NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Macam - Macam...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Sat Sep 08, 2007 4:41 pm

NoraJoey wrote:
wah-wah-wah..bukan main lg korang ek..but aku suke..teruskan lagi bnyk berposting kt cni..baru la i syg u all..hehehee...betul gak ape yg korang komen tu...bagus gak dowh dpt dengar komen dr bukan fanz NB nie..*yerker bukan fanz nb??name cam familir jerk dulu2 kat nb4ever.cjb.net tu..wakakkaka...*confirm ader org mrh..ampun ya mbak..*

yani - fanz NB dulu ramai lari n majuk coz NB asyik bertukar ahli..specially ms LAn n yg laelain tu kuar dlm ms yg same...rmi yg tak leh terima kenyataan time tu..*perli dak sorang tu..*ms tu nora pun majuk gak ngan NB but nora think positively...yang pergi takkkan kembali, but akn ader pengganti..so nora terima ngan tangan n hati terbuka kemasukan Ristoe n Rizz dulu..*but ader yg tak leh terima langsung coz dah syg sgt ngan ahli lama..perli lg..hehehe

eh nora. ape nb4ever ni? i TAK FAHAM LAH! sape yang marah nora? mbak mana marah ni? eh nora i tak faham. btul ni tak faham ni! eh eh tak faham!! alah u ni slalu crita bende yang i tak faham! tak baik tau. lain kali JANGAN CERITA LAGI PASAL nb4ever tu. sebab I TAK FAHAM! [ pig btul! saba je u ol ni ]

Fans nb kan sensitive. Mestila senang mrajuk and tersentuh! Bukan NB kene jaga hati sesama NB, hati fans pon jangan dlupakan! Naik turunnya NB bgantung pada fans. Yang pergi tetap pergi. Dia xkan kembali *Nora u hasot cemana pon gagal jgak!* So NB, hargai perasaan peminat, gf, bestfriends, friends, family dan totin juga.. *cheh tak pasal-pasal je*

p/s: Hoi Nora! u perli sapa hah! i TAK TERASA!! i TAK TERAASAAAA POWnNnnN!! Bukan i! ok. bye!
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 10, 2007 5:31 am

lari topik skit2 takpe kot tapi jgn melencong jauh sgt...
thankz coz terus berposting...
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 10, 2007 5:51 am

Ristoe wrote:
lari topik skit2 takpe kot tapi jgn melencong jauh sgt...
thankz coz terus berposting...

wakaka.. *gelak blushing dah ni*
u gi bace gak kat sni
slalu u tak lyn threat len!
chess..
-ye ye u tak marah!
cheers

cik admin paham je apa yg ktorang mrepek
xle nk wat ape daaa
klau tak sporting sorry lah yeh!
huhuuu!~
ok.bye!
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
HamHamHam
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 31
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-06-16

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 10, 2007 9:33 am

wahai encik admin..

ape perbezaan antara lari topic, tidak lari topic dan melencong?

jawab jawab jawab...

jawapan anda dihargai.


p/s: kalau ade yg terasa, sorry ek..
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 10, 2007 11:21 am

ok biar nora jwb on behalf of MR Admin n Miss Admin..hehehe

actually memang la kite tak galakkan org lari topik kat forum nie...but ape yg nora perhatikak kat thread nie takde lg org yg lari topik n merapu jauh sgt..msh lg in the same field..talk about NB n so ever..so takde la istilah merapu2 sgt nie...*coz nora biase jerk lari topik kat tmpt2 lain..n rmi gak yg camtu rsnye..*so bende2 gini tak leh nk d elakkan yg ptg kite tetap berposting ttg NB..tu yg ptg...ader bende yg kite dpt dr setiap posting tu..k...so tak mau la salahkan sesape ek...teruskan jerk berposting k guyz...sayang korang semua...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 10, 2007 11:43 am

lalalala..majuk lak...hehehe..eh klu u majuk kang muke burok takde sape nak oke..wahahha...anyway i tak mau la sesape pun kt cni yg majuk2 or terasa ngan org lain punye posting k...kite sj jerk nk memeriahkan forum nie..so klu ade yg terlari tajuk skit tu kite maafkan..coz tujuan kite kat cni tuk berposting..so tak mau la serius sgt..tumpukan sgt kt sesuatu tajuk tu..kang forum nie jd boring plak..so nora leh terima ape yg korang posting selama nie...*wah cm aku admin lak*wakkaka...anyway, Totinx n Anot..thanx for u guyz punye posting...sgt happening...*at least ader org luar yg nk support forum nie..selain drpd fanz NB sendiri*
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
HamHamHam
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 31
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-06-16

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 10, 2007 2:19 pm

dah tin.. jgn nak majuk2 pulak.. bruk wei. nanti takde yg terpikat..
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 10, 2007 2:37 pm

Superman wrote:
merajuk ni bukan lari dari topic ke? soalan nye takde pulak tentang merajuk.. haiz..
1. i baru tau nb fans sangat tidak sporting

2. i baru tau forum ni perlu ikot guideline in formal

3. i baru tau tak bole ada gurau senda dalam berforum

4. i baru tau kita kena b sriyes waktu berforum

5. i baru tau nb fans
tak friendly langsung!


btw, topic of this thread is macam-macam.. so it can b macam-macam lah kan?
ok fine.
i won do any posting here!
and this is my last posting of lari topic
bye!
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
Admin2
Otai Forum
Otai Forum


Number of posts : 163
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-15

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 10, 2007 3:12 pm

Hey guyz...

Dah lame gak miss admin tak online kat cni..n dh bnyk new thread kat cni..n I intersted to reply posting here..Nice topic..but i'll not reply for NoraJoey question..but for the other issue..Issue where Superman ask Mr Admin to watch some of the forumers entry here..where he said they are a bit Out Of Topic..
As we say before..please not to 'Out of topic too much'
because it might be make others didn't understand what we talk about...
But in this case, I didn't saw anybody out of topic here..they still talk about what NoraJoey asked them..I had read all the entry here..n I dun think so they have missed answer the question..still talk about NB rite??so same with Mr Admin say, "it's ok if u just out of topic a bit"..but not much..so we dun have any problem with that..
I really hope that, u guyz can posting in any ways u are..*like..tak serius,gurau2 or anything else*..the most important is, u r not make others 'terasa' oke...we never espect u to be formal here..we just want u to enjoy urself here n give ur opinion..so dun be too formal..even i'm also n mr admin not too formal here...i wont others say that we are not friendly or not sporting..as totinx say..i think she's rite..so just stop the issue of out of topic here...ok...i dun want anybody 'terasa' or else...that's it...so keep posting k..

p/s totinx - i hope u r not 'merajuk' with us..u dh lame kt cni..since we start this forum..so i hope can continue make a posting here k dear...

superman - thanx for the comment..appreciate it..
Back to top Go down
View user profile
...tOmok...
NB Vocalist
NB Vocalist


Number of posts : 574
Localisation : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-14

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 11, 2007 4:00 am

ni apa kes ni..jgn sebab nila setitik rosak susu sebelanga..
not all fanz yg tak sporting...kalau tak sporting tu maybe seseorg tu something wrong kot..forum ni terbuka utk semua org..so kalau tak boleh terima pendapat atau posting org lain, tak payah posting kat sini..byk lg topik yg boleh diketengahkan..ada sebarang idea baru kita boleh kongsi bersama..
peace k...kat sini bkn tempat utk blame org lain or nak sakat org mcm abg nak sakat adik pompuan...
ni topik Macam-Macam..so macam-macam kita boleh ketengahkan..

_________________
///New Boyz Rulez\\\
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/newboyzsrc
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 11, 2007 10:37 am

ape kes ek??? kes org lari topic...hahaha ni dah kes biasa lah dalam berforum...lari topic ni mcm dah satu penyakit kat forum aje kan???... penawarnya is think before u posting Wink

okok mcm ni mmg lah forum ni tuk semua so every topic pun tuk semua gakz... and setiap org ada cara dorg..fan nb pun dari latar belakang yg berbeza... kita ni manusia rambut same hitam hati lain2...mcm mr admin tuleh not all fan yg tak sporthing... kita semua sporting tul tak?...

Quote :
kalau tak boleh terima pendapat atau posting org lain, tak payah posting kat sini..

mr admin... soey but i hav to quote yg atas tu...do u think that is to hush on some people?? ok mmg ada btul nyer ayat tu coz mmg slalu zee wat mcm tu pun..hehehe.... mmg tak salah sorg abg nak sakat adik2 or nak tegur dan juga semabalinya... but plss show some respect tu other as u said this forum mmg utk semua.. so u have to make sure everyone is comfortable bila berposting di mane2 tapic pun...

yes mmg kita tak leh nak happy kan all pihak tapi atleast hormat mereka klau tak mampu nak happy kan semua... bg zee a forum is not only for cari info tapi ai juga tmpt tuk bekenalan, bermesra(gurau2 termasuk lah) betukar-tukar dan berkongsi pandangan dan pengalaman ...tak salah begurau senda tapi kita kene jaga ayat2 kita... tak org tak kita... kekadang tak semua org leh terima gurauan kita dan juga sebaleknyerr... tul tak?? so mungkin ada aje sore2 yg tak happy gak but dorg tak mo nak bersuara...dan yg bersore.. iet all think abt it...



nota kecil:zee memohon maaf skira nyer zee ada kesar to u all semua...have a nice day..dan salam ramadhan...pose oke jgn tak pose....


p/s: Zee tak suke lah klu ada kalangan fanz yg tak leh nak satu kepale... bersatu kita teguh bercerai kita rombong... sepakat membawa berakat..asa hidup masyarakat..
Back to top Go down
View user profile
anisah
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 27
Registration date : 2007-08-15

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 11, 2007 6:47 pm

lahai....ape plak ni...jgnla cam nie.....tak baik tau gni2... but to my opinion, this thread TAK ade yg out of topic...smue nyer balas qs yg nora keluarkan...n,i reali hope we tak selisih faham lagi like this.can?yes...i sokong kate er_z:"tmpt tuk bekenalan, bermesra(gurau2 termasuk lah) betukar-tukar dan berkongsi pandangan dan pengalaman"....
this is the place utk nbz fan berkumpul kan...so,,lets bygone be bygones k? n,hapi BERPUASE SEMUE!!!
Back to top Go down
View user profile
Dilah Laura
Members
Members


Number of posts : 306
Age : 31
Localisation : tamPineS Sgpore
Registration date : 2007-03-24

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 11, 2007 7:43 pm

Peace !
Back to top Go down
View user profile
HamHamHam
Members
Members


Number of posts : 100
Age : 31
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-06-16

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 11, 2007 10:14 pm

mr admin.. kasar nye bahasa.. mcm menghalau jer sape yg tak suke berposting? tak baik tau menghalau..

ok ok lah.. i admit.. totin dan anot tak lari dari topic.. cume merapu aje.. ok lah bergurau lah tu.. mari kita back to the topic.. dan join totin dan anot campak tin dan mengelak tin.. wee.. best gitu..

1. nak tomok gunting rambut..

2. jumpe sape eh.. tak tahu..

3. Semula Padaku.. cerite love story.. mcm best gitu..

ok totin.. aku minta maaf menegur kau..

Selamat berpuase.. Maaf Zahir Batin..

Minta Maaf semua.. especially totin.. nora.. dan anot..
Back to top Go down
View user profile
anot`edora



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : korea but sumetime japan
Registration date : 2007-07-18

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 11, 2007 11:32 pm

wer,apesal posting aku kene delete?
cesss
admin menjaga hati peminat ke hapa ne

haha.. tahla btol la kalau rasa tak bole nak time pendapat or asek nak sentap. tak payah la nak post post mende kat sini.

sorry superman..
aku tak suke kau dan tak pernah nak cuba utk suka diri kau so pls jgn nak sebok campak tin.

mungkin tak sme peminat nb yg tak sporting but..
slame aku jebakkan diri dlm bende ne... sme yg aku jumpe sme mcm tu..

aku rasa mr admin tak gune bahsa kasar pon. oke la tuh die ckp.

aku tak tesasar dr topik pon slama ne but pk sendiri la sape yg start nak lari dr topik. haha

k ah. bosan la aku. blah dulu. wer nora aku bosan.bye!!
Back to top Go down
View user profile
anot`edora



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : korea but sumetime japan
Registration date : 2007-07-18

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Tue Sep 11, 2007 11:53 pm

wer nora pesal da lame tak on ha? ke aku yg ketinggalan kau ne beb?

wer nb lagi 2 minggu pefom leklok k..
pastu nanti dresap tu smart2 sket tau
haha

kalau kene delete jugak yg ni aku tatau la nak kate pe

p/s:: good!bye!!! soo jerk.
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Wed Sep 12, 2007 11:47 am

ok dah stop kat cni jerk...jgn lebih2 lg oke...teruskan berposting ngan quest yg nora bg tu k...peace...muahxx
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
anisah
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 27
Registration date : 2007-08-15

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Wed Sep 12, 2007 12:01 pm

NoraJoey wrote:
ok dah stop kat cni jerk...jgn lebih2 lg oke...teruskan berposting ngan quest yg nora bg tu k...peace...muahxx

btul tu nora...to those yg lom jwb qs2 nora onthe first page tu,p jwb..haha....psl qs die fuiyyooo!!cool lar!! lets stop all this unhappy stuffs la k... peace....heh...Laughing
Back to top Go down
View user profile
anot`edora



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : korea but sumetime japan
Registration date : 2007-07-18

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Wed Sep 12, 2007 7:16 pm

to superman:: ade? ade aku tanye?

wer nora
aku dah post byk giler pasal bende2 yg ko suh jawab.
mlm kelmarin ristoe delete2 tah die delete skali ke tak aku punye post tuh.haha.

ristoe pefom kat bpmall nanti dresap hensem2
wer tadi tgk tv pasal anniversary ct n dato k tuh ade tomok..
ler ya rabbi... kurus gile la

tomok tak makan makanan tambahan ke?
bz keje tak sempat makan atau kadar metabolisma tinggi?
atau bz dating dgn dolly. hahaha
nora kalo tmok tanye ko sapa dolly jawabkan k.
hahahahaha
Back to top Go down
View user profile
nadya-nboyz
Members
Members


Number of posts : 55
Age : 29
Registration date : 2007-08-16

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Wed Sep 12, 2007 7:59 pm

1. dari segi penampilan kalau boleh saya nak imej tomok yang dulu berambut pendek. kalau boleh saya nak tengok zack berambut pendek juga. arefiz dengan ristoe pulak saya nak tengok diorang berambut panjang. kita tukar pulak macam mana?

2. saya nak jumpa ristoe in person. nak ajak dia jalan-jalan johor. pusingpusing city square ke walaupun die dah pusing sini. saya nak ajak dia tengok wayang sama-sama seat kembar kat belakang sambil minom kongsi.agak-agak ade yang marah tak?

3. lagu kau bernama cinta. lepas itu ada watak dalam itu bernama cinta. macam best ja.

eh kenapa forum ni? ada gaduh gaduh ke? sy lama tak oline sini. betul itu suparman kalau merajuk nanti totinx hilang cantiknya. tapi totinx merajuk nanti ada lah yang pujuk. anot edora ni kawan dengan totinx ke? mesti kenal ristoe juga kan.
Back to top Go down
View user profile
anot`edora



Number of posts : 26
Age : 30
Localisation : korea but sumetime japan
Registration date : 2007-07-18

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Thu Sep 13, 2007 1:33 am

nadya

yg no 2. tu yea aku marah. hahahaha!! xpyh diungkit kesah silam k nanti jadi bahan plak kat sini.

aku bukan kawan totin malah lebeh dari itu. ristoe tuh sme org kenal.


p.a ristoe.
anot
skian tima kaseh
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Thu Sep 13, 2007 10:40 am

thanks anot a.k.a P.A Ristoe..wakakkaa...

nak ajak Ristoe ek Nadya??oke takde hal..takde sape pun akan marah..klu mrh pun Nora kut..coz Nora nak gak ikut..wakakkakaa
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Ristoe
NB Drummer
NB Drummer


Number of posts : 536
Age : 34
Localisation : Kuala Lumpur, Malaysia
Registration date : 2007-08-14

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 17, 2007 5:42 am

ada masa jom la...haha..Ristoe tak puas pusing johor lg..kalau blh nk dok sana seminggu, boleh jln2.tgk wayang..tapi jumaat-ahad ni NB akan ada sana..21-23 sep..ada 5 performance kat johor..balik dari tu terus ke seremban plak 24-25 sep ada rakaman rancangan Zoom In..sape yg nak tgk NB live tu boleh la pegi RTM seremban...
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 17, 2007 10:50 am

rakaman zoom in tu kat ner??uwaaaa..nak g..bukan senang nie nk dpt tgk NB perform tuk satu rancangan khas...
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
sang kancil
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 461
Age : 32
Localisation : shah alam
Registration date : 2007-06-30

PostSubject: Re: Macam - Macam...   Mon Sep 17, 2007 2:31 pm

AKHIRNYA NEW BOYZ DIJEMPUT GAK DI SHOW2 YG SEBEGITU..YELAH BUKAN SENANG NAK TGK NEW BOYZ PERFORM DALAM SHOW2 CAMTU..SELALU SGT ARTIS2 LAIN..SEOLAH2 TAK NAMPAK YG NEW BOYZ NI WUJUD DAN BAGUS..SY TAK PERNAH TGK SHOW NEW BOYZ DI KONSERT JOM HEBOH,ZOOM IN,HIBURAN MINGGU INI KE,DARI STUDIO SATU KE..TAK PERNAH..ALHAMDULILLAH SKANG NEW BOYZ DAH MULA DITERIMA RAMAI..TERUSKAN SOKONGAN KITA OKAY..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Macam - Macam...   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
Macam - Macam...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: