NB OFFICIAL FORUM

MALAYSIAN POP ROCK BAND SINCE 1999
 
HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Kenangan Puasa n Raya

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Kenangan Puasa n Raya   Fri Sep 14, 2007 11:15 am

Asslamualaikum Guyz,..chelammak baik giler..heheheh

Ok sebelum Nora bukak new thread nie Nora nk ucapkan Selamat Berpuasa N Raya yang bakal menjelang tak lama lagi..ok sempena bulan ramadhan n raya yg akan tiba dlm beberapa minggu nie lagi..Nora nk bukak thread yg ader kaitan ngan bulan mulia nie...

Selama hidup korang, ape kenangan puasa n raya yang korang tak leh lupa smpi skrg n takkan lupakan n tak mau lupakan pun..huhhuhu...mesti bnyk kan??

Q1. Kenangan yang BEST time Pose
Q2. Kenangan yang TAK bape BEST time Pose/yang SEDIH
Q3. Kenangan yang BEST time Raye
Q4. Kenangan TAK BEST time Raye/yang SEDIH

Rasanya NB pun ader kenangan berpuasa n beraya dowang gak tu..so Tomok, Ristoe, Afiez n Z, meh share skali ngan fanz nie ha...o rite tu jerk..
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
Qu33n^eRz33
V.I.Nbianz
V.I.Nbianz


Number of posts : 3497
Registration date : 2007-03-20

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Fri Sep 14, 2007 1:03 pm

salam....

nora:
asyik aku yg pertama aje yg rply ek... tapi ok lah tu kan....


ok sempena bulan baik dan mulia ini zee pun nak ucapkan selamat berpose gakz...pose jgn tak pose ok...

zee harap ramadhan kali ni lebih dari sembelum nyer...


okok...zee nak jwp soklan nora...

Q1.Kenangan yang BEST time Pose
Kenangan paling best tu bnyk aceli tapi..yg paling best is time zee wat keje2 eventz lah... bulan pose is the most bizi month coz banyk wat event buka pose for banyak badan2 kebajikan... penat tu mmg lah penat tapi rasa best sesgt coz we made org lain yg kurang bernasib baik tersenyum..

Q2. Kenangan yang TAK bape BEST time Pose/yang SEDIH
Sedih ek??? tak da lah...coz setiap bulan pose mesti bnyk yang happy2 aje... tapi klu tak bape best is bila.. my mama masuk hospital..time tu satu family kelam kabut coz mane pikir mama kat hospital ... yg paling memcabar is bila time nak siap tuk buke dan sahur...bape nak best sbb time tu muda lagi so masih tak matang tapi baru tahu bertape payah nyer... so skrg zee akan full responsibily lah bg mama rehat...

Q3. Kenangan yang BEST time Raye
Raya zee tiap2 tahun mmg best... coz zee ni come from a big family...so bila all dah berkumpul mmg lah kecoh... yg paling best setiap tau kita akan sewa dua bas besar dan jalan raya reramai as one big famliy... tapi tu dulu... i miz all that.. skrg mmg dah tak sewa2 bas mcm tu lagi semenjak atuk and nenek meninggal dunia....

Q4. Kenangan TAK BEST time Raye/yang SEDIH
TAK best bila time raya is in 2003 zee mmg tak raya langsung coz hari ke dua zee dimasukkan ke hospital.. zee mejalani satu pembedahan... raya kedua org semua sibuk jejalan zee terlantar kat hospital...tu mmg lah tak best.. tak rasa pun raya tahun tu.... sob sob

p/s: ok nora aku dah jwp so ko kene banje aku ok....
Back to top Go down
View user profile
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Fri Sep 14, 2007 6:30 pm

My turn to answer myown quest..hehehe

Q1. Kenangan yang BEST time Pose
Kenangan best ms pose time kecik2 dulula..nora dh start pose time tadika lg..but pose setengah ari la..but bile darjah 1 nora dh start pose penuh sehari tu..rsnye tuk sebulan tu ader beberapa ari jerk nora tak pose..*bdn jerk kecil but pose kuat tau*..n yang bestnye tu..bile nora dpt fullkan pose nora, nora akn dpt hadiah yg bnyk..dr emak,ayah, abg2 n akak2 nora...hehehe..n yg nora tak leh lupe ms nora form 3-form5..mase tu nora nie suke sgt nk wat something time pose..heheh..dlm kepala otak nie nak cari duit jerk..so bile tgk bulan pose jerk rmi org berniaga..nora pun nak beniaga gak..hehehe..ms tu nora mintak duit kat emak tuk wat modal beniaga kuih2, mee goreng n ABC..nora memang suke sgt tau beniaga..bukan ape..bile dh tutup warung tu nora plg suke part kire duit*mcm mata duitan lak aku nie..hehehe*duit tu semua nora simpan n bile dah hujung pose tu..baru nora kire semua pendapatan nora, n after tolak semua modal yg nora pinjam kat emak..bnyk gak nora dpt untung..nora leh beli baju raya smpi dua tiga pasang*beli sendiri oke*, kasut raya pastu ms skolah nk start nora beli beg skolah, kasut n baju skolah semua gune duit tu...wah memang puasla..satu nora enjoy ngan ape yg nora wat bulan pose tu then nora dpt gune duit tu sendiri..tak yer mintak duit emak tuk beli semua brg2 tu..nora memang suke cr duit sendiri la...

Q2. Kenangan yang TAK bape BEST time Pose/yang SEDIH
yang tak bestnye yerla..bile time bulan pose my grandma pass away..memang sedih sgt ms tu..dah tu nora kat KL nie grandma lak kat sabah..kiteorg adik beradik memang rapat sgt ngan arwah coz die yg jg kiteorg ms kiteorg kecik2..bile emak n ayah keje ms kecik die yg amik alih tugas emak..so memang rpt ngan arwah la..nora sedih bile dua tahun lepas arwah tinggalkan kiteorg..ms tu dua minggu jerk lagi nk raya..n nora tak sempat pun tgk mayat arwah coz nora tak dpt nk blk sabah ms kejadian coz ngah exam..bile raya baru nora dpt blk..n hanya sempat melawat kubur arwah saje...


Q3. Kenangan yang BEST time Raye
mase kecik2 bnyk la kenangan yg best..yerla kecik2 dulu klu g beraya sure rmi giler..kengakdang smpi 15org sekaligus...huhuhu..dah tu mcm2 karenah..cara tu bukan jerk time kecil tau..bile nora dah form 4&form 5 nora still g beraya reramai...coz geng nora yang memang sesame ms form 4&5 dulu ader 10org semua..so kite akan gerak sekali la..ms tu ader 2org member nora yang bole bwk keta..so kite takde mslh tu gerak ke mane ngan keta dowang tu..but yg lucunye ms tu dowang mane ader lesen keta lg..hehehe..so jwpnnye kietorg gamble jerk kuar bwk keta ngan takde lesen..whahaha...sib baik la tak pernah kene tahan trafik..klu tau maunye kene saman time2 raya..tapi memang bestla..kite gerak dr kul 11pg smpila ke kul 10mlm br abis 10umah kite g..*umah geng2 kietorg la*but ader gak la umah org lain like oru teachers la..

Q4. Kenangan TAK BEST time Raye/yang SEDIH
kenangan tak bestnye..cam yg nora ckp kat kenangan tak best time pose tu la..tahun pertama beraya tanpa grandma memang sedih..nora ingat lagi..ms kite nk amik family pics..semua jadi tak semangat..slalunye time2 gitu mesti semua berebut2 nk bergambar reramai satu family..but raya tahun tu semua serba tak kene..nak amik gmbr memang takde selera langsung...fikiran masih kat arwah..n that time my bro tetibe g duk sorang2 kat dapur*tempat arwah suke duk*n nangis sorang2..ms tu terkezut sgt..coz my bro sgt kental but tak tau nape time tu die sgt lemah..die dh tak leh nk cover dr kiteorg..smpila semua org terpengaruh ngan mood nye itu...trus tak jd amik family pics
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
anisah
Members
Members


Number of posts : 219
Age : 27
Registration date : 2007-08-15

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Sun Sep 16, 2007 6:07 pm

Q1. Kenangan yang BEST time Pose
haha..dpt buke hidangan2 yg lazat2...haah..ari2 mst ade diff menu..then,uat persiapan ari raye..senang cakap..every year ramadhan bestlar!=)..
Q2. Kenangan yang TAK bape BEST time Pose/yang SEDIH
time pose nie takde tyme2 yg sedih...tapi,this year paling sedih fer me lar.cuz,my nek aru meninggal las mth..so,first tyme pose n raye takde nenek...hmm..=(..
Q3. Kenangan yang BEST time Raye
of coz!!dpt duit raye!!yeah!!haha!!nielar tyme me mkn cam org gelojoh!!haah!!dpt baju raye baru...n,smue nyer baru la..haha
Q4. Kenangan TAK BEST time Raye/yang SEDIH
this year!!akan jadi yg tak best dlm sejarah..bb,nenek da meningal..n,nisa the dae b4 raye keje..hmm....haha!! yg previous years smue gerek2!!yea!
Back to top Go down
View user profile
newboyz_ruffera
Members
Members


Number of posts : 123
Age : 28
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-05-06

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Thu Sep 20, 2007 4:47 am


Q1. Kenangan yang BEST time Pose
Takde beza lah kot? Haha! Puasa ke tak puasa cam sama je activity =p


Q2. Kenangan yang TAK bape BEST time Pose/yang SEDIH
hmm..in 2001 my arwah atok meninggal on 14th ramadhan bersamaan 30th nov 01..sedih teramat arh..melalak2 pun puasa jugak walaupun sahur sekeping roti je..


Q3. Kenangan yang BEST time Raye
ouh tentunya duit raya..haha! dulu suka nah bergaya yang baju raya yang ditempah..ada fashion sense lah konon..dapat inspirasi dari majalah..tapi skarang dah malas nak layan..back to square one..baju kurung lah gayanya..haha!


Q4. Kenangan TAK BEST time Raye/yang SEDIH
hmm time 2001 tu lah..makcik,pakcik dan cousins dari penang datang singapore beraya yang kitorang..lagipun nak kena bawak balik harta arwah la..beh time raya tu the elders pi sebut plak "arwah dah takde" trus me start melalak balik..but it's been 6 years and cam my mum slalu ckp, "lebih baik dia pergi dari sakit perpanjangan.." true arh..

So nisa..be strong wokiez?? =)
Back to top Go down
View user profile
totinx
Members
Members


Number of posts : 327
Age : 30
Localisation : Yogyakarta, Indonesia
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Sat Sep 29, 2007 12:17 am

NoraJoey wrote:
My turn to answer myown quest..hehehe

Q1. Kenangan yang BEST time Pose
Kenangan best ms pose time kecik2 dulula..nora dh start pose time tadika lg..but pose setengah ari la..but bile darjah 1 nora dh start pose penuh sehari tu..rsnye tuk sebulan tu ader beberapa ari jerk nora tak pose..*bdn jerk kecil but pose kuat tau*..n yang bestnye tu..bile nora dpt fullkan pose nora, nora akn dpt hadiah yg bnyk..dr emak,ayah, abg2 n akak2 nora...hehehe..n yg nora tak leh lupe ms nora form 3-form5..mase tu nora nie suke sgt nk wat something time pose..heheh..dlm kepala otak nie nak cari duit jerk..so bile tgk bulan pose jerk rmi org berniaga..nora pun nak beniaga gak..hehehe..ms tu nora mintak duit kat emak tuk wat modal beniaga kuih2, mee goreng n ABC..nora memang suke sgt tau beniaga..bukan ape..bile dh tutup warung tu nora plg suke part kire duit*mcm mata duitan lak aku nie..hehehe*duit tu semua nora simpan n bile dah hujung pose tu..baru nora kire semua pendapatan nora, n after tolak semua modal yg nora pinjam kat emak..bnyk gak nora dpt untung..nora leh beli baju raya smpi dua tiga pasang*beli sendiri oke*, kasut raya pastu ms skolah nk start nora beli beg skolah, kasut n baju skolah semua gune duit tu...wah memang puasla..satu nora enjoy ngan ape yg nora wat bulan pose tu then nora dpt gune duit tu sendiri..tak yer mintak duit emak tuk beli semua brg2 tu..nora memang suke cr duit sendiri la...

Q2. Kenangan yang TAK bape BEST time Pose/yang SEDIH
yang tak bestnye yerla..bile time bulan pose my grandma pass away..memang sedih sgt ms tu..dah tu nora kat KL nie grandma lak kat sabah..kiteorg adik beradik memang rapat sgt ngan arwah coz die yg jg kiteorg ms kiteorg kecik2..bile emak n ayah keje ms kecik die yg amik alih tugas emak..so memang rpt ngan arwah la..nora sedih bile dua tahun lepas arwah tinggalkan kiteorg..ms tu dua minggu jerk lagi nk raya..n nora tak sempat pun tgk mayat arwah coz nora tak dpt nk blk sabah ms kejadian coz ngah exam..bile raya baru nora dpt blk..n hanya sempat melawat kubur arwah saje...


Q3. Kenangan yang BEST time Raye
mase kecik2 bnyk la kenangan yg best..yerla kecik2 dulu klu g beraya sure rmi giler..kengakdang smpi 15org sekaligus...huhuhu..dah tu mcm2 karenah..cara tu bukan jerk time kecil tau..bile nora dah form 4&form 5 nora still g beraya reramai...coz geng nora yang memang sesame ms form 4&5 dulu ader 10org semua..so kite akan gerak sekali la..ms tu ader 2org member nora yang bole bwk keta..so kite takde mslh tu gerak ke mane ngan keta dowang tu..but yg lucunye ms tu dowang mane ader lesen keta lg..hehehe..so jwpnnye kietorg gamble jerk kuar bwk keta ngan takde lesen..whahaha...sib baik la tak pernah kene tahan trafik..klu tau maunye kene saman time2 raya..tapi memang bestla..kite gerak dr kul 11pg smpila ke kul 10mlm br abis 10umah kite g..*umah geng2 kietorg la*but ader gak la umah org lain like oru teachers la..

Q4. Kenangan TAK BEST time Raye/yang SEDIH
kenangan tak bestnye..cam yg nora ckp kat kenangan tak best time pose tu la..tahun pertama beraya tanpa grandma memang sedih..nora ingat lagi..ms kite nk amik family pics..semua jadi tak semangat..slalunye time2 gitu mesti semua berebut2 nk bergambar reramai satu family..but raya tahun tu semua serba tak kene..nak amik gmbr memang takde selera langsung...fikiran masih kat arwah..n that time my bro tetibe g duk sorang2 kat dapur*tempat arwah suke duk*n nangis sorang2..ms tu terkezut sgt..coz my bro sgt kental but tak tau nape time tu die sgt lemah..die dh tak leh nk cover dr kiteorg..smpila semua org terpengaruh ngan mood nye itu...trus tak jd amik family pics

nora i nak add one more!
kenangan tak best waktu puasa
Nora jatuh motor
gedebuk terduduk!
ngeh-ngeh!~
geek
Back to top Go down
View user profile http://www.totinx.blogspot.com
NoraJoey
President
President


Number of posts : 3042
Age : 32
Registration date : 2007-03-21

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Sat Sep 29, 2007 10:18 am

hahahaha..dah agak dah u akn ckp bende kat cni bile i tgk u reply posting part nie...seh...sj nak kantoikan I ngan NBianz kat cni I jatuh motor baru2 nie ek??

Actually aritu memang nak add in kt cni Kenangan Baru tu...huhu..giler sedih n malu...kenangan jatuh motor time pose...gedebuk bunyi...wakakaka.....
Back to top Go down
View user profile http://norajoey.blogspot.com
irfansk8
NBianz Cool
NBianz Cool


Number of posts : 2261
Age : 25
Registration date : 2007-04-05

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Sat Sep 29, 2007 1:27 pm

~~Q1. Kenangan yang BEST time Pose=rayer ngan kawan2 kat melaka dulue,skunk nie irfan duk kl..!!! so,x kenal sangat la member2 kat cinie(kwan baru)...maser kat melaka dulue best..!!! coz kitorang sumer tido kat surau(kiamulai la kater kan),syok ar,macam2 ragam tengok org tido...!!! tapi biler dah pindah nie,sumer nyer tiada lagi..hish..

Q2. Kenangan yang TAK bape BEST time Pose/yang SEDIH=main bola ngan kawan2,lepas tue penat,x leh minum air plak tue...!!!

Q3. Kenangan yang BEST time Raye=main bunga api (ettect suau)...biler terperanjat tok imam tue..!!!hie...(maser kat melaka dulue)...skunk dah x der..(dah baik)...hie..

Q4. Kenangan TAK BEST time Raye/yang SE
DIH=rayer kat umah sedara yg x kenal,ayah ngan ibu jer yg kenal..!!! so,x best la coz diorg sibuk bercerita,kiter(adek beradik) duk termenung jer..hie..!!!


~~UNTUK PENGETAHUAN SUMER (bukan nak menunjuk aper2,tapi just bagi tahu coz mungkin 3 minggu irfan x on9 kat cinie).. tahun nie irfan rayer kat US,3 minggu kat sner...!!! so,klau ader news about newboyz nantie,koang bagi tahu irfan ekh..!!! (or sper yg ader nom fon irfan,msg irfan k)...!!!~~
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/newfazr
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Sun Sep 30, 2007 2:43 am

Ninja tak pernah rase best ke tak best time raye...raye tu macam standard, ziarah sini ziarah sane....

time puase pulak banyak yang berlaku....yang best dan yang tak best...

yang best dulu Ninja suke tolong masjid time terawih...buat air lah siapkan makanan lah...macam macam...time sahur pun slalu sahur pat masjid...best ah time tu semua...

tetapi semua tu dulu...sekarang dah lain..dunia dah terbalik...nak pergi masjid pun kene pikir due kali...nak cerite nanti sesebuah pihak tak Happy...jadi biarkan ianye menjadi mystery....

hhhmmmm...walaubagaimanepun, hari yang paling sedih di bulan Ramadan ialah pade 14 October 2004....sebuah peristiwa yang sampai sekarang Ninja tak boleh lupekan berlaku...nak cerite panjang sangat...tapi bagaimanepun memang Ninja Belum sedia pun nak ceritekan ni pade sesiape...

Note: Bukan pasal awek ke matair..jangan salah paham
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
misqifuzz
Members
Members


Number of posts : 73
Age : 28
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-06-14

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Sun Sep 30, 2007 5:03 pm

Q1. Kenangan yang BEST time Pose
>> entah eh.. dri tadika da start tp kenangan bez 2 mcm tkde lak.. tp msih ingt time nk jinak2 dulu.. penah tgk nenek masak than rase lapar tibe2.. mule la nk ponteng tp mak tk bg.. laz wt muke kesian n ckp ngan nenek nk makan sikit je pastu nanti lps mkn pose la alek... haha.. akhirnye berjaye jugak ku mkn.. tp mak tak tau la.. rahsia antara sya n nenek.. klw die tau tym 2 mesti kene marah teruk...

Q2. Kenangan yang TAK bape BEST time Pose/yang SEDIH
>> hmm.. thn lepas.. first tym merase pose jauh dri family.. sedihnye tym buke.. rase mcm rindu sgt ngn family.. dlm ati pikir.. apasl la mknan aku skit je.. klw kt umah mesti berderet2 makanan.. haizz.. timbul rase syukur jap.. hehe.. then ade lg 1 ari tu lg sedih.. buke mkn meggie.. time tu duit mmg tkde.. nk cucuk duit tp atm rosak.. nk pinjam kwn segan.. laz ape yg ade dlm locker tu la jd santapan.. rase mcm pelarian pn ade.. daif nye aku!!! (da name ddk kt asrama.. pndi2 la nk idop)

Q3. Kenangan yang BEST time Raye
>> klw tym raye nie dpt la berkumpul semua saudara mara.. bkn sng nk kumpulkn sume org.. sthn sekali je.. jd tym ni la de byk story bleh d kongsi... GOSSIP.. haha.. tp yg bez dpt jln rami2 smpi mlm.. mmg GAMAT LA!! kecoh-rable..tk kira jiran sblh menyeblah... jnji happy!!

Q4. Kenangan TAK BEST time Raye/yang SEDIH
>> raye 2 thn lepas... raye tanpa datuk trsyg.. die meninggal tym da nk pose.. jd semua msih terase kehilangannye... semua bende yg ktorg wt tym persiapan raye n on raye itself ktorg teringat kt die... klw atok ade die mesti wat ni.. wat 2.. arwah la yg menceriakn raye.. tp dat yr sume rmi2 gotong royong tlg nenek.. amek aleh tugas arwah.. raye ala kadar je.. mmg sdey la.. asyik teringatkn arwah je.. lg2 bile dgr takbir raye sayu sgt.. Sad
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/misqifuzz
ninja_asuka
Members
Members


Number of posts : 165
Age : 26
Localisation : Singapore
Registration date : 2007-08-13

PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Mon Oct 15, 2007 10:40 am

ninja_asuka wrote:
Ninja tak pernah rase best ke tak best time raye...raye tu macam standard, ziarah sini ziarah sane....

time puase pulak banyak yang berlaku....yang best dan yang tak best...

yang best dulu Ninja suke tolong masjid time terawih...buat air lah siapkan makanan lah...macam macam...time sahur pun slalu sahur pat masjid...best ah time tu semua...

tetapi semua tu dulu...sekarang dah lain..dunia dah terbalik...nak pergi masjid pun kene pikir due kali...nak cerite nanti sesebuah pihak tak Happy...jadi biarkan ianye menjadi mystery....

hhhmmmm...walaubagaimanepun, hari yang paling sedih di bulan Ramadan ialah pade 14 October 2004....sebuah peristiwa yang sampai sekarang Ninja tak boleh lupekan berlaku...nak cerite panjang sangat...tapi bagaimanepun memang Ninja Belum sedia pun nak ceritekan ni pade sesiape...

Note: Bukan pasal awek ke matair..jangan salah paham

tak Ninja Sangka, dah 3 tahun berlalu sejak kejadian 14 oktober 2004... walaupun dah 3 tahun berlalu, masih lagi segar ingatan itu di kepale otak Ninja...

Itulah sebabnye ade yang tertanye-tanye kenape Ninja tak Sambut raye sangat tahun ni, disebabkan kejadian di 14 oktober lah ini Ninja takde hati nak sambut raye...Kenape? macam mane nak berhappy bile takbir berkumandang di sane sini...membuat Ninja teringatkan seorang kawan yang Ninja tak boleh lupe...seorang kawan yang betol2 boleh dipanggil seorang kawan...Hingga kini, Ninja masih belom boleh kumpe seorang kawan yang betul2 kawan seperti kawan yang Ninja Hilang pade 14 Oktober 2004...

Di Hari Raye bukanlah sahaje hari untuk kite bergembire,tapi kite kenelah juge ingatkan yang dah tiade...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/sakoto
Sponsored content




PostSubject: Re: Kenangan Puasa n Raya   Today at 7:31 pm

Back to top Go down
 
Kenangan Puasa n Raya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
NB OFFICIAL FORUM :: NB FORUM :: FANS area..-
Jump to: