh panggil tomok mok.... kasik bdan ktol2 sket br seksi jgn kerempeng sgt k lagipon nanti tomok nak nyanyi kene joget2 sket. takkan nak joget kedepan kebelakang kedepan kebelakang je.

ristoe..haha.haha...ristoe mmg susa nak pamerkan emosi beliau. org glak die diyam. org diyam die gelak.aneh la naseb baek u drummer. eh ristoe.. drummer=drummet. wahh u sgt sesuai okeh.

afiez..owh byk mulut eh.okela.i tatau pon.haha.okela

zack.. tingen nak besan ngan u k.err.. tahniah! eh.oke bye.

2.a ah la.pheww.. aku first album je tau.wer tomok pon malas na layan kau totin. eh.. totin u nak date sama afiez kan? nanti u ckp kat afiez suh tanyekan kat tomok.. "tomok u still ingat i tak? " atau " bgtau tomok i la founder nb4ever.cjb.net" kalo buleh dengan nada bangga tau!

3.pehh totin ko dulu menghapal pakaian tomok ke? haha. bosan. oke bye!

p/s:: i tau u ade dua. 811 xde makne sgt yg ade makne yg lagi satu kan.. e*teke je k. werr nora aku rasa lagi banyak..tah2 satu kl dah teroka.hakakakaka!!
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Fri Sep 07, 2007 10:45 pm

anot`edora wrote:
hahaha
amboi nak i first step br u seken step eh

1.owh a ah la mok.sleveless *pehh panggil tomok mok.... kasik bdan ktol2 sket br seksi jgn kerempeng sgt k lagipon nanti tomok nak nyanyi kene joget2 sket. takkan nak joget kedepan kebelakang kedepan kebelakang je.

ristoe..haha.haha...ristoe mmg susa nak pamerkan emosi beliau. org glak die diyam. org diyam die gelak.aneh la naseb baek u drummer. eh ristoe.. drummer=drummet. wahh u sgt sesuai okeh.

afiez..owh byk mulut eh.okela.i tatau pon.haha.okela

zack.. tingen nak besan ngan u k.err.. tahniah! eh.oke bye.

2.a ah la.pheww.. aku first album je tau.wer tomok pon malas na layan kau totin. eh.. totin u nak date sama afiez kan? nanti u ckp kat afiez suh tanyekan kat tomok.. "tomok u still ingat i tak? " atau " bgtau tomok i la founder nb4ever.cjb.net" kalo buleh dengan nada bangga tau!

3.pehh totin ko dulu menghapal pakaian tomok ke? haha. bosan. oke bye!

p/s:: i tau u ade dua. 811 xde makne sgt yg ade makne yg lagi satu kan.. e*teke je k. werr nora aku rasa lagi banyak..tah2 satu kl dah teroka.hakakakaka!!

1: mok, badan kasi ketul2. esp kat tangan n dada. bukan di perut okeh! kasi badan cun n besh. barulah bahagiaaa je dolly2 *wakakka dolly2 masuk dlm forum!* not.. yg mnari ke dpn ke blkg tu u sorang je..

Ristoe, u kene blajar bermain dengan emosi! org dah berenti ketawa u baru ketawa. haiyaaa... muka jgn plain je. tunjuk emosi sket. haha. tula seb baik u drummer. so u buat muka plain kat blakang sorang2 pon takpe takde sapa layan.

arefiz and z. nokomen. ok . bye

3. Siot u anottt!!!!!!!!!!!!!!!! arghhhhhhhhhhhhhhh!!! *campak tin*

4. takla. i teringat gambar tomok n nb yang u tampal kat depan fail u masa zaman skolah2 dulu. tu yg i taw tuh. eh, gmbr mangga tomok ngan muka bienda yg u coret2 tu ade lagi tak u tampal kat dinding bilek tidur u?

ahaha.. hebat la u. mana u taw? 811 tabesh sgt pon. u oll kacau! nora.. dah byk sgt coding die.. 315 dah tkantoi dah.. kwakaka..

eh eh? skati mak tiri kite je buat forum ni cam hak milik sendiri. haha. Ampun Cik ADMIN!! *i perli seseorang*
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
anot`edora



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : korea but sumetime japan
Registration date : 2007-07-18

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Sat Sep 08, 2007 12:26 am

1. btol tu tom *pergh tom plak aku panggil. kat lengan tu ha kasik nampak gagah. br kacak. so pakai bj pe pon kene... tak la malu dolly nanti~ [ werr.. slambe je bedal dolly]

ristoe tu i tatau la mungkin dgn totin je slalu muke plain.rasanya dengan aku oke je manja je..hakakkakaka geli kan ristoe?

apis.. i tak ske u pakai spek mata la.. pakai kontek len k. *aku ske pakai pekataan sendiri.harap maklum.

2*elak tin

3.wer..sorry aku ne sgt bededikasi g skola ta penah nak bawak file.igt dulu aku skema mcm kau ke? kat dinding bilek tidur?? ehem.. u nak kate i ke u nak cite pasal diri u? hakakaka,, wer.. nak kenekan aku tekantoi diri sendiri. *off d record

sorry k.lenkali u g la memane yg i takkan kacau.werr.. totin ko pasan tak ko tules entry tu no 1. lepas tu no 3. .. mereng agaknye budak ne!!
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Sat Sep 08, 2007 4:01 am

anot`edora wrote:
1. btol tu tom *pergh tom plak aku panggil. kat lengan tu ha kasik nampak gagah. br kacak. so pakai bj pe pon kene... tak la malu dolly nanti~ [ werr.. slambe je bedal dolly]

ristoe tu i tatau la mungkin dgn totin je slalu muke plain.rasanya dengan aku oke je manja je..hakakkakaka geli kan ristoe?

apis.. i tak ske u pakai spek mata la.. pakai kontek len k. *aku ske pakai pekataan sendiri.harap maklum.

2*elak tin

3.wer..sorry aku ne sgt bededikasi g skola ta penah nak bawak file.igt dulu aku skema mcm kau ke? kat dinding bilek tidur?? ehem.. u nak kate i ke u nak cite pasal diri u? hakakaka,, wer.. nak kenekan aku tekantoi diri sendiri. *off d record

sorry k.lenkali u g la memane yg i takkan kacau.werr.. totin ko pasan tak ko tules entry tu no 1. lepas tu no 3. .. mereng agaknye budak ne!!

1. anot, nak tmbah sket. lengan biar nampak gagah.. tapi jangan nampak cam betis. hahahaa... u pgl tom ni.. teringat kat atom ke not? ey, dolly2 mesti bangga kan bace forum ni!!

ristoe manja ngan u ke? amek gmbr ngn u, die tgk tempat len cam xrela je..

eh biarla die kai spek tu. barula nampak terpelajar sket. jangan la pakai contact lense. nanti nora prasan arefiz tiru die. jangan ah!!

2. dah kene dah kat kpala u. *keletung*

3. fitnah dol! *steady je tak gelabah* org kata kalau tak gelabah maknanya tak betul kan?

kalini i tulis nombor yg betul! wei not! plissssss laaa tukar gambar u tuh!! tukar okeh!! jijik! ni klau i bilang bell sure die ngamuk sb ade muka die kat sni! wakakakakaaaaaa...

HIDUP NEWBOYZ!
*konon2 buat laungan skg nb lar biar fans dowang xmarah i wat huru hara dlm ni*
Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
newboyz_ruffera
Members
Members


Number of posts : 123
Age : 28
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-05-06

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Sat Sep 08, 2007 7:49 am

actually..asal nb fans left ek? coz diorang senyap lama sangat ek?
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Sat Sep 08, 2007 12:53 pm

wah-wah-wah..bukan main lg korang ek..but aku suke..teruskan lagi bnyk berposting kt cni..baru la i syg u all..hehehee...betul gak ape yg korang komen tu...bagus gak dowh dpt dengar komen dr bukan fanz NB nie..*yerker bukan fanz nb??name cam familir jerk dulu2 kat nb4ever.cjb.net tu..wakakkaka...*confirm ader org mrh..ampun ya mbak..*

yani - fanz NB dulu ramai lari n majuk coz NB asyik bertukar ahli..specially ms LAn n yg laelain tu kuar dlm ms yg same...rmi yg tak leh terima kenyataan time tu..*perli dak sorang tu..*ms tu nora pun majuk gak ngan NB but nora think positively...yang pergi takkkan kembali, but akn ader pengganti..so nora terima ngan tangan n hati terbuka kemasukan Ristoe n Rizz dulu..*but ader yg tak leh terima langsung coz dah syg sgt ngan ahli lama..perli lg..hehehe
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
anisah
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 27
Registration date : 2007-08-15

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Sat Sep 08, 2007 3:58 pm

btul tu nora..me pon feel fed up mase jay,long,lan klua..cuz nb started wit them.rase kehilangan pon ade...n,sumore ade cerite2 yg kurang enak didengar..piss of pon ade..tapi, me tetap kuatkan smagnt!!psl tomok!haah!lagi...we must live to this..."org akn pergi tinggalkan kite satu ari nnt"..btul tak?heh.tts y...me TETAP MINAT nbz smp bile2!!yea!Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Macam - Macam...   Today at 7:33 pm

Back to top Go down
 
Macam - Macam...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: